- 14 Şubat 2015
- 12.563
- 7.620
- 198
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
ben de 7 çocuk yapsınlar demiyorum ama çocukları yük görmeyi de anlamıyorum çocuk miski amber dir can dır hayat kaynagıdır simdi ben bundan geri kalayım sırf borcumuz var diye5 çanta değil konu, 1 tane bari olabilsin, asgari ücretle 7 çocuk örneği verildi burda mümkün mü o şartlarda mutlu çocuk yetiştirmek yahu
Fütursuzca çocuk doğurmak demişsiniz..
Ama sizin cümleleriniz de oldukça fütursuzca..
Siz hazır değilsiniz ve çocuk çok istemiyorsunuz..
Belki ondan bazılarını anlamazsınız..
Ben de evliliğim kötü gitmesine rağmen ikinci çocuğumu doğurdum..
Ve benim kızıma verdiğim en büyük hediye kardeşidir Allahın lütfuyla..
Hayatta en çok istediğim şey anne olmaktı ve şanslıydım..
İkinciyi kötü evliliğe rağmen doğurdum..
Hem de 40 yaşıma yakın.
Sonuçta boşandım..
Ve şükürler olsun ki herkesin imrendiği iki evladım var..
Herkesten ve psikologlarından da duyduğum birçok boşanmış anne babadan mutlu senin çocukların derler..
Önemli olan anne olmayı istemek..
Diğer koşullar çok çok etkili değil..
Herşey parayla olmuyor..
İlla ki mutlu evlilik de gerekmiyor..
siz kılınızı kıpırdatmayın Rabbine güvenmiştir o.Ben de şunu demeye çalışıyorum komşumun mesela 1 cocuğu vardır hadi 2 olsun sıkıntısı vardır ona yardım ederim, ama elde yok avucta yok 3. 4. 5.yi doğuruyorsa ona kılım kipirdamaz bana güvenmedi heralde o kadarını yaparken
bunu bende yapıyorum oglumun eskilerini küçülenleri mahallemizde ve akrabalarda tespit ettiğim ailelerein kapısına bırakıyorumne güzel bu sekılde zaten bırbırımıze destek olabılsek o cocukların hıcbırı zor durumda kalmaz.ben bırkac gun once oglumun gecen kıştan kalanlarını ki 1 kış bile gıyemedı en fazla 3,4 kes gıyebıldı kıyafetlerını ayırdım olmayanlarıbelırledım bazen dısarı cıkarken bır ıkı yanıma cantama atıyorum dısarda yada parkta ıhtıyacı olabılecek yada surıyelı annelere vermeye calısyorum.anlatmaya calıstıgınız seyı anladım.ornegın bebek arabası artık cocugum kullanmıyor buyudu ıcınde durmak ıstemıyor bende mumkun oldugunda ıhtıyac sahıbı bır aıleye vermeyecalısyorum bu tarz seylerı
ben de 7 çocuk yapsınlar demiyorum ama çocukları yük görmeyi de anlamıyorum çocuk miski amber dir can dır hayat kaynagıdır simdi ben bundan geri kalayım sırf borcumuz var diye
kötü niyetle demedim ki ?neden geriliyorsunuz ben 1 tane ogluma alıyorsam bi tane de komşumun çocuguna alıyorum elimden geldiğince
siz kılınızı kıpırdatmayın Rabbine güvenmiştir o.
öyle demeyin eşimin uzak bi akrabası var kadın korunuyor diye dayak yemişBen de şunu demeye çalışıyorum komşumun mesela 1 cocuğu vardır hadi 2 olsun sıkıntısı vardır ona yardım ederim, ama elde yok avucta yok 3. 4. 5.yi doğuruyorsa ona kılım kipirdamaz bana güvenmedi heralde o kadarını yaparken
siz kılınızı kıpırdatmayın Rabbine güvenmiştir o.
