- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
yanı bende calısıyorum pazar gununden dunÖnce eşime gider hasta olma bencilliğini kaldıramayacağımı, hasta olmaya bile vaktim olmadığını söylerdim.
Bu tempoda yok hastayım deyip de yatmak, bu hastalık ve yorgunluk sadece erkeklere mi var?
Sizi bunalan daha çok ev işleri mi bilmiyorum da haftada 2 gün yardımcı gelse evi temizleyip yemeğini yapsa güzel olmaz mı?
Hadi yemek yapmasın, yarım gün gelsin.
Maddi durumunuzu bilmiyorum ama onu da eşiniz düşünsün bir zahmet.
benımde oglum gectıgımız hafta 2 kere okulda yapması gerekenı eve getırdıYa kizim genele gore daha agir yani okulda yapilan seyler genelde eve kaliyo yetistiremiyo okulda ogrenip bir sayfa yaziyolarsa bizimki 2 satir yatiyo e dolayisiyla okuldaki de eve kaliyo velilerde sikayetci odev cok diye ama agiz birligi yapip kimse demiyo bisey
son yorumla noktayı koyacagımcanım sana kendimi anlatayım da kendinin farkına var...
hafta içi ve cumartesi sabah 8 akşam 5 çalışıyorum. Akşamları 6 da evde oluyorum yemekti bulaşıktı otur diyesiye 9 oluyor dersin başına oturuyorum saat 12 ye kadar. yat uyu diyesiye saat 1 oluyor. sabah 7 de tekrar uyanıyorum. pazar sabahlarıda saat 8 de dershanede dersim başlıyor saat 4'e kadar 5 te evde oluyorum bütün evi silip süpürüyorum toz alıyorum. yemek yapıyorum saat oldu mu yine 9.
bunun dışında evimin parkeleri falan beyaz olduğundan kıl tüy toz çok belli haftanın 3 günü süpürüyorum siliyorum yerleri.
artık yorulduğumu hissediyorum. Benim tek şansım belkide şansızlığım bebeğimin henüz olmaması.
Benim bildigim dönemin Milli Egitim Bakanı bir yurt dışı ziyaretine gidiyor. Gittigi bir okulda el yazısıyla yazı yazıyormuş cocuklar, begeniyor durumu...zaten kendisi de el yazısını çok severmiş. Bunu bizde uygulayalım demiş yanındakilere...ve bugünlere geldik işte....sanırım 10 yıldır kullanılıyor. epey oldu yani...ama cocuklar gercekten zorlanıyor...
Seni cok cok iyi anliyorum dünkü maratonumu kisaca özetlemeye calisayim.
1 yasinda bi oglum ve 20 günlük bi oglum var benimkisi daha bi trajedi :)
Ikiside ilgiye muhtac 1 yasindaki oglum daha tam yürüyemiyor tv üntsne koltuklara tutunarak geziyor ve sürekli yaramazlik pesinde balkonu acik braksam apalayark gidip balkona trmaniyor bebek desen miz miz ayri bi alem.
Dün temizlik yapayim dedim ev batmis iyce nekdr toplasam fyda etmiyir gene dagtyor neyse süprge acacaktim oglum geldi mutfakta masa örtysunu bi asildi kül tablasi tuzla buz oldu hemen aldim onu icerye koydum kapiyi örttüm süprgeyi getrdm süprge desn ayri alem sapi kopuyo elimde kaldi bant aradim yapstrim idareten diye vestiyer biribine grmis bant ariyorum derken orayi asagi indirdm snra indirmisken orayi topluym dedim o sirada benm yaramaz talan etti tabi herseyi neyse topladm banti bldum süprge actm cam kiriklarni süprdm iceri gectm suprge icin süprgnn tepesnde geziyo ben asildikca düsüyo ikisi bir aglamaya basliyo zorla süprgeyi btrdim.
Camasir katlicakdm yere döktm katliyorum ben oglum aciyo deli oldum zorla katladim kaldirdim bi yandan kück bagriyo onla ilglendm karnini doyurdum snra tabi gene benm yaramaz arkamda pacamda heryerde bi üniteyi bosaltiyo bi vestyeri topla kaldr oyuncklar drrken canm cikti bebegin bezini degstrim dedim actm kaka yapms derken tam acinca heryerime kaka yapti tam onu siliyorum dedim ellerime isedi o sirda benm yaramaz kakali bezi asiliyo heryerim kaka cis dur yapma demekten basim agridi kahvalti degl bi lokma bisey yemeye frsat bile bulamadm dün.
Delirdim esime dedim gel artik kafayi ycem .
Bgünde kalktm ikisi bir bagiriyo esim birini aldi ben birini bezlerini degstrdim kucugu emziriyorum 1 yasndaki anne anne agliyo pacamda esim ordan hadi kahvalti hazrla aciktim delirmemek mumkun degil seni cok iyi anliyorm allah yardimcmz olsn ne diyeyeim baska bsey gelmiyo.
