Saygısızlık değil de düşüncesizlik olabilir akıl dememiştir rahatsız edebiliceğini sen söyle bu kitabı tutmasak olur mu diye nolcakkiArkadaşlar merhaba.
Uzun zamandır forumu takip ediyorum. Kararsız kaldığım bir hususta yardım rica ediyorum sizlerden.
Geçen gün nişanlımın kolideki kitaplarını kendiminkilere eklemek için aldım. Ufak bir eleme de yaptık.
Aldığım kitaplardan birinin adı eski kız arkadaşının adıyla aynı. Sanırım sevgili oldukları dönemde aldı isminden ötürü. Çok bilinen bir yazarın çok da bilindik olmayan bir kitabı.
Evimizdeki kitaplığa koymam için bu kitabı bana vermesi saygısızlık mı?
(Eski kız arkadaşının adını sonradan öğrendim)
Söylemeden direkt bağışlayacağım, ben de düşüncesizlik yapıpSaygısızlık değil de düşüncesizlik olabilir akıl dememiştir rahatsız edebiliceğini sen söyle bu kitabı tutmasak olur mu diye nolcakki
Bu çok kötü bir davranış değil mi ama? Belki adamın gerçekten değer verdiği bir kitap. Sizde bulunmasını istememenizi anlayabilirim ama söylemeden ortadan kaldırmak çok yanlış. Derdinizi anlatırsınız, ben bundan rahatsız oldum dersiniz değer veriyorsa onun için önemliyse alır başka yerde saklar sizin gözünüz görmez çok önemli bir şey değilse de bağışlarsınız. Ama bu şekilde adamın anılarına müdahale etmek en hafif tabirle çirkin. Farkında olmadan size vermiş olabilir.Söylemeden direkt bağışlayacağım, ben de düşüncesizlik yapıp
Pasif agresif bir tutum olduğunun farkındayım ama kitabın zilyetliğini bana verdiğinde akıbetinin tarafımca belirlenmesi ihtimalini de göze almış oluyor. Eski sevgilisiyle ilgili bir anıyı ben hayatındayken benden bağımsız bir yerde de saklayamaz. Böyle bir isteği varsa benim anılarımı başka bir sevgilisinden saklaması gerekecekBu çok kötü bir davranış değil mi ama? Belki adamın gerçekten değer verdiği bir kitap. Sizde bulunmasını istememenizi anlayabilirim ama söylemeden ortadan kaldırmak çok yanlış. Derdinizi anlatırsınız, ben bundan rahatsız oldum dersiniz değer veriyorsa onun için önemliyse alır başka yerde saklar sizin gözünüz görmez çok önemli bir şey değilse de bağışlarsınız. Ama bu şekilde adamın anılarına müdahale etmek en hafif tabirle çirkin. Farkında olmadan size vermiş olabilir.
Evet, o şekilde almış. Çok teşekkür ederim yanıtınız için ben de sizin gibi düşünüyorumEski sevgiliyle ilgili anı saklanmaz konu sahibi, hele de sizin gözünüzün önünde. Verin birine bence de. ( Kitabi, eski sevgilisi ile birlikte olduğu dönemde, ismi onunla aynı diye aldığını varsayarak söylüyorum )
Böyle bir isteği olup olmadığını adama sormuyorsunuz ki, söz hakkı vermiyorsunuz adama. Belki evet o anıyı yok etmek yerine sizden ayrılmayı göze alacak, belki yav ne takmışsın kafana at gitsin diyecek. Ama siz bunu seçme hakkını karşınızdaki adama vermiyorsunuz. Çok saçma, çok yanlış. O kitap o adam için önemliyse siz atınca bitip gidecek mi sanki?Pasif agresif bir tutum olduğunun farkındayım ama kitabın zilyetliğini bana verdiğinde akıbetinin tarafımca belirlenmesi ihtimalini de göze almış oluyor. Eski sevgilisiyle ilgili bir anıyı ben hayatındayken benden bağımsız bir yerde de saklayamaz. Böyle bir isteği varsa benim anılarımı başka bir sevgilisinden saklaması gerekecek
paulo coelhoBen yazarı çok merak ettim,Halit Ziya Uşaklıgil olabilir mi acaba ?
Akşam kitap üzerinden değil de genel olarak konuşacağımBöyle bir isteği olup olmadığını adama sormuyorsunuz ki, söz hakkı vermiyorsunuz adama. Belki evet o anıyı yok etmek yerine sizden ayrılmayı göze alacak, belki yav ne takmışsın kafana at gitsin diyecek. Ama siz bunu seçme hakkını karşınızdaki adama vermiyorsunuz. Çok saçma, çok yanlış. O kitap o adam için önemliyse siz atınca bitip gidecek mi sanki?
Elif muhtemelen. Çok bilindik bir yazarın bilinen bir kitabını eski sevgiliye bağlamakpaulo coelho
Elif muhtemelen. Çok bilindik bir yazarın bilinen bir kitabını eski sevgiliye bağlamak
Saygısızlık olmaz ama üstünde durmamak en iyisi. Kitaplarınızım arasında kaybolur :)Ben de böyle düşünüyorum ama bir yandan da kitabın kitaplığımızda bulunacak olmasından rahatsızım. Kendisine haber vermeden bağışlasam ona saygısızlık olur mu sizce
Adı kadın ismi olan bütün okuduğum kitapları aklımdan geçirdimBir an aklıma Veronika geldi ama Elif daha mantikli
Çok bilindik bir yazarın çok da bilinmeyen kitabı demiştimAdı kadın ismi olan bütün okuduğum kitapları aklımdan geçirdimKonuda çok bilinen olmayan yazar kitap falan demiş baya derin yerlere gittim ne olabilir acaba diye çıka çıka elif çıktı
Bu kadar küçük şeylerle aklınızı meşgul etmeyin.. Ne güzel kitaplarınız gibi hayatınızı birleştirmeye karar vermişsiniz.. Anı yaşayın tadını çıkarın, evinizi düzenleyin.. Kitap atmaya kıyamamıştır.. Naçizane tavsiyem eskiye hiç takılmayın, kendinize güvenin, önünüze bakın.. Çok mutlu olun inşallahArkadaşlar merhaba.
Uzun zamandır forumu takip ediyorum. Kararsız kaldığım bir hususta yardım rica ediyorum sizlerden.
Geçen gün nişanlımın kolideki kitaplarını kendiminkilere eklemek için aldım. Ufak bir eleme de yaptık.
Aldığım kitaplardan birinin adı eski kız arkadaşının adıyla aynı. Sanırım sevgili oldukları dönemde aldı isminden ötürü. Çok bilinen bir yazarın çok da bilindik olmayan bir kitabı.
Evimizdeki kitaplığa koymam için bu kitabı bana vermesi saygısızlık mı?
(Eski kız arkadaşının adını sonradan öğrendim)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?