Bu aralar çok büyük depresyondayım, bir de kayınvalidem geliyor...

mahmut abi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2024
1.530
1.829
53
49
Öncelikle belirteyim, kayınvalidem çok iyi bir insandır, kendisi ile hiç bir sorunum yoktur ve çok severim de kendisini. Uzak bir ilde oturuyor, bizse yazlık bir ilçede oturuyoruz. Her sene gelir.
Geldiğinde ortopedik sorunlarına iyi geldiği için her gün yüzmesi için denize götürmemiz gerekiyor (kendi yaşadığı yerde denize giremiyor). Tek başına yürüyemiyor ve kendisi obez. Onu iki kişi zar zor denize sokup çıkartıyoruz. Denizde de yalnız bırakamıyoruz tabi birlikte giriyoruz. Evin içinde tuvalete gideceği zaman bile desteğe ihtiyacı oluyor. Yolda yürürken de benim koluma girip çok yavaş yürüyebiliyor. Kolumdan destek alarak. Ancak 3 sene kadar önce benim kolum kırıldı ve kolumda çiviler var, bu çiviler özellikle baskı gördüğünde çok canım yanıyor ve ağrısı günlerce geçmiyor.
Üstüne üstlük bu sene çok sıkıntılı olaylar yaşadık yaz başında eşim zona oldu (6 hafta sürdü şimdi atlattı) Bense hem tiroitlerimin rahatsızlığı nedeniyle sürekli yorgun ve berbat bir haldeyim hem de ağır depresyondayım. Evde yemek temizlik yapmıyorum ( 2 haftada bir gelen yardımcı bir kadınımız var o temizliyor evi) Geceleri uyuyamıyorum, sabahları bazen zorla yürüyüşe çıkmaya çalışıyorum, günde 1 saat yürüyüşe çıkabildiysem o gün kendimi çok başarılı sayıyorum. Neyse yani bu aralar hiç iyi değilim. Bir de üstüne üstlük bir öğrenciyi sınava hazırlama sorumluluğu altına girdim (Kıramadığımız birinin kızı) ve haftada 3-4 gün bir kaç saat ders veriyorum kıza evde, bu da tek başına hali hazırda beni bir hayli strese sokuyor zaten. (Kv deniz meselesi benim ders meselem nasıl aynı anda olacak onu da bilmiyorum)
Kv bu sene gelmeyecekti çünkü kendi tedavileri de vardı onlar yeni bitiyor, çok bunalmış gelmek istiyor. Gelmesin diyemem ama ne yapacağım gerçekten bilmiyorum.
Eşin yardım etsin diyeceksiniz, etmiyor değil ama bir çok seyi benim yapmam gerekiyor yine de örn kahvalti hazırlamak, sabah ekmek almak, sonra kayınvalidemi yolda yürütmek, denize sokmak vs Onun dışında kayınvalidemin ve evin tüm ihtiyaçlarına ve şoförlük işine vs (benim ehliyetim yok) eşim yetişiyor zaten ve annesi geldiğinde o da çok yoruluyor. Çünkü KV'nin uyku düzeni ilaç saatleri bizi zorluyor (ilaç içmek için erken kalkıyor sabahları ve belli saatlerde yemek yemesi lazım) Onun dışında da uyanık olduğu her saniye onunla ilgilenmek gerekiyor vs. Ne yapacağım bilmiyorum... Soran olur: Ne kadar kalacağını bilmiyorum, önceki tecrübelerime göre en az 10-15 gün kalır, en fazla 1-1,5ay.
Bana moral verecek bir şeyler söyleyebilir misiniz acaba... pek iyi değilim... Hakkınızı helal edin.

Son düzenleme:
Kayınvalidenize şimdiden her gün denize gidemeyiz haftanın belirli günleri gidelim olur mu deyin tatlı dille. E kolunuzun durumu da sağlık sorunu. Onu da belirtin. Yine yavaş yavaş ama sizden tutunmadan gitmeyi denesin. Evet sizi anlıyorum kayınvalideniz gerçekten iyi bir insan ancak saydığınız bir sürü sorumluluk var. Maalesef bazı şeylerden feragat etmek zorunda size geliyorsa eğer ve sağlığı için zayıflasa keşke. Zayıflamasını güçleltirici bir durum mu var acaba? Ya da ameliyat olsa? Böyle giderse yardımsız ayağa kalkamazsa Allâh korusun çok zor olur onun için istediği hiçbir şeyi yapamaz

Çok geçmiş olsun. Şöyle bir şey olabilir mi? Mesela evi temizlemek gerekir ama hiç yapmak istemeyiz erteleriz ama bir telefon gelir misafir gelecektir bir girişiriz ev tertemiz olur. Belki kv dışarı çıkartmak, denize sokmak size iyi gelir. Depresyona en iyi gelen şeyin her gün dışarı çıkmak olduğunu duymuştum.

