- 3 Mart 2015
- 1.788
- 17.262
- 208
- Konu Sahibi Gebere Jackson
-
Canım yemeklerin üstüne başka bir tepsi örtüp o şekil de çıkarıyoruz yemekleri. O kalabalık için de her şey düşebilir, ben toz diye yazdım mide bulanmasın diye, saç bile olabilir kaş olabilir bunlar mide bulandırıcı şeyler.Ya ben çok bi problem göremedim. Bende mi hata var anlayamadım. Ama müdürün yemeği toz içinde kalıyor, çocuklar bütün gün koşturuyor o koridorlarda ellerinde yiyecek. Ayağına yemek geliyor yani ne olmuş. Bilemiyorum ben adamın söylediğinde de yanlış bişey görmedim varsa lütfen uyarın. Biraz laçka biri belli ama bir sorun göremedim.
Not: ellerini yıkamadan direkt eliyle hazırladığını görmemişim kusura bakmayın. Toz konusunda fikrim aynı.
Canım yemeklerin üstüne başka bir tepsi örtüp o şekil de çıkarıyoruz yemekleri. O kalabalık için de her şey düşebilir, ben toz diye yazdım mide bulanmasın diye, saç bile olabilir kaş olabilir bunlar mide bulandırıcı şeyler.
Çok açık yazmak istemedim bazı arkadaşların midesi kaldıramaz hamilesi var hastası varAnladım canım. Ben de toz diyince yani tozdan korunmak için fanusta olmak gerekiyormüdür bir kere kendi uyarsa aslında kibarca, daha etkili olabilir.
Bence size ne ha bire müdürün yemeğiyle uğraşıyorsunuz başka işiniz yok heralde..koskoca müdür kantinciyi de tanir yemeğin ne şartlarda getirildiğini de tahmin edebilir yerse yer yemezse başinin çaresine bakabilir..
Müdürün bir memur olduğunu, sen ben gibi insan olduğunu belki de senden çok daha iyi biliyorum. Konumda da bahsettiğim gibi bir abi bir baba gibi bu işi ben severek yapıyorum. Onlar getiriyordu temizliğe dikkat etmedikleri için ben getiriyorum.müdür müdür diye büyütmeyim lütfen oda alt tarafı kıdemli bir memur
Müdür beyden önce o kadar çoluk çocuğa pis yedirilmesi vicdanımı rahatsız ederdi benim. Hemen söyleyin uyarı alsın müdür tarafından. Bir veli şikayet etmişte olabilir, öğretmen de siz de ne farkeder ki? Pis olmasaymış o zaman. Acımayın hastalık ürer.Kızlar elim ayağım titriyor direk konuya giriyorum. Buna mı takıldın demeyin bunun yüzünden bir defa fena azar işittim hüngür hüngür ağladım.
Okulda memurum, evrak işleri, gelir gider, maaşlar, nöbetler, kurslar ve müdürün aynı zaman da yeme içme gibi (görevim olmasa da insan olarak çok değer verdiğim için) işleri yapıyorum.
Müdürüm üstümden çok bana bir abi bir baba olduğu için ben de yeri daima farklıdır.
Kantinci bir x abimiz var 50li yaşlarda, kendini övmeyi seven, çalışanlarına sürekli bağıran, hatta bir çalışanına 'hadi çabuk derken poposuna vurduğunu gördüm' Neyse beni ilgilendirmez o kadın tepkisini kendi koysaydı.
Bugün müdür Beye yemek getirmişler, normal de ben almaya iniyordum, jest olsun diye balık yapmışlar bir de çorba. 3 kat aşağıdan yukarı çıkarılırken tepsiyle üstünü örtmemişler.
Ki okul ortamının ne kadar tozlu ve ortamının hijyen yoksunu olduğunu bilirsiniz. Sonuçta kalabalık bir ortam.
Müdür bey tepsisiz getirildiğini görmemiş, toplantıya indiği için de yemeği yemeden aşağı indi.
O sırada x abi geldi, tepsiyi istedi Müdür gelince tekrar ısıtmak için. Diyalog şöyle;
Ben: X abi tepsisiz yukarı yemek çıkarılmış, neyseki müdür görmedi.
X abi: Görse ne olacak sanki.
Ben: Ne olacağı mı var asla yemez 3 kat aşağıdan çıkarıyosunuz toz girmiştir içine, ne kadar titiz olduğunu biliyosunuz.
X abi: Aman bee sanki sen çok temiz yerlerde yemek yiyosun
Bende film koptu. Hep pissin hem arsızsın hem pişmiş pişmiş laf yetiştiriyorsun.
Geçen gün de müdüre söğüş tabağı hazırladı ellerini yıkamadan hemde, içim sıkıştı resmen. Müdüre dedim lütfen yemeyin bunu, adam anladı çöpe döktü.
Çok titiz biri miyim hayır, ama yediğim içtiğime tabi ki dikkat ederim.
Demem şudur, ben bunu müdür beye nasıl söylerim, söylersem daha önceden de vukuatlı işinden etmiş olur muyum, vicdan muhasebesi yapıyorum ama sinirim daha ağır basıyor.
Bunu yazarken aradı kızım müdür bey geldi mi dedi. Hemen vicdan yaptım ay bilemedim ama çok sinir oldum
ben de bunu yazacaktımBence size ne ha bire müdürün yemeğiyle uğraşıyorsunuz başka işiniz yok heralde..koskoca müdür kantinciyi de tanir yemeğin ne şartlarda getirildiğini de tahmin edebilir yerse yer yemezse başinin çaresine bakabilir..
Evet işin bu boyutuda vicdanımı tırmalıyor zaten, ilkokul çocukları bunlar el kadar. Sudan nem kaparlar Allah korusun büyük hastalıklar olabilir.Müdür beyden önce o kadar çoluk çocuğa pis yedirilmesi vicdanımı rahatsız ederdi benim. Hemen söyleyin uyarı alsın müdür tarafından. Bir veli şikayet etmişte olabilir, öğretmen de siz de ne farkeder ki? Pis olmasaymış o zaman. Acımayın hastalık ürer.
Müdürün bir memur olduğunu, sen ben gibi insan olduğunu belki de senden çok daha iyi biliyorum. Konumda da bahsettiğim gibi bir abi bir baba gibi bu işi ben severek yapıyorum. Onlar getiriyordu temizliğe dikkat etmedikleri için ben getiriyorum.
Ben müdüre yemek getirdiğim için şikayetçi değilim, kantincinin laçkalığından şikayetçiyim.
Bu benim içimden geldiği için, mesela ben abbama yemek koyarken misafirlik de, en çoğunu en güzelini kendi babama veririm. Burda da abi gibi gördüğüm müdürüme temiz ve güzel yemek götürmek istedim daha doğrusu müdürün ricasıydı.ben de bunu yazacaktım
Gebere Jackson sen bu yemek işini niye sahiplendin bu kadar sahi?
bırak karışma.
kendi işine bak.
müdürünüz rahatsız oluyorsa kendi uyarısını kendi yapsın.
ve de zaten bir kantincinin yemeği nasıl servis ettiğini zaten de biliyordur ve de yediğine göre umrunda da değil bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?