Bu akşam cıngar çıkacak

canım sen de kusura bakma ama adaletliyim dedesine acıdım her bayram gittim diyorsun
peki ailene karşı adaletin nerede?
ailene bayramlarda gitmediğin gibi bir de 1.5 aydır da görüşmemek hangi adalet anlayışına sığıyor
sen ailene yakın olacaksın düşüneceksin ki eşin ve ailesi de senin bir ailen olduğunu onlara karşı görevlerin olduğunu hatırlasınlar

Doğru söylüyosun benimde şu durumda çok adaletli olduğum söylenemez.
ama çalışıyorum hafta sonu dersanem var.
dersaneden önce kendim gidip geliyodum 1,5 ay ilk defa bu kadar uzadı mecburiyetten.
ha önceden hafta içi eşim götürürdü şimdi söylüyorum trafik çok gidemem diyo eee akşam işten sonra ben otobüsle gitsem geri nasıl gelcem.
dersane bitene kadar idare etçem.

"öpmedi beni görüşmedik.
odaya geçti anam da gelmiş gel anacım öpeyim seni anam ya ana gibi yar bağdat gibi diyar olmaz.
ne varsa anamda var. gel anacım bi kere daha öpeyim. kaynanamda ay nasıl kasılıyo."NE GICIK YAA. BENM EŞİMLE K.V.de de yapar bunu, tüyerim ürperir o anda. neyse bu çok önemli değil de. benim eltim tam 8 sene ne ramazan ne kurban bayramında babası evine gitmemiş:( bu arada burdan elticiğime selamlar, onu çok seviyorum...;)) geçen sene kurbanda gitti zorla kadın resmen kaçar gibi gitti 2 oğlunu alıp, eşim bıraktı otogara. neyse babası annesi de köydelermiş, evde değil ama babası çok sevinmiş, kızım abileriyle ablalarıyla bayram geçircek diye. baya mutlu olmuş anne babası. sonra ne oldu biliyor musunuz?? bayram sabahı kurban keserken eltimin babası kalp krizi geçirip vefat etti:((
k.v.me içten içe çok kızarım bu yüzden, kendi kızları yanında, kız yeğenleri annelerinin yanında, gelinler de onların yanında... gelin bizim, damat bizim ayağında bunlar. pis vicdansız kadın yaa, aklıma geldikçe kızıyorum. yani sanki kimsenn anası babası yok bi sizsiniz ana baba olan, terbiyesizler. bana yapamazlar, yemez, o ayrı mesele....

inanmıyorum ya allah korusun bu vicdan azabıyla yaşanmaz.
allah sabır versin peki o insanlar yaptıklarının farkında mı?

hayır zaten daha yeni düzeldiniz insan azcık rahat bırakır ki karşısındaki biraz huzur bulsun bu nedir böyle. canım babam ocak ayında mide kanseri olduğu anlaşıldı ve şubatta midesi alındı.haziranın son haftasından temmuzun sonuna kadar bizdeydi burada kemoterapi ve radyoterapi aldı.ağustos başında o süreç bitti ama kontrolleri var.geçtiğimz pazartesi kontrolu vardı, pazar günü izmire gelirken arabayla kaza yapmış bir de :( araba takla atmış kendisi içinden sağlam çıkmış otobüse bindi geldi.şimdilik iyi 2 ay sonra tekrar kontrolu var ama biz hiç bir bayramda babama gitmedik,bunda benim de payım var.aramız çok kötüydü hiç niyetlenmedim gitmeye.ama annemle de geçirmedim ki bayramı hiç.bunların eve bi tıkılıyoruz ben annemi anneannemi dahi zor görüyorum. aynı yerde yaşıyolar düşün. sen sakin ol canım ya kendi kararını bildirmişsin bırak ister konuşsun ister konuşmasın. o annem bitaneler öpmeler koklamalar bilmem neler de seni vazgeçirmek için kıskandırmak için yapılan şeyler ki sen de bunu biliyorsun. şu erkekler ne salak oluyo bazen ya biz böle bişeyi kıskanmıyoruz ki, sadece yaptıkları salaklıkları görünce ne kadar çocuk olduklarını düşünüp daha da sinirleniyoruz.çocuklar işte. gitme köye falan, az yiyip hizmetçi tutsunlar kendilerine.

