- 30 Kasım 2017
- 10.011
- En iyi cevaplar
- 1
- 5.252
- 248
- Konu Sahibi mahmut abi
-
Kayinvalidene destek olcak baska biri beraber gelemez mi ? Görümce felan varsa hergün i denize götürsün yada esin götürsün .. merak etme esin annesini görünce biseyi kalmaz o ilgilenirÖncelikle belirteyim, kayınvalidem çok iyi bir insandır, kendisi ile hiç bir sorunum yoktur ve çok severim de kendisini. Uzak bir ilde oturuyor, bizse yazlık bir ilçede oturuyoruz. Her sene gelir.
Geldiğinde ortopedik sorunlarına iyi geldiği için her gün yüzmesi için denize götürmemiz gerekiyor (kendi yaşadığı yerde denize giremiyor). Tek başına yürüyemiyor ve kendisi obez. Onu iki kişi zar zor denize sokup çıkartıyoruz. Denizde de yalnız bırakamıyoruz tabi birlikte giriyoruz. Evin içinde tuvalete gideceği zaman bile desteğe ihtiyacı oluyor. Yolda yürürken de benim koluma girip çok yavaş yürüyebiliyor. Kolumdan destek alarak. Ancak 3 sene kadar önce benim kolum kırıldı ve kolumda çiviler var, bu çiviler özellikle baskı gördüğünde çok canım yanıyor ve ağrısı günlerce geçmiyor.
Üstüne üstlük bu sene çok sıkıntılı olaylar yaşadık yaz başında eşim zona oldu (6 hafta sürdü şimdi atlattı) Bense hem tiroitlerimin rahatsızlığı nedeniyle sürekli yorgun ve berbat bir haldeyim hem de ağır depresyondayım. Evde yemek temizlik yapmıyorum ( 2 haftada bir gelen yardımcı bir kadınımız var o temizliyor evi) Geceleri uyuyamıyorum, sabahları bazen zorla yürüyüşe çıkmaya çalışıyorum, günde 1 saat yürüyüşe çıkabildiysem o gün kendimi çok başarılı sayıyorum. Neyse yani bu aralar hiç iyi değilim. Bir de üstüne üstlük bir öğrenciyi sınava hazırlama sorumluluğu altına girdim (Kıramadığımız birinin kızı) ve haftada 3-4 gün bir kaç saat ders veriyorum kıza evde, bu da tek başına hali hazırda beni bir hayli strese sokuyor zaten. (Kv deniz meselesi benim ders meselem nasıl aynı anda olacak onu da bilmiyorum)
Kv bu sene gelmeyecekti çünkü kendi tedavileri de vardı onlar yeni bitiyor, çok bunalmış gelmek istiyor. Gelmesin diyemem ama ne yapacağım gerçekten bilmiyorum.
Eşin yardım etsin diyeceksiniz, etmiyor değil ama bir çok seyi benim yapmam gerekiyor yine de örn kahvalti hazırlamak, sabah ekmek almak, sonra kayınvalidemi yolda yürütmek, denize sokmak vs Onun dışında kayınvalidemin ve evin tüm ihtiyaçlarına ve şoförlük işine vs (benim ehliyetim yok) eşim yetişiyor zaten ve annesi geldiğinde o da çok yoruluyor. Çünkü KV'nin uyku düzeni ilaç saatleri bizi zorluyor (ilaç içmek için erken kalkıyor sabahları ve belli saatlerde yemek yemesi lazım) Onun dışında da uyanık olduğu her saniye onunla ilgilenmek gerekiyor vs. Ne yapacağım bilmiyorum... Soran olur: Ne kadar kalacağını bilmiyorum, önceki tecrübelerime göre en az 10-15 gün kalır, en fazla 1-1,5ay.
Bana moral verecek bir şeyler söyleyebilir misiniz acaba... pek iyi değilim... Hakkınızı helal edin.
