Bu adamı ne yapmalı

Yukarılarda bir yerlerde artık ağladığımı göstermicem ona diyor. Yani değişen bişey olmayacak boşuna yazıyoruz
Önce sessiz sessiz ağlıyordu şimdi hiç ağlamayacak adam daha da coşacak.
Bazı kadınlarımız bile isteye kendini değersizleştiriyor.
Oysa ki suskunluğu adamın umrunda olmaz belli ki adam da gram merhamet yok.
Konu sahibi belli ki Çilekeş olma yolunda ilerleyecek ama bile isteye..

kocanla tanışmadan önce hayatını kimin için yaşıyordun?
kendin için değil mi?
seni mutlu edecek okul, iş hayalin vardı belki.
ya da pembe panjurlu evinde sana aşık kocan ve iki çocuğunla mutlu bir evlilik hayalin vardı.
şimdi kendin için yeni hayaller kur, hedef belirle. ve şu riski hiç aklından çıkarma; kocan cidden senden boşanırsa ne yaparsın? buna hazırlıklı ol ve ona göre planla hayatını.
lise mezunu değilsen açıktan oku. lise mezunuysan aöf oku. elin neye yatkınsa o işi ticari kazanca çevirmeye bak. bebeğin ek gıdaya başladığında çocukları kısa süreliğine kv ye emanet edip halk eğitim kurslarına git.
bunları yaparken mutlaka kocan engel olacaktır, alay edecektir. umursama. sen kendin için, çocukların için çabala. bir erkeğin kuyruğu olacağına kendine yetebilen, özgüvenli bir kadın, anne olmak daha iyi değil mi?
biz kadınlar bu dünyaya cariye, hizmetçi, evladının kulu olmak için gelmedik. her insan gibi mutlu, huzurlu ve sağlıklı yaşamak için değil mi?
sor bir kendine, mutluluk, huzur var mı hayatında? şimdi gençlik var ama o da kısacık bir zaman. sonra belin, dişin, gözün ağrıyacak. çocukların evlenip gittiğinde halden anlamaz bir kocayla yapayalnız kalacaksın. o yaşlılığında bile keyfine bakarken sen evde tek başına belin ağrıdığı için ağlayacaksın yazman ağzında.

yani önce ne istiyorsun ona karar ver. bu adamla hergün huzursuz, gözyaşı dolu bir ömür mü? onunla veya onsuz mutlu bir hayat mı?
kararını ver ve uygula.

Hayır

hayır onun için ağlamayacam artık diyorum ..ben nasıl dünyamın merkezi yapmışım nasıl bu hale gelmişim kendime şaşırıyorum
her şeye sussan bile şiddet olursa asla susma.
vurmaya kalkışırsa polis çağır. en azından evlatlarının önünde dayak yeme utancını yaşatma kendine.

Böyle çok zor biliyorum ama ha dediğinle de boşanamıyor insan. Benimde koca böyle bazen bunun 20 katı kadar. Ama çaresizlik bazen o kadar doluyor ki içim ağlamak bile istemiyorum. ALLAH sabırlar versin sana.

Lisans m
Yazdıkların için teşekkür ederim grill..ben lisans mezunuyum çalışmamı istemiyor..omdan önce okulun ailem arkadaşlarım vardı şimdi ise sadece ailem ..yaşlandırın zaman evet o keyfine bakacak bense evde tek dediğin gibi.

her şeye sussan bile şiddet olursa asla susma.
vurmaya kalkışırsa polis çağır. en azından evlatlarının önünde dayak yeme utancını yaşatma kendine.
Bana şiddet göstermemek için duvara dolaba yumruk atıyor aklı sıra .

Sorun da bu biraz burada söylediklerini farklı bir dille eşine de söylemelisin ama söylerken onu aslında takmadığını artık hiç umutsamadığını belli et. Eskiden bende senin gibiydim ama ben kesinlikle neye kızdığımı söylerdim ve kavga ederdim sen aşırı pasif kalıyorsun. Pasif kal ama bunu onu umursamadığın için yap. İnan fayda göreceksin. Sanırım hamilelikten biraz sende abartmışsın. Beni boşa dediğinde gerçekçi değildir zaten. Öyle bişey olsa söylemez bile sen bunu bahane edip surat astın ertesi gün oda cekedi bahane edip surat astı....

