- 24 Ağustos 2015
- 4.650
- 12.518
- 128
- 32
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
size kırılmadım inanın ama konu sahibinin tüm yorumlarını okudunuz mu
nesini bilmiyorum.bildiğim kadarıyla konuşuyorum zaten.burda böyle onlarca konu okudum.adam karısını dövüyo 2-3 kere karakolluk olmuşlar üstüne hamile kalıyo.evine icra kağıdı gelen var üstüne hamile kalıyo.aldatılmış defalarca öğreniyo yalayıp yutup yerine oturuyo çocuk doğuruyo.sonra da gidip sağa sola ağlıyo.eee niye doğruyosun o zaman.bu kadar mı bencilsin.
ben de dedim bi kaç yorumumda hatta bi tanesine çocuklara çok üzüldüğüm halde yardım etmediğimi de yazdım mesajlarımı okursanızOkudum ben de onun gibi düşünüyorum
Sadece söyleyiş tarzı belki rahatsız edicidir.
Ama işte dediğim tam da bu
bu burada yazılanlara bu kadar takılmayın siz çocuğunuza bakabiliyorsunuzdur en iyi şekilde yetiştirisiniz
Ama bunu yapamayanlarda keyfinden çocuk doğurup yeteri kadar imkan sağlamayanlar da var ve sürekli hayatından şikayet edip hala çocuk doğuranlar da var
Bu gerçeği de görmezden gelemeyiz
Geçen arkadaşım geldi kızını dersliģe gönderecek miş. Sohbet arasında dershane diyince düzeltiyor beni. Dedim derslik e para vermiyor musun veriyorum dedi. İyi ama adından başka farkı neFakirin .çocuğu özel ders alamıyor öğretmende öğretmiyor daha zengin olma çabaları son model araba lüx ev istiyorlar , zaten ne çekiyorsak öğretmenlerden çekiyoruz yıllarca dershane sömürdü bizi
Iyi okullarda okuyan kac cocuk suca bulaşmistir cok azdir sayisi demişim!!!!! Gerisi sizin çıkarıminiz
Taktir ettim sizi gercekten, bizde simdi büyuk oglumu krese gonderiyoruz, elimizden geldiğince en iyisini yapıyoruz, imkan var özel kreşe gidiyor olmasaydı devlete gidecekti bu da bir eksiklik degil, önemli olan onun icin çabaladığımızı bilerek yetışmesiBen öyle yapıyorum şu anda..
Ama inanın kendimi bitirmedim kenara atmadım..
Ve biliyorsunuz tek başıma benim mücadelem..
Kamudayım ve normal memur maaşından yüksek maaşım..
Ve ben tüm paramı çocuklarımın eğitimine harcıyorum..
Çocuğum okul çıkışı etüde gidiyor.
İkisi de hafta sonu getap alıyorlar..
Yüzme, satranç..
Ve ben tek başıma ordan oraya koşturuyorum..
Tüm bunları yaparken de kendimi inanılmaz güçlü hissediyorum..
Çocuklarım hakkında söylenenleri duydukça hem çocuklarım adına hem de kendim adına gururlanıyorum..
Size katıldığım nokta bilinçsizce çocuk doğurup rızkını Allah verir diyerek çocuklarını ziyan edenlere olan tepkiniz..
Ama istenirse her koşulda çocuklara bakılır..
Benim maaşım daha az olsaydı belki etüde göndermezdim iki saat daha fazla yorulup kendim yaptırırdım ödevlerini çocuklarımın..
Ya da getapa göndermez elimden geldiğince evde uygulamaya çalışırdım..
ben senin yazdıklarına katılıyorum aynı düşünüyoruz ama senin üslubunla konu sahibinin ki cok farklıKonu açarken ki yazdıklarında bence birsey yok, ama arada uzun bir yorumu vardı o yanlış değilse bile radikal diyim
Bak işte olay gene maddi ve manevi duruma geliyo,farklı birsey yazmıyorum ki ben de
uzunca yazdığınız mesaja bakın birde buna, bu yazdıklarınız çogu anne babanın yaptığı şeyler,bir ailenin 2000 lira geliri vardır varını yoğunu çocuğuna sevgiyle harcar çocuğuna ahlaki değerleri aşılar, bir diğerinin 10000 lira geliri vardır çocuğuna en kalitelisini alır en iyi okula gönderir ama ahlaki değerleri öğretmez bencil insanları aşağılayan bir evlat yetistirir, bu durumda her sey parayla olmuyormuş değil mi.anlamayan sizsiniz.Mesela Ankara'da Ankara Fen lisesi de devlet okuludur ama iskitler meslek lisesi de devlet okuludur.Bu ikisinin eğitimi aynı mı yani?aralarında dağlar kadar fark var.
Evet imkanların kısıtlı olabilir ama bi çocuk doğurmak demek ona kitabını defterini almak ona evin içinde bi oda verebilmek, sağlıklı besleyebilmek, arkadaşlarından geri kalmayacak şekilde giydirebilmek, zekasını geliştirecek oyunlar almak, bu tür aktivitelere yönlendirebilmek demektir.
Bunların hepsi de para demektir.Bilmem anlatabildim mi.
umarım istediğin olur, imkan olsa bende istermiyim bilmiyorumTek çocukla kalırsam gönderebilirim aslında şu an en büyük handikap bu bizim için,ben de memurum bu arada
KIRMADAN YAZIYORSUN buda bir erdem benceBurda kimsenin tüm hayatını bilemeyiz yazan olsa kim okur zaten, 5 paragraftan sonrasına özet geçin diyenler var, o zaman hiçbir konuya yorum yapmamamız lazım
Fen liseleri güzel sanatlar lisesi gibi okulları da örneğe eklememem de benum hatam olmuş. Üniversitede de ODTÜ Hacettepe Boğaziçi de eklenebilirIyi okullarda okuyan kac cocuk suca bulaşmistir cok azdir sayisi demişim!!!!! Gerisi sizin çıkarıminiz
KIRMADAN YAZIYORSUN buda bir erdem bence
Ben bir usteki mesajda iyi okulda okuyan cocuklarda suç isliyor gibi bir şey yaziyordu oranı yuksek degildir yazdım:/Lafınızın oraya geldiğini anlamayacak kaç kişi var burda?
Sizin anlatmak istediğiniz nedir peki?
Ben yanlış anladım diyelim..
Fen liseleri güzel sanatlar lisesi gibi okulları da örneğe eklememem de benum hatam olmuş. Üniversitede de ODTÜ Hacettepe Boğaziçi de eklenebilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?