Bu akşam cıngar çıkacak

Niye her bayram onun dediği yere gidiyorsunuz? Eşin çok bencil. Bir bayram onlara,bir bayram senin ailenin yanına gidilmeli.. Bence haklısın. İnsan kendi ailesi yanında da bayram geçirmek ister.

Konunu okuyunca annemde cok yasadi bu sorunu annesi gilde 1 saat otursa babaannemgilde aksama kadar oturulurdu isleri yapilirdi sakin pes etme bu senin hakkin o anasiyla gitsin hayir birde gelin hizmetci degil :47::47:

Böyle şeylere çıldırasım geliyor yaaa, çok sinir bozucu bende arkadaşlarla aynı şeyi söylicem pes etme bu ne ya bulmuşlar hizmetçiyi kimin umrundaa:47:

böyle konularda içimdeki canavar gelin ortaya çıkıyor.pes etme ve gitme köye! 3 yıldır bir bayram bile ailenin yanına gitmemişsin,yazık değil mi sana? onlarda aile değil mi,ağaç kovuğundan mı çıktın? eşinin ve ailesinin yaptığı çok ayıp.azıcık anlayışlı olmaları gerekiyodu.

sevgili konu sahibi siz yapamamışsınız ama nişanlılar için, evlenecekler için söyleyeyim, öyle her maharetinizi baştan göstermeyin.. sonra işler baştan size kalır... bahçeye mi gönderiyorlar, azıcık naz yapılacaki ay ben böcekten korkarım, sinekten tırsarım... bahçeye giremem... bi zahmet soğanları sarımsakları kendileri toplasınlar... yeni evlendik, ilk köye gittik kayınvalidem ( bu arada kendisini severim, iyi niyetlidir) kocaman erkek terliklerini getirmiş, bunları giy, benim ayakkabılar topuklu tabi... ben onlarla hiç yürüyemem, bunlar iyi dedim.. zar zor yürüdüm ama yeni gelinim, şapadak şapadak yürümekten iyidir...:12::12: şalvar teklifini de bir kibar reddettim... o gün bu gün bir şey demez bana, sağolsun...:16:

Dediğiniz gibi ,hiç ailenizle bayramı bir arada geçirmediyseniz,gitmeyin.Ailenizi eşinizin de sayması gerek.Sizin aileniz nerede yaşıyor bu arada?

ay canım ya gene mi sorun oldu ben de tam öteki konuya yazmıştım ne güzel gidiyo diye.bu erkeklerin Allah gözünü doyursun ne diyim madem ailelerinden bu kadarcık ayrı kalamıcaklar niye evlenirler. bu bayram muhabbeti beni de bir gün kanser edicek. bakalım biz ne yapacağız. bana hiç sormadan arifeden geliriz zaten dedi dün telefonda. iyi de biz öyle bişey konuşmadık ki. ama ben bu bayramda 2 gün de babama gidelim mi dediğim zaman paramız olursa gideriz dedi geçiştirdi. (annem babam ayrı ve babam kanser:( )onun ailesine gitmeyelim demiyorum ama arife ve birinci günü oraya 2. ve 3. günü diğer tarafa diyorum. daha ne kadar adil olabilirim bilmiyorum. Canım umarım tatsızlık olmadan çözersiniz ya bu konular beni çok sıkıyor walla. orda 3 gün kaldın burda 5 gün kaldın. ne biçim iş bu ya :( bizim anamız babamız akrabamız yok mu, ağaç kovuğundan mı çıktık. bizim özlemeye hakkımız yok mu ailemizi :(

kesınlıkle kararından dönme gıtme. kaynananın eli ayagı tutmuyor mu o yapsn ıslerı. resmen hızmetcı olarak goturecekler senı gelın olarak degıl. nasıl sinir oldum anlatamam yaa. kendı kızı varsa onu cagırsın hızmetcı olarak. bayram yapmak senın hakkın degıl mı? sen de kendı annene gıt bence bayram sonucta ne zamandır gıtmıyorum de. mecbur degılsın ya:19:

Ne yardan geç ne serden hesabı hem gitmemekte ısrar et, hem de eşinle tartışmamaya çalış uygun bir dille anlat ailene gtmek istediğini köye gitmek istemediğini..
Allah yardımcın olsun...

Yazık ya insan derki "kız gitsin annesini babasını kardeşini görsün ellerini öpsün bayram günü" der.
eşinin ailesi bir tarafa insan kendi ailesini bayramda görmeyince boynu bükükler filmindeki gibi hissediyor kendini.
gerek eşine gerek kayınvalidene biraz vicdan lazım...

ay canım ya gene mi sorun oldu ben de tam öteki konuya yazmıştım ne güzel gidiyo diye.bu erkeklerin Allah gözünü doyursun ne diyim madem ailelerinden bu kadarcık ayrı kalamıcaklar niye evlenirler. bu bayram muhabbeti beni de bir gün kanser edicek. bakalım biz ne yapacağız. bana hiç sormadan arifeden geliriz zaten dedi dün telefonda. iyi de biz öyle bişey konuşmadık ki. ama ben bu bayramda 2 gün de babama gidelim mi dediğim zaman paramız olursa gideriz dedi geçiştirdi. (annem babam ayrı ve babam kanser:( )onun ailesine gitmeyelim demiyorum ama arife ve birinci günü oraya 2. ve 3. günü diğer tarafa diyorum. daha ne kadar adil olabilirim bilmiyorum. Canım umarım tatsızlık olmadan çözersiniz ya bu konular beni çok sıkıyor walla. orda 3 gün kaldın burda 5 gün kaldın. ne biçim iş bu ya :( bizim anamız babamız akrabamız yok mu, ağaç kovuğundan mı çıktık. bizim özlemeye hakkımız yok mu ailemizi :(

canim, ben senin yerinde olsam ,babami bir gun bile birakmazdim.esine sor acaba kendi babasi kanser olsa yanindan ayrilabilirmi ?

