bu boşluk beni öldürecek...

mabada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
727
610
103
merhaba kızlar.
aslında dışarıdan bakıcak olursak hayatım fena sayılmaz. evliyim yaklaşık 6 seneden beri beraber olduğum ve seviyorum diyebileceğim bir adamla evliyim. mühendisim ve ayda 2 hafta dışarıda olmamı gerektircekte olsa işim var devlet memuruyum. şimdi asıl sorun mutsuz olmam. aslında bu durum bende üniv. son sınıfında başladı. tez hazırlama döneminde uğradığım başarızlığın sonucunda hala mesleğimden bıkmış ne yapmak istediğimi bilmeden oyle yaşayıp gidiyorum. beni bıraksanız akşama kadar evde hiç bir şey yapmadan dizi izlerim saatlerce. yalnız olmayı seviyorum ama yanımda birileride olucak tabi öle tek başına kalma yalnızlığı değil. bi amacım olmadığını düşünüyorum. öyle boş boş işte işe gelip gidiorum. ne işim konusunda kendimi geliştiriyim gibi bir amacım var nede başka ne tür bi iş yapmam gerektiğini bilmiyorum. manevi olarak ta boşladığımın farkındayım. ama oda gelmio içimden. anlıcağınız öyle sürüklenip gidiyorum eşimle de aramız pek iyi değil. aslında anlaşamıyoruz ama yeni evlendik olur heralde bu anlaşamama durumu diyorum. biraz bencillik var bende misafiri fln hiç sevmem :) kavga ettiğimizde mesela sürekli sanki sinir krizine gircekmişim gibi hissediyorum okadar şiddetli sinirleniyorm. ama ne olursa oluyor bu kadar. neden böyle oldum. niye bu kadar hayatımda bir amacım yok sürüklenip gidiyorum. bulamıyorum bişey .birilerine bunu o kadar çok anlatmak istedim ki kızlar (

hayata olan bir bıkkınlık sezdim sende
ve bu genelde
maddi manevi sorunları olmayan
insanlarda oluyor
çünki yetişmesi gereken başarması gereken bir hedef yok önünde
öncelikle bu durum için kendine bir hedef belirle
ve aklını onunla meşkul et

hayatta kimse negatif ve mutsuz insanı istemez
eşin ne yaparsa yapsın mutsuz olan bir kadından rahatsızlık duymaya başlayacaktıe
gerekirse iyi bir danışmana başvur
ama bu şekilde geçip gitmesine engel ol

Tembellikten olabilir mi hiç bişey yapmak istemeyişiniz? Misafiri de gereksiz iş olarak görüyorsunuz muhtemelen :)

Siz mutsuzken evliliginizin guzel olmasini bekleyemezsiniz.

Tüm gün evde yatsaniz bu sefer hicbir ise yaramiyorum biktim dersiniz bir iki ay sonra. İçinizde ki enerjiyi geri kazanmadikca yaşananlar ddeğişmez.. Kendinizin farkindasiniz değiştirmek için bir şeyler yapin..

Gezin ,tozun, spora gidin, dostluklar edinin geceler düzenleyin bu güzel yillarinizin keyfini cikarin

Ben de daha 2 haftalık evliyim.Ve büyük çabalar sonucu severek isteyerek evlendik. Ve anlattığın bazı durumları şuan bende yaşıyorum. Bunca yıl anlaştığım ve sevdiğim insanın bazı hareketleri çok garibime gidiyo, sudan sebeplere tartışabiliyoruz şuan ama sanırım bunun sebebi alışma süreci. Hayatımızda yepyeni bambaşka bi döneme alışmaya çalışıyoruz şuan. Sizde yeni evliymişsiniz bence anlaşamamanızın şuanlık en temel sebebi bu. İş konusunda ben de üni mezunuyum ancak o kadar sıradan bi işim varki zamanında aldığım onca eğitime,kurslara,sertifikalara rağmen... Ama şükrediyorum, hiç değilse kendime de zaman ayırabildiğim, fiziksel anlamda beni çokta zorlamayan bi işim var. O içinde bulunduğun boşluk hissi de seni gerçekten çok yıpratır. Vaktin varsa eşinle herzamankinden çok daha farklı etkinliklere katılsanız? Ya da hobi olarak gördüğün, yapmaktan zevk aldığın kurslara gidip (mesela dans,resim,masaj vs.) enerjini biraz da o sayede kendin için olumluya çevirsen?

yalnız birgün geçirmenizi tavsiye ederim yada yürüyüş yapın sabah erken kalkıp takın kulaklıgınızı ruhunuzu beyninizi bi rahatlatın ben yapıyorum inanın o kadar iyi geliyorki bana İnşallah sizdede işe yarar

branşın ne çok merak ettim.

