- 2 Mart 2017
- 1.364
- 2.620
- 133
- Konu Sahibi mahmut abi
-
Teşekkür ederim. Kolum iyi. 3 yıl önce çok kötü bir parçalı kırıktı. Başarılı bir ameliyat oldu. Tüm fonksiyonları yerinde, şimdi kırılmamış gibi ama koydukları çivilerin uçları, hem alttan hem üstten çiviler koydular, milimetrik olarak kemik dışına taşıyor. Ben de bir yere yaslasam (farkına varmadan yaptım bir kaç kez koltuğun kol kısmına yaslandım, bir kere de balkon demirlerine yaslandım) çivilerin ucu sinire mi geliyor ne oluyor, ağrımaya başlıyor, bir kaç gün geçmiyor ağrısı. Kayınvalidem de o taraftaki ayağı kötü olduğu için o koluma giriyor tam da çivilerin olduğu yere eli geliyor. Kadın da farkına vardı, ay işte abanmamaya çalışıyor ama bu sefer daha kötü oluyor kadın hiç yürüyemiyor "ben ayarlarım anne" diyorum elini dirseğime koyuyorum ki kolumun üst tarafı ile taşayım. Ama o el kayıyor elbet.. falan.Bence deniz işini tamamen erteleyin bu kolunuzla bu kadar sorumluluğun altından kalmak mümkün değil gibi geliyor..Allah yardımcınız olsun..Kolunuz içinde çok geçmiş olsun.
En sonunda eşime "benim hayal ettiğim hayat bu değildi" "ve gerekirse boşanalım" dedim. Ondan sonra "sen istediğin kadar görüş ben sınırlı görüşmek istiyorum, kendime ait alanım olsun istiyorum" dedim. Eşim anlayışla karşıladı
Ben onların olduğu şehire gitmek istemiyorum, hatta hiç gitmek istemiyorum da işte şimdi sadece yılbaşı gidiyoruz ben en fazla bir hafta kalıp dönüyorum. Kayınvalidem de sadece bir kere 1,5 ay kaldı ondan sonra o da daha kısa kalıyor geldiğinde ama yol uzak hali ile biraz kalıyor geldiğinde en az 1 hafta 10 gün. Kayınvalidem ile sorunum yok ama yoruluyorum bu sene de sorunum depresyonda olduğum için ağır geliyor şimdi kendim bile evden zor çıkıyorum.Hala bir çelişki yok mu sizce?
Aman gelmesin de. O adam sana hiç iyi gelmiyordu zaten Gül abla.Yok o gelmiyor. O hayatında bir kere geldi bir daha da gelmedi. Sorunlu biri OKB'si var, kendi kızının evine bile gitmiyor. Ben kayınpederimin yanında çok geriliyorum o yüzden sınır koydum zaten, ben de gittiğimde çok az kalıp dönüyorum kendi evime.
Eski üyeliğinde son konusu da bayağı olaylıydı. Öyle bir adama salladık diye kocası adına hepimize dava açacaktı. Ne zamandır fark ediyordum, demeyeyim diyordum ama artık kendisi de anlaşılsın istiyor sanırım. İlerleme yok, sanırım çaresiz. Bu mutsuzluk kendi tercihi, biz ne desek boş.E ben seni hatirladim, sen kocasinim zerre deger vermedigi, sürekli ailesinin yakininda yaninda olmak istedigi o kadinsin. Daha bir kac konu öncesi bosanmayi düsünüyordun.
Esinin sana saygi sevgi deger vermedigini, ailesinin yakininda yasamak istedigini sanada onlara baktirmak istedigini falan yazmistin dimi.... e hic ilerleme yok ki sende
Şu kadar anlatımınızdan yola çıkarak size bir bakıcı lazım. 1-2 ay size yardımcı olabilecek bir bakıcı bulursanız rahat edersiniz. Etrafta tanıdığınız var ise bir sorun.Öncelikle belirteyim, kayınvalidem çok iyi bir insandır, kendisi ile hiç bir sorunum yoktur ve çok severim de kendisini. Uzak bir ilde oturuyor, bizse yazlık bir ilçede oturuyoruz. Her sene gelir.
