Bu cesaret bende olsa

Ay bazı yorumları görünce şok oldum.Neden bu kadar rahatsız oldunuz yoksa sizler de mi beş paranız olmadan 3-5 çocuk yapanlardansınız yoksa her gün dayak yiyip doğurmaya devam edenlerden mi?

Hıı bu tabii ki kişisel bi tercih ben zaten bunu yapan insanlara değil bu insanların evladı olmak zorunda kalan o günahsız çocuklara acıyorum sadece.

Benim tek söylemek istediğim insanların mutsuz, yürümeyeceği belli evliliklere çocuk yapma cesaretini gösteriyor olması.Seni canı sıkıldıkça evden atan, döven, aldatan, yeri gelince evinin rızkını içkiye kumara harcayan bi adamdan utanmadan çocuk yapabilen BENCİL kadınlara şaşırıyorum dedim.

Çoğu bunu evliliğini kurtarmak adına yapıyor, aslında kendi de farkında ne evlilikten ne karşısındaki adamdan hiçbir şey olmayacağının.Ama belki boşanmaktan kurtulurum diye çocuğu yapıyor veya boşansa da adamın hayat boyu başına bela olmak için yapıyor.

Elbet çocuk 3 liralık tshirtle de büyütülür.Yalnız asıl soru çocuğun hayatından ne kadar memnun olduğudur, ona sorulsa 3 liralık tshirt giymek ister mi acaba?BU KADAR BENCİL OLMAYIN, kimse kendini kandırmasın.

Ama bakıyorum siz konuyu nerdeeen nereye getirmişsiniz.Yok paran varsa yardım et yok kardeşi olması şöyle iyi böyle iyi yok markacı yok para düşkünü vs.

Yahu size ne ki benim paramla napacağımdan?Böyle bi konuda söz söyleme hakkını nerden buluyosunuz?Siz mi çalışıyosunuz benim yerime?Ben bu parayı kazanacak noktaya gelmek için kaç yıl okudum uğraştım çabaladım diğerleri (yardım etmemi istediğiniz asgari ücretliler ve yoksullardan bahsediyorum) sevişip çocuk yaparken.Ben de bilirdim iki güne çocuk doğurmayı pat diye, ben salak mıydım kafam mı basmıyodu?insan bi durup düşünür ya.

Burda gelip yoksullar çocuk doğurmasın mı diye birbirinizi fişteklersiniz ama internette fakir bi çocuğun zenginlere iç geçirirkenki fotoğrafını görünce vaah vahh tüh tüh ah yazık demek için sıraya girersiniz.Madem bu çocukların yoksulluklarına üzülüyosunuz da neden yoksul ailelerin yoksulluklarına bi çocuğu daha ortak etmelerini onaylıyosunuz?

son diyeceğim: adam olamamış eşlerinize, cehennem hayatı yaşadığınız evliliklerinize çocuk yapıp günahsız bi insanın hakkına girmekten başka hiçbişey yapamıyosunuz.O çocuk hiiiç de mutlu falan olmuyo öyle bi ortamda büyüyünce.Siz de iyi aile olmuyosunuz.Bizi inandırmaya çalışmanızı geçtim de, kendinizi kandırmayın bari.

Aprtmanda oturduğum vakit karşı komşuya gittim kahve içmeye kendisini kaç kez davet etmeme rağmen gavurun kadına beni beğenmedi gelmedi bir kahve içmeye eşi öğretmen kendiside hastanede çalışandı , ikiside küstah ve kendini beğenmiş , idi

Yok
Böyle mi yaşayalım nasılsa ölecez diyip saldım çayıra mevlam kayıra
benim yorumlarımın hepsini okudunuz mu ben 3 5 7 dogurun demedim ama bazılarının asgari ücretliler e dem vurmasını da anlamadım 120 tlye parfüm 300 tl ye çanta alanlar onları alırken de ya ben buna para veriyorum ama insanların neredeyse 1 aylık mutfak masrafı deselerdi standartları yükseltmek yerine daha iyi olmaz mıydı Allah c.c tüm yarattıklarının ve yaratacaklarının ölüm ve doğumlarını taa ötelerde belirlemişdir ilk bebegime hamileyken durumumz iyiydi borc yoktu eşimle aşıktık mutluyduk ama evladım özürlüydü 32. haftamda kalbi durdu karnımda drlar dogsada zaten 1 gün yasayabilirdi dediler yani demem o ki ÖLÜM NİKAH VE DOGUM UN SAATİ DEĞİŞTİRİLEMEZ bugün kendine parasına güvenen ama çocuk dogurmayanlar yarın pişman da olabilirler

Aslında mesele değer görmemek kendini ,özel hissetmemek bunlar kendi çocuklarınada hediye almayan sevmeyi beceremeyen mahluklardır, bazıları yaşlanıyor ama yaşamıyor ,ot gibiler
valla onuda ağlayana soracaksın

