bu ablayla görüsmek istemedigimi nasil belli ederim?

bu genç kadın eşini artık sevmediğini anlamış ve boşanmış, başka bir adama aşık adam başka yerde sık görüşemiyolar kadınında çocuğu var, doğru anlamışım sanırım, bunda kötü ne var? desenki hem kocası var hem sevgilisi anlarım, aaaa derim cedir cedir dedikodu yaparızda, neyi suç görüyosunuz kocasından boşanmasınımı, sevgilisi olmasınımı, ailesiyle değilde yalnız yaşamasınımı, işte bazı insanlar dul kadınlara bu gözle baktığı için kocası dövsede aldatsada hakarette etse asla boşanmayan kadınlar var, bizden bi yol olmazmış bu konudanda bunu gördüm, ne kadar ayıp, burda kadını afişe edeceğine seninle görüşmek istemiyorum de çok daha iyi bişey yapmış olursun

Günaydın arkadaşım söylediklerinde haklı olabilirsin ama şöyle bir sorum var genel olarak evliyken eski sevgliye dönme sizce ne kadar doğru konu sahibinin bahsettigi arkadaşımız evliyken eski sevgilisine dönmüş daha sonra boşanmış evet boşanmakla çok iyi yapmış ama keşke çocugunu bırakmasaymış ben evli degilim ama kısmet olurda bir gün evlenirsem ve eşim eski sevgilisine dönerse ben kendimi aldatırmış kabul ederim kimse kimseyi dul oldugu için suçlayamaz benim akrabalarım eşim dostum arasında da boşanmış bir sürü insan var bizler kendileriyle ailecek görüşürüz sırtımızı kesinlikle çevirmeyiz.

o zaman aynen bu şekilde sıralasın hayat tarzını tasvip etmiyorum seninle görüşmek istemiyorum desin bu kadar basit

canim sevgilisi icin ya da karsini artik sevmeyen bir erkek bosanmak

istediginde neden erkek haksiz oluyor o zaman ya da burada hali hazirda bircok konu var güncel esim birakti filan diye sevmediginden birakmistir

ya da baskasini seviyormus,görüsüyormus gibi ayni kapiya cikiyor...erkege boyun devrilsin diyoruz,

buradada anlatilma göre öncesinde aldatma olmus sevgilisi icn kocasi dedigine göre evlilik zamaninda bir görüsme ya da duygusal aldatma söz

konusu..

konuya gelirsek bence istemiyorsan acikca söylemen..

büyük konuşmamak gerek böyle konular için anneler hep korup kollayım derken büyük konuşuyolar dikkat etmek gerek insanın ne zaman nasıl duygular hissedeceğini bilemeyi çaok ilginçtirki en garibimize giden olayları bir gün muhakkak yaşarız.ona keza kendimden bir örnek vermek isterim.ablam eşinden ayrıldı bir gün bi tanıdık kadın demiş ki anneme bi de evlilik çağında erkek kardeşim var 'size kızda veren de olmaz şimdi evde bide boşanmış görümce olunca kim kız verir demiş' veeee sonra kendi kızı daha 6-7 aylık evliyken karnında çocuğuyla ayrılmak zorunda kaldı! ben bundan kötülük çıkarmıyorum bişeyde demiyorum sadece basit bir yorum yaptığımızı düşünen bizler belkide sonumuzu hazırlıyoruz. fazla hayret aşırı nefret hayır getirmez biz insanları allah yarattığı için sevmekten vazgeçmeyelim kırıcı olmakta bu konuda hayır getirmez anneninde haklı yönü var işte insan herşeyi yaşaya yaşaya tecrübe ediyor annenide komşuyuda kırmadan buişten sıyrılmanı diliyorum.

ben dürüstçe artık seni sevmiyorum boşanalım diyen bi insana asla boyu devrilsin diyemem, kadın da olsa erkek de olsa bu değişmez, aldatsa daha mı iyi, en azından boşanmış, geriside özel hayatıdır beni bağlamaz, tavrını tarzını beğenmediğim insanlarlada görüşmem açıkça söylerim aynı kalibreden değiliz der seti çekerim, burda aslan kesilip sonrada ben kimseye hayır diyemem demek bana ters, ama konu sahibi belliki küçük o zaman bahanesi hazır annem görüşmemizi istemiyo desin