Evet son cümlenize katılıyorum. Eşiniz odun değilse bile nasılsa ilgilenen var,yapan var diye salmış gitmiş.Haklısınız aslında sadece o çok hassas biri ve işte yük oldum diye alınmaya müsait. Bir keresinde benim söylediğim bir lafı eşimin ona başka türlü nakletmesi üzerine alınmıştı. Kv hassas olmakla birlikte biraz da talepkar, (Talepkar derken, şuraya gidelim, dondurma yiyelim, canım pizza istiyor, bu masa güzel değil başka masaya oturalım tarzı talepler) eşimse biraz odun, Ben onun istekleri olsun diye çabalıyorum eşimse umursamıyor. ya anlamazlığa geliyor ya da kendi istekleri olsun istiyor. Ben hassas, KV hassas, eşim odun (bize kıyasla), ben hep idare eden, arabulucu olan pozisyonunda oldum şimdiye kadar, kendim talepkar olmaya fırsat bulamadım. Ama derdini anlattığında da empati yapabilen bir insan. Yani neden bu kadar yorulduğuma şaşmamam gerek, kendimi paralama huyum var.
Ne cevap vereyim bilemedim. İyi bir insan olduğu için küserse küssün diyemiyorum. Ben de yiyip yiyip şişmesine kızıyorum ama o da kocasından ve kendi kayınvalidesinden çok çekmiş, içine ata ata şişmiş. Gün geçtikçe kötüleşiyor sağlığı, e gençken iyidi de şimdi muhtaç olunca... Yani tek diyeceğim ben de bu yolda gidersem benim de sonum böyle olur.Of ne saçma olay ya yiyip yiyip bu kadar şişmeseymiş o zaman hayret bisey siz her gün her gün onu denize götürmek zorunda mısınız? Küserse küssün
Gelmezse gelmesin hayret bisey ya
Hadi insan obez olur falan ama gelininin üzerine yıkılmaya geliyor siz bunu nasıl kabul ediyorsunuz?? Niye ediyorsunuz ?
Siz de mi şişmansınız ?Ne cevap vereyim bilemedim. İyi bir insan olduğu için küserse küssün diyemiyorum. Ben de yiyip yiyip şişmesine kızıyorum ama o da kocasından ve kendi kayınvalidesinden çok çekmiş, içine ata ata şişmiş. Gün geçtikçe kötüleşiyor sağlığı, e gençken iyidi de şimdi muhtaç olunca... Yani tek diyeceğim ben de bu yolda gidersem benim de sonum böyle olur.
Neden her saniye ilgilenmeniz gerekiyor?Onun dışında da uyanık olduğu her saniye onunla ilgilenmek gerekiyor vs.
İlk önce kızın gördüğü eski konuları çalıştık, çok eksiği vardı. E şimdi de önünde bir sınav var, görmediği konulardan ve kaynak kitabı da yok, ben konuları bilmiyorum, bu branşın öğretmeni falan da değilim. Babasına söyledim geçen gün, bir hoca bulsun, ben yine yardımcı olurum takıldığı yer olursa ama hocadan ders alsın sınav geçmesi lazım. Babası sınavdan kalırsa kalsın illa sen çalıştır diyor. Ücret de veriyor hani bedava değil. Bir de bu kişi eşimin kardiyoloğu, valla bu ülkede özel sınırlar, profesyonel sınırlar hepsi laçka. Sen sınır koymazsan öyle olur diyeceksiniz tabi bende de sıkıntı var ama babasına söyledim. Yok illa sen çalıştır, sınav önemli değil, kalırsa kalsın diyor. Kayınvalidemin geleceği de yeni belli oldu. Başkası olsa bana ne babası da önemsemiyor kalırsa kalsın, ben paramı alır geçerim der. Ben ne onu diyebiliyorum ne Hayır diyebiliyorum.Haftada bilmem kaç saat birisine ders anlatmanız da ayrıca aşırı saçma
Gitsin dershaneye ya da YouTubeda binlerce ücretsiz konu anlatımı var takildigi yeri sorsun sadece
Ay çok sinir oldum size
Size bir dur diyen yok mu
Sizin depresyonunuzun altındaki sebep milletin sizi kullanması fazla iyiniyetli olmanız ve yüksek ihtimalle karşılığını da görmüyor olmanız falan
Kendinize gelin siz iyi bir insan falan değilsiniz olsa olsa kullanılmaya müsait saf bir insansınız
Kisiliginizj düzeltin böyle olmaz
Kilo almaya çok meyilli bir bünyem var. Beden kitle indeksim şu an 24,5 bu aralar 4 kilo aldım ama daha önce 22 kilo alıp vermişliğim var. Tiroitlerim çalışmıyor, menopozum, bir de insülin direncim var, ayrıca kemik erimesi ve dizlerimde kıkırdak erimesi var. Kendime bakmazsam sonum kötü.Siz de mi şişmansınız ?
