Bu cesaret bende olsa

Çok insani, özenmek heves bunlar olmazsa zaten insan değil robotsun

Akıllı telefon beyanatı bir zeytinagacindan geldi, merakım devam ediyor

Marka takıntısı dedik ya telefon olsun canım akıllısı olmayıversin diyen bir babayiğit aranıyor

Akıllı telefonum yok diyen var mı cidden merak.ediyorum çocukları geçip birazzleri konuşalım
Benim yok:) şu an sartlar müsait değil, kışı gecirelim oyle alalım diyor eşim, eşimin ki i phone mu ne:) pek anlamam ikinci el ekranı kırıktı 150 liraya aldı:) marka takıntımız yok, bir telefona 1000 lira bile vermem nedir telefon temel ihtiyaç mı, mesela ben kapalıyım bir eşarba sırf marka diye 100 lira verenleri duydukca üzüluyorum, nedir kaç sene kullanacaksın sıkılip yenisini alacaksın sonunda.

Kızımın anlattığına göre ünide hırsızlık vakaları oluyormuş , buda çok çocuk doğurup ekonomisi yeterli olmadığı halde çocuğunu ünide okutan aileler sanıyor ki kızı 200 tl harçlıkla mutlu mesut , senin kızın hırsızlık yapıyor haberin olsun yurttan atılanlar olmuş , ekonomi çok önemli her alanda

Akıllı telefon beyanatı bir zeytinagacindan geldi, merakım devam ediyor

Marka takıntısı dedik ya telefon olsun canım akıllısı olmayıversin diyen bir babayiğit aranıyor
Buyrun yazdım:) akilli olmasada olur, elimdeki telefonum 5 senelik kırılmasa 5 sene daha kullanırdım:)

valla helal olsun
aslında öyle olması lazım.
ama işte bazen etraftan mıdır nedir, insan alması farz zannediyor.
benim işyerimde her gün herkesin deli gibi kıyafet vs kargosu geliyor.
bi ayakkabı varmış airmax mi ne
500 liraya yakınmış.
herkes ondan almaya çalışıyor.

bunları çok abartı görüyorum ama sade ve daha uygun fiyata giyindiğimde de eksikli gibi hissettiriyolar. :/

hele okullarda çocuklar telefonlarını kıyafetlerini çantalarını falan yarıştırıyolar.
ben ilkokula giderken sınıfta çok zengin çocukları da çok yoksul ailelerden gelen çocuklar da vardı.
mesela ben hep dayımın getirdiği uyduruk kurşun kalemleri kullanırdım. 48 li monamisi olanlara özenirdik ama tutturmazdık illa olsun bizim de diye.
şimdi öyle mi?
arkadaşında görüyor, televizyonda, internette görüyor sürekli istiyor. alamazsan neden alamadığını anlamıyor. çünkü çok fazla dış faktörün etkisinde.

Kendi adıma ben hiçbir zaman saç süpürge eden kadın olmadım,ben de yaşamak istiyorum, gezmek giymek yemek istiyorum 30 yaşındayım yarın bundan daha genç daha sağlıklı olmıcam ben de bir kere geliyorum dünyaya, neden 3 çocuk yapıp tüm ailenin standardını aşağı çekeyim ki

Ben daha 1.5 yıllık evliyim ilişkimiz 4 yillık. Benimle evlenen hatta benden sonra evlenenlerin bebekleri oldu. Herkes bana soruyor bebek var mi diye. Yok şu anda düşnmüyoruz diyorum. Ş anda maddi manevi herşey iyi, eşim de iyi ilgili ve bebek için istekli. Ancak bir konumuz var 3 ay sonra netleşecek. O netleşmeden düşünmüyorum. Şimdiki planima göre 5- 6 ay sonra düşunüyorum. Bu sorumluluk demektir .