Allah uzun ömür versin eksikliklerini göstermesin.
canına bişey olmamış ya olsun. zor bi süreç inşallah atlatır.
ben bir kere bi tepem attı nişanlıyım yolun ortasında kaynanam da var.
ben bir kavga çıkardım ama aklın durur yüzükleri falan fırlatıp attım.
benim tepemin tası atınca neler olacağını bilirler.
hele şu durumda %100 suçlular genç gelinlerini bırakıp gidiyolar.
ya ben allahtan art niyetli değilim neler yapsam ruhları duymaz ama ben onu yapacak insan değilim.
allahta göstermesin.

Kusura bakmayın ama eşinizin tepkileri tavırları çok terbiyesizce. Siz çok alttan alıp ona çok yüz vermişsiniz.
Kayınvalide de çekilecek gibi değil.
Hizmet bir yere kadar anlarım ama fazlası bünyeye zarar. Asıl kötü olan sizin ailenizi yok saymaları hiç adlarının anılmaması.
Şimdi gitmem diyorsunuz ama bence eşiniz ne yapıp edip götürecek sizi. Emir büyük yerden gelmiş çünkü

İsterse padişah olsun beni annesi gidiyo diye görürmek istiyo ya GİT ME YE CE ĞİM.
Cuma günü onlar gidecek ben el sallayacağım.
yatağımda mışıl mışıl yatacağım sabah kalkıp arefe günü hoooop annecime gideceğim.

Bak yaaa tamam nesine bahse gireceğiz.
istanbuldamısın?
bayramda görüşmesine ha :)

yok cnm, ankaradayım ben.
gönlüm gitmemenden yana,
ama eşin ipleri eline almış, onun rahatlığı var.
akşama cıngar çıkacak demişsin,
kaynananla eşin öpüşüp koklaşmış bide sana nispet yapmışlar,
eşin konuyu kapatmış, üzerinde durmamış.
cıngar falanda çıkmamış.
bunlar sana çok güvendiklerinden, nasılsa gelir diye.
valla ben onların yalancısıyım.

Konuyu okuyunca resmen beni anlatmış bu kız dedim. aynı sıkıntı bendede var.
neyseki hamileyim diye beyimiz sağolsun ısrar etmedi ki biliyo kısa yola bile gitsek istifra ediyorum.
perişan olma sen ben giderim dedi. ama kurbana araba alırmış rahat rahat gidermişiz.
geçen bayram kayınvalıdemın dengesiz hareketlerı o kadar daralttı ki beni bi daha ne köy göresim var ne de onlarla bayram yapasım.
paldır küldür odaya girip hadi kalkın demeler arada 2 dk oturunca laf sokmalar filan .. eve nasıl geldiğimi bilemedim.
kimse kimseye hizmetçi değil.
erkeklerin tuzu kuru yesin içsin gezsinler.
bizi anlamamaları gayet normal.

yok cnm, ankaradayım ben.
gönlüm gitmemenden yana,
ama eşin ipleri eline almış, onun rahatlığı var.
akşama cıngar çıkacak demişsin,
kaynananla eşin öpüşüp koklaşmış bide sana nispet yapmışlar,
eşin konuyu kapatmış, üzerinde durmamış.
cıngar falanda çıkmamış.
bunlar sana çok güvendiklerinden, nasılsa gelir diye.
valla ben onların yalancısıyım.

Eşim bana sen değil 30 gün 365 gün konuşulmayacak insansın dedi.
bende konuşma ozaman neden konuşuyosun benimle dedim.
evet cıngar çıkmadı iftarda olduğumuz yerde ana oğul anca bu kadar üzerime gelebildiler.
eşim benle alakalı hiç bir şeyin üzerinde durmaz zaten.
ben gitmişim,gelmişim,hasta olmuşum... küstük 10 gün falan yok mailler,msjlar, benim için değerlisin lafları anca 1 hafta işte.
evet ben nlara hep o güveni verdim.
ama daha önceden de oldu.
anneannesine gidilecek gelmicem dedim,ben gidicem dedi, gitti annesini aldı atladılar arabaya gittiler.
dayısı falan herkes sormuş beni bende senide bana çok soruyolar dedim.
bende kendime güveniyorum büyük konuşmakta istemiyorum ama gitmicem.
anası yol boyu gidip gelene kadar doldursun oğlunu.

