Bu annemle ne yapacağız?

nescioquisegosum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2022
1.061
1.502
83
22
O kadar öfkeliyim o kadar öfkeliyim ki arkadaşlar… Nereden başlasam neyi anlatsam inanın bilmiyorum. Ne yazsam eksik kalacak.
Annem bildim bileli bencil, yalancı, kavgacı, savurgan ve saldırgan bir kadın. Çocukken beni döverdi sebepli sebepsiz. Büyüdük kavgalarımız bitmedi. Sadece benimle değil anneannem, babam ve diğer tüm insanlarla hep kavgacıydı.
2016 senesinde kardeşim oldu doğduğu günden itibaren ben baktım sınav senem de dahil. Bundan sınav senem hariç hiç gocunmadım çünkü kardeşim benim canım, her şeyim. Annemin kardeşimin bakımında katkısı değil hep zararı oldu. Emzirirken sigara içmesi, ben günde 12 saat bakarken gelip rahatsız edip ağlatması gibi… zaman zaman sinir krizleri geçirdim ama hiçbir şey çözülmedi.
İki sene önce üniversiteyi kazandım ama her iki haftada bir gelip gidiyorum çünkü kardeşimsiz duramam bu süreçtede de kardeşime hep babam baktı. Annemle olduğu zamanlarda hep televizyon telefon bakıyor çok üzülüyorum bu duruma ama elimden bir şey gelmiyor
Böyle anlatacak çok şey var. Beni bugün delirten olaya gelmek istiyorum. Bayram dolayısıyla geldim yine eve ve kardeşimin anlattıkları karşısında şoke oldum. Dün babam ve annem kavga etmiş kavga sebebi annemin evdeki döviz birikimden yüklü miktarda para çalması. Çalması diyorum çünkü haber vermeden ve gizlice almış. Buradan kavga çıkmış. Babam hiçbir zaman para sakınmaz ama annem inanılmaz derecede para harcıyor. Her gün avmde her gün bir şeyler alıyor. Neyse bu çalma olayından kavga çıkıyor ve annem babama ve kardeşime küfür ediyor. Ettiği küfürü duyduğumda öyle üzüldüm öyle sinirlendim ki. Kardeşim bazı sebeplerden psikoloğa gidiyor ve ekstra dikkat etmemiz gereken bir süreçte annem 6 yaşındaki kardeşime ağza alınmayacak küfürler etmiş. Bir de ablana söylersen gebertirim demiş. Annemle zaten aylardır konuşmuyordum ama içimdeki öfkeyi anlatamam. Mesleğimi elime almama 3 yıl var. Param, evim olunca kardeşimi zaten yanıma alacağım ama o zamana kadar napacağım ben arkadaşlar? Ben bir şekilde büyüdüm kardeşim nasıl dayanacak? Biz bu annemi napacağız arkadaşlar?
Not: annem asla psikolağa gitmeyi kabul etmiyor yıllardır deniyoruz asla ama asla kabul etmiyor ne hasta olduğunu ne gitmeyi.

Babanız neden boşanmıyor peki? Kardeşinizin ebeveyni babanız yani. Nasıl evladının bu muameleyi görmesine sessiz kalabiliyor? Sizden önce babanızın müdahale etmesi gerek. Ayrıca sizi de koruması gerekiyor.
Üzgünüm ama karı koca sizi ebeveyn rolüne oturtmuşlar. Resmen kardeşinize annelik ediyorsunuz, annenizle babanıza da hakemlik. Ve asla bunlara maruz kalmamalıydınız. Siz onları değil, onlar sizi idare etmeliydi.

Üvey annemiz mi genelde üvey anneler bu şekilde olabiliyo

Açıkçası ben de bunu düşünüyorum ama boşansalar annem kardeşimi alsa ne olacak diye düşünüyorum hep. Çok küçük ve mahkemeler o kadar küçük çocukların velayetini anneye veriyor. Velayeti verilmese dahi göreceği günler vs olacak kardeşim yine o kadınla görüşecek yani bilemiyorum inan ki

Çareyi siz kendinizce bulmuşsunuz
Ama burada babanızda sorun
Bence annenizden boşanırsa zaten herşey yoluna girer