Valla arkadasim illede gitmemek icin diret. bir bayramdada esin senin sulalen ile gecirsin bakalim nasil oluyomus mecburmusun her bayramda onlara gitmeye canim Allah Allah !!!!

Merhaba,
daha sular durulmadan bir hafta anca oldu yine sorun.
eşim bayram tatili için köyüne gidecek. cumadan yola çıkacakmış.
daha önceden konuşmuştuk bunu sen istersen gel,istersen gelme ben gitçem demişti.
kaynanam da geçen hafta aman ne işim var ben gitmem diyodu.
dün akşam kaynanama gittik. Kaynanam bir heves köye gitçez,işte hep beraber gitçez falacalarda ordaymış bilmem ne...
bende anne ben gelmicem dedim. yok geleceksin ayıp.
anne ne ayıbı ben evleneli 3 yıl bitti ben 12 kere köye gittim ki ne ramazan bayramı,ne kurban bayramı benim aileme hiç gitmedik.
ben bu bayram gelmicem dedim. bu yok gelcen falan.
ne oldu ne bitti anlamadım az önce eşim aradı.
hangi gün yola çıkcaz falan,arkadaşı var onlarda gidecekmiş bilmem ne.
ben gelmicem daha önce konuşmuştuk dedim.
yok öyle bişey geleceksin dedi.
gelmicem-gelcen tamam kapat falan akşam konuşuruz dedi kapattık.
ne bu şimdi ne oldu da bana zoraki gitmemi şart koştu.
ayrıca mecburmuyum her bayram onun sülalesine hizmet etmeye.

canım, ailene uzaklığınız ne kadar? sen kendi ailene git mutlaka. çok haklısın ve tavrını değiştirme. allah yardımcın olsun

Günaydın hepinizin yazdıklarına tek tek cevap vereceğim ancak dün akşam olanları yazayım önce.
akşam iftara davetliydik tabi kayınvalide de. gittiğimiz kız onların akraba ama herşeyi paylaşırız çok severim hani kardeş yarısı derler ya öyledir.
hatta ben gitmek istedim gittik.
kaynanamla ben önce gittik. eşim geldi mutfağa ben yardım ediyorum ooo defne hanım sizdemi burdasınız bende eveeeet sizdemi geldiniz dedim (güya takılıyo bana)
öpmedi beni görüşmedik.
odaya geçti anam da gelmiş gel anacım öpeyim seni anam ya ana gibi yar bağdat gibi diyar olmaz.
ne varsa anamda var. gel anacım bi kere daha öpeyim. kaynanamda ay nasıl kasılıyo.
tekrar mutfağa geldi su doldurdu bardağa anam olsa bana suyu o verirdi dedi.
bende git ozaman anan versin dedim. verir dedi.
herşeyimi yapar dedi yapsın çok meraklıysan anana söyle yapsın herşeyini dedim.
neyse sofrayı kuruyorum odada onunla ben varız.
defne eve gittim çantanı valizini hazırladım dedi.
ne çantası dedim eee köye gitçez ya dedi.
bende haaa benden tekrar duymak istiyosun ama ben gelmiyorum dedim.
napçan hanımefendi dedi anneme gidicem dedim. yok öyle bi dünya eşşek gibi geleceksin dedi.
gelmicem dedim. gelmicem ya bir bayramda sen gitmicem de,bir bayram da sen fedakarlık yap, sen karını gezdir dedim.
oda ağız dolusu değil senle 30 gün 365 gün konuşulmaz dedi.
bende konuşma ozaman ne konuşuyosun dedim. konu kapandı.
eve geldik normal konuşmaya devam etti. ne konusunu açtı ne bişey.

cesaretli ol tatlım..niye onun borusu ötüyormuş sadece..senin isteklerin senin beklentilerin hiçmi yok..onun anası varda senin yokmu?
herşey kocanın hakkımı ?senin isteklerine saygı duymuyorsa o halde saygıyıda haketmiyor..

sallaaaa..isterse yine küsüp yatağı ayırsın.umuruna bile takma..ve takmadığınıda görsün..gelmicem de okadar..benim aileme gidilmiyorsa ben hiçe sayılıyorsam kimse kusuruma bakmıcak..istersen aylarca konuşma benimle bundan sonra yok arkadaş..ben kimsenin malı değilim de..

bildir haddini kocaya

öpüldün

kelebek günaydın,
onun borusunu ben ona geri iade ederim. ama şu sıralar haddini fena aştı.
bunu hiç düşünmemiştim benim isteklerime saygı duymuyor haklısın.
umurumda değil küssün valla.

Ne demek isterse dövsün.. Size vurmasına sakın izin vermeyin. Kimse kusura bakmasın ama geliniz diye kölede değiliz. Gitmeyin ve sakın kendinizi dövdürmeyin.
Benim babam ile annem bayramlarda önce annemlerin tarafına giderdik orada 2 gün kalırdık arifeden giderdik çünkü sonra babamın tarafına giderdik orada da 2 gün yada 1 gün kalırdık dönerdik hiç öyle sorun yaşamadık.

Şimdi nişanlıyım evlenince eşimin ailesi ile aynı binada oturacağım ilk gün onların ellerini öpüp İstanbul' a ailemin yanına geleceğim.

yok ben en kötüsünü yazdım ki öyle bişey asla yapamaz.
bende bunu istiyorum adaletli olsun.
ya varmı böyle bir dünya o annesi,babası,kardeşi,
halaları,amcaları hepsiyle bir arada olacak ben gel gel git git.

Back
X