Demek istediğim akran desteği yanlış arkadaş seçimlerine sebep olabilir.....Bu yanlış arkadaşlar da kişiyi felakete sürükler... Etraf melaike kaynamıyor çünkü.....
anladım da ben onu kastetmiyorum yalnız...
çocuğun psikolojisinde en hassas dönem 0-6 yaş arası evre...bu evrede doğrudan anne ve babaya bağımlı hayatının merkezinde onlar var ve bu dönemde baba veya anne birinden birine yoksunluk duyulması ilerde kalıcı izler bırakabiliyor çocukta o yüzden dikkat edilmesinden yanayım, oysa daha büyük bir çocukta aileye bağımlılık daha azalıyor ve daha kolay kabullenilebiliyor bir psikolog eşliğinde anlatıldığı zaman çocuğa...hem belkide o zamana kadar evliliklerinin kurtulma şansı da olabilir aynı hatalar tekrarlanmazsa...baştan beri söylediklerimi dikkatli okuduysan eğer evde bir huzursuzluk ortamı varsa ve eşler sürekli bu durumu tekrar tekrar yaşayarak birbirlerini yıpratacaklarsa zaten boşanma en iyi çözümdür dediğimi fark etmişsindir ben ne olursa olsun boşanılmasın çocuğu var her şeyi yutsun demiyorum ki sanki öyle diyormuşum gibi cevaplar geliyor...ben adamın eşine çok düşkün olduğunu üzerine titreyen bi tip olduğunu ve çok pişman olduğunu dikkate alarak ve aldatmanın da sms boyutunda kaldığını göz önüne alarak devam etme şansı olabilir diyorum çocuğun hatırına, yoksa zaten bu durumu aşamayacaklarsa sürekli kavga kıyamet gideceklerse tabii ki yıpranmaktan başka bir işe yaramaz, ama çocukları uğruna aşabilirlerse bu durumu iyi olur kanattindeyim kimse düşünceme hak vermek zorunda değil ayrıca herkesin kendi doğrusu vardır ve herkes doğrularının etrafında hayatının yönünü çizer...CADIARZU
Ben de tam tersini düşüyorum..0-6 yaş çok önemli evet ama daha kolay atlatılır..Çünkü küçük bir bebekte,çocukta bazı şeylerin atlatılması daha kolaydır..(0-2 yaş)Ancak daha büyük yaşlardaki çocuklar için bazan kabullenmek daha zor olur..Psikolog yardımı falan da işe yaramıyor...Ben ileri yaşta anne baba boşanması yaşamış olup ta senelerce psikolog yardımı görmüş hatta hala görüyor olmasına rağmen anne babasının ayrılığını atlatabilmiş bir tane bile insan görmedim.Tatmin olmamış bir psikoloji içinde yarı sorunlu kişilikler olarak kalıyorlar..Ancak anne baba çok küçük yaşta ayrılık kararı almışsa çocuk daha az etkileniyor..Teori farklı ,uygulama çok farklı malesef..
Aldatmak aldatmaktır..Yok sms boyutu yok cinsellik boyutu farketmez bence...Ruhen,aklen ve beyin olarak başka bir kadını düşünmüş ki bu sms e yansımış..Ve ne yazık ki sms te de olsa karşılık bulmuş..Hem sadece sms de kaldığı ne malum..Ben inanmazdım açıkçası..Bu aynen bazı bayanların eşim 1 gecelik aldatmış ,ama cinsel olarak..Kalben aldatmadıktan sonra önemli deği diyerek kendilerini kandırmaları ile eş değer bence...
Aldatılan bir kadının çocuğu için bile olsa görmezden gelebilceğine ben tam olarak inanmıyorum...Mutlaka beyninde,kalbinde yara bırakacaktır..Yani mutlaka bir şekilde acısını çıkartmak isteyecektir..Mutlaka bir tepkisi olucaktır..Ve bana göre aldatan bir daha aldatır...Ama bu kez delilleri ortada bırakmak istemeyecek kadar kurnazca oynayarak...lmaz:
Elbette hepimizin görüş açısı farklı..Konu açan arkadaş kararını vermiş ,Hiç birimizin birimize fikrini kabul ettirmek gibi bir zorunluluğu olamaz..
fikrine saygı duymakla beraber aynı şekilde düşünmüyorum bence mutlaka takrar yapar genellemesi de yanlış insanlar hatalarından ders alabilirler bunun pek çok örneğini de ben gördüm ayrıca hiçbirşey gizli kalmaz bence ne kadar kurnazca davranırlarsa davransınlar erkekler kadınların zekasına yetişemiyor o konuda yakalamak isteyen yakalıyor zaten öyle bir durumda sorgusuz sualsiz biter ama baştan bıçak gibi kesip atmak ortada çocuk varsa doğru gelmiyor bana hata büyük de olsa ikinci bir şans verilmeli bu şekilde yuvası kurtulan insanlar da var haa aldatmak konusunda kaşarlanmış olanlar tabii ki uslanmıyor artık hastalık haline getirmişler bu konuyu çünkü o zaman yapılacak şey belli zaten ama arkadaşın eşi öyle biri gibi gözükmüyor bence neyse zaten arkadaş yorumlarımızdan faydalanmıştır ya da faydalanamamıştır ama yapı olarak farklı insanlarız belli ki ben seni biraz katı olarak değerlendirirken sen de beni fazla yumuşak ya da safniyetli gibi görebilirsin örneğin... milyonlarca insan milyonlarca kişilik demek bu yüzden ortak paydada buluşamadık demek ki çocuk olmadan önce senden de katıydım bu konuda aslındagözümün önünde canına kıysa kılımı kıpırdatmazdım aldatması halinde ama şimdi fikrim değişti değişmeyenleri de anlayışla karşılıyorum bu topik sonuca bağlandı zaten hayırlısı diyelim CADIARZU
Hayır ,hayır kesinlikle saf diye düşünmüyorum..Sadece kişilik farkı diye bakıyorum olaya..Katı olduğumum kabul ediyorum ve değişmeyeceğimi de biliyorum..
:umursamaz:
Benim de 2 bebeğim oldu..Onlar için yapamayacağım şey yoktu..ama bu konu hariç..şimdi gene bebek için uğraşıyorum..Hadi ben katıyım ya annem ablam,tüm akrabalarım? Hepsi de çocuklu hanımlar..Biz ailece katıyız bu konuda ve asla taviz veren olmaz bizde..Bu konular hakkında çok konuşmuşuzdur..Aldatma ve şiddete taviz yok..Allahtan başımıza gelmedi böyle bir şey,Allah kimseye de vermesin..:Saruboceq:
badem arkadaşımız yazılarına sonuna kadar katılıyorum
çok güzel anlatmış bence her şeyi
kızla ben muhatap olmuyorum artık kendi msj çekiyo,saçmalama ayrılma,yok bişey inan artık falan diye zırvalıyor,eşime dedim söyle dertleştiginiz arkadaşına bana msj falan çekip durmasın,yeter artık paslaşmayın dedim..yemin ediyo haberi yokmuşta,tlfnunu silmişte..
eşimin hattı kontörlü nasıl alınıyor döküman,eşim savcılıga gitmek gerekiyo falan dedi,bende git o zaman dedim.nasıl alınıyo bilen varmı?
annemlerin yanına gidemem uzak bi şehirdeler ve daha yeni geldim,kesin anlarlar bişey oldugunu,herşey kesinleşmeden gidemem malesef,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?