- 8 Şubat 2017
- 1.877
- 993
- 73
- Konu Sahibi Oglusumubekliyorum
-
Ben hava farketmeksizin çorap giymeden yatarsam usuturum (!)ben o hasta olanlardan biriydim işte :) ilkokulda önlüğün altından yün içlik giyerdim sonra 1 ay yatış.. şimdi kış günü bile montun altına tek parçadan fazla bir şey giydirmiyorum çocuklara.. resmen biz elimizle hasta ediyoruz.
Başka odada cam açıp sonra çocuğumu oraya alıyorum. Ama yanında açılınca ertesi güne kalmadan burnu tikali oluyor.Büyük kızım da çok mücadele ettim, 6 ay sadece anne sütü ile besledim. 2 yaşına kadar emzirmek istiyordum. Kızım 6 aylık iken ikinciye hamile kaldım. 2. Çocuğumda hiçte kendimi kasmadım. 1 öğün emzirdiysem, 1 öğün mama verdim. Süt olsun diye kendimi paralamadım, ilk çocuğumda ki gibi göğüs ucu ağrılarım kanamalarım da olmadı. Küçük 15 aylık hâlâ emziriyorum ama sadece geceleri 5 dakika. Yine çocuğum olsa yine mama takviyesi yaparım.
Cam açma konusunda haksızlık yapmışsın. Havalar çok sıcak, evin havasının da değişmesi gerekir. Havasız evde çocuk daha çok hastalanır. Üzerini de kat kat giydirme fazla sıcağa alışmasın. Kışın çok zor olur senin için.
Ben hava farketmeksizin çorap giymeden yatarsam usuturum (!)
Evet ameliyata dusuk kan değeriyle girdim 1 ay bembeyaz gezdim hala da başım döner. Kendimi bildim bileli kansızlık ve demir eksikliğim var maalesefsakın sakın yapmayın öyle, ciddi hastalık belirtisi bu.. kan değerlerinize baktırın kesin eksik bir vitamin ya da kansızlık sorununuz var..
Benim küçük de biraz narin ama yine de kalın giydirmem. Kışın çok soğuk olan bir şehirde yaşıyorum (-30 dan fazla oluyor, hava sıcaklığı) yinede kazak giymezler, giydirsem su içinde kalırlar. Gece çorap giydirmem yaz kış. Üzerlerini açmışlar mı diye takip de etmem Allah a şükür kolay kolay hastalanmazlar.Başka odada cam açıp sonra çocuğumu oraya alıyorum. Ama yanında açılınca ertesi güne kalmadan burnu tikali oluyor.
Açık açık annenize çocugunuzla ilgili durumlara karısmaması gerektiğini söyleyin.Sutum gelmiyor ve annem her telefonda yada yanıma geldikçe oğluma annene de sana sut versin emi yavrum diyor. Bana devamli süt soruyor sapık gibi bişey oldu. Tahammül edemiyorum. Oğlumun kilosu ayına göre iyi ama iri değil,üzücü bişey gibi bahsediyor mama yediği için. Durumumuzu bilenler var ona rağmen aptamil almaya iyi bakmaya çalışıyorum ama böyle olunca gücüm tükeniyor. Artik kendim bakabiliyorum bu sefer kendisi çat kapı gelip ağlatip gidiyor.( Ona ihtiyacım varken ya gelmiyor ya gelirse soyleniyordu)
Benden ne istiyor kv yok resmen kendi annemin tacizine mahruz kalıyorum evde huzurum kalmadı hergün sinide aglayan insanın sütü mu olur dün son paramizla hastane tipi pompa kiraladik evde bişey kalmamıştı gördü hala yemiyorsun ki sütun olsun diyip duruyor susmuyor.
Bugün gelmedi görüntülü aradı ordan oğluma diyor annene de süt versin diye. Tahammül edemiyorum sizinde anneniz böyle miydi?
76 gunluk oldu bu ata antibiyotik kullandı soğuk sogik terlemesi başladı. Bende kansızlık var diye hep usurum ben usudukce onu giydirdim ona rağmen burnu tikandi cigerde hirilti var hafifBenim küçük de biraz narin ama yine de kalın giydirmem. Kışın çok soğuk olan bir şehirde yaşıyorum (-30 dan fazla oluyor, hava sıcaklığı) yinede kazak giymezler, giydirsem su içinde kalırlar. Gece çorap giydirmem yaz kış. Üzerlerini açmışlar mı diye takip de etmem Allah a şükür kolay kolay hastalanmazlar.
Yengem yeğenimi aşırı giydirir, yan binaya atkısını sarmadan gitti diye 40 derece ateşi oldu. Bütün kış doktorlardan çıkmazlar. Mayıs ayında bile yün içlikle gezerler.
