Bu bebek sürekli ağlıyor :(

Mamadan başka bir şey vermek istemiyorum kendi başıma anneleri bekliyorum :KK43:
Ayağımda sallıyorum şimdi bşraz sakinleşti bu kadar sallamak zararlı değil dimi:KK43:

Annem kizar beyni sarsiliyor diye de hafif hafif sallayin ya da bakin yere serince sakinse sorun olmaz.
Aglamasi gecmistir belki ama evde corba varsa birkac kasik sade corba verin bence.

Annesi bilir huylarini :(

Sizin anneniz dönse rahatlarsiniz.

Bu kadar küçük çocuk bırakılıp gidilirmi. Kınayı kendine yakacan o annenin. Bide ballı emzik nedir ya 1 yaştan önce bal falan verilmez çocuklara. Hatta 2 diyor bazı uzmanlar.
Bide kucağa alıştırma demiş ağlayan çocuğa. Saçını başını...
Önce bir kaşık su içir sen ona yavaş yavaş. Sonra da al kucağına temiz hava iyi gelir. Annesini de çağır çabuk gelsin . Birdaha da bakamam de.

Aklıma ilk gelen ballı emziğin ne kadar zararlı olduğu yani balın bebek deyince.
İlk oğluma dogum yaptım hiçbişey bilmiyorum internet telf bu kadar yaygın değil.bi kavanoz bal getirdi kv emziğine batırıp batırıp veriyoduk.daha 2.ayından.
Sonra ögrendimki o balın ne kadar zararlı olduğunu Allah korumuş yavrumu şükürler olsun.

Madem kınaya gidiyo çocuguda götürseymiş.madem çocuk gidemiyo evde otursaymış.annede de sizde de iyi cesaret bişey olsa al başına iş yani

Benimki de 10aylık ama her çocuğun huyu farklı. Ne önersem bilemedim. Cee oynamak çok mantıklı.
Başka birşey yedirme konusunda stres yapman çok normal sen de haklısın. Ama gece gelecekse muhakkak yiyecek bu çocuk denemek zorundasın. Kısa süreli bakım olacağı için şunları söyleyebilirim.
Bu ayda her çocuk püre yapılmış yani pürüzsüz gıdaları kolayca yer. Mesela patates haşla içine tereyağı koy blendır yap. Ya da biraz irmiği suda pişir ocaktan al içine biraz tereyağı koy üstüne de pekmez gezdir. Yine yoğurt sade ver. Salatalık falan koyma sadece yoğurt. Bunlar sorunsuz şeyler. Pekmezli meyveli şeyler tatlı olduğundan sevecektir. Çay kaşığı kullanabilirsin verirken. Suyunu da unutma. Emen bebek maksimum iki buçuk üç saate bir acıkır.

Benimki de 10aylık ama her çocuğun huyu farklı. Ne önersem bilemedim. Cee oynamak çok mantıklı.
Başka birşey yedirme konusunda stres yapman çok normal sen de haklısın. Ama gece gelecekse muhakkak yiyecek bu çocuk denemek zorundasın. Kısa süreli bakım olacağı için şunları söyleyebilirim.
Bu ayda her çocuk püre yapılmış yani pürüzsüz gıdaları kolayca yer. Mesela patates haşla içine tereyağı koy blendır yap. Ya da biraz irmiği suda pişir ocaktan al içine biraz tereyağı koy üstüne de pekmez gezdir. Yine yoğurt sade ver. Salatalık falan koyma sadece yoğurt. Bunlar sorunsuz şeyler. Pekmezli meyveli şeyler tatlı olduğundan sevecektir. Çay kaşığı kullanabilirsin verirken. Suyunu da unutma. Bebek maksimum üç saate bir acıkır.

Püre yapayım o zaman çocuk tişörtümü emmeye çalışıyor ama mama yemiyor

Annesi ne ver dediyse onu verin bence püre felan belki alerji belki yutamaz.
Mama bıraktıysa biberonla yoksa arayın gelsin.yazık çocuga ya

Bana sadece mama bıraktı tişörtümü emmeye çalışıyor acıkmış galiba
Yoğurt versem ya da çorba yapsam annesini aradım açmadı duymuyor galiba sesten

Kafana göre her çorbayı içiremezsin ki. Daha 1 yaşında değil diyorsun. Yoğurtta ev yoğurdu olmalı ve soğuk olmamalı hasta olur yoksa . Annesini ara bakamıyorum de. Yoksa her fırsatta sana bırakacak . Üzüldüm bebeğe.

Annesi ne ver dediyse onu verin bence püre felan belki alerji belki yutamaz.
Mama bıraktıysa biberonla yoksa arayın gelsin.yazık çocuga ya
Püreyi 9aylık çocuk yutamıyırsa fizyolojik sorun vardır. Ben 6.aydan beri püre yapmadım zaten pütüre alışması için önerilmez pek.
Arkadaş çaresiz. Bebek emiyormuş bence mama içmiyor bile olabilir. Onu yedirebileceği en basit şeyler yoğurt ve meyve püresi için cesaretlendirmek gerekiyor bence. Anne gece gelecek. Çok da umrunda olduğunu sanmıyorum hayatta dönmez.

Püreyi 9aylık çocuk yutamıyırsa fizyolojik sorun vardır. Ben 6.aydan beri püre yapmadım zaten pütüre alışması için önerilmez pek.
Arkadaş çaresiz. Bebek emiyormuş bence mama içmiyor bile olabilir. Onu yedirebileceği en basit şeyler yoğurt ve meyve püresi için cesaretlendirmek gerekiyor bence. Anne gece gelecek. Çok da umrunda olduğunu sanmıyorum hayatta dönmez.

Anlamıyorum ki mamayı bir türlü yemiyor ama tişiörtümü emmeye çalışıyor

Ne sinir bi durum.yani tutup kendi arayacana cocuk ne oldu diye telf açmıyo.aslında hiç bırakmıyacaktı.

Ben bigün öyle bi hata yaptım çocuk 2 yaşında büyük ablası var yanında 9 yaşında sabah 9 da bıraktı gitti.akşam 9 a kadar bekledim .bi arayıp sormadı bile en son ben sinirlendim çocuk durmuyo anne diye aglıyo.aradım kızı napıyonuz iş bitti oturuyoz:/ dedim oğlan durmuyo.madem iş bitti gelsene.kıza diyoki altını bezle yanına yat uyut.artık nadıl bi tonla kapattıysam telf 5dk sonra kapıda bitti.Sonraki günlerde işi düştü aradı bu seferde açmadım telf.
Ben iylik yapıyım derken sen suyunu çıkarırsan böyle olur.

Valla sizinkininde umru değildir emin olun.bide komşuymuş .bizimki eşimin çok yakın akrabasıydı.

Back
X