Bu cesaret bende olsa

size teyzemle annemin başına gelen bişeyi anlatayım annemin dayısının hanımı hacca gidiyor annemler de hoşgeldiğine gidiyorlar kadının hediye diye koydugu seyi görünce aldım çöpe attım (bu arada buranın saylı zenginlerin in biri bu hanım)bi tane şalı ikiye kesip annemle teyzeme ayrı ayrı poşetleyip vermiş teyzem çocukken de bizi çagırır çocuklara baktırır kendi çocuklarına ballı ekmek verir bize de aynı sofrada kuru yedirtdi dedi içim parçalandı

Çok haklısınız..
Evliliği kötü olanları, ekonomik durumu iyi olmayanları bu şekilde aşağılamak, kınamak daha büyük cesaret bence..

Elimden gelenin hepsini çocuğuma yapıp kendimi bitirmek ya da kenara atmak istemiyorum ben kendi adıma, benim standardım en fazla 2 çocuğu kaldırır, 4 kişilik bir aile olarak herkes ancak yaşarız

Bunu ben söylemiyorum hanfendi.Ülke ortalaması söylüyor.Ben var olan bişeyi dile getiriyorum.Bunun adı aşağılamak değil olayları karıştırmayın birbirleriyle.Buyrun bakın bu senenin YGS sonuçlarındaki ülke ortalamasına:

Sınavda 40'ar sorudan oluyşan testlerin doğru sayısı ortalamaları da belli oldu. Türkçe testinde doğru ortalaması 15,8. Diğer derslerde doğru sayıları daha da düşüyor. Ssoyal testinde ortalama 10,7, matematikte 5,2, fende ise 3,9. ÖSYM'den yapılan açıklamada her cevap kağıdının optik okuyucularda iki kere okunduğu ve kontrol edildiği de vurgulandı. (alıntıdır)

EE o çok ilgili sefalet içinde çocuk büyüten ailelerin eserleri bunları işte

Elimden gelenin hepsini çocuğuma yapıp kendimi bitirmek ya da kenara atmak istemiyorum ben kendi adıma, benim standardım en fazla 2 çocuğu kaldırır, 4 kişilik bir aile olarak herkes ancak yaşarız

Ben öyle yapıyorum şu anda..
Ama inanın kendimi bitirmedim kenara atmadım..
Ve biliyorsunuz tek başıma benim mücadelem..
Kamudayım ve normal memur maaşından yüksek maaşım..
Ve ben tüm paramı çocuklarımın eğitimine harcıyorum..
Çocuğum okul çıkışı etüde gidiyor.
İkisi de hafta sonu getap alıyorlar..
Yüzme, satranç..
Ve ben tek başıma ordan oraya koşturuyorum..
Tüm bunları yaparken de kendimi inanılmaz güçlü hissediyorum..
Çocuklarım hakkında söylenenleri duydukça hem çocuklarım adına hem de kendim adına gururlanıyorum..
Size katıldığım nokta bilinçsizce çocuk doğurup rızkını Allah verir diyerek çocuklarını ziyan edenlere olan tepkiniz..
Ama istenirse her koşulda çocuklara bakılır..
Benim maaşım daha az olsaydı belki etüde göndermezdim iki saat daha fazla yorulup kendim yaptırırdım ödevlerini çocuklarımın..
Ya da getapa göndermez elimden geldiğince evde uygulamaya çalışırdım..