Bizde bu tur sorunlar yok bütün akrabalarımız aynı şehirde bu sene ilkönce annemin akrabalarına gidecez amcasına ve halasına sonra baba tarafına inşallah sorunlarınızı halledersiniz ve güzel bi bayram geçirirsiniz

Allah uzun ömür versin eksikliklerini göstermesin.
canına bişey olmamış ya olsun. zor bi süreç inşallah atlatır.
ben bir kere bi tepem attı nişanlıyım yolun ortasında kaynanam da var.
ben bir kavga çıkardım ama aklın durur yüzükleri falan fırlatıp attım.
benim tepemin tası atınca neler olacağını bilirler.
hele şu durumda %100 suçlular genç gelinlerini bırakıp gidiyolar.
ya ben allahtan art niyetli değilim neler yapsam ruhları duymaz ama ben onu yapacak insan değilim.
allahta göstermesin.

bırak ya istedikleri yere gitsinler. sen de sakin sakin annenlere gider huzurlu bir bayram geçirirsin. ya ben hiç anlamıyorum ya ben anneme gittiğim zaman hala daha sen misafirsin deyip bana en ufak iş yaptırmaz,tabakları bari bulaşık makinesine koyayım derim bırak elini bulaştırma der.ama kv ye gidince her türlü işi biz yapıyoruz nedir bu ben anlamadım.sağolsun evlere şenlik bir görümce var.bizden önce kv nin evine gider ama en ufak bişeye elini sürmez, saf saf oturur. ben gittikten sonra sofrayı hazırlarım herşeyi hazır ederim yemekten 3 dakika önce gelir bişeye ihtiyaç var mı ah ablam ben sana yardım edemedim der.(neden edemediyse o da belli değil:))ya böyle ablam kardeşim bilmem neyim deyip hiç bişeye bulaşmadıkları zaman insan sinir oluyo.kv desen yemekten kalkar kalkmaz hemen kızlar kahveyi yapın babanız kahve ister diye emiri verir.baba bulaşıkların toplanmasını 10 dakika bekleyemez sanki.uff eskiden en azından eltim vardı onunla ne güzel paylaşıyorduk. şimdi eltimle abi ayrılıyorlar elti yok her şey bana binecek çok sıkılıyorum :(

En baştan öyle alışmışlar maalesef..

3 yılda 12 kere köye mi gittiniz :53:

Ben 25 yaşındayım kendi köyümü 1 kere gördüm..

İnşallah olay çıkmadan çözülür ama bence de ailenizle geçirmek sizin hakkınız..

inanmıyorum ya allah korusun bu vicdan azabıyla yaşanmaz.
allah sabır versin peki o insanlar yaptıklarının farkında mı?

değiller diye düşünüyorum. en son eltimin yaşadığı olay bunu gösteriyor. benm k.v ile kızkardeşer,i aynı sokaktalar,evler yanyana. eltimin de kız kardeşi arka sokakta gelin. bi akşam eltim(8 seneden sonra evini ayırdı eltimler)kv.deyken hadi deyip eltimin kızkardeşine gidiyolar, ordan da teyzeye geçecekler. geçerken eltimin ufak yeğeni eltimin peşinden ağlayınca eltim yeğenini de yanında teyzeye götürüyor.sonra akşam saat 10 gibi çocuk huysuzlanınca eltim de k.v.ye söyleyip yeğenini hemen 20 adım ilerde olan kızkardeşinin evine bırakıyor. hemen dönüyor teyzeye, k.v. aşağı kapıda eltimi bekliyor ve açıyor ağzını yumuyor gözünü"bir daha kızkardeşine gitmeyeceksin" diyor işin özü açık ve net. zavallı eltim, o kadar çok eziliyor ki anlatamam. bi de kv. kendi almış, akrabası. ama kocada iş yok, kaynım ilgilenmez eşiyle ve annesi hep haklı. adam eşini ailesine götürürken k.v.den gizli gidiyor. ailece sorunlular anlayacağınız. en son gidişimde eltim hüngür hüngür ağladı bana:(( bu arada k.v. nin kızları başlarında kocaları olmadan gece 1 e kadar k.v.de oturup canlaarı isteyince gider gelirler. buna karşı çıkan enişteyle görümcemi 2 çocukla boşandırdı k.v. şimdi onlara da kaynım bakıyor(derken lüks yaşamalarını sağlıyor). zavallı eltim:(((

sudefnecim, bende küslüğü sevmem eşim çok küser benim.. hep ben barışırım biz bunlara böyle yapmaktan böyle şımarık oldular.. için rahat etmez gidersin gibime geliyo... ay inşallah gitmezsin ya çok istiyorum gerçekten gitmemeni.. hayırlısı bakalım...