Bence hayatınızda eksik olan şey bir hobi..
bir hobi edinin sizi rahatatacak yaparken keyif verecek..
Yada yürüyüş yapın bakın nasıl iyi gelecek...
bu arada evlilikte bencillik olursa sorunlar asla bitmez. Orta yolu bulmaya çalısın..

herkeste oluyor bu durum sakın siz de paniklemeyin evliliğin bence ilk 6 ayı çok zor ama sonra emin olun herşey rayına giriyor. Sabır ve saygıyı yitirmemek lazım..

Siz esinizi seviyor musunuz? Her insan farkli farklidir ama ben asik oldugum erkekle evlenebilseydim, dunyanin en mutlu kadini olurdum, hayatta hicbir sey umrumda olmazdi.

Yazınızda kırmızı olan kısımlarda cevabı siz vermişsiniz. Hayalleriniz, amacınız olsun bence düzelir. Sizin hayatınızı bilemem ama mesela kendimden küçük bir örnek verecek olursam amacım, borçlarımızın bitmesi ve kızımı kendim büyütmem; hayalim ise İstanbuldan kurtulup egeye yerleşmek,bunun için iş imkanları,çevre vb araştırmak.Bunu yaparken bile mutlu oluyorum.Daha çok amaç ve hayal vardır ben de,sizin de vardır biraz düşünün.

Madem calismayi sevmiyosun, kamu tam sana gore. Performans yok, rekabet yok, terfi kidem bazli, salla basi al maasi

Her sabah uyandığınızda bugün her şey çok güzel olacak ben sağlıklı ve mutlu bir bireyim beni seven ve sevdiğim bir eşim sapasağlam bir bedenim var diyin,3 bilemediniz 4 hadi onuda bilemediniz 6 ay içinde değişimi bariz farkedeceksiniz..Telkin sanatı diyorum ben buna...

Keşke "seviyorum diyebileceğim" değil de "çok aşığım ve mutluyum" diyeceğiniz bir adamla evlenseydiniz...

O dediğin hiçte öyle olmuyor. Bende deliler gibi sevdiğim adamla evlendim ama evliliğim şuan uçurumun ucunda bekliyor.

Ben de muhendisim bu arada, ama hayatiniz burdan bakinca bana cok guzel gorunuyor hanimefendi, benim istedigim her seye sahipsiniz o zaman, hayatiniza haksizlik etmeyin. Asik oldugum adam yanimda olsaydi ben 1000000000000000000000000000000 kat daha mutlu olurdum, onsuz hayat nasil olurdu, bir de bunu dusunun bence. O benim yanimda olsaydi hayatta baska hicbir seye ihtiyacim olmazdi. Su adamin elini tutun, yuzune bakin, yaninda olmak bence yeterince mutluluk . Sevmekte ozgur oldugun birini sevmek kadar buyuk bir mutluluk yok bence, benim sevdigim gitti, kimbilir ne yapiyordur su anda.

Monotonluktan sikildinzi belki, yeni aktiviteler yapmaya ne dersiniz? Ne bileyim dans, trekking, dalis kursu vs fiziksel aktiviteler, yeni arkadaslar sizi mutlu edebilir. Bir de ihmal edip cok gorusmediginiz arkadaslariniz varsa onlarla disari cikabilirsiniz. Daha sosyal bir hayat sizi mutlu edebilir gibime geldi, mesela ben her haftasonu arkadaslarimla bulusurum, hava soguksa kagit oynariz, oyunlar oynariz.

Son düzenleme:

Açtığım konuları okursanız mutlu olup olmadığımı anlarsınız. Herşey benim elimde olsaydı emin olun benden mutlusu olmazdı ama ne yazık ki karşı taraftakinden birşey gelmiyorsa hayat öyle istediğiniz gibi gitmiyor. 4 yıllık evliyim neler yaşadığımı bir allah birde ben bilirim. Katlanmamim sebebi 2 yaşındaki oğlum. Boşuna aşkın gözü kördür demiyorlar. Benimkide kördü bir zamanlar...

herkeste oluyor bu durum sakın siz de paniklemeyin evliliğin bence ilk 6 ayı çok zor ama sonra emin olun herşey rayına giriyor. Sabır ve saygıyı yitirmemek lazım..

Kesinlikle öyleymiş. Benden önce evlenen çoğu tanıdığım da aynen sizin gibi söylüyolar, hatta ruhen rahatlamam için nasihatlerde de bulunuyolar sağolsunlar. Zaten o tavsiyeler rahatlatıyo insanı, onları düşünerek sabrımı arttırmaya çalışıyorum kendimce. Gerçekten çok zor bi süreç, umarım gün geçtikçe herşey şuankinden daha kolay olur benim için. Tşkkürler o güzel önerileriniz için de

Baktın ki çok sinirlendim derin nefes al ver al ver bak gör o sinirinde geçecek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…