Bu cesaret bende olsa

size kırılmadım inanın ama konu sahibinin tüm yorumlarını okudunuz mu

Okudum ben de onun gibi düşünüyorum
Sadece söyleyiş tarzı belki rahatsız edicidir.
Ama işte dediğim tam da bu
bu burada yazılanlara bu kadar takılmayın siz çocuğunuza bakabiliyorsunuzdur en iyi şekilde yetiştirisiniz
Ama bunu yapamayanlarda keyfinden çocuk doğurup yeteri kadar imkan sağlamayanlar da var ve sürekli hayatından şikayet edip hala çocuk doğuranlar da var
Bu gerçeği de görmezden gelemeyiz

İşte bu sadece..
Şu yazdığınıza sonuna kadar katılıyorum.
Ama daha öncekiler öyle miydi ya..

ben de dedim bi kaç yorumumda hatta bi tanesine çocuklara çok üzüldüğüm halde yardım etmediğimi de yazdım mesajlarımı okursanız

Geçen arkadaşım geldi kızını dersliģe gönderecek miş. Sohbet arasında dershane diyince düzeltiyor beni. Dedim derslik e para vermiyor musun veriyorum dedi. İyi ama adından başka farkı ne

Burda kimsenin tüm hayatını bilemeyiz yazan olsa kim okur zaten, 5 paragraftan sonrasına özet geçin diyenler var, o zaman hiçbir konuya yorum yapmamamız lazım

Taktir ettim sizi gercekten, bizde simdi büyuk oglumu krese gonderiyoruz, elimizden geldiğince en iyisini yapıyoruz, imkan var özel kreşe gidiyor olmasaydı devlete gidecekti bu da bir eksiklik degil, önemli olan onun icin çabaladığımızı bilerek yetışmesi
Konu açarken ki yazdıklarında bence birsey yok, ama arada uzun bir yorumu vardı o yanlış değilse bile radikal diyim

Bak işte olay gene maddi ve manevi duruma geliyo,farklı birsey yazmıyorum ki ben de
ben senin yazdıklarına katılıyorum aynı düşünüyoruz ama senin üslubunla konu sahibinin ki cok farklı

uzunca yazdığınız mesaja bakın birde buna, bu yazdıklarınız çogu anne babanın yaptığı şeyler,bir ailenin 2000 lira geliri vardır varını yoğunu çocuğuna sevgiyle harcar çocuğuna ahlaki değerleri aşılar, bir diğerinin 10000 lira geliri vardır çocuğuna en kalitelisini alır en iyi okula gönderir ama ahlaki değerleri öğretmez bencil insanları aşağılayan bir evlat yetistirir, bu durumda her sey parayla olmuyormuş değil mi.

Tek çocukla kalırsam gönderebilirim aslında şu an en büyük handikap bu bizim için,ben de memurum bu arada
umarım istediğin olur, imkan olsa bende istermiyim bilmiyorum