Valla zor bir durum.Kötü biri olsa kabul etmeyin derdim ama iyi biriymiş.Her gün denize gitmeyin sabah kahvaltısını eşiniz hazırlasın şu durumda sizde pek iyi değilmişsiniz eşiniz size daha çok yardım etmesi gerekir..Depresyondayken ben kendimi çocukları eşimi çekemiyorum.Büyuk sorumluluk böyle zamanlarda hiç olmaması gerekir.
Ama belkide onunla denize girmek sizede iyi gelebilir.Kendinizi bırakmamış olursunuz.

Aynen maalesef dediğiniz gibi, kilo büyük handikap ama veremiyor, bügüne dek sadece 5 kilo verebildi. Ameliyat olamıyor, çünkü yaşı da ileri, kemik erimesi, eklem kireçlenmeleri, bel fıtığı bir de şeker hastalığı nedeniyle sinir uçlarında tahribat var. Kendi ağrılığını vermeden yürüyebilse zaten koluma abanmayacak ama mümkün değil başka türlü yürüyemiyor (bastonu da var bu arada ama yetmiyor) Denize hergün gidemeyiz diyemiyoruz çünkü o özellikle hergün denize girebilmek için geliyor buraya, hatta akşamları kardeşi arıyor "Bugün ne kadar yüzdün?" diye soruyor. Çünkü sadece denizde hareket edebiliyor su kaldırdığı için. Maalesef maddi anlamda da sıkıntı oluyor bize çünkü plajdan giremiyor mecburen özel merdivenleri olan bir tesise gidiyoruz girebilsin diye ,onlar da adam başına ücret alıyor, neyse yanlış anlaşılmasın paranın lafını edecek değilim ama hergün denize götürmezsek de olmaz.

Yapacağiniz tek şey; sizin de rahatsızlıklarınızı dile getirmeniz.
bize anlattığınız gibi aynen ona da anlatın. Madem iyi biri,sizi anlayacağını düşünüyorum.

Yapacağiniz tek şey; sizin de rahatsızlıklarınızı dile getirmeniz.
bize anlattığınız gibi aynen ona da anlatın. Madem iyi biri,sizi anlayacağını düşünüyorum.
Haklısınız aslında sadece o çok hassas biri ve işte yük oldum diye alınmaya müsait. Bir keresinde benim söylediğim bir lafı eşimin ona başka türlü nakletmesi üzerine alınmıştı. Kv hassas olmakla birlikte biraz da talepkar, (Talepkar derken, şuraya gidelim, dondurma yiyelim, canım pizza istiyor, bu masa güzel değil başka masaya oturalım tarzı talepler) eşimse biraz odun, Ben onun istekleri olsun diye çabalıyorum eşimse umursamıyor. ya anlamazlığa geliyor ya da kendi istekleri olsun istiyor. Ben hassas, KV hassas, eşim odun (bize kıyasla), ben hep idare eden, arabulucu olan pozisyonunda oldum şimdiye kadar, kendim talepkar olmaya fırsat bulamadım. Ama derdini anlattığında da empati yapabilen bir insan. Yani neden bu kadar yorulduğuma şaşmamam gerek, kendimi paralama huyum var.

belki de iyi gelecektir sana. Sevdiğin bir insanmış kendini toparlaman için bir ışık da olabilir. eski düzenine dönersin belki. uyku olsun günlük rutinler olsun. bu arada yüteci yok mu ? o yürüteçler çok işe yarıyor. tekeerlekli olanı çok gördüm etrafta.

Eklentiler

• 1000025882.webp
    23,2 KB · Görüntüleme: 27
Eşinizin size fazla yük bıraktığını düşünmüştüm yanılmamışım. Kayınvalidem iyi biri olabilir ama ben böyle bir durumda ertelerdim. Sağlığım daha önemli.

