Bu ara herşey üst üste geliyor !

Alevbuse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2015
1.400
1.257
63
30
Kızlar çok morelim bozuk

8 aylık kızım ilk defa hasta oldu ateşi çıktı :KK61:
İki gündür ateşi var kusuyor.. doktora gittik ilaç verdi kullanıyoruz iyi gibi ama ben çok yıprandım

Geçenlerde konu açmıştım pişik olmuştu kızım kanıyordu poposu, çok şükür onu atlattık geçti iyileşti derken bu çıktı

Kendimi suçluyorum ben bu çocuğa bakamıyor muyum diyorum..
İki gündür hiç uyumadım yatağının başında nöbet tutuyorum ateşine bakıyorum sürekli mahvoldum

Çokta dikkat ediyorum hiç dışarı çıkarmıyorum havalar soğuk diye eşimle dışarıda işimiz olduğunda yada birlikle gezmek istediğimizde asla dışarı çıkarmam anneme bırakırım
Gidersek alışveriş merkezine sıcak ortama gideriz zaten
Terli bırakmam, sıkı giydiririm sağlıklı şeyler yediririm hazır yedirmem ama anlamıyorum nasıl hasta oldu bu çocuk neden hasta oldu..?
Kendimi suçluyorum çok üzülüyorum hiç keyfi Yok çoçuğumun içim çok acıyor..

niye dışarı çıkarmıyosun ki? yani bence çocuk soğuğu da görmeli. egzoz borusuna ağzını dayayın demiyorum ama dışardaki havayı da teneffüs etmeli. anne değilim ama fikrimi söylüyorum sadece. şu durum için demiyorum geçmiş olsun ama çok narin yetiştirmeyin çocukları.

niye dışarı çıkarmıyosun ki? yani bence çocuk soğuğu da görmeli. egzoz borusuna ağzını dayayın demiyorum ama dışardaki havayı da teneffüs etmeli. anne değilim ama fikrimi söylüyorum sadece. şu durum için demiyorum geçmiş olsun ama çok narin yetiştirmeyin çocukları.
Dışarı çıkarmıyorum derken uzun süre demek istedim
Bir saatten fazla dışarıda tutmuyorum sıcak ortamlarda alışveriş merkezi hariç

Çocuk bu hasta olacak tabi ki.
Neden bu kadar suçluyorsun ki kendini?
Hem sakınan göze çöp batarmış, pimpirikli olmayın.
İlk defa ateşlendi hasta oldu. Kusuyor keyifsiz içim acıyor
Belki de ilk defa hasta olduğu için bilmiyorum çok üzülüyorum
Sürekli acı çekiyor gibi hissediyorum mahvoluyorum

Asil disari cikmasi lazimki bagisiklik kazansin. Bu kadar korumaci olmayin. Soguktan hasta olmuyo cocuklar. Yeteri kadar mikropla karsilasmayinca hasta oluyolar.gecmis olsun yavruya. Atlatir allahin izniyle bu kadar takintili olmayin.

Asil disari cikmasi lazimki bagisiklik kazansin. Bu kadar korumaci olmayin. Soguktan hasta olmuyo cocuklar. Yeteri kadar mikropla karsilasmayinca hasta oluyolar.gecmis olsun yavruya. Atlatir allahin izniyle bu kadar takintili olmayin.
Neden herkes takıntılı olduğumdan bahsetmiş anlamadım
Takıntılı falan değilim hasta olan evladım için çok üzülüyorum sadece.
Ve soğuk havada 8 aylık bebeği saatlerce gezdiremem kusura bakmayın.
Haftada bir- iki gün 1-2 saat havalanır hepsi bu oda bir yere gidersek yolda falan.

Kızlar çok morelim bozuk

İki gündür ateşi var kusuyor.. doktora gittik ilaç verdi kullanıyoruz iyi gibi ama ben çok yıprandım

Geçenlerde konu açmıştım pişik olmuştu kızım kanıyordu poposu, çok şükür onu atlattık geçti iyileşti derken bu çıktı

İki gündür hiç uyumadım yatağının başında nöbet tutuyorum ateşine bakıyorum sürekli mahvoldum

Çokta dikkat ediyorum hiç dışarı çıkarmıyorum havalar soğuk diye eşimle dışarıda işimiz olduğunda yada birlikle gezmek istediğimizde asla dışarı çıkarmam anneme bırakırım
Terli bırakmam, sıkı giydiririm sağlıklı şeyler yediririm hazır yedirmem ama anlamıyorum nasıl hasta oldu bu çocuk neden hasta oldu..?
Geçmiş olsun ama Kendinizi suçlamayın ortalıkta salgın var biz yetişkinler bile hastayız.Ama çocuğunuzu ara sıra dışarıya çıkarın bağışıklık kazansın bir tanıdığımda okul zamanı gelinceye kadar çıkartmadı çocuk hep evde oynadı yada balkonda park desen ayda yılda bir götürürdü hasta olur diye toprağa bile bastırmazdı mikrop kapar diye çocuk nasıl dışarıyı keşif etti okul zamanı sürekli hasta olmaya başladı şimdi büyüdü ama yine aynı çabuk hastalanıyor hala.