Ben de anlayamıyorum ama öyle oluyor. Bir kere düşme tehlikesi var, dolayısıyla hep tetikte olmak lazım, bir de sürekli bir şeyler diyor, bir şeyler istiyor ya da bir şeyler konuşuyor, öyle kendi kendine takılan biri hiç değil. Ben de yoruluyorum. Seviyorum ediyorum da dikkatim hep onda. Tuvalete gittiğimde bile aklım kalıyor.Neden her saniye ilgilenmeniz gerekiyor?
Akli melekelerinde sorun yoksa, misafir bile olsa her saniye ilgilenmeye ne gerek var ki? Sonuçta bu yetiskin bir insan, deniziydi, yemesi icmesi dışında birakin kendini idare etsin.
Güzel soru. Evde gündüz gelen bir yardımcısı var haftanın iki günü, temizliğini ve yemeklerini yapıyor. Ayrıca kızı var ilgileniyor ama evi ayrı ve çalışıyor, ve bu aralar kızı da kendi kızı ile uğraşıyor. O da biraz başından atıp kafa izni düşünüyor bence de. Beraber gelsinler dedim, hem işi var hem evde baba var (KP) o da yalnız kalamıyor, hasta, yani görümcemin aynı evde olmasa da yakınında olması lazım. Birlikte gelemiyorlar.k.valideye normalde kim bakıyor? bakıcı mı var yoksa tüm yıl başka bir çocuk vs. mi bakıyor?
size denize gelince diğer çocuk (ya da kimse işte) 10 gün 1 ay neyse, kafa izni mi yapmış oluyor?
çok iyi niyetlisiniz kav niz de iyi bir insan anladımAynen maalesef dediğiniz gibi, kilo büyük handikap ama veremiyor, bügüne dek sadece 5 kilo verebildi. Ameliyat olamıyor, çünkü yaşı da ileri, kemik erimesi, eklem kireçlenmeleri, bel fıtığı bir de şeker hastalığı nedeniyle sinir uçlarında tahribat var. Kendi ağrılığını vermeden yürüyebilse zaten koluma abanmayacak ama mümkün değil başka türlü yürüyemiyor (bastonu da var bu arada ama yetmiyor) Denize hergün gidemeyiz diyemiyoruz çünkü o özellikle hergün denize girebilmek için geliyor buraya, hatta akşamları kardeşi arıyor "Bugün ne kadar yüzdün?" diye soruyor. Çünkü sadece denizde hareket edebiliyor su kaldırdığı için. Maalesef maddi anlamda da sıkıntı oluyor bize çünkü plajdan giremiyor mecburen özel merdivenleri olan bir tesise gidiyoruz girebilsin diye ,onlar da adam başına ücret alıyor, neyse yanlış anlaşılmasın paranın lafını edecek değilim ama hergün denize götürmezsek de olmaz.
:))) birken iki olurlar, o da yaşlı. Bir de o teyze herşeye karışır. (zaten kayınvalidemi de hergün arayıp ne kadar yürüdün, ne kadar yüzdün diye darlıyor) Bir takım da batıl inançları var, onu öyle yapma şöyle olur, bunu böyle yapma bilmem ne olur. İyi ki kayınvalidem o değil :)çok iyi niyetlisiniz kav niz de iyi bir insan anladım
yalnız o soran kardeşine onun da gelip yardım etmesini teklif edebilirsiniz
rahatsızlıkları ona anlatın "sende ablanla çok ilgilisin ben yetişemeyeceğim teyze sende gelsen iyi olur" tarzında konuşun :)
ovvv daha evde tek kalacak k.peder de varGüzel soru. Evde gündüz gelen bir yardımcısı var haftanın iki günü, temizliğini ve yemeklerini yapıyor. Ayrıca kızı var ilgileniyor ama evi ayrı ve çalışıyor, ve bu aralar kızı da kendi kızı ile uğraşıyor. O da biraz başından atıp kafa izni düşünüyor bence de. Beraber gelsinler dedim, hem işi var hem evde baba var (KP) o da yalnız kalamıyor, hasta, yani görümcemin aynı evde olmasa da yakınında olması lazım. Birlikte gelemiyorlar.