B

Nasıl umursamıyorsun canım mesela?

Harfi harfine katılıyorum

Annesine de böyle ..kadın diyor ben kocama bir laf söylüyorum en azından ama buna bişey de diyemiyorum
Allah yardimciniz olsun. Bence durumunuzu herkesin yazdiklari uzerinden gozden gecirin. Sahsen ben sizin ya birden bir degisim gosterip O'nu kendine getirmeniz ve bu sartlarda olan bir evliligi istemediginizi belli etmeniz, ya da eger denediyseniz ve olmadiysa kendi yolunuza huzurla O'nsuz devam etmenizi oneririm. Seviyorsaniz cok, hamilelik doneminde bu sevgisiz ve saygisizligi insafsizca yapan adam sizi ne kadar seviyor diye dusunun. Siz ne kadar onu seversiniz boyle gidersen. Ne siz alisin bu duruma ne de bebegi alistirin. Ha diyorsa seni seviyorum duzelecegim. Terapiste gitsin ya da bir aile buyugunden yardim alsin ama kendinizi kisir donguye sokmayin. Isler duzelmeden de asla ikinci cocuk dusunmeyin derim.

çalışmanı istemez tabi. ona her yönden muhtaç olman onun işine geliyor. çalışmasan bile mutlaka kendini meşgul edecek şeyler bul.
yazdığım gibi keyfin için evde yapabileceğin bir iş bulup birikim yapabilirsin. kurslara gidebilirsin.
neden hayatın 4 duvar arasında kıymet bilmeyen bir adama hizmetle geçsin? bomboş geçen ömrüne acımıyor musun?

Çok sağol teşekkür ederim yorumlarım için ben de silkelenip kendime gelirim en kısa zamanda..kafamı hep kurcalıyor bu soru neden hayatım niye ben merkezli değil de o merkezli olmuş ..alışkanlık mı bilmiyorum..yoksa ben böyle biri değildim kendime şaşırıyorum bazen ama ona sorarsan herşeyi yapan benim

Pardon da ceketi fırlattığı yerden neden alıyorsun ?? Kendini aşağılayan adama neden ısrarla hizmet ediyorsun ??al at kapının önüne ceketi kalsın orada ...

onu boşver kendine bak bundan sonra.
inşallah gönlünce yaşarsın.

Nasıl umursamıyorsun canım mesela?
Mesela baktın çok bağırıyor kafan başka bir yerdeymiş gibi bak (ki alışınca gerçekten çok rahat edeceksin), afedersin ama o konuşurken içinden ve arkasından ona küfürler et (dikkat et ama duymasın senden başkası), bir gün aranız iyiyken mutlaka bir benzetmeyle yap ama sende geçen gün amma abarttın şu olayı kendini bazen manyak gibi yapıyorsun ama ALLAHTAN artık kafaya takmıyorum ne safmışım eskiden senin için üzülürdüm de ama bunu ciddi ciddi alaylı bir şekilde ve gerçekçi yap. Zaten zamanla sende bunun farkına varacaksın. Yaşlarınız kaç ve kaç yıllık evlisiniz?

Beni
ben 25 o 30 .3.5 senelik evliyiz canım

Beni

ben 25 o 30 .3.5 senelik evliyiz canım
Canım benim daha çok gençsiniz ben 10 senelik evliyim şimdi geri dönüp baktığımda ciddi ciddi neden onun için üzüldüm diye üzülüyorum. Birde adamın içine alttan alttan ama kavga sırasında değil ayrılık korkusu sal. Erkeklerin bünyeleri nazerinliğe pek alışkın değil sen onu çok takarsan kendini bulamazsın sana söyleyeyim. Bir hobi ile uğraş mutlaka ona kafa yorarsan ohhoooo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…