Geldiğinde ortopedik sorunlarına iyi geldiği için her gün yüzmesi için denize götürmemiz gerekiyor (kendi yaşadığı yerde denize giremiyor). Tek başına yürüyemiyor ve kendisi obez. Onu iki kişi zar zor denize sokup çıkartıyoruz. Denizde de yalnız bırakamıyoruz tabi birlikte giriyoruz. Evin içinde tuvalete gideceği zaman bile desteğe ihtiyacı oluyor. Yolda yürürken de benim koluma girip çok yavaş yürüyebiliyor. Kolumdan destek alarak. Ancak 3 sene kadar önce benim kolum kırıldı ve kolumda çiviler var, bu çiviler özellikle baskı gördüğünde çok canım yanıyor ve ağrısı günlerce geçmiyor.
Üstüne üstlük bu sene çok sıkıntılı olaylar yaşadık yaz başında eşim zona oldu (6 hafta sürdü şimdi atlattı) Bense hem tiroitlerimin rahatsızlığı nedeniyle sürekli yorgun ve berbat bir haldeyim hem de ağır depresyondayım. Evde yemek temizlik yapmıyorum ( 2 haftada bir gelen yardımcı bir kadınımız var o temizliyor evi) Geceleri uyuyamıyorum, sabahları bazen zorla yürüyüşe çıkmaya çalışıyorum, günde 1 saat yürüyüşe çıkabildiysem o gün kendimi çok başarılı sayıyorum. Neyse yani bu aralar hiç iyi değilim. Bir de üstüne üstlük bir öğrenciyi sınava hazırlama sorumluluğu altına girdim (Kıramadığımız birinin kızı) ve haftada 3-4 gün bir kaç saat ders veriyorum kıza evde, bu da tek başına hali hazırda beni bir hayli strese sokuyor zaten. (Kv deniz meselesi benim ders meselem nasıl aynı anda olacak onu da bilmiyorum)
Kv bu sene gelmeyecekti çünkü kendi tedavileri de vardı onlar yeni bitiyor, çok bunalmış gelmek istiyor. Gelmesin diyemem ama ne yapacağım gerçekten bilmiyorum.
Eşin yardım etsin diyeceksiniz, etmiyor değil ama bir çok seyi benim yapmam gerekiyor yine de örn kahvalti hazırlamak, sabah ekmek almak, sonra kayınvalidemi yolda yürütmek, denize sokmak vs Onun dışında kayınvalidemin ve evin tüm ihtiyaçlarına ve şoförlük işine vs (benim ehliyetim yok) eşim yetişiyor zaten ve annesi geldiğinde o da çok yoruluyor. Çünkü KV'nin uyku düzeni ilaç saatleri bizi zorluyor (ilaç içmek için erken kalkıyor sabahları ve belli saatlerde yemek yemesi lazım) Onun dışında da uyanık olduğu her saniye onunla ilgilenmek gerekiyor vs. Ne yapacağım bilmiyorum... Soran olur: Ne kadar kalacağını bilmiyorum, önceki tecrübelerime göre en az 10-15 gün kalır, en fazla 1-1,5ay.
Bana moral verecek bir şeyler söyleyebilir misiniz acaba... pek iyi değilim... Hakkınızı helal edin.
Yani bana saygı sevgi değer vermediği değil ama evet ailesi ile yaşamak istediği doğru, bana onlara baktırmak istediğini lafta söylemiyor lafta "Benim annem babam benim sorumluluğum" diyor ama sonuç o oluyor.E ben seni hatirladim, sen kocasinim zerre deger vermedigi, sürekli ailesinin yakininda yaninda olmak istedigi o kadinsin. Daha bir kac konu öncesi bosanmayi düsünüyordun.