Bak suan ikisi bir yine basladi aglamaya benim maraton basliyoo
son yorumla noktayı koyacagım
aksam 6da evde oluyorum
cocugu yanıma mutfaga alıyorum kıtabıyla gelıyor . orada yapmaya baslıyor yanı basındada kronometre acık bende sofrayı kuruyorum yemeklerım hafta sonunda yapılmıs oluyor. yemek yıyoruz secenek sunuyorum sımdımı ders yapamk ıstersın sonramı dıyorum? sımdı dıyor. sonra sonsuz mola dıyor. o odasına gıdıyor kronometre ıle tv kapalı bende mutfagı topluyorum . 30 dk suruyor. kahve ıcıyorum en gec 7de ısım bıtıyor mutfakla. makıneye camasır atsam katlancak camasır varsa gelıyorum yanına oturuuyorum katlıyorum bakmıyorum ona.bazen utu yapıyorum hemen yanında. en fazla 2 saat suruyor odev. yanı ben o basladıgında en basından berı yanında olmuyorum hem olamıyorum hemde olmuyorum cunku ödev onun ödevi benim değil bunları bılmesı gerekıyor.
okullar basladıgından berı temızlık yapmıyoruz. bana kadın gelıyor ama kadını alacak bos vaktım de yok şuanda.
yalandan temızlık yapıyorum cam sılle mobılya sılıyorum. yerler sadece supuruluyor. tuvalet banyo ve mutfagın yerlerı temızlenıyor o kadar.
son yorumla noktayı koyacagım
aksam 6da evde oluyorum
cocugu yanıma mutfaga alıyorum kıtabıyla gelıyor . orada yapmaya baslıyor yanı basındada kronometre acık bende sofrayı kuruyorum yemeklerım hafta sonunda yapılmıs oluyor. yemek yıyoruz secenek sunuyorum sımdımı ders yapamk ıstersın sonramı dıyorum? sımdı dıyor. sonra sonsuz mola dıyor. o odasına gıdıyor kronometre ıle tv kapalı bende mutfagı topluyorum . 30 dk suruyor. kahve ıcıyorum en gec 7de ısım bıtıyor mutfakla. makıneye camasır atsam katlancak camasır varsa gelıyorum yanına oturuuyorum katlıyorum bakmıyorum ona.bazen utu yapıyorum hemen yanında. en fazla 2 saat suruyor odev. yanı ben o basladıgında en basından berı yanında olmuyorum hem olamıyorum hemde olmuyorum cunku ödev onun ödevi benim değil bunları bılmesı gerekıyor.
okullar basladıgından berı temızlık yapmıyoruz. bana kadın gelıyor ama kadını alacak bos vaktım de yok şuanda.
yalandan temızlık yapıyorum cam sılle mobılya sılıyorum. yerler sadece supuruluyor. tuvalet banyo ve mutfagın yerlerı temızlenıyor o kadar.
Kendi konumdada yazmıstım ege yapmak ıstemıyor degılayya bend e korkmaya başladım ama
sizleri okuyunca
benimki ödev sever bir çocuk
bu sene hazırlık
cumartesi etkinlik vardı dışarıda idik
benim ödevim kaldı dedi
cumartesi yatarken sabah kalkıp yaparım ödevimi diyerek yattı
kahvaltıdan sonra dedim tamam dedi
kahvaltı başladı bitti ben çamaşır asıyordum onlar da tv açmış
eee ödev dedim anında çizgi filmi kapattı
ben ödevimi yapayım dedi
okuma bilmediği için benim okumam gerekiyor
okumalıları yaptık
çizgi çalışması da iki sayfa idi
2 rakamı ve yayvan tabak gibi bir şey basit yani
bıraktım makinenin başına gittim kirli sepetini aldım daha makineyi dolduramadan bitti diye bağırdı
ilk sayfası sandım ikisi de bitmiş
aldı adını yazdı kaldırıp çantasına koydu
ama siz böyle anlatınca sanki seneye ödev yapmak istemeyecekmiş gibi geliyorrr
tabii belki de okulda yaparlar onu bilmiyorum
sabah 8 akşam 5 okulda olacak eve gelse 5.30 olacak zira
Kadın ben evdeyken gelıyor.cute temizlikçi sen evde iken mi geliyor
bizimki biz evden çıkarken gelip temizleyince gidiyor
böyle biz rahat ediyoruz; hatta yılbaşı ertesi vs tatil varsa ona tatil oluyor o hafta işler bana kalıyor biz evdeyiz diye
hatta komşular da bizden gördü aynı kadını aynı sistem ile çağırmaya başladılar
hep aynı kişiyi çağırıyorsan bir dene derim rahatlık çünkü
konu sahıbı banın kalkınca bızım yazdıgımız sayfaya gel derım.