Bebeğiniz ne kadarlık bilmiyorum ama çok sıkı giydirmeyin. Ter bezleri daha oluşmamış ise isilik dökebilir.
Cook dedim emzir gelir diyor sadece. İnsanlar sutlerinin kesildiğini nasil anlar dağa doğrusu etrafı nasıl ikna eder çok merak ediyorumAnne sütüm kesildi artık mamayla beslenicez lütfen sorma. De bitsin gitsin. Sütün gelirse de geldi dersin zaten sormaz da niye geldi diye. Mucize dersin o zaman da:)
Sutum gelmiyor ve annem her telefonda yada yanıma geldikçe oğluma annene de sana sut versin emi yavrum diyor. Bana devamli süt soruyor sapık gibi bişey oldu. Tahammül edemiyorum. Oğlumun kilosu ayına göre iyi ama iri değil,üzücü bişey gibi bahsediyor mama yediği için. Durumumuzu bilenler var ona rağmen aptamil almaya iyi bakmaya çalışıyorum ama böyle olunca gücüm tükeniyor. Artik kendim bakabiliyorum bu sefer kendisi çat kapı gelip ağlatip gidiyor.( Ona ihtiyacım varken ya gelmiyor ya gelirse soyleniyordu)
Benden ne istiyor kv yok resmen kendi annemin tacizine mahruz kalıyorum evde huzurum kalmadı hergün sinide aglayan insanın sütü mu olur dün son paramizla hastane tipi pompa kiraladik evde bişey kalmamıştı gördü hala yemiyorsun ki sütun olsun diyip duruyor susmuyor.
Bugün gelmedi görüntülü aradı ordan oğluma diyor annene de süt versin diye. Tahammül edemiyorum sizinde anneniz böyle miydi?
Siz yenisiniz galiba,merhaba
Tomris i burda başka bir üye onermisti okudum ama 1 aydır ev arıyoruz 3 gün mümkün değil zaman bulamadım şimdi de tek damla gelmiyor artık sütü kafaya takmak istemiyorummerhaba canım. sana sütünün gelmesi içi reçeteyi yazıyorum:
1- anneni hayatındna mümkün olduğunca çıkar. telefonlara bakma evine çağırma. sütle ilgili ima ederse kesinlikle onunla görüşmek istemediğini söyle.
2- internetten Tomris in emzirme notlarını oku. orada çok faydalı bilgiler bulacaksın onları okuyup da sütü gelmeyen görmedim. ten tene temas, emzirme kampı vs gibi bir sürü yöntemi var kadının.
3- face de emzirme sanati diye bir grup var. sütü az olan annelere yardımcı oluyorlar sütünün gelmesi için ne yapman gerektiğini tarif ediyorlar. kademeli olarak mamayı bırakıp sadece anne sütüne dönüyor herkes. form doldurup oraya katıl derim naçizane.
4-. STRES YOK, BOL DİNLENME, BOL SU VE BOL EMZİRME. başka hiçbir şey süt yapmaz. gereksiz bir sürü şey yiyip kendini şişirme. bu dediklerimi yaparsan sütün gelir allahın izniyle. kendine iyi bak bebeğin hayırlı olsun.
Ben birebir neden o halde olduğumu anlattığım halde hala psikoloğa gitmesi gereken in ben oldugunu düşünüyor olmanız bana sağlıklı gelmedi, kendi piskologunuzun adını verir misiniz sormam gereken bişeyler var size dsir aksi takdirde sizi anlayamayacagimBurda her konunuzda insanlar size ortak bir tavsiyede bulundu. "Psikologa gidin". Gittiniz mi? Kendi psikolojinizi duzeltmeden çocuğunuza nasıl bakmayı planliyorsunuz? Bebek mamayla da büyür. Ama ruh sağlığı iyi olmayan bir anneyle buyuyemez
Annemin gidip gelip bana gecinmemle ilgili başkasından dolayi çocuğumu bırakıp çalışmam gerekiyor,ve eşimin terfi etmemekteki ısrarı var. Ben sakin olmaya çalışıyorum ama daha da ugrasacagim Teşekkürler.valla ben değilimde sen yenisin epey ,
sürekli annen ile konu açıyorsun sürekli bir eleştiri durumun var
tek sen anne olmadın tek senin sütün gelmiyor değil
biraz akışına biraz daha geçen hafta evi annemin oraya taşıyıp çalışmaya başlayım diye konu açtın şimdi anneni yine sıkıntı yapıyorsun
dünya etrafımızda dönmüyor
herkesin parasal ailesel sıkıntıları var
öyle yada böyle atlatıyoruz
bence sen ağır bir lohusalık yaşıyorsun doğumdan önceki konularında hep para ile ilgili idi.
biraz sakin olmakta fayda var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?