- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.036
- 598
- Konu Sahibi Oglusumubekliyorum
-
Sutum gelmiyor ve annem her telefonda yada yanıma geldikçe oğluma annene de sana sut versin emi yavrum diyor. Bana devamli süt soruyor sapık gibi bişey oldu. Tahammül edemiyorum. Oğlumun kilosu ayına göre iyi ama iri değil,üzücü bişey gibi bahsediyor mama yediği için. Durumumuzu bilenler var ona rağmen aptamil almaya iyi bakmaya çalışıyorum ama böyle olunca gücüm tükeniyor. Artik kendim bakabiliyorum bu sefer kendisi çat kapı gelip ağlatip gidiyor.( Ona ihtiyacım varken ya gelmiyor ya gelirse soyleniyordu)
Benden ne istiyor kv yok resmen kendi annemin tacizine mahruz kalıyorum evde huzurum kalmadı hergün sinide aglayan insanın sütü mu olur dün son paramizla hastane tipi pompa kiraladik evde bişey kalmamıştı gördü hala yemiyorsun ki sütun olsun diyip duruyor susmuyor.
Bugün gelmedi görüntülü aradı ordan oğluma diyor annene de süt versin diye. Tahammül edemiyorum sizinde anneniz böyle miydi?
Birsey itiraf edeyim size.beni taslayacaklar olacaktir illaki ama olsun.lohusa depresyonunun en agirini yasadim.cocuklarimi emzirmek istemedim kendi istegimle.emmediler de zaten.sezaryam oldum odama cikarmalariyla birlikte kaynanam eltimin bozuk sut pompasini gogsume dayadi sut gelsin diye.bebeklerim kuveze alinmisti bi nedenle pompa dayandi gogsume.o anda birsey oldu bu muydu dedim hamilelik cocuk ozlemi emzirmek vs...oyle gucume gittiki.daha yeni odama cikmisim bir dur ya bir dur.serumum bitince ayaga kaldirdilar beni hemsire geldi hastanenin pompadini getirdi sut diye.acidan oluyorum yuruyemiyorum oturamiyorum.donen sut muhabbetlerinin ise hadfi hesabi yok tabii bu arada.sut de sut.o gun nefret ettirdiler beni.neyse bebeklerime kuvezde mama verildi biberonla.eve geldim banyo yaptim.deli gibi sutum geldi.sagacagim makinem yok evde.esim kostu makina aldi gitmis manuel almis.elle halletmeye calisiyorum.delirdim agladim hem sinirden hem agridan.sonra gitti otomatik aldi onunla sagdim.oyle oyle gonderdim sutumu bebeklerime.10gun kaldilar kuvezde.bu arada annem bir yandan kaynanam bir yandan esim bir yandan.sunu ye dut olsun.bunu ye sut olsun.git bir sag sutun azalmasin.aaaaa sagmadin mi bak azalir.sut sut sut.baska muhabbet yok.derken bebekler eve geldi.gogsumu vetiyorum almiyorlar.herkes ama herkes tepemde.annem teyzelerim esim kaynana.bir yandan gogsumu mincikliyorlar sut gelsin bir yandan bebekleri memeye yapidtiriyorlar sut gelsin bir yandan bana soyle boyle yap diye direktifler veriyorlar sut gelsin.nefret ettirdiler bezdirdiler.emzirmiyorum dedim emzirmek zorunda degilim emzirmeyecegim.oyle bitti benim emzirme isim.bir daha da emzirmedim.ama simdi en buyuk pisnanligimdir emzirmemek.neyseki cocuklatim 3 yadindalar ve gsyet sagliklilar.seni cok iyi anliyorum yani
Hayırdır Sibirya'da mı yaşıyorsunuz?? Kadının yaptığı iyi birşeymiş gibi anlatmışsınız. Küçük bebekler annenin giydiği + bir kat olarak giydirilir. Üstüne bir yelek yeter yani. Bu sıcaklarda çocuğu pişirmeye gerek yok. Benim her iki kızım da nerdeyse çıplak gezer ve kışın da üzerlerini örtmeden yatarlar. Daha bir kez bile üşümekten hasta olduklarını görmedim.Bende bunu savunuyorum ama susmuyor herkese beni kötülüyor. Hiç muhattap olmadığım insanlar karsilasinca bebeği emzir bırakma diyor. Yada üstünü çok kalin giydiriyormussun yapma diyen kadının çocuğu valla gundü hava iyiyken corap+ayaklı pijama+ayaksız pijama +zibin+uzun kolluydu geçen hafta. O bile bana bunu diyorsa nasıl anlatıyor beni hayal edemiyorum
Benim yegenlerim emmedi yani sutun olmamasi falan degil emmediler aglamaktan tikanma asamasina geliyorlardi savas verildi zorlama sagma vs vs ama iih en son doktor zorlama mamaya gec bazi cocuklar boyle dediSutum gelmiyor ve annem her telefonda yada yanıma geldikçe oğluma annene de sana sut versin emi yavrum diyor. Bana devamli süt soruyor sapık gibi bişey oldu. Tahammül edemiyorum. Oğlumun kilosu ayına göre iyi ama iri değil,üzücü bişey gibi bahsediyor mama yediği için. Durumumuzu bilenler var ona rağmen aptamil almaya iyi bakmaya çalışıyorum ama böyle olunca gücüm tükeniyor. Artik kendim bakabiliyorum bu sefer kendisi çat kapı gelip ağlatip gidiyor.( Ona ihtiyacım varken ya gelmiyor ya gelirse soyleniyordu)
Benden ne istiyor kv yok resmen kendi annemin tacizine mahruz kalıyorum evde huzurum kalmadı hergün sinide aglayan insanın sütü mu olur dün son paramizla hastane tipi pompa kiraladik evde bişey kalmamıştı gördü hala yemiyorsun ki sütun olsun diyip duruyor susmuyor.