Çocuk bu tabi ki hasta olacak. Hic hasta olmadan büyüten anneler varsa tebrik ederim. Hasta olacak ki bagisiklik kazansin.
Hasta olacak oldu mu evden disari cikarma yine de oluyorlar.
Ateş iyi bisey korkmayin vucut mikroplarla savasiyor diye düşünün. Kadir Tuğcu yu mutlaka okumanizi tavsiye ederim. Cok gecmis olsun.

Haftada bir- iki gün 1-2 saat havalanır hepsi bu oda bir yere gidersek yolda falan.

bakın çoğumuz böyle yaptık

size korumayın deyince küfür ediliyormuş gibi geliyor da

mesela avm ye götüreceğinize açık havaya çıkarın

hava soğuk sabah 5 te çıkmayın da işte öğle saatinde 10-15 dakika hava alsın vs vs

şimdi hasta iyileşir

hepsi hasta oluyor bir şekilde

o kadar başında beklemeyin

sizin de uyumanız lazım

süt vs üretemezsiniz

hatta kucağınızda taşıyamazsınız

saat kurun gerekirse 2 saate bir asa tüm gece oturmayın başında

biz neden kusura bakalım alemsiniz :)
haftada 1 2 gün değil de hergün 10 15 dk dışarıda gezdirseniz bile ne kadar iyi gelir yavruya
çok geçmiş olsun bu arada Allah acil şifalar versin
çocuk bu hastalanır öyle öyle büyüyecek

Çocuğun vitamine ne kadar ihtiyacı varsa bir o kadar da mikroba ihtiyacı var.
Annem yaşıma kadar dışarı çıkarmamış elime toprak değmemiş şimdi karşımdaki hapşursa ben grip oluyorum. Ama kardeşimi salmış çayıra mevlam kayıra, çocuk taş gibi hiç hastalanmaz.
Bu arada çok geçmiş olsun

Kızlar çok morelim bozuk

fazla korumacısınız o nedenle hasta oluyor, benım kızımda 8 aylık hergun dısarda evm yerıne parka goturmek tercıhımdır...
evde ne yersek onu yer, fazla gıydırmemeye dıkkat ederım ve mıkroba ve dıs etkenlere alısması ıcın rahat bırakıyorum cocugumu ve allaha sukur pısık dısında hıc hastalık sorunumuz olmadı...

Dışarı çıkarmıyorum derken uzun süre demek istedim
Bir saatten fazla dışarıda tutmuyorum sıcak ortamlarda alışveriş merkezi hariç
en fazla mıkrop avm tarzı yerlere var canım oraya bır saat goturcegıne acık havada 2-3 saat gezsın sıkı gıyınıp bısıcık olmaz en cok burnu akar o kadar..

biz neden kusura bakalım alemsiniz :)
haftada 1 2 gün değil de hergün 10 15 dk dışarıda gezdirseniz bile ne kadar iyi gelir yavruya
çok geçmiş olsun bu arada Allah acil şifalar versin
çocuk bu hastalanır öyle öyle büyüyecek
Hergün dışarı çıkarmak istemez miyim canım banada çok iyi gelir ama çok soğudu havalar
Sonra hasta olunca diyorlar gezdirmekten hasta yaptın çocuğu üşüttü diye bende kendimi suçluyorum bu sefer
Çok sağol canım

Çocuğun vitamine ne kadar ihtiyacı varsa bir o kadar da mikroba ihtiyacı var.
Annem yaşıma kadar dışarı çıkarmamış elime toprak değmemiş şimdi karşımdaki hapşursa ben grip oluyorum. Ama kardeşimi salmış çayıra mevlam kayıra, çocuk taş gibi hiç hastalanmaz.
Bu arada çok geçmiş olsun
Benim babamda köyde büyümüş çıplak ayaklarla hiç hasta olmaz
Anlamadım bu işten birşey üzülüyor insan.. birde benim kız çok nazlı sürekli ahlanıyor vahlanıyor iyice kötü oluyorum
Çok teşekkür ederim

en fazla mıkrop avm tarzı yerlere var canım oraya bır saat goturcegıne acık havada 2-3 saat gezsın sıkı gıyınıp bısıcık olmaz en cok burnu akar o kadar..
Hergün yürüyüşe çıkıyorduk kızımla 1 saat ama şu bir aydır haftada ikiye falan indirdim diyorum ya soğudu havalar korkuyor insan
Ama yinede hasta oluyor işte

Doğru bir örnek olur mu bilmiyorum ama daha önce hiç düşman görmemiş askerin savaşmasıyla, çok fazla çatışmaya katılmış askerin savaşması bir olmaz. Bağışıklık sistemi de böyledir, gelişim sırasında ne kadar çok mikropla karşılaşırsa sistem o kadar güçlenir. Ha bu çocuğu zatürree geçirtecek kadar üşütün demek değil, ama sistem gelişirken elbette ki hasta olacak bu çok normal. Hava soğuk olsa bile düzenli çıkarıp hava aldırın yarım saat, 1 saat çok değil. Vitaminli, güzel besleyin, besliyorsunuzdur zaten. Yeterli yani.

Back
X