Çareyi siz kendinizce bulmuşsunuz
Ama burada babanızda sorun
Bence annenizden boşanırsa zaten herşey yoluna girer
Boşanırsa velayet annede olursa ne olacak? Kardeşim çok küçük böyleyken yine babam bir şekilde bakıyor. Velayet babamda olur da annemde kalacağı günler yine kardeşimle baş başa olacak öyle bir sorun da var.
Maddi açıdan hiç söylemiyorum boşanınca da yine her türlü nafaka cart curt sömürecek

İşte bunlar sizin düşünmeniz gereken meseleler değil. Siz tek derdi ders geçmek olan üniversiteli bir genç kızsınız. Yani öyle olmalıydınız. Ama şu an sanki evliliği kötü giden sizmişsiniz gibi kara kara düşünüp çare arıyorsunuz.
Bunun yükünü siz taşımayın bence. Bırakın babanız çözsün. Çünkü kadın onun karısı, sorunlarını o çözmeli.

Baban boşansin zaten çocuğa o bakıyormuş. Annen de ne yapıyorsa yapsin.

Yahu kardeşim benim canım diyorum onu ben büyütmüşüm nasıl dert etmem. Siz çocuğunuza bir şey olsa dert etmeden durabilir misiniz? En sevdiğinize bir şey olsa yükünü ben taşımayayım diyebilir misiniz?

Şahit olursunuz annenizin sağlığının el vermediğine dair. Zaten psikolog eşliğinde de çocuğa sorarlar.

İyi de işiniz yok gücünüz yok. Ne yapacaksınız şu durumda? Babanız boşansın diyoruz, o zaman da olmaz diyorsunuz.
Eeeee? Başka ne olacak?
Şimdi işin şu boyutu da var. Madem anneniz baştan beri sorunluydu. Babanız neden ikinci bir çocuğu daha böyle bir ortama getirdi? Anneniz demedim bakın babanız, az çok makul olan babanızmış, bari o düşünseydi. 6 yaşında çocuk küfür yiyor, tehdit ediliyor annesi tarafından. Yani çok zor bir durum. Anneniz ne tedavi oluyor ne de davranışlarına çeki düzen veriyor.
Kocasıyla sorunu olabilir bir kadının, kavga da edebilir küfür de. Amaaaaa çocuğuna yapamaz bunu. Bu bambaşka bir sorun. Bundan da boşanmadan başka çıkış yolu yok diyorum. Siz bunu anlamıyorsunuz.

Babası ikinci çocuk olmadan boşanmalıymıs kesinlikle ama şu an bosanirsa çocuğu zor alır. Bu yaştaki bir çocuğu annesinin rızası olmadan almak için çok ciddi bir sebep lazım. Annesinin psikolojik sorunları o kadar ciddi mi emin değilim.

Annemin öyle sorunlu olduğunu babam o dönem bilmiyordu bana yaptıkları hep anneannemin evinde yaşandı aradan da yıllar geçti annemin ısrarı ve çabasıyla oldu kardeşim ha babam istedi mi istemedi bana kalırsa. Ayrıca boşanmalarını ben de çok istiyorum ama hem boşanmayacaklarını farkındayım hem de boşanırlarsa olabileceklerden korkuyorum.

Valla ben de öyle dedim. Annesi babasına inat çocuğu almak ister mi? Olabilir. Ya da çocuğu babaya bırakır mı? Çocuğun bakımı konusunda çok hevesli değilmiş, konu sahibi bebekken ben baktım yazmış. Yani alsa da bakabilir mi, bilemedim.
Annenin nesi olduğu da muamma. Bazı kadınlar sadece anne olmak istemiyor, yaratılışları uygun olmuyor. Kimisi soğuk oluyor ama büyüyene kadar bakım veriyor en azından, şiddet küfür olmuyor ama sevgi olmuyor. Kimi de hır çıkarıyor.
Ya da sağlık sorunu vardır.

Ben de aynı fikirdeyim. Ama kardeşim doğmadan önceki bir kaç sene öncesi annem bu kadar sorunlu değildi o zaman da öyle boşanmak için bir sebep yoktu. Şu an da boşansalar dediğiniz gibi annemin raporlanabilecek kadar ciddi bir psikiatrik hastalığı var mı emin değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…