gercekten bıraz daha ferahlarsın. ayrıca oglum ıcın bende esmaul husna okuyorum zıhın acıklıgı ıcın Allah yardımcıları olsun gercekten zor .
hafta sonu bızım 4 sayfa yazı vardı ve bır kıtap
Kendi konumdada yazmıstım ege yapmak ıstemıyor degıl
yanı saatlerce kagıdın uzerınde kaldık ılk haftalar kagıda goz yasları bıle ip gibi kaç kere aktı bılmıyorum.
hos o aglıyor ben aglıyordum o zamanlarda. ama elınden gelen oydu ve olmuyordu. sonra zaten bıraktım ben yaptıgı gıbı yapsın dedım. sonra hemen e harfıne gectıler sadece 5 haftanın gıdısatını nazar degmesınden korkmasam eklıcem oyle degıstı kı.
sadece odevlerın boyutu ve mıktarı degısıyor.
sana tavsıyem bazı etkınlık kıtaplarında el yazısına yatkınlık cızgı calısmaları var dalga dalga sıvrı dalga bılmem ne gıbı onlardan bol bol yaptırın elını kaldırmadan tabı
Kadın ben evdeyken gelıyor.
hep aynı kadın ama evde kımse yokken kadın gelmek ıstemıyor bence cok ısrarcı olmadım
o temızlerken ben arkadasından yerlestırme ısını yapıyorum mesela.
egenın odasınıda ona temızletmıyorum oranın her ısını ben yapıyordum.
ayrıca suanda sadece gelebılecegı vakıt ogleden sonra egede evde yokken ama ben evde olmasam esımle ege evde ya da annemle ege. kadınında buyuk kızı okulda dıger cocuklarına bakacak bırı yok ama aslıdna olsa super olurdu ya .
yok yok yaparişte ödevlerimiz de öyle zaten
onların da okulda o tarz kitapları var
eve de o etkinliklerin ödev bölümünü veriyorlar
ben yap dersem yapmaz galiba
o ödev okul sorumluluğu diye yapıyor
yok hala lanet doktor randevusu bekliyoruz. ama ben otizm hakkinda okudukca oglumu daha da benzetip kahroluyorum.Fahri oğlun un durumu belli oldu mu?
Merak ediyordum doktor işi ne oldu diye?
ayy ben bunaldım
acilinden yardımcı şart
kahvaltısını vs kendi hazırlasın eşin
ama ilki çok küçük zaten ikinci zor olacak
sağlığına dikkat et; biraz ağlasalar da bir şey olmaz sen de yemene içmene bak
üçünüzün karnı tok; altınız kuru olsun yeter; bırak eşin başın çaresine baksın evi vs de süpürsün yani
Çocuklarım 1,5 ve 2,5 yaşlarındayken bir yardımcı almıştım ben. Genç bir kızdı. Sen çocuklarla oyna sadece diyordum ben işlerimi hallederim. Çocuklar uyuyunca bana yardım da ediyordu. Ev süpürme ütü falan birlikte yapıyorduk. Inan o kadar iyi geliyordu ki anlatamam. Eşin bu imkanı sunuyorsa kaçırma derim.Esim diyo yardimci alalim diye ben istemiyorum evde biri oldumu rahat edemem ben elimden geldignce isimi yapiyrm cocuklardan frsatimi buldkca ama tabiki bikac yil zorlanicm ama snrasi rahat oluck insllah :)))
Esimde cocuklara bakiyo geldgnde falan yardmci oluyo sagolsn o etmese zaten kafayi yerim kesin :)
yok hala lanet doktor randevusu bekliyoruz. ama ben otizm hakkinda okudukca oglumu daha da benzetip kahroluyorum.
Çocuklarım 1,5 ve 2,5 yaşlarındayken bir yardımcı almıştım ben. Genç bir kızdı. Sen çocuklarla oyna sadece diyordum ben işlerimi hallederim. Çocuklar uyuyunca bana yardım da ediyordu. Ev süpürme ütü falan birlikte yapıyorduk. Inan o kadar iyi geliyordu ki anlatamam. Eşin bu imkanı sunuyorsa kaçırma derim.
Sen memnunsan sorun yokOrasi öylede ben rahat etmiyorum iste esim kac defa dedi bazen yeri geliyodu temzlikci cagirlim günübirlik diye ama ben kendi isimi kendim yapmayi seviyorum baskasi dokundumu sinir olurum ben. :)
Begenmem bide baskasinin yaptigini bazen ev islerine yetmedigm zaman esim cocuklara bakar ben yaparim bazen annem gelir o yardim eder bi sekilde hallediyorum ama baskasini istemem evimde cocuklarimi yatirip bazen bende uzaniyorum yatyrm baskasi oldmu rahat edemem rahatsiz olurum o yüzden iyim simdilik sükür :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?