bu aldatmak mı ?

Aldatmak deyince.. Erkek arkadaşınla yaptığın tartışmayı başka birine (sanalda tanıdığın ya da yeni tanıştığın birine) sohbet edasıyla anlatmak da aldatmaktır.
Bazen insanlar hiç tanımadığı biriyle konuşmayı tercih ediyor. Daha mı rahat oluyorlar bilemiyorum. Belki de öyle bir surum sizinki.
Erkek arkadaşınız için üst üste gelen sorunların ya da tartışmalarınız sonucu verdiği tepki yüksek olmuş da olabilir. Hafta sonu tartışmayla geçmiş bir ilişkiyi normale çevirmeye çalışıyordu belli ki gece arayıp iyi geceler dediğine göre. E bir de bakıyor ki kız arkadaşı onun hakkında yabancı biriyle konuşuyor..
Aldatmak sadece fantezi cinsellik, aşk meşk değildir.. Aldatmanın bin bir türlüsü vardır. Ve hepsi birbirinden daha ağırdır.
Senin kalbin temiz, niyetin kötü değil. Hatta kendini ispatlamak için yazışmalarınızı bile okutmuşsun. Ya da kuzenimle yazışıyorduk demek yerine dürüstçe anlatmışsın..
İşte bazen dürüstlük de aldatmak ya da aldatılmak kadar can yakıyor. Dürüst olmamak ise apayrı bir aldatış şekli..

Olaya objektif bakınca durum bu. Herkes haklı kardeşim durumu.
Önemli olan uzlaşma yoluna gidebilmek..

kendimi afettirme çabasına hiç bir zaman girmeyeceğim. her insan hata yapabilir benim ki de bir hataysa şayet kabul edip önüme bakarım hata değilse kendi gelir zaten.

seven insan hatasini kabullenir. gururunu bir kenara birakir. bence senin sevgilinle aranda soguma baslamis. kendimi affettirmek icin ugrasmiyacagim diyorsun ugrasma demekki sevgin bittigi icinde sanal muhabbete tesebbus ettin. pek masum gorunmuyorsun. erkek arkadasini birak kendi yoluna baksin o zaman. cunku goruldugu kadariyla senin icin bazi seyler tukenmis. iste adina maddi yetersizlik de ister baska birsey. ortadaki gercek sen erkek arkadasini sevseydin skypeden yabanci biriyle zaten konusmazdin.

yorumum tamamen pozitif ayrımcılık içerir baştan uyarayım

yaptığın şey aldatma değil ama çok gereksiz ve tehlikeli.. yani tanıdığın bir arkadaşın olsa (erkek/kız farketmez) yine iyi ama bu hiç tanımadığın biri.. ama bazen biz kadınlar hiç tanımadığımız birine yaşadıklarımızı anlatma ihtiyacı duyarız, seni o yönden anlayabiliyorum aslında. yani bilgisayarı kapattığında unutulacak, senin arkandan kullanılmayacak, dedikodunun yapılmayacağından emin olduğun birine anlatmak isteyebilirsin, hatta haklı olduğunu duymak da isteyebilirsin.. işte o zamanlarda başka bir adama anlatmak yerine gel burada konu aç, sadece haklı olduğunu duymak istediğini söyle.. biz senin istediğin gibi dinleriz tatlım

hatam varsa kabul ederim dedim. sanal muhabbete girdiğmden çıkan sonuç erkek arkadaşına karşı soğuma var onu sevmiyorsun demek mi. ben dürüstlükten yanayım bana şifreni ver dediği anda kem küm etmeden verdim eğer sevmiyor olsaydım bunu da en dürüst halimde söylerdim sevmediğim biriyle zaman geçirmek bırakın karşı tarafı bana işkence verir çünkü onunla ilgilenmek zorundasın ki sevgi yoksa bu işkenceye dönüşür.. ayrıca zaten yakasına yapışıp benimle olacaksın demedim bu yüzden bırak kendi yoluna baksın cümlesini anlayamadım ben. siz kendinize benim kötü niyetim yoktu içimi ben biliyorum diyorsanız affetirmeye çalışmak için çaba gösteremezsiniz.

erkek arkadasınızın kıskanması ve baskasıyla konusmanızdan rahatsız olması normal
ama cok da abartılacak birsey degil ve bana kalırsa aldatma hic degil!

bu arada erkek arkadasınızın baskalarının esleri hakkında ilk yorumu iyi bir insana benziyor vs demek yerine "işi iyi" demesi bana tuhaf geldi. ya bu konuda siz su sıralar takıntılı oldugunuz o cumleyi secip aldınız ya da en az siz kadar sevgiliniz de takmıs.

ona düşen "aldatıyorsun" diyip size tavır yapmak hatta bu yolla internetteki adamla dertlesmenize zemin hazırlamak muhabbeti ilerletmenize neden olmak yerine hem kıskandıgını belli edip hem de ben yanındayım diyerek sizi kendisine cekmektir.

açıgınızı aramak yerine gece yarısı uzuntusunu paylastıgı kadar sizin uzuntulerinizi de paylassaymıs. sizi suclamayı bırakıp otursun biraz ozelestirisi yapsın.