Bugün gelmedi görüntülü aradı ordan oğluma diyor annene de süt versin diye. Tahammül edemiyorum sizinde anneniz böyle miydi?
Canım benim oğlum aptamili beğenmedi. Sma evolvia aptamil hepsini denedim. Hiç birini içmedi. Bebelac verdim onu içti. Maalesef bebelac ta şeker oranı daha fazla.Canım Aptamil ile Bebelac aynı fabrika üretimi. Bize numune bırakan kişi tek fark ambalaj demişti. Aptamil almak için kendini zorlama bence. Her aciktiginda emzir iki göğsünü de sonra mama ver. Daha da gelmezse yapacak bir şey yok, annenle arana biraz mesafe koymak sana iyi gelecek.
cok haklisiniz. anne sütü yetmediği veya olmadığı durumda mama tabiki verilecek. mamanın kötülenip anne sütünün yüceltilmesini çok saçma buluyorum. sütü olmayan ne yapsın. her yerde afişler, tvlerde kamu spotlari anne sütü diye bağırıyor. çok abartılıyor. süt yoksa mama. bu kadar net yani. süt içmiyor mu vah vah vah diyenlere ben üzülüyorum algı problemleri yüzünden
Her gelisinde muhakkak ben patliyorum ama eve gidince yine arıyor. Çok kötü olur kalbini çok kırarsam(!) bu sefer en ufak bi bahane de mesela aradığında oğlum agliyorsa"ben bişey dicemde yine kizican diye diyemiyorum neysee "diye moral bozuyor yapıyor. Diyeceği şeyi de mirildaniyor bi yandan:çok sicakmis ondan uyumuyormus. Sıfır kol ve şort var oysa üstünde. Buna rağmen cigerlerinde dün hirilti duydu aile hekimı. En son annem banyo yaptırdı ve kısa kol bıraktı çocuğu.
Siz çok sanslisiniz uzakta diye ya
"Annem bebek bakmaya yardım etmiyor, KV den fayda yok, tek başıma büyütüyorum" diyenler okusun bunları :) kiminin derdi diğerinin dileği...Her gelisinde muhakkak ben patliyorum ama eve gidince yine arıyor. Çok kötü olur kalbini çok kırarsam(!) bu sefer en ufak bi bahane de mesela aradığında oğlum agliyorsa"ben bişey dicemde yine kizican diye diyemiyorum neysee "diye moral bozuyor yapıyor. Diyeceği şeyi de mirildaniyor bi yandan:çok sicakmis ondan uyumuyormus. Sıfır kol ve şort var oysa üstünde. Buna rağmen cigerlerinde dün hirilti duydu aile hekimı. En son annem banyo yaptırdı ve kısa kol bıraktı çocuğu.
Siz çok sanslisiniz uzakta diye ya
bak canım az olsun ama anne sütü olsun benim sütümde azdı ama oglumun kilosu normal ilerledi hiç mama kullanmadım sen huzurlu ol çok şükür ki oglun sağ salim yanında saglıklı hem kilolu bebek =sağlıklı bebek diye bişey yokSutum gelmiyor ve annem her telefonda yada yanıma geldikçe oğluma annene de sana sut versin emi yavrum diyor. Bana devamli süt soruyor sapık gibi bişey oldu. Tahammül edemiyorum. Oğlumun kilosu ayına göre iyi ama iri değil,üzücü bişey gibi bahsediyor mama yediği için. Durumumuzu bilenler var ona rağmen aptamil almaya iyi bakmaya çalışıyorum ama böyle olunca gücüm tükeniyor. Artik kendim bakabiliyorum bu sefer kendisi çat kapı gelip ağlatip gidiyor.( Ona ihtiyacım varken ya gelmiyor ya gelirse soyleniyordu)
Hayırdır Sibirya'da mı yaşıyorsunuz?? Kadının yaptığı iyi birşeymiş gibi anlatmışsınız. Küçük bebekler annenin giydiği + bir kat olarak giydirilir. Üstüne bir yelek yeter yani. Bu sıcaklarda çocuğu pişirmeye gerek yok. Benim her iki kızım da nerdeyse çıplak gezer ve kışın da üzerlerini örtmeden yatarlar. Daha bir kez bile üşümekten hasta olduklarını görmedim.
Konu sahibi bir konusunda annesinin evinde yemek yiyemediğini söylemişti. Annesi yemek getirse bile yemez herhalde.Annen ne kadar hatalı.Bu baskılar yüzünden gelmiyor sütün zaten.Hergün düzenli yapsın bir tencere yemek getirsin o zaman da sen de ye sütün olsun.Çocukla sen nasıl her işi yapıcaksın.Sonra insan sinir hastası olunca kabahatli oluyor ya nedensiz olmuyor işte.Destek olacağı yerde köstek.Doğumdan sonra insanın tek kaldıramadığı şey bebekle ilgili kendisine yapılan eleştriler oluyor.Hiç duyma bile.Aşırıya kaçtığında da ver cevabını.
Ve dikkat edersen terleyip soğumaktan en çok o çocuklar hasta oluyor. Doktorlar bile bebeklikten itibaren soğuğa alıştırmayı öneriyor. Tek kat kıyafetle 22-23 derecede çok rahat durabilir çocuk. Hatta yavaş yavaş 20-21 derecelere çekilebilir ortam sıcaklığı.buna katılıyorum.. üşümekten hasta olunmuyor.. çocuklarını yaz-kış lahana gibi giydiren nadir milletlerden biriyiz.. çocuklar kışın yürüyemiyorlar resmen, arkadan itsen çığ olacak yuvarlanıp çocuk :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?