ön yargılı davranacak kadar büyüdüysen
bunu da çözecek kadar büyüdün demektir...

boşanmış ınsanlarla arkadaslık kurmamak saçma! herkesın basına gelebılır. kotu bır sey mı sankı benımde bır suru boşanmış arkadasım var.
ancak eskı sevgılısını unutamayan bu yuzden boşanan bir arkadası bende hoş karsılamazdım madem eskı sewgılını sevıyosun nıye evlendın kardeşim! evlendıgı adama da yazık değil mi..

bende kadını elbet burada anlatılanlar kadarıyla biliyorum.onu düşünerek yorum yaptım zaten.benim annemde dul bir kadın..boşanması için en büyük destek ben oldum.
dullarla yad da dul kalmakla bir derdim yok..ayrı eve çıkmakta benim için dert değil..

eşi ve eşinin ailesinin bölümünde başka bir kadına aşık olduğunu itiraf edip o kadının uğruna yuvasını çoluğunu çocuğunu harcayan adamlara beddua ediliyor burda ama aynı şeyi kadın yapınca 'ne olmuş ki bunda alt tarafı aşık olmuş çekip gitmiş'.bu ikiyüzlülük değil mi?kimse başına gelse kaldıramayacağı şeyler için iddialı konuşmasın.bence normal değil.tamam büyük konuşmuyorum aam ben çocuğumun sorumluluğunu anama bırakıp tek başıma sevgilimi düşünerek yaşayamam.

daha 16 yaşında gencecik toy bir kız ne yapacağını bilemeden akıl danışmak için konu açıyor üstüne birde ünlem işaretiyle biten cümlelerle azarlanıyor.insanlar konu açmaya çekinir oldu.gelmişler günün stresini birinden çıkarıyor herhalde..

kusura bakmayın yaşantısı etrafınca bilinen ve hoş karşılanmayan,sürekli argo konuşan,sevgilisine beğendirmek için aldığı donu çekinmeden gösteren bir insanın evine hiç kimse evladını yollamaz.yollamamakta haklıdır da.burda konu sahibine önyarglısın diyen insanlar da eminim yollamaz.

ya bir kadın kendinin akranı olmayan bir kızla ısrarla ve inatla neden muhabbet kurmak ister ki?üstelik uyarıldığı halde..

daha kkda bir çok kadın kocasını suçlamadan 2.kadına kaşar yapıştı kocama diyebiliyor.evet yine söylüyorum o kadar eminim bu başlıkta konu sahibine kızanlar böyle bir komşusu olsa huzursuz olur.

Dinimiz der ki "hayat kadınına bile sen ...un denmez,çünkü onun niye öyle olduğunu bilemezsiniz! " Dikkat et de o sana yanlış gelen hareket senin başına,ya da ileride doğacak kızının başına gelmesin.. Çünkü hangi konuda "önyargılıysak" hayat bize onu yaşatır..yaşatır ki böyle oturduğumuz yerden ahkam kesmeyelim

Biz toplumca şunu öğrenemiyoruz "BANANE...BU KONU BENİ İLGİLENDİRİYOR MU..şu şunu yapmış,iyide yaparken ben orda mıydım acaba? bir insanın iyi ya da kötü olmadığına karar verecek yargı organı ben miyim? E hani herşeyi Allah bilirdi,biz bilemezdik?.. E peki diyelim bu kadın kötü...cezasını vermek "bana" mı düşüyor.. Acaba Allah bu kadını cehenneme sokarken "bana" mı danışacak? "Yaaa minikkelebek ve diğerleri,ben bunu 3 gün cehennemde yakmayı düşünüyorum ama sence kaç gün olmalı bu" mu diyecek

Sana ters geliyorsa konuşma gitsin. Burda kendisi hakkında yazılanlardan "haberi" olmayan ve "kendini savunamayacak" olan biri hakkında "sonuna kadar doğru BİLE olsa" konuşurken ne kadar günaha girdiğinin farkında mısın? Biri hakkında bişey konuşurken hep şunu düşünün "ben bu kişinin, bu şeyi yapmasına sebep olucak olaylar zincirini yaşadığı hayatının her anında orda mıydım"...

Yahu ben diyorum ki kadın belki de zorla evlendirildi arkadaşım şimdi burada tanımadığımız bir kadını çekiştirmenin bize ne manası var ?