Keske o yorumları yapanların değil de sizin gibi insanlar çoğalsa sevgili konu sahibi

Arkadaşım sen bana dinle geliyorsun, ben böyle bir tartışmaya girmem, ben hayata bu şekilde bakmıyorum, dine sarılacaģım şey var mantığımı kullanacağım yer var

Son sözüm isteyen istediği kadar doğursun catlayana kadar doğursun hatta ama kimseden beklentisi olmasın, burda okuduğum konuları bilirim ben, sende benim yorumlarımı okumamışsın,ben maddi şeylerden bahsetmedim sadece, zor olmasından bahsettim hele çalışan anne ise kv ye bebe baktırmak için kıvranıyo millet, almadılar etmediler diye sızlanıyo, yapmasınlar o zaman bunu, bu tip saçmalıklari yazıp hem de ağlayan her kadına bakabikecegin kadar dogursaydin derim ben, bakmak burda maddi manevi sosyal kültürel tüm alanları kapsıyor

Esim 6000 binlira maaş aliyordu...ben ikinciye 5 aylik hamileyken eşim motor kazasi yapti..calistigi isyeri sskya asgari ucret üzerinden prim yatırdigi icin hastalik ödemesini ozamanin parasıyla 700lira aliyorduk..esim 1 yil yatalak yaşadı. ..ben hamile oldugum icin çalışmadım. ..saolsun tüm es dost yardim ettiler. ..okadar zenginlik icinde muhtaç olan olduk...hayatta insanin ne konumdan ne konuma inecegi bilinmiyor. ..hayat planlara göre yürümüyor. ..once bunu öğrenmelisiniz

bence cok dogru düşünüyorsun

Çocukk doğuranlar bilinçli olsun bence çocuğa bakamayınca annasına atıp sorumluluktan kaçmasınlar mesele bu , tabi anneler yardım etsin ama annenin sorumluluğunuda hepsini üstlenmesin , çocuk doğurmayan kadınlarda zenginleşip çocuk okutabilirler onlarıda anlıyorum

insanlar bencilleşti sadece o kadar bu kadar yorumdan sonra aglamamak için kendimi zor tutuyorum bugün kocasına parasına egitimine güvenenler yarının ne getirecegini bilmeden insanların nasıl asagılayabiliyor ona şaşıyorum eşim 1600 tl ye çalışıyor ben romatizma ve astım hastasıyım çalışamıyorum 3000 tl borcumuz var ev kira 1 tane de çocuk ama biz yasamayalım bizim bi çocugumuz da olmasın değil mi ? ben anne olmayı çok istedim hemde çok 27 yasında dogum yaptım pişman da degilim

Planlara göre yürür ya da yürümez sen bir plan yap da, plansız mı yaşayalım yani, sen mantıklı olanı bir yap sonrası Allaha kalmış

Evim olsun,arabam olsun sonra çocuğuma iyi gelecek sağlayayım derken hamile kaldım.Lakin erkek doğum nedeniyle kaybettim.Hemşirenin dediği söz hep maddi rahatlamayı düşündün ev,araba ve gelecek değil mi dedi.Evet dedim.Yanlız herşey zamanında yaşla beraber riskleride artıyor belkide önceden düşünseydin bu sorunları yaşamazdın dedi.Açıkcası bu ikilemi hala sorgularım.Bırakın isteyen istediği yapsın.Sizin de biyolojik saatiniz gelmmeiş gelse idi sizde düşünürdünüz.

Geçmiş olsun ama bu şartlarda3. 5.yi yapmazsın heralde dimi

Benim eltim 2.ye hamile ilk çocuğu 7 aylık,süt korur demiş,bilin bakalım ne olmuş,aaahh korumamış,hep kader, eşi asgariye hallice bir maaş alıyo tahminim,is yerini biliyorum ordan diyorum bunu, kendisi çocuktan sonra çalışmadı şimdi hiç çalışamaz, yazık benim kv kp finanse ediyo,60 yaşında kanser atlatmış kp hala çalışıyo, ben üzülüyorum

Tedbir alıp sonrasında olursa kaderdir.Ama sizinde ince ince dokundurdugunuz gibi nedense hiç korunmayıp kader böyleymiş diyen çok insan bir nebzede ayağını yorganına göre uzatır.

Yukarda anlattığım örnekte kul hakkı değil mi, madem dinden girdik çıkamadık, anne baba napsın yardım ediyorlar kendilerinin de ev kredisi var

Tedbir alıp sonrasında olursa kaderdir.Ama sizinde ince ince dokundurdugunuz gibi nedense hiç korunmayıp kader böyleymiş diyen çok insan bir nebzede ayağını yorganına göre uzatır.

İnce ince değil baya dokundurdum, ben burda hep korunarak hamile kalan okuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…