Depresyonunuzu yoruma açmamışsınız ama muhtemelen sizin bunalımınız birazda kendi ihtiyaçlarınızı hep sona koymaktan dolayı.

Eğer kesin gelecekse; kolunuz rahatsız zaten. Baştan hergün gidemeyeceğinizi belirtin. Kendisine yürümesinde yardımcı olacak tekerlekli yürüteç gibi bir alet alabilir mi acaba? Medikallerde satılan tarzda.

Kardeşi de hergün arayabilir ne kadar yüzdün diye. Bu sene şartları sizin belirlemeye ihtiyacınız var.
Hatta ben ders çalıştırdığım öğrenciyi de gözden geçirirdim. Hiç olmadı ders sayısını düşürün. Mesela haftada 3-4 gün 1 saat geleceğine haftada iki gün 1,5 saat gelsin gibi. Onuda kayınvalidenizle evde kaldığınız günlere ayarlarsınız. Yada tamamen iptal etmeyi düşünün. En azından ya birini, ya birini.
İnanın hiçbirşey ruh sağlığınızdan kıymetli değil.

Bir çok şeyi denedik, yürüteç, tekerlekli yürüteç, farklı değnek türleri vs... hala deniyoruz, farklı bir şey görüyor deniyoruz... Bu arada herkes iyi gelir demiş de, onunla sohbet etmek iyi gelir ona eminim ama hani denize gitmek falan, öyle değil yani ben denizden bir şey anlamıyorum, o giriyor ben yardım ediyorum yani ben denize girip yüzmüyorum. Her saniyem ona ve ihtiyaçlarına odaklı oluyor, ama sohbet etmek kısmı evet bana iyi gelir , sağ olsun iyi dinler ve empati yapar...

o zaman anne böyleyken böyle halimden de belli oluyor , denize bu yıl gitmeyelim dersin.

Teşekkür ederim. Evet depresyonum kendi ihtiyaçlarımı hep sona koymaktan geliyor...

Teşekkür ederim. Evet depresyonum kendi ihtiyaçlarımı hep sona koymaktan geliyor...

Ve kendinizi erteleyerek düzelmez.
Bir yerden başlamak size iyi gelecek.
Kayınvalide gelse bile eşinizin sorumluluğunu artırması, sizden yük alması lazım. Edecekseniz bu şartlarda kabul edin.

Kayınvalidenizin denize ihtiyacı var. Niyeti güzel olan herkes bu konuda ona tüm şartları sunmak ister. Ancak iyi değilsiniz ve esasen bu sizin değil eşinizin sorumluluğu. Belki çalışıyor tabi bilemeyeceğim. Yıllık izni var mı?
İznini kullansın, annesinin sorumluluğunu alsın ve size destek olsun.

inşallah başarırsın :) can çıkar huy çıkmaz derler ama törpülersin belki.
Ah ne demezsin, ailenin tekne kazıntısı olarak zaten kendimden iki kuşak büyük yaşlı ebeveynler tarafından büyütüldüm Yani "Ben" kelimesini aklından geçirmenin bile ayıp sayıldığı cumhuriyet kuşağı tarafından yetiştirilmiş... ama Z kuşağına özenen bir X kuşağı mensubuyum. Bu iç çatışmam beni bitiriyor....

Teşekkür ederim. Söyledikleriniz çok doğru.

Dersleri iptal edin kayınvalidenizi söyleyin .
Kayınvalideye de gelme diyemiyorsanız eşiniz sizin halinizi görüyor sonuç olarak eşinizden size daha fazla yardımcı olmasını talep edin . Kardeşi arıyormuş ediyormuş çokta önemli değil ozaman kardesı gelsin götürsün denizine . Millet kırılmasın etmesin die düşünüyorsunuz peki ya sizin sağlığınız size kim böyle ilerde aman aman bakacak ilgilenecek ?

Teşekkür ederim. Söyledikleriniz çok doğru.

Bu tablodaki yanlış sizin çivili, haftalarca ağrıyan kolunuzu başkasının sağlığı için feda etmeniz. Üstlendiğiniz vazifeyi takdir ediyorum. İyi niyetiniz ve çabanız iki cihanda karşılık bulsun. Fakat durumunuz yeterince anlaşılmıyor. Depresyondan daha önemli bir sebebiniz var. Kolunuzu hayatınızın sonuna kadar kullanacaksınız.
Çok geçmiş olsun bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…