Ayrıca kadın senin sandığın gibi kötü niyetli olsa- kocasını aldatsa ne diye boşansın ? Hem sevgilisi ile görüşür hem evlidir o zaman sonuna kadar karşı çıkarım ama kadın gitmiş onuruyla- gururuyla boşanmış.

Hem ortada ters bir durum var ki kadını eski sevgilisi de kabul ediyor bir de o açıdan bak. Düşün yani bir erkek başkasıyla evlenen sevgilisi ile boşandıktan sonra kabul ediyorsa o iş ciddidir ve bizim bilmediğimiz ters durumlar olmuş olabilir.

Emin olma hayatta hiç bir şeyden..

yaşantısı etrafca bilinen derken? ne yapmışsa kadın Allah Allah.. duyunda kadını malum işte çalışır zanneder öyle bir yerden yere vuruldu ki..

Kadın işe gidiyorsa hafta içi çocuğuna ailesinin bakması kadar da normal bir durum göremedim.

Son düzenleme:

emin olduğumu neren çıkardınız?iddiali ve büyük laflar ettiğimi sanmıyorum.
sorun şu aslında..terkedip giden adamın neden niçin yaptığı hatadan ne kadarının kendinde olduğu sorgulanmadan beddua yemesi..adam dürüstlük yapıp karısına başkasını sevdiğini söylese eski aşkına dönmek istiyor diye lanet edilir burada ama bir kadın yapınca mantıklı bir bahane ile kadın aklanmaya çalışılır.yani muhakkak ki kadın
çekip gidiyorsa bir sebebi vardır denilir.sevgilisinin düzgün bir tip olduğu ne malum?

ee ben yanlışmı gördüm..çevredeki herkes bu kadından bir şekilde elini eteğini çekmiş konu sahibinin anlattığına göre..haliyle işin iç yüzünü yaşayan iyi bilir.ayrıntısıyla anlatmış kadının başından geçenleri.durum onlar için kabul edilemeyecek bir boyutta ki buradan akıl almak istiyor. kadının daha başka anlatılan tavırları da bana fazlaca rahat geldi.şahsi görüşüm.

kimsenin yaşantısı elbette kimseyi ilgilendirmez..bana dokunmadıktan sonra isterse 10 taneyle düşsün kalksın... kadın ısrarla ve inatla kendinden yaşça küçük ve hiç bir ortak noktası olmayan kızla arkadaşlık etmeye çalışıyor.eğer bu kadın konu sahibiyle alakası ,muhabbeti olmayan herhangi bir komşu olupta gelip te yaşantısından şikayet etseydi seni ne ilgilendirir ki diye çıkışırdım..

bir arkadaş o..ları kınamayın gibi bişeyler yazmış..o...luktan o...luğa fark var..bir gönüllü yapmak var..bir de zorla o yola düşürülmek.aradaki farkı biliyorum.

birşey diyeyim mi kadın belki masum olabilir sizin dediğiniz gibi..ama ben bu siteyi biliyorum..burda belki çokk çokk az üye haricinde gerçekte hayatta bu konu sahibinin yaşadıklarını yaşayan bir komşusu olsa işin içyüzü belki başka türlüdür kıza da hak verelim demez buzdağının görünen kısmına bakar.kadın kaşardır onların gözünde huzursuzluk vericidir ve duvarlar örülmeli kocayla o kadının selamlaşmasına izin verilmemelidir.ben ne başlıklar okudum bi sitede bir bilseniz.hiç birşey yapmasalar düşünmeseler bile kadına karşı içlerinde hep şüphe olur.

bence konu sahibinin üzerine fazlaca gidiliyor niye acımasızca suçlanıyor anlamadım..insanlar buraya akıl almaya geliyor.resmen stres topu muamelesi görüyorlar..

Son düzenleme:

Evet işte ben de onu diyorum..o..luktan o.luğa fark var..İşte o farkı "biz" bilemiyoruz ama..asssssla da bilemeyiz. O yüzden burdan konuşmakla çok kötü birşey yaptığımızı düşünüyorum. Hatta savunurken bile.. Ve evet size katılıyorum,burdaki birçok insan "belkide" kendi komuşusu olsa,belki konu sahibinden daha kötü şeyler yapardı. Ama orası da koskocaman bir "belki" işte..onu da "biz" bilemiyoruz. Konu sahibini kınayan herkes; nasıl ki belki kendi başına gelse aynını yapardı ise, aynı şekilde de bahsedilen bu komşu kadını kınayan herkes; "onun yerinde olsaydı belki aynı şeyi yapardı"...bunu insan ancak kendi bilebilir,bir de Allah bilir. "Biz"ler bilemiyoruz işte...