Esinin sana saygi sevgi deger vermedigini, ailesinin yakininda yasamak istedigini sanada onlara baktirmak istedigini falan yazmistin dimi.... e hic ilerleme yok ki sende
Yani o konu ile ilgili kocama kızılması çok normal, olması gerekendi ben de kızdım sonuçta ben o "salladık" kısımlarına kızdım çünkü sallananlar konuyla alakasız ve çok kötü şeylerdi "taciz"vb gibi ve dediğim gibi tamamen sallama. Hani birisine kızarsın küfür edersin, yaptığı şeyle ve yaptığı şeyle alakalı şeylerle suçlarsın falan ama yapılmamış, alakasız başka şeylerle suçlamazsın sırf çok kızdın diye.Eski üyeliğinde son konusu da bayağı olaylıydı. Öyle bir adama salladık diye kocası adına hepimize dava açacaktı. Ne zamandır fark ediyordum, demeyeyim diyordum ama artık kendisi de anlaşılsın istiyor sanırım. İlerleme yok, sanırım çaresiz. Bu mutsuzluk kendi tercihi, biz ne desek boş.
Valla yarisina kadar okudum. Hastasiniz, agir tasimak, obez birine destek olmak kolunuza müthiş zarar verebilir.Öncelikle belirteyim, kayınvalidem çok iyi bir insandır, kendisi ile hiç bir sorunum yoktur ve çok severim de kendisini. Uzak bir ilde oturuyor, bizse yazlık bir ilçede oturuyoruz. Her sene gelir.
Geldiğinde ortopedik sorunlarına iyi geldiği için her gün yüzmesi için denize götürmemiz gerekiyor (kendi yaşadığı yerde denize giremiyor). Tek başına yürüyemiyor ve kendisi obez. Onu iki kişi zar zor denize sokup çıkartıyoruz. Denizde de yalnız bırakamıyoruz tabi birlikte giriyoruz. Evin içinde tuvalete gideceği zaman bile desteğe ihtiyacı oluyor. Yolda yürürken de benim koluma girip çok yavaş yürüyebiliyor. Kolumdan destek alarak. Ancak 3 sene kadar önce benim kolum kırıldı ve kolumda çiviler var, bu çiviler özellikle baskı gördüğünde çok canım yanıyor ve ağrısı günlerce geçmiyor.
Üstüne üstlük bu sene çok sıkıntılı olaylar yaşadık yaz başında eşim zona oldu (6 hafta sürdü şimdi atlattı) Bense hem tiroitlerimin rahatsızlığı nedeniyle sürekli yorgun ve berbat bir haldeyim hem de ağır depresyondayım. Evde yemek temizlik yapmıyorum ( 2 haftada bir gelen yardımcı bir kadınımız var o temizliyor evi) Geceleri uyuyamıyorum, sabahları bazen zorla yürüyüşe çıkmaya çalışıyorum, günde 1 saat yürüyüşe çıkabildiysem o gün kendimi çok başarılı sayıyorum. Neyse yani bu aralar hiç iyi değilim. Bir de üstüne üstlük bir öğrenciyi sınava hazırlama sorumluluğu altına girdim (Kıramadığımız birinin kızı) ve haftada 3-4 gün bir kaç saat ders veriyorum kıza evde, bu da tek başına hali hazırda beni bir hayli strese sokuyor zaten. (Kv deniz meselesi benim ders meselem nasıl aynı anda olacak onu da bilmiyorum)
Kv bu sene gelmeyecekti çünkü kendi tedavileri de vardı onlar yeni bitiyor, çok bunalmış gelmek istiyor. Gelmesin diyemem ama ne yapacağım gerçekten bilmiyorum.
Eşin yardım etsin diyeceksiniz, etmiyor değil ama bir çok seyi benim yapmam gerekiyor yine de örn kahvalti hazırlamak, sabah ekmek almak, sonra kayınvalidemi yolda yürütmek, denize sokmak vs Onun dışında kayınvalidemin ve evin tüm ihtiyaçlarına ve şoförlük işine vs (benim ehliyetim yok) eşim yetişiyor zaten ve annesi geldiğinde o da çok yoruluyor. Çünkü KV'nin uyku düzeni ilaç saatleri bizi zorluyor (ilaç içmek için erken kalkıyor sabahları ve belli saatlerde yemek yemesi lazım) Onun dışında da uyanık olduğu her saniye onunla ilgilenmek gerekiyor vs. Ne yapacağım bilmiyorum... Soran olur: Ne kadar kalacağını bilmiyorum, önceki tecrübelerime göre en az 10-15 gün kalır, en fazla 1-1,5ay.
