Bu cehenneme dayanamiyorum dayanamiyorum

Usulunu bilmesede seninle yine ilgilenmeye calisan bir annen var. Ben yedi aylik hamileyim agzimi aciyorum lafi agzima tikiyor git kaynanana soyle bana niye soyluyorsun diyor. Kaynanada da sagolsun ilgilenmenin i si yok. Ornegin bu benim ilk hamileligim dogumdan sonra bir hafta gel yanima bebek nasil tutulur nasil yikanir hic bilmiyorum kaynanana soyle o gelsin diyor halbuki aramizda yurume mesafesiyle 10 dkk var. Kaynanamda cahil bir insan hala 50 sene onceki koy usulunu devam ettirmeye calisan bir insan oldugu icin onu yanimda istemiyorum annemde bunu gayet iyi biliyor. Bebek icin alis veris yapiyorum ne alinacak ne lazim bilmiyorum herseyi internetten arastiriyorum biride demiyorki suna bir yol gostereyim. 200 mk evde yasiyorum su siralar gucumuz olmadigi icin yardimci tutamiyoruz koskocaman evin temizligini tek basima yapmaya calisiyorum bir misafirim oluyor yine tek basima ustesinden gelmeye calisiyorum yardimci olmadiklari gibi birde kendi isleri oldugu zaman gel yardim et diyorlar gitmedigim zamanda kusuyorlar. Insanda sans olacak gercekten. Anca laf yapmayi biliyor buyuklerimiz bazen.

Eşimin yemek kartı var artık eve alışveriş yerine mama alıyoruz biz idare ediyoruz şükür karismasinlar yeter ama Teşekkürler yine de sıkışırsam iyice,o zaman bakarim

Aynen özetle bu kendimi yetersiz eksik yarım hatta çeyrek anne hatta anne bile değil hissediyorum oglum nerdeyse hic emmedi bana diyor ki kucağıma alınca göğsüme dalıyor sut arıyor diyor yahu çocuk memeyi bilmiyor ki goguse değil biberon a dalıyor aslında

Benimki aç bırakıp sarilik etti hala anlamıyor. Yeter o benim çocuğum demeye kalkınca o kadar dusunuyor olsan emzirirsine dönüyor muhabbet. Oğlum hasta biraz şimdi önce mesaj attı sonra aradı eşim açmış amcamlara hasta görmeye çağırıyor düşünmüyor bizim 1 pazarimiz var eşim bi pazar tam gun evde. Hem içli dişli olmak istiyor hem teklif benden gelirse laf ediyor çok tuhaf anlam veremiyorum simdi gelin alacak bakalım ne olacak kız daha 24 yaşında

Aslında alışveriş yapacaktim sut pompasi kiraladim sussun diye. Ama boşuna çıktı tek damla yok nerdeyse

İyi diye değil o o kadar giydirmesine rağmen bana kalın giydiriyormussun dedi çocuğumu görmeden
Yani annem nasıl anlatmissa kendinden daha kalın giydirdim saniyor

Bunlari diyorum sayılır ama sakin şekilde değil. Bir dahakine o beni sinir etmeden sakince demeye calisirim

Vallahi diyorum hatta ben şu 2 ayda kanda iltihap ,bağırsak tembelliği ,2 dış agrisi ve dolgusu ,cocugumun sarılığı , ishal ve yesol kaka pronlemi lokosit bulunmasi,ev taşıma (evde rutubet ve böcek çıktı yeni tasinmistik) dertleriyle karşı karşıya geldim o hala ben sizi yoklukta büyüttü rahat değildim mecbur sutume odaklandim sende takma bişeyi sut ver diyor hala.

Az da olsa yok ve çocuk almıyor ağlıyor. Ve az olsun anne sütü olsun inanciyla oglum sarılıktan kuveze düştü.

Çocuk Uyuyunca yap diyor ama ev ararken bi iki defa bikaç saat bıraktık eve dönünce hiç is yapamadım durmadı dedi koca kadın. Peki benden nasıl bekliyorsun dedim her bana geldiğinde bişeyleri gösterip bak şunu yap Uyuyunca bunu yap der. (Evi topla gibi)

Anlamıyorsa anlatmaktan vazgeçeksin he he deyip kendi bildiğini yap. Sen düşündüklerini açıkça söylemessen sadece kendini hırpalarsın.

Telefona madem eşin çıktı kibarca reddetsin anne biz üçümüz dışarı çıkacağız desin. Al biberonu mamanı termosla suyunu atın kendinizi dışarı.Hava çok güzel.

Emzirmek için ne kadar çabaladığımı bir kızım bir ben bilirim. Olmadı mı olmuyor. Annenin huzuru olmayınca o süt yetmiyor ben yaşadım
Etrafta bir grup insan varki ne yapsakta yeni annenin moralini bozsak diyen.

Mama vermeye başladım kızım uyuyor doyurup rahatlıkla dışarı çıkabiliyorum biliyorum 3 saat acıkmayacak. Emzirme bitti ben hayata karıştım. Malesef bizim için emzirme doğal bir süreç olamadı.

Şu an annenin tuhaflıklarına anlam vermek için enerjini harcama he de geç.

Allah yardimciniz olsun biz evlatlarimiza böyle yapmayız inşAllah. (İnş kısmı hem eşten hem o zamanki nefsimizden dolayi)

Eşim maalesef açık havada gezmeyi adet edinmemis hatta biraksam sadece ise gider gelir evde yatar. Şu saat oldu hala evdeyiz bu havada ama bunlar bile artik dert degil oglum biraz büyüsün ben onla tekte çıkarım.

ay canım takma ya gecıyor butun bunlar sen mralını yuksek tut bol bol yesıllık ve su ıc artar ınsallah... artmasa da sankı aclıktan olecek mı cocuk mama yıyormus ıste sende neden aptamıl ıcın zorluyosun bıtcenı bakb esdegerlerı varmıs onlardan al bızde pırınc unuyla buyuduk canım ya sukur gerızekalı olmadık bı uzvumuz eksık kalmadı boyumuz da uzadı kılomuzda oldu senınkı de olur

ben o hasta olanlardan biriydim işte :) ilkokulda önlüğün altından yün içlik giyerdim sonra 1 ay yatış.. şimdi kış günü bile montun altına tek parçadan fazla bir şey giydirmiyorum çocuklara.. resmen biz elimizle hasta ediyoruz.

Büyük kızım da çok mücadele ettim, 6 ay sadece anne sütü ile besledim. 2 yaşına kadar emzirmek istiyordum. Kızım 6 aylık iken ikinciye hamile kaldım. 2. Çocuğumda hiçte kendimi kasmadım. 1 öğün emzirdiysem, 1 öğün mama verdim. Süt olsun diye kendimi paralamadım, ilk çocuğumda ki gibi göğüs ucu ağrılarım kanamalarım da olmadı. Küçük 15 aylık hâlâ emziriyorum ama sadece geceleri 5 dakika. Yine çocuğum olsa yine mama takviyesi yaparım.

Cam açma konusunda haksızlık yapmışsın. Havalar çok sıcak, evin havasının da değişmesi gerekir. Havasız evde çocuk daha çok hastalanır. Üzerini de kat kat giydirme fazla sıcağa alışmasın. Kışın çok zor olur senin için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…