Burda da kimsenin amacının konu sahibinin üstüne gelmek olduğunu zannetmiyorum ama,haksızlığa uğrayan birini görünce insanlar aşırı tepki verebiliyor (ben de dahil)...bunu da gayet doğal karşılamak lazım sanki?

Konu epey bir dağılmış ...Kadının durumu tartışılır olmuş . kimi diyor kendini savunamıyor hakkında konuşmayalım...Gerçek hayatta bu cümleye tamamen katılmakla beraber şunu da sormak istiyorum.Özellikle bir derdim var köşesinde hakkında sayfalarca tartışılan 3. kişilerin yüzde kaçı bundan haberdardır acaba?Kimse konu açmamalı bu durumda yani bu bana biraz komik geldi kusura bakmayın.

Bazen konu sahibi konuyu açtığına pişman ediliyor.Keşke fazlaca ayrıntıya girmeseydin kendince olan sebebini dile getirmeseydin(haklı ya da haksız) sadece sorunun cevabına odaklanabilseydik..Tabi öğrenmeden bırakır mıydık onu da bilmiyorum işte..Neden görüşmek istemiyorsun neden neden neden söylemezsen yardımcı olamayız ...!

Şimdi burda şöyle bir durum gözden kaçıyor.

Bu kız 19 yaşında ve yanındaki 24 yaşındaki arkadaşı dediğimiz hanımefendi sevgilisi ile yatakta giyeceği iç çamaşırlarına kadar ona gösteriyor.Sürekli küfürlü konuşuyor ve tüm yaşanmış hikayelerini anlatıyor.
Hanım kızımızda diyor ki ''bu hanımefendi evliydi,çocuğu vardı ve eski sevgilisine tekrar aşık olduğu için boşandı.Şimdi kendi özel hayatını yaşıyor.''
İçimizde bunu normal karşılayanda karşılamayanda olabilir.Ama bu kız daha 19 yaşında henüz değer yargıları,bu tarz konular hakkında düşünceleri tam oturmamış yani söylediği her cümleyi bir yetişkin söylüyormuş edası ile eleştirmeye gerek yok diye düşünüyorum.Tabiki kadının hayatı kendini ilgilendirir ama yüklendiğimiz insan yaşı itibari ile kimimizin kardeşi kimimizin kızı ile aynı konumda.
Bizler birer anne-anne adayları olarak hangimiz kızımızın milletin yatağında giyeceği iç çamaşırlarını görmesini isteriz.
lütfen bunları da düşünelim

gocunanlar niye gocundu acaba onu merak ettim bende.. kız sizden yardım istemiş napabilirim demiş sadece nolur yani yardımcı olsanız. size kalmadı karşıdakini savunmak kadının yaptığı başka bişeyde olabilirdi sizden istenen napabilirim diye yardım? yardımcı olmayacaksanız yazmayın arkadaşım milleti azarlamak rahatlamak için kalp kırmanıza gerek yok. burda yazılan herşeyden herkesin haberimi oluyor sanki.. gerçekten millet deşarj olmak için demediğini bırakmamış kıza. evet kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez ama bende görüşmek istemiyosamda görüşmem kardeşim. kime ne? varsa önerin söyle yapsın yoksada kimseye düşmez kızı yargılamak.. kalbini kırmak istemiyosan uzak davran kuzum anlar zaten o.

değil mi.. çok doğru kendimi o bayanın yerine koydum. kimsesi yok belki. çevresinde seni yakın görmüş..

bu arada bence o arkadaşa 'Kadınlar Kulubü'nü öner'

bizimle sohbet etsin hiç değilse :)

kimseyi özel hayatıyla yargılamayın o onun kararırıdr. evet yanlş olabilir ama sorun onun. sadece bu konu hakkında konşmayıp arkdşlına devam etmen çok normal çok içli dışlı olmadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…