tşk ederim. aynen öyle maalesef geçmişinizde birileri insanlara olan güveninizi tamamen bitirmişse en samimi arkdaşınıza bile anlatamaya korkarsınız bazı şeyleri.. benim durumda böyle oldu korktum açıkcası bir tanıdığıma anlatsam ne der arkamdan diye.. yaşadıklarım ahlaksızca veya toplum tarafından hoş karşılanmayacak şeyler değil asla ama tanıdığın bir insan seniin sadece maddi sorununu bile öyle bir yazar ki neye uğradığınızı şaşarsınız tanımadığım biri olduğu için en azından acaba anlatırmı şüpheleri taşımayacağım için konuştum.

iyi işi demesinde kötü niyeti yoktu çünkü işimle ilgili en ufak şikayeti olmadı ben takıntı yaptığım için cımbız gibi çekip aldım bu lafı birde sanırım bu konuda hassas olduğumu çok iyi anlaması için özellikle o konuda tartıştım. evet erkek arkadaşım her konuda yardımcı olur ama sorun maddiyat olduğu zaman ki kendisi hiç bu sorunu yaşamamış o yüzden böyle sorunum olduğu zaman anlayamıyor beni.. ki bakın bir ara telefonum kapandı faturayı ödeyemediğim için, bana beni neden aramıyorsun diye kızdı ki anlattım durumu hiç mi para bulamadım bana neden söylemiyorsun dedi. maddi sorunları anlamıyor ona göre para bulmak çok kolay ama bana göre değil. maddiyat olduğu zaman konu beni ciddiye almıyor ben varım diye çıkıyor işin içinden

Erkek arkadasindada suc var bence çünkü seninle dertleşmemis yalnız kalmışın bir sorsun kendisine neden sevgilim benimle değilde tanımadığı biriyle dertlesiyor?? benim görüşüm bu yonde ama yaptığınida doğru bulmuyorum kendini onun yerine koy herne kadar masumca olsada biz eslerimizi kıskanırız elimizde değil selam veren kızdan bile kaldiki dertlesiyorsun evet hataliydin...bunu söylee evet hataliydim bilemedim haklisin ama sendede suc var demelisin bence, bir daha olmicak felanda diye bilirsin artık gerisinde kendisine kalsın olan olmuş fazlada yıpratma kendini düzeleceği varsa düzelir biteceği varsada biter.

ben hatalıydım demedim ama konuştuğumuzda çıkaracağı anlam buydu yani herşeyi anlattım bundan bundan dolayı böyle oldu sen anlamyınca bende dertleşme ihtiyacı için konuştum dedim. zaten konuşma tarzımda üste çıkmak gibi değild bunu muhakkak anlamıştır.

Kötü bir şey yapmış olsaydınız zaten okuması için şifrenizi vermezdiniz.
Konuşulan kişi karşı cins olunca aldatmak olarak algılamış,
fakat konuşulanlar karşındaki kadın da olsa kısacası insan olarak düşünüldüğünde
aklına kötü bir şey getirmiyorsa aldatmak değildir.

Fakat yine de sanaldan tanımadığınız adamlarla hangi konuda olursa olsun görüşmeyin.
Bilgi paylaşımı siteleri veya meslek ile ilgili sitelerde yazışılabilir ama,
konu aşk ve aşk hayatı üzerine olunca biraz insanı işkillendiren bir durum.
Bu açıdan da erkek arkadaşınıza hak verdim.

Son düzenleme:

O zaman gerekli açıklamayı yaptığına inanıyorsan icinde rahatsa ki bence herkes hata yapar olabilir ne var yanii bunuda bir sinama olarak gor ilişkinizde ve artık ona bırak.

tamam aldatma değil ama hiç hoş bişey de değil bu yaptığınız.erkekler çok iyi niyetli değiller malesef,derdini dinlediğiniz adam damardan girmiş belli ki daha sonra muhabbet farklı yerlere gidicekti.olmaz demeyin,olur!

genel anlamda burda şunu okuyoruz erkek arkadaşımın face geçmişine baktım bi kızı aratmış, yada kızlara bakmış vs çok mutsuzum buda bir aldatmaktır değil mi? deniyor alltaki yorumlara bakıyoruz aa evet kesinlikle öyle cık cık cık tarzı oluyor, e bu konuya bakıyoruz , ne aldatması canımmm deniyor, çelişki yokmu ? konu sahibine gelince, bunun cevabını sen verebilirsin tam tersi olsaydı gecenin 2 sinde arasaydın sesi duysaydın birgün sonra senin ona yaptığın açıklamayı o sana yapsaydı ,sen yinede şifresini alıp baksaydın,birşey olmadığını gördüğün halde kızmaz kafana takmazmıydın? hiç tanımadığı kadına dert anlatmış, o da çok benziyoruz birbirimizi anlarız demiş, bu ne demektir diye sevdiğine sormazmıydın?

konuştuğum site meslekle alakalı bir siteydi sadece nickler var yani konuştuğum insanın erkek olduğunu özelden yazdığında anladım. konusunda kız arkadaşım böyle yaptı demiyordu genel olarak yazmış yani bayanda olabilirdi bu nickinden anlamak mümkün değildi. konunun geneli nankörlük ve bir para uğruna yaşatılan acılar gibi bişey di örnekler kız arkadşından benim de örneklerim eski erkek arkadaşımdan olduğu için muhabbet öyle oldu.. erkek arkadaşım var diye de özellikle belirttim ben gizlemedim asla.

tabi ki olabilirdi ama herhalde sanal ortamın verdiği bir rahatlık oldu aman silerim engellerim durumu oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…