öyle demeyin eşimin uzak bi akrabası var kadın korunuyor diye dayak yemişşimdi o kadının günahı ne?
yok kaynım borcu bize yıktı 3000 tl ama eşimin sorunuGeri kalmayım diyene borç varken 3.yü 5.yi yapma be kardeşim sen geri kalma diye bu çocuklar eksik gedik mi büyüsün
300 bin borcu olan sen misin yoksa
Bunu mu öneriyorsun yani ebru,bildiğim kadarıyla senin durumun var finanse edebiliyosun
siz herseyi anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz kusura bakmayında yarınınızın garantisi varmıAmaaaaan cidden usandım yaa valla doğurun durun yaa cidden, saçma sapan yerlere geldi konu isteyen istediği kadar doğursun, bebelere ilk şükür demeyi ögretirsiniz israf imtihan vs dersiniz birsey istemezde büyür giderler
malesefKarşı apartmanda komşusunu tanımayan ve tanımak istemeyen çok insan var , belkide yaşlı kadın var alt katta açlık çeken ama çoğunun umrunda değil zaman bu zaman çoğunluk böyle
Bilimsel araştırmalar diyorki pedofili olan bireylere baktığımızda çoğunluğunda annesi hamileyken yetersiz beslenmiş veya yoğun stress altındaymış. Bunu yetersiz beslenen veya stresli hamilelik geçiren bireylerin pedofilili çocukları olura nasıl getirdiniz.allah askına bu ulkede bızlerın yaslarında bır ınsanı dusunecek olursak yağ kuyrukları seker kuyrukları hatta hatta ilaç kuyrukları varmıs burda yarımızın annesı Allahbılır hastanede bıle doğum yapmadı (kesınlıkle önerdiğim için söylemıyorum)hangımız pedofili sapık olduk.tabıkı istisnalar kaideyi bozmaz
Hani iki uç nokta vardır da ikisi de kötüdür ya, ilk verdiğiniz örnekler de uç sizin durumumuz da..Selam..
Son zamanlarda burda okuduğum konularda ve etrafımdaki insanlarda bir şeye çok takılıyorum.Konular genelde eşlerin ilgisizliği,kötü davranışları ve geriden gelen kördüğüm olmuş eş ve eşin ailesiyle ilgili sorunlar üzerinde yoğunlaşıyor.
Ve sorunlar anlatıldıktan sonra ardından gelen şey asıl şok: küçük bir bebeğimiz var,yeni bebeğimiz oldu vs gibi.
Aslında açılan bazı konularda kadınların durumu öylesine kötü oluyor ki bırakın çocuk büyütmeyi kadının hayatının geri kalanını yaşamaya bile hali kalmamış;öyle bezmiş canından.
Haddim olmayarak bazılarına soruyorum neden çocuk yaptınız madem bu kadar kötüydü diye ve genelde aynı cevaplar: kazara oldu, o zaman bu kadar değildi vs vs.
Kendim 3 yıllık evliyim, eşimle çok büyük olmasa da ufak çaplı sorunlarım var, evimiz kira değil aylık 5 bin gelirimiz var ikimiz de çalışıyoruz ve açıkçası kendimi çocuğa daha hiç ama hiç hazır hissetmiyorum.Eşim biraz bencildir biraz huysuzdur biraz sorumsuzdur işi garanti değil falan diye çocuk yapmaktan ölesiye korkuyorum şahsen.
Elbette her şey hiçbir evlilikte mükemmel olmaz ama yani bazı insanlar öyle gamsız ki aralarında onca maddi manevi probleme rağmen devamlı fütursuzca doğuruyolar.Ayda 1200 lira geliri olup kirada olup 3.çocuğu yapan, eşinden dayak yiyen,aldatılan, hiç yerine konan,manyak kaynanası olan ve daha hala üstüne çocuk yapabilen insanların cesaretlerini görünce dehşete düşüyorum.Hadi kendinize acımadınız da çocuğa da mı acımıyosunuz dememek için kendimi tutuyorum bazen.
Diyeceğim o ki sanırım ya ben anormalim ya da diğer insanlar.Bu sorunların dörtte biri bende yokken ben her gün kafa yoruyorum bu çocuk mevzusuna ve hep vazgeçiyorum.
Gerçekten de anormal olduğumu düşünmeye başladım.Bu gidişle asla çocuğum olmayacak sanırım.Ben mi çok abartıyorum?Bi tavsiye verin bana :)
Akıllı telefonum yok diyen var mı cidden merak.ediyorum çocukları geçip biraz da bizleri konuşalım
siz herseyi anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz kusura bakmayında yarınınızın garantisi varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?