Bana moral verecek bir şeyler söyleyebilir misiniz acaba... pek iyi değilim... Hakkınızı helal edin.
Yani bana saygı sevgi değer vermediği değil amaYani bana saygı sevgi değer vermediği değil ama evet ailesi ile yaşamak istediği doğru, bana onlara baktırmak istediğini lafta söylemiyor lafta "Benim annem babam benim sorumluluğum" diyor ama sonuç o oluyor.
E seven sayan adam kolumca civiler olan karisina 1 1.5 ay hasta obez anasina baktirmaz. Net. Benim ailem diyormusda bilmem neymis, sonucta sen bakiyorsun. Seni bir kere tatile götürmeyen kocan anasini iste size tatile getiriyor
ya iyi deBu başka yerden alıntıladığınız yorumum ile şu anki derdim / yazdıklarım arasında bir çelişki görüyor olmanızı çok iyi anlıyorum.
Evet sınır koymuş halim bu çünkü ben sınır koymasaydım bizim onlarla beraber yaşamamızı istiyorlardı. Bize oradan ev aldırmaya da kalktılar (şu an bulunduğumuz ilden almadan önce).
İlk evlendiğimde durum çok daha beterdi. İlk evlendik onların yaşadığı ilde evlendik ve 3 ay yanlarında yaşadık. Sonra senede 1 veya iki kere gidip 2şer üçer ay kalıyorduk. Onlar gelip 1-1,5 ay kaldılar bir yaz. Eski üyeliğimde yazdığım ilk konum o yaz yaşanan durum ile ilgiliydi. O kayınpederimin bizim eve ilk ve son gelişiydi, (KP sorunlu bir insan) ondan sonra KV tek geldi daha kısa süreler kaldı. Ama bizim gidip kalmalarımız yine uzun oluyordu. Baktım eşime kalsa eşim annesiyle babasıyla o ilde yaşayacak. Oysa eşim üniversiteden beri onlarla yaşamamış hep farklı ilde yaşamışlar. Biz evlenince oğulları kıymetli oldu, eşim de bir aileci oldu. En sonunda eşime "benim hayal ettiğim hayat bu değildi" "ve gerekirse boşanalım" dedim. Ondan sonra "sen istediğin kadar görüş ben sınırlı görüşmek istiyorum, kendime ait alanım olsun istiyorum" dedim. Eşim anlayışla karşıladı şöyle ki kendi geçen sene babası hasta diye 6 ay ailesi ile yaşadı, ben gitmedim, biz uzak mesafe ilişkisi yaşadık. Yoksa kesin boşanırdım çünkü ben ailesinin olduğu ilde yaşamak istemiyorum. Şimdi yılbaşlarında gidiyoruz ben 1 hafta kalıp dönüyorum eşim isterse dönüyor isterse kalıyor kendi. Yazları da annesi geliyor böyle denize girmek için. Ha annesi ile bir sorunum yok. Gelmesin demiyorum.
Valla kilo vermedikce denize goturemeyecegini söyleyeceksin. Iyi kadın miyi kadın senin kolun sıkıntılı, kemik erimen var bunu mu tasiyacaksin sürekli sağa sola?Nasıl verilir? Tabi ki diyet yapmak zorunda. Kadın homidi gırtlak yiyor. Dün evde yardımcısına kek yaptırtmış gece televizyon karşısında oturup bir güzel yemiş mesela. Mide ameliyatları çözüm mü sanıyorsunuz? obezite ameliyatlarında vs öncesinde de sonrasında da sıkı bir diyet veriliyor, ve hatta ömür boyu uygulanacak bir idame diyet de veriliyor yoksa ameliyat da başarılı olmaz.
Bakıyor. Ama ne ben tek başıma ne de eşim tek başına bakabilir, getirip götürebilir denize vs. İki kişi gerekiyor.ya iyi de
eşiniz gidip 6 ay ailesiyle kalsa kalabiliyor
e madem sabah akşam denize de götürsün getirsin annesini 15 20 gün
6 ay başka şehirde kalabilen adam nasıl şimdi 20 gün bakamıyor annesine?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?