Akıllı telefonum yok diyen var mı cidden merak.ediyorum çocukları geçip biraz da bizleri konuşalım
Benim 2 çocuğu olan maddi durumu çokta yüksek olmayan bir tanıdığım var. Çocuğu akıllı telefon istiyor hemde note 5 kadın da hem çocuğa laf ediyor sonra diyor bende note 3 alayım. Para yok yok derken kızına. Bir kuyumcuya girip taksitle 250 tl lik saat aldı ki bu onun ilk saati ilk gözlüğü değil fiyati yüksek olan. Sonra geçip çocuğa aza kanaat falan nutuk u çekiyor. Benim akıllı telefon um var. Gerçi hediye ama hem telefon em evdeki net be telefon faturası öderken 1 kere lik alacağım bu telefon ile fatura tutarım yarı yarıya düştü. Ama 1500 tl ye çalışıp her yıl bir üst model için takside girenler biliyorum. Bir kere aldım kullanılmaz duruma gelene kadar kullanırım. Ayrıca 2 . Çocuk için kendi kriterim bir arabamin da olması. 2 çocukla biyerden biyere gitmenin zorluğu. Biyere cikamayip evde delirme derecesine gelirim herhalde. Çocuklar da aynı şekilde tabi.

Çocuk yaparken bukadar rızık ve kadere elbet inanıyorum. Ama dinimize göre tedbirini alacaksın takdir allahtan. Yani az ve ilgilenebileceğin kadar çok yapıp ilgini eğitimi verip takibini yapıp takdiri allaha bırakacaksın. Tamam çocuğa allah sevgisi dini eğitim vermek yada verdirmek de doğru bir yol. Ama unutmamak gerek bu eğitimi alan azılı suçlular da var. Yada dini eğitimi almayan hayatının bir kenarına koymadan etik kuralları ögreterek buyutulen vatanina milletine çok faydalı çocuklar da var. Benim çocuğum mükemmel olacak diye bir iddaam yok. Ben iyi bir birey olmasi icin tüm benligimi adadım benim yegane meşguliyetim o. İnşallah doğru yolda olur herkesin çocuğu. Hep yüzünü guldurur anne babasının her biri.

yorumlarınız çok acımasızca

Tabi ozeniliyor bende özeniyorum burda nefse hakim olmak düşüyor, bende netten siparis veriyorum nerde ucuz indirimli var onu siparis ederim, esimde bu konuda beni dizginler:) buna ihtiyacin var mi diyor tabi çoguna olmuyor eliyorum:) esim uyarmasa bende abartabiliyorum, guzel giyinen kadınları görunce ozeniyorum sonra israf diyorum.

ben anlamıyorum bu konuya itiraz edenleri. ben konusahibinin "ayda şu kadarı olan doğursun" yazdığını görmedim. birileri de "sen ayda 5000 kazanıyorsun yardım ediyor musun" demiş? yok artık. konu nerdeeen nereye.
tabi her şey para değil. kimse de çocuğunuza bir fabrika alın, ayda 1000000000232355 trilyon biriktirin sonra doğurun demiyor ve herkes ayda 5000 tl ve/veya üstünü de kazanmıyor, şartlar malum ülkede. tamam çocuk akıllı, uslu, yetinmeyi bilen olsun ama yokluk varsa, huzursuz bir aile varsa, dayak yiyen, küfür işiten bir anne varsa, sorumsuz bir baba varsa ortada, çocuk doğunca yazık oluyor. insanın içi acıyor. benim anladığım da konu sahibi de bunları yazmış özetle.
anam herkes yine başlamış süpersonik, felsefi, edebi cümlelere. tamam sizin çocuklarınız 3 liralık pijama giyer, aferin onlara hiçbir şey istemezler de inanın çok çok sefil aileler var. yani akıl var izan var. kimse Koç, Sabancı değil de o çocuğu da arada mutlu edecek şeyler lazım.
ben de kızıma pazardan, 3 liralık mağazadan alıyorum yeri gelince, ama istediği oyuncağı, giyeceği montu da alabileceğim, yapabileceğim en iyisini yapmaya çalışıyorum. budur mesele. bence herkes te bu konuda hemfikirdir.

Bu yorumu beğendim zaten çol çocuk içinde büyüyenler üst standartları görmediklerinden kendi çocuklarınada layık görmiyorlar çocuk doğurmaya davam ediyorlar tabi standartlarıda düşünde etrafa saldırıyor bunların çocukları ama kadın 3 çocuk doğurdum mutluyum naraları atıyor , kara cahil laf anlatamıyorsun bunlara, daha hayatında etek,pantalon giyemiş kadınları tanıyorum ben varsa yoksa şalvar kışın soğuktada yelek , hayatında daha manto giymemiş

Şükür babam da birşeye muhtaç etmedi beni eşim de, memurun zaten kendi param da var

Kimse gördüğünden geri kalmasın

Yaa işte insan özeniyo, ihtiyaç kavramı da çok kişisel, mesela bir göz kremi bence ihtiyaç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…