Bu cehenneme dayanamiyorum dayanamiyorum

Size iyi gelmeyen insanlarla kim olursa olsun iletisim kurmayin
Arasin acmayin. Elbet anlar hatasini

Benim annem de farkli degil ama ben takmamayi basariyorum lafimi hic esirgemiyorum.
Benimki de mal mulk is es para begenmez.
Kiradaydik o kadar laf etti ki ev aldik. 6 ay oldu araba diye soylendi. Neyse arabaya niyetlendik evi de degistirsenize bahceli bir yer alin diyor. Kadin bana istanbul gibeginde bahceli villa al diyor yahu dur bismillah daha yasim 26 ne birikimim vs. Olabilir?
Sonra geliyor ev ve araba aldirmaya zorladigi isimi begenmiyor. Yani cok kotu bir isim yok ki bunlari yapiyorum. Kadin anlamiyor.
Ben de lafi hic esirgemiyorum. Pesinatini sen ode kiz valla alicam diyorum. Kolaysa sen al da biz de biraz sefasini surelim diyorum. Gecen evimin faturasini ona odettim. Krediden kalmiyor bize falan ayaklari yaptim. Halbuki tek amac annemin bol keseden bir sey istemesini engellemek..
Cunku almiycam istemiyorum demekten anlamiyor.

Ayrica anne sutu evet guzel ama turkiye haric hic bir yerde bu kadar onem verilen bir sey degil. Ruslar memeler bozulmasin diye ilk 1 2 ay haric emziren cok azdir. Ben rusum. Hic emmemisim. Ama mamalar artik eski mamalar gibi degil. Eskiden pirinc unu gibi biseydi. Besleyiciligi cok az sadece enerji versin tok tutsun... simdi cok daha besleyiciler. Bagisiklik sistemini koruyucular. Yani tabii olsa emzirin zorlayin ama yoksa yok kafaya takmayin kendinizi uzup stresi yine bebege yansitmak bebek icin daha kotu.

Emzirme ve mama mevzusu en hassas noktam. Benim kızım da mamayla büyüdü.
Hastanede memeyi sıkmayan ellemeyen kalmadı eve geldim odaya gidiyorum peşimden kv kişisi gelir.
Bak emzir bak şöyle yararlı bak kilo da verirsin.
Sezaryenlerde hep bu sorun var derdi sürekli kendi bilir kişi ya
Yok biberon verme yok seni istemez.
Hele bir gün kızın çılgın gibi ağlıyor açlıktan dediki bana ağlamayan çocuğu ağlattın.
İllallah ettim.
Kendi isteğimle mama miktarını arttırdım emzirmeyi azalttım. 3 aylıkken de tamamen bitirdim.
Diyeceğim o ki bebekler sütle değil sevgiyle büyüyor. Senin psikolojin herşeyden önemli

Evde bir şey olmadığını görüyor da niye bir tabak yemek getirmiyor ki? Açık açık konuştun mu hiç niye böyle davranıyorsun strese giriyorum diye? Kadının kişiliğinde dırdır yapmak varsa engel olamazsın ama. Yerinde olsam telefonu kapatırım ya da numarasını engellerim bozuldu derim. Eve gelirken de haber vererek gel derim. Yine de bu kadar takılma emziren anne tam anne oluyor da mama yediren yarım anne mi oluyor sanki. Mama yiyen çocuklar da gayet güzel sağlıklı büyüyor. Annenin söyledikleri bir kulağından girsin öbüründen çıksın.

Ben aptamilde kullandım bebelacta hero baby de. Bimden herobaby al ver bence bi fark yok. Annende aradığında açma bebek korkmasın diye sessize aldım duymadım dersin

Okurken "ay insallah iclerinden birine saglam bir kafa atmistir" dedim ama atmamissin Nasil sabrettin ben okurken boguldum cennetlik kadinsin

Konu sahibi, mamayla buyumus ve cocuklarini da mamayla buyutmus bir anneyim.. o cocuklarin annesi sensin, senden baska kimse onlari daha fazla dusunemez.. anneni cagirma, ararsa acma.. su an sana en cok gerekli olan sey; huzur..

Hayırdır Sibirya'da mı yaşıyorsunuz?? Kadının yaptığı iyi birşeymiş gibi anlatmışsınız. Küçük bebekler annenin giydiği + bir kat olarak giydirilir. Üstüne bir yelek yeter yani. Bu sıcaklarda çocuğu pişirmeye gerek yok. Benim her iki kızım da nerdeyse çıplak gezer ve kışın da üzerlerini örtmeden yatarlar. Daha bir kez bile üşümekten hasta olduklarını görmedim.