Eşim de açık kalp ameliyatı oldu, onun da ağır taşımaması lazım. Biz KV'ye göre genciz ama üçümüz de çürüküz yani Kv de bunu anlasın, artık olduğu kadar. O günler için bir bakıcı / yardımcı ayarlamayı ben de düşündüm ama bu çok maddi yük olacak. Bakıcıya ödediğimiz para önemli değil ama her gittiğimiz yere onu da götürmemiz gerekecek. KV hiçbir yerden kolay kolay denize giremiyor, mecburen beach club gibi bir tesise gidiyoruz ücretli. Hani bir yardımcı KV'mi denize sokup çıkarmada üstünü değiştirmede, yürütmede yardım etse iyi olurdu benim için ama dediğim gibi çok maddi olarak yük olacak, Evin içinde ise olsa da olur olmasa da olur, idare edilir evin içinde ne yapalım yani ev dağınık kalsa kimse ölmez. Beni asıl yoran kısmı evde sürekli ilgilenmek değil, eşim de ilgilenir. Benim için asıl yorucu olan evden KV ile çıkmak, bir yere gitmek vs.Kocanız izin alsın ilgilensin bu nedir ya evleniyorsun paket gibi bonus değil ekşi bonus .Yada birini tutun Sağlık önemli onun bakıcıya ihtiyacı var siz oğlunun eşisiniz bakıcı değil.Niye yumusatayim kadına kötü demiyorum ama düşüncesiz o kiloları düşünecek almayacak bir çaresine bakacakti oğlunun evlenmesinimi beklemiş .Anneniz yokmu ben kızımın kocasına söylerdim oğlum kızım rahatsız bakıcı yardımcı ayarla annene bir iki aylık.Hos benim kız da ben gibi canı pahasına millet iyi olsun diye kolunu iyice sakatlamaz.Saglam bile olsa ağır bir insanı yatırmak döndürmek kaldırmak yürütmek ciddi efor ister .Bunun saygı sevgi ile alakası yok oğlu erkek gelsin o yapsın valla.Mantikli bakın olaylara bunun yarinida var tek başınıza bu yüke girmeyin insan vücudu hık der kalırsınız sonra size kim bakacak
Kendi başına evde nasıl idare ediyor yardımcısı yokmu ilerde mutlaka bir çözüm gerekecek yatılı bir yer iyi olur hem böyle kiloda bir insanın başında tıbbi bilgisi olan kişiler olmalı.Kilolar oksijen alımına engel üstelik düşse nasıl kalkacak belkide bir merkeze yatırılıp kilo kontrolüne başlamak gerekir.Denize girmesi girmemesi değil bence aciliyetiEşim de açık kalp ameliyatı oldu, onun da ağır taşımaması lazım. Biz KV'ye göre genciz ama üçümüz de çürüküz yani Kv de bunu anlasın, artık olduğu kadar. O günler için bir bakıcı / yardımcı ayarlamayı ben de düşündüm ama bu çok maddi yük olacak. Bakıcıya ödediğimiz para önemli değil ama her gittiğimiz yere onu da götürmemiz gerekecek. KV hiçbir yerden kolay kolay denize giremiyor, mecburen beach club gibi bir tesise gidiyoruz ücretli. Hani bir yardımcı KV'mi denize sokup çıkarmada üstünü değiştirmede, yürütmede yardım etse iyi olurdu benim için ama dediğim gibi çok maddi olarak yük olacak, Evin içinde ise olsa da olur olmasa da olur, idare edilir evin içinde ne yapalım yani ev dağınık kalsa kimse ölmez.
Anlatmaya çalışıyoruz işte. Yatılı bir yer değil de kendi evinde bir bakıcı konusunu kabul ettiremedik. KP de hasta ama istemiyorlar. Ancak haftada iki gün ev işlerini yapacak, yemeklerini pişirecek bir yardımcıyı emrivaki ile kabul ettirebildik, ücretini biz ödüyoruz. Kilo konusunu sürekli söylüyoruz. Diyetisyene götürdük, ben ona kapsamlı bir yemek listesi vs yaptım. Fizik tedaviye gidiyor. (fizik tedaviye zor ikna oldu) bu arada sadece 5 kilo verebildi.Kendi başına evde nasıl idare ediyor yardımcısı yokmu ilerde mutlaka bir çözüm gerekecek yatılı bir yer iyi olur hem böyle kiloda bir insanın başında tıbbi bilgisi olan kişiler olmalı.Kilolar oksijen alımına engel üstelik düşse nasıl kalkacak belkide bir merkeze yatırılıp kilo kontrolüne başlamak gerekir.Denize girmesi girmemesi değil bence aciliyeti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?