Bu arkadaşa ne denir?

alindalin

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2010
2.177
1.108
333
36
Bir arkadaşım benden 2-3 saat uzaklıkta başka bir şehire taşındı. Bir senedir görüşmüyoruz. Bazen yazışıyoruz ama yoğun çalıştığım için o bile çok az.

Birkaç gün önce beni arayıp çarşamba gününe plan yapma size geleceğim dedi. Salı gününden geldi ama başka bir arkadaşında kaldı. Küçük çocuğu var, kaldığı kişiyle çocukları arkadaş. O yüzden çocuğu getirdi aslında. Gelmişken bir akşam da sen de kalacağım dedi. Ben de tamam dedim. Ertesi gün Çalışıyorum ama sabah annemler evde oluyor kahvaltı yapar gider diye düşündüm. Ona da söyledim bu şekilde.

Biraz önce mesaj atmış diyor ki yarın geleceğim müsaitsin değil mi? Diğer arkadaşı bırakmamış bir akşam daha kal demiş. Ben de o çarşamba gelecek diye ona göre ayarladım kendimi. Böyle olunca sinir oldum. Açıkçası şu ara yatılı misafir ağırlayacak durumda bile değildim. Ayıp olmasın diye şartlarımı zorluyorum. Yoğun çalışıyorum ve eve gider gitmez koltukta uyuyakalıyorum. Geç gidiyorum zaten 8 buçukta evde olcam perşembe günü dedim. Tamam dedi. Ama ben bir şey bulup iptal etmek istiyorum planı. Her defasında bu şekilde kendine göre ayarlayıp uymamı bekliyor. Açıkça konuşsam çok uzatır gerek yok. Ayıp etmek de istemiyorum ağırlamadım diye.

Uygun bir dille ne söyleyebilirim?

İşim mesaisi olan bir iş değil. E

İşim mesaisi olan bir iş değil ki.

Öyle iş mi varmış O zaman ailemden biri, arkadaşım hasta yanına gideceğim de. Evde olmayan birine gelmesi anormal zaten. Amacını anlayamadım.

ailemle yaşıyorum. Anne babamı da tanıyor. 19.30 gibi gelirim ben annelerle sohbet ederken sen gelirsin falan yazmış. Henüz cevap vermedim.
Mesaisi yok ama çıkış saati rezalet

Çok rahat davranmış, hoşuma gitmezdi bu durum açıkçası sizde mi rahat davransanız?
Rahata rahat davranmak gerek. O kadar tamam demişsiniz beklemişsiniz “nasıl olsa müsaittir” kafasıyla hareket etmiş. Siz net bir tavırla çok işler çıktı ve evde olamayacağım istersen orda kal ben müsait olunca haber ederim ne dersin çok bekledim çünkü diyin.

Çünkü bırakmadı biraz daha kalmamı istedi diye bisey yok essek bası mısınız nöbet tutar gibi bekleyeceksiniz? Karsı tarafa diyemiyor mu bekleyen bir arkadasım var ona ayıp olmasın diye.

Tavrınızı koyun.

Cok rahat davranmıs. Arkadası salmadıysa hllye sozum var ona gideyim sonra sana dönerim gene dıyıp söyledigi gunde sızde olmalıydı.
Sonucta aılenızlesınız ve calisiyorsunuz.
Calısan insana haftaıcı gidilmez zaten yatıya ya.
Cok bencilce.
Napın edin, iptal edin.

Nasıl olsa musaıt kafasını hıc sevmiyorum bana asırı saygısızca geliyor.
Kelimesi kelimesine katılıyorum yazdıklarınıza.

1 gunluk idare edin bence. Zaten 8bucukta geliyormussunuz, 3 4 saat zaman gecirip uyuyup sabah ise gideceksiniz. Haklisiniz ama ben olsam idare ederdim biraz

Yılda bir defa gelen arkadaşınızı tolere edebilirsiniz bence. Sinirde olsanız.

Hem ne güzel size değer veriyor demek ki. Ben böyle anlardım işin acigi. Ben geleyim beni gezdir filan dememiş sizden birşey de beklememis. Yoğun iş temposuna degisiklik olur hem. Hayat hem evden işe işten eve olmaz ki. Bu hayat değil zaten paralı kölelik olur.

dayanamadım açıkça tepki gösterdim. Arkadaşın çalışmıyor ertesi gün kalkıp yine gidebilirdin ama ben tüm planımı sana göre yaptım dedim. “Hllycım bugün böyle oldu yarın müsaitsen geleceğim“ yazdı. Bugün böyle oldu nedir ya? Bu daha da sinirimi bozdu. Yarın müsait değilim dedim.

Nasıl olsa musaıt kafasını hıc sevmiyorum bana asırı saygısızca geliyor.
Kelimesi kelimesine katılıyorum yazdıklarınıza.

üstelik müsait de değildim. Gerçekten yoğun çalışıyorum ve çoğunlukla da haftalık planlıyorum yapacaklarımı. Şu gün şunu yaparım bugün buraya giderim diye. Haftasonundan haber verdi çarşamba sendeyim dedi ben de tüm haftayı ona göre ayarladım. Çarşamba günü olan işimi perşembeye ayarladım o yüzden geç çıkacağım zaten. Kafama göre öyle üst üste değişiklik yapabileceğim bir şey de değil. Bide bugün böyle oldu demesi daha can sıkıcı

1 gunluk idare edin bence. Zaten 8bucukta geliyormussunuz, 3 4 saat zaman gecirip uyuyup sabah ise gideceksiniz. Haklisiniz ama ben olsam idare ederdim biraz

bu şekilde bana sanki evde oturup onu bekliyormuşum gibi davranmasa idare ederdim zevkle. Hatta işlerimi ona göre ayarladım çarşamba gelecek diye. Perşembe sabahı bir saat izin aldım birlikte kahvaltı yaparız diye. Yani arkadaşı bugün de kal dedi diye benim bunca planımı alt üst ediyor

İyi yapmıssınız bence hem içinizde kalacaktı hem de bundan sonra aynı seyi tekrar yapmaz en azından

Gelsin ne olacak ki bir gece kalıp gidecekmiş. Böyle şeyler için arkadaşlık bitirmeye değmez

gelmesiyle ilgili değil sorun. Bana haftasonundan haber verdi çarşamba geleceğim diye. Ben de tüm haftamı ona göre planladım. Bugün yapacağım işi yarına erteledim bir sürü değişiklik yaptım tüm hafta yapacaklarımla ilgili. ama o evde oturan arkadaşı için beni yarına erteliyor. Gerekçesi de aynen şu. X beni bugün de salmadı. Ayıp geliyor bana böyle şeyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…