bırak ya istedikleri yere gitsinler. sen de sakin sakin annenlere gider huzurlu bir bayram geçirirsin. ya ben hiç anlamıyorum ya ben anneme gittiğim zaman hala daha sen misafirsin deyip bana en ufak iş yaptırmaz,tabakları bari bulaşık makinesine koyayım derim bırak elini bulaştırma der.ama kv ye gidince her türlü işi biz yapıyoruz nedir bu ben anlamadım.sağolsun evlere şenlik bir görümce var.bizden önce kv nin evine gider ama en ufak bişeye elini sürmez, saf saf oturur. ben gittikten sonra sofrayı hazırlarım herşeyi hazır ederim yemekten 3 dakika önce gelir bişeye ihtiyaç var mı ah ablam ben sana yardım edemedim der.(neden edemediyse o da belli değil:))ya böyle ablam kardeşim bilmem neyim deyip hiç bişeye bulaşmadıkları zaman insan sinir oluyo.kv desen yemekten kalkar kalkmaz hemen kızlar kahveyi yapın babanız kahve ister diye emiri verir.baba bulaşıkların toplanmasını 10 dakika bekleyemez sanki.uff eskiden en azından eltim vardı onunla ne güzel paylaşıyorduk. şimdi eltimle abi ayrılıyorlar elti yok her şey bana binecek çok sıkılıyorum :(

tombik isterse fizana gitsinler valla billa tilla umrumda değiller.
aynen annem bana sofra kurdurmaya kıyamaz.
kaynanam her akşam gitsem hep ahanda yemek koyacağıdım olur.
benim görümcem yok ama görümceye bedel kaynım var.
gitçem anneme boşver ben bu zamana kadar onu sordular hep ık mık etmek zorunda kaldım.
birazda onlar beni soranlara cevap veremesin. zaten onların beni götürmesinin amacaı 1 hizmet etmem 2 millet bak bak gelini de gelmiş desinler diye.
ama ben gitmeyince ne olcak herkes eee gelin nerde diyecek cevap veremiyecekler.:46:

sudefnecim, bende küslüğü sevmem eşim çok küser benim.. hep ben barışırım biz bunlara böyle yapmaktan böyle şımarık oldular.. için rahat etmez gidersin gibime geliyo... ay inşallah gitmezsin ya çok istiyorum gerçekten gitmemeni.. hayırlısı bakalım...

soslu yok inan gitmicem zaten gidersem onlara zehir zıkkım ederim.
zerre gitmek istemiyorum ha bu saatten sonra da asla gitmicem.

bu konu gittikçe heyecanlı bi hal alıyo, dün akşam ne konuşuldu?

dün akşam bişey konuşulmadı.
şuan ana oğul birbirlerini doldurmakla meşgul.
yarın bilmiyorum ne olacak. en az sizin kadar heycanla beklemedeyim.
dün akşam eşşek gibi geleceksin,senle 365 konuşulmaz,ana gibi yar bağdat gibi diyar olmaz gibi lafları soktu soktu oturdu.
bende cevap verdim. sonra hiç bişey olmamış gibi konuşmaya devam etti benimle.

eğer olaki gittin surat 5 karış gez ne yapılana karış ne içilene kim ne yapıyorsa yapsın kaynana iş buyurunca duymazlıktan gel yada yavaş yavaş yapki gıcık olsun yani burunlarından getir

dün akşam bişey konuşulmadı.
şuan ana oğul birbirlerini doldurmakla meşgul.
yarın bilmiyorum ne olacak. en az sizin kadar heycanla beklemedeyim.
dün akşam eşşek gibi geleceksin,senle 365 konuşulmaz,ana gibi yar bağdat gibi diyar olmaz gibi lafları soktu soktu oturdu.
bende cevap verdim. sonra hiç bişey olmamış gibi konuşmaya devam etti benimle.

anasının koynunda yatsın madem

Back
X