Elimden gelenin hepsini çocuğuma ya kendimi bitirmek ya da kenara atmak istemiyorum ben kendi adıma, benim standardım en fazla 2 çocuğu kaldırır, 4 kişilik bir aile olarak herkes ancak yaşarız
Senin söylediklerinin çoğuna katılıyorum, her zaman dobrasın bir cok konuda görüyorum, eşim üçuncüyü istiyor ama ben maddiyattan ziyade manevi olarak asla düşünmüyorum, ruh halim normale dönerse ve eşimin maaşı artarsa belki:) çook uzak ihtimal ama:) konu sahibinin üslubunu dogru buluyormusun merak ettim

Arkadaş niye eğitime takıldınız bu kadar, Dante güzel bir örnek verdi çocuğu üstün zekalı ve bu durum bu memlekette çok zor, bu çocuğun uzman desteğine ihtiyacı varmış evcil hayvanı olsun denmiş, hadi eğitim çocuğun içinde olması ile de alakali diyelim de bu durumu napıcaz

Kimse konuya bütüncül yaklaşmıyo herkes tuttuğu yerden yapıştırıp gidiyor, çocuk bakmak birçok faktörü kapsayan birsey, asgari yeme içme gezme, sosyal imkanlar, eğitim sağlık vs,bunların hepsi evet para yahu, bunda karşı çıkılacak birsey var mı, bu şartları en fazla 3 çocuk için gerçekleştirebiliyosan 3te kalırsın 1 tanede gerçekleştirebiliyosan 1de kalırsın

Siz neyi anlamiyorsunuz, tek cocukta olsa bir memur ozel okula gonderemez, hala neyin savunmasıni yapiyorsunuz

kardeşim bi bilgisayar şirketinde çalışıyor eşi ise özel güvenlik hep beni ezmeye çalışır bakışlarıyla söylemiyle tavrıyla geçen dedim ki sende ... kasabasında toprakta oynayarak büyüdün bende dedim şok oldu ben en azından özüm den ailemden utanmıyorum babam tek omuza 2 işte çalışarak büyttü anneciğim bi gün of demedi vurmadı bize herseyimiz vardı çok şükür mutlu büyüdük hala parmakla gösterilir anne ve babam Allah nazardan saklasın ben liseyi bitirdim imamhatipli oldugum için üniverste okuyamadım kardeşim üni. te okudu digeri ben okumayacagım kendi işimi yapacagım dedi marangoz hane açtı diğer kardeşimse ögretmenlik okuyor en küçügümüzse ilk okulda ve babam torununa da bakıyor annesi çocugu istemedi diye kardeşim boşandı

Sevgili ebru durumunu az çok biliyorum ve inan aynı şeyden bahsediyoruz bak ne güzel yazmıssın yüzme satranç, ne güzel bedava mı bunlar, mesela 3. 4. olsa bu kadar imkan sağlayabilir miydin

çok kırıcısınız siz çocuk yapmayın bencede

Bende bunu diyorum, senin esinde memurdu sanırim, tek cocugun da olsa ozel okula gönderebilecekmisin, benim kizdığım özel okula gitmeyen gerizekalı gibi gösteriliyor

Konu açarken ki yazdıklarında bence birsey yok, ama arada uzun bir yorumu vardı o yanlış değilse bile radikal diyim

Bak işte olay gene maddi ve manevi duruma geliyo,farklı birsey yazmıyorum ki ben de

Siz neyi anlamiyorsunuz, tek cocukta olsa bir memur ozel okula gonderemez, hala neyin savunmasıni yapiyorsunuz

anlamayan sizsiniz.Mesela Ankara'da Ankara Fen lisesi de devlet okuludur ama iskitler meslek lisesi de devlet okuludur.Bu ikisinin eğitimi aynı mı yani?aralarında dağlar kadar fark var.

Evet imkanların kısıtlı olabilir ama bi çocuk doğurmak demek ona kitabını defterini almak ona evin içinde bi oda verebilmek, sağlıklı besleyebilmek, arkadaşlarından geri kalmayacak şekilde giydirebilmek, zekasını geliştirecek oyunlar almak, bu tür aktivitelere yönlendirebilmek demektir.

Bunların hepsi de para demektir.Bilmem anlatabildim mi.

Araştırmalar üniversite ile liselinin yıllık gelirinin aynı düzeyde olmadığını gösteriyor , hayat standartları farklı oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…