Benim yegenlerim emmedi yani sutun olmamasi falan degil emmediler aglamaktan tikanma asamasina geliyorlardi savas verildi zorlama sagma vs vs ama iih en son doktor zorlama mamaya gec bazi cocuklar boyle dedi
Mamayla beslendiler bir sorun olmadi gayet saglikli ve duzgun buyuduler takilma sakin
Her cocuk ayni olmaz herkesinki emiyor diye kendini strese sokma
Annenide al karsina konus ince va nazik bir bicimde lahusayim kaldiramiyorum gel bebegi gor sev vakit gecir ama artik bana yok bakamadinmi annesi yok uyutamadinmi annesi yok sutunmu yetmedi annesi deme diyeceksen gelme ben seni kirmak incitmek istemiyorum ama kaldiramiyorum sende imalarimi anlamak istemiyorsun birsey derim hem sen kirilirsin hem aramiz bozulur onuda istemen dogan buyuyor benim cocugumda buyur elimden geleni yapiyorum biz beraber buyuyecegiz karisma ltfen de

cok haklisiniz. anne sütü yetmediği veya olmadığı durumda mama tabiki verilecek. mamanın kötülenip anne sütünün yüceltilmesini çok saçma buluyorum. sütü olmayan ne yapsın. her yerde afişler, tvlerde kamu spotlari anne sütü diye bağırıyor. çok abartılıyor. süt yoksa mama. bu kadar net yani. süt içmiyor mu vah vah vah diyenlere ben üzülüyorum algı problemleri yüzünden

Canım benim oğlum aptamili beğenmedi. Sma evolvia aptamil hepsini denedim. Hiç birini içmedi. Bebelac verdim onu içti. Maalesef bebelac ta şeker oranı daha fazla.

Benim abimin eşinin de sutu gelmedi mamayla beslenmek zorunda kaldi yegenim. Ama mama vermek istemedigi icin ve sutu de yetmediği icin cocuk kilo verdi ve sarilik oldu. Yengeme kizmiyorum çünkü o bence psikoljik olarak sağlıklı degildi, sütünün gelmemesi kendi sucuymus gibi inatlasmisti mamalarla. O ara bizim sutuyle ilgili dedigimiz her seyi yanlis anlamisti. Biz iyi niyetliydik aslinda mamayla beslense de bizim icin bir onemi yoktu kendi cok üzüldüğü icin bazi onerilerde bulunmuştuk. Sonra alindigini fark edince bir daha hic sormadik bile. Biz bunu soyleyen insanlar olarak kotu niyetli olmayinca ortada sorun olabilecek de bir sey görmemiştik ama o tavir gosterince anladık ki aliniyormus. Siz de tavrınızı gösterin. Hatta sizin annenizmis acikca söyleyebilirsiniz bile. Bir daha sütümle ilgili bir sey soyleme diye. Ama bilin ki sütünüzün gelmemesi sizin sucunuz degil ve mamayla büyüyünce de bir sey olmuyor. Biz 3 kardesiz annemin hicbirimizde sütü olmamis ve fakirlikten birakin mamayi irmikli su mu dersiniz pirinc lapasi mi dersiniz nerde sagliksiz bir sey varsa onunla beslemis. Simdi hepimiz cok saglikli ve basarili hayatlara sahibiz. Kendinizi kotu hissetmeyin lutfen.

Aynen oyle. Icerik olarak büyük farklar yok zaten. Ama anne sutu oyle bir yuceltiliyor ki sanki sutu olmayan kadin tam anne olamamış cocuguna yetememis gibi bir algi oluşuyor. Anneler de birbirlerine yapıyorlar bunu. Sut veren kendini daha bir anne zannediyor. Cok cirkin ve yanlis.

"Annem bebek bakmaya yardım etmiyor, KV den fayda yok, tek başıma büyütüyorum" diyenler okusun bunları :) kiminin derdi diğerinin dileği...

bak canım az olsun ama anne sütü olsun benim sütümde azdı ama oglumun kilosu normal ilerledi hiç mama kullanmadım sen huzurlu ol çok şükür ki oglun sağ salim yanında saglıklı hem kilolu bebek =sağlıklı bebek diye bişey yok

Annen ne kadar hatalı.Bu baskılar yüzünden gelmiyor sütün zaten.Hergün düzenli yapsın bir tencere yemek getirsin o zaman da sen de ye sütün olsun.Çocukla sen nasıl her işi yapıcaksın.Sonra insan sinir hastası olunca kabahatli oluyor ya nedensiz olmuyor işte.Destek olacağı yerde köstek.Doğumdan sonra insanın tek kaldıramadığı şey bebekle ilgili kendisine yapılan eleştriler oluyor.Hiç duyma bile.Aşırıya kaçtığında da ver cevabını.

buna katılıyorum.. üşümekten hasta olunmuyor.. çocuklarını yaz-kış lahana gibi giydiren nadir milletlerden biriyiz.. çocuklar kışın yürüyemiyorlar resmen, arkadan itsen çığ olacak yuvarlanıp çocuk :)

Konu sahibi bir konusunda annesinin evinde yemek yiyemediğini söylemişti. Annesi yemek getirse bile yemez herhalde.

Ve dikkat edersen terleyip soğumaktan en çok o çocuklar hasta oluyor. Doktorlar bile bebeklikten itibaren soğuğa alıştırmayı öneriyor. Tek kat kıyafetle 22-23 derecede çok rahat durabilir çocuk. Hatta yavaş yavaş 20-21 derecelere çekilebilir ortam sıcaklığı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…