Bu konu nerelere gelmiş böyle şoktayım gerçekten. Öncelikle konu sahibi belki girişte farklı cümlelerle ifade etti ama haklı olduğu şeyler de var. Kotu giden bir evliliğe belki düzelir umuduyla çocuk yapmak o evliliği kurtarmadı kurtarmayacak.çevremde çok gördüm bu örnekleri. Maddiyatın yeterli olmadığı evliliklerde 3.-4.,çocuk bence lüks. Bizim kendi evimiz olduğu ve iyi bir gelirimiz olduğu halde ben 3 çocuk yapmam. Şuan 1 evladım var 4 yaşında. Planım tam bu dönem doğum yapmaktı ama olmadı. Yapmam gereken şeyler,çocuğuma verimli olmak gibi duygular zamana bıraktırdı. Anne olmayı istemek bambaşka bir şey. Kendine güvenin varsa,imkanın varsa istediğin kadar yap. Ama ben biliyorum ki 3 çocuğa bakamam.eşime kalsa 4 bile uyar.
Beslenmek diyoruz. Her hafta et köfte tavuk balık yemeli çocuklar evet. Her aile bunu karşılayamayabilir ama bu o çocuğun zekasının geri olacağı anlamına gelmez. Kaldı ki dun bir konu vardı imkanları olduğu halde bir şey yemeyen çocuklarda var,hamburger bebeleri de var. Yeşil mercimekte etle aynı verimi sağlar. Emin olun bir anne çocuğunu kendisinden çok düşünür. Ne yapar eder onu besler. Çocuk 3tl lik tişortle mutlu olmayabilir ama mesele 3 tl değil. Gider gap'tan giydirirsin bir tişorte dünya para verirsin. Yada daha normal ne bileyim lcw alırsın 15 tl. Ayakkabı ise ben iyi ayakkabı giysin isterim özellikle günlük olarak. Ama gidip bir adidasa çocuk için 150-200 vermem. Zaten ayakları büyüyor. Ne yaparım indirim dönemlerini takip ederim belli sitelerde, 50 tl ye de Adidas bulurum. Geçen annem almış indirimle kokoş kız ayakkabısı 10 tl. Ve bu çocuğu aldığım hiç bir ayakkabı böyle sevindirmedi. Mesele para olması ve çocuğa yağdırmak değildir. Maddi doyumsuzluklar da,maddi eksiklikler kadar belki de daha fazla yaralayıcıdır. Fakir olup (gerçekten fakir olup) kendine çok iyi gelecek kurabilen pek çok insan var. Yaşadığı eksiklikleri bu şekilde tamamlıyorlar. Ama doyumsuz bir çocuk asla tatmin olmayacaktır bunu da unutmayın. Neye sahip olursa olsun hep daha fazlasını isteyecek ve asla yetmeyecek.
Mesele aza yada çoka sahip olmak değil. Ben 3 kardeştim babam işçiydi. Hepimize yetiyordu. Marka marka giysilerimiz olmadı ama eksik bir şeyimiz de olmadı. Ben tekne kazıntısı ve tek kız olduğum için zamanla her şey bana yağdı abiler işe başladı babamda yuk azaldı. Dışarıda ünv. Okudum özel yurtta kaldım ve bursta almadım ihtiyacım olmadı. Ben şimdi neden özel okula gitmedim baba,neden marka giymedim cocukluğumda mı deyim. Herkes kendi imkanı ölçüsünde çocuk yetiştirir. Ben sokaklara salınan çocuklardan bahsetmiyorum. Asgari ücretli bir aile nasıl geçinir evet aklım almıyor ve dua ediyorum. Ama 3 çocukta evet fazladır o aileye çünkü aile mutlu da olsa verebileceğin imkanları 3 e bölmek aile içinde,çocuklar içinde zorlayıcıdır.
Özel okullarda okutmak zorunda değil herkes çocuğunu. Geçen tesadüfi Ankara da çok iyi bir okulla yolum kesişti. Kreşten başlayıp genelde üniversitelerini de burada okuyup gider çocuklar diyor çalışanlar.(bilkent) yıllık 23 bin tl. Hadi çocuğum zeki olsun lise de iyi bir okulu kazansın. O döneme kadar 200 bin tl vermem gerekiyor ki çocuğum o okula gidebilsin. Göndermem. Göndermek için zorlanırım belki ama göndermek istemem. Başarılı bir çocuk her yerde başarılı olur.
Çok uzattım ama konu sahibinin başlangıçta dediği kotu evlilikler,kocalar vs varken sadece o evliliği kurtarmak amaçlı çocuk yapmak bence de yanlış. Ve maddi durumun belliyken 3-4 çocuk yapmakta bence yanlış. 2 çocuğu gül gibi yetiştirebilecekken 4 çocukla yokluk çekmek neden? Kedi değiliz biz her sene doğuralım. Annelik güdüsü tamam çok özel ama bu asgari ücrete 3 çocuk yapmak anlamına gelmez. Hem aileyi hem yavruları yıpratır.
Konu sahibi eşimin işi garanti değil,duzeltilmesi gereken yönleri var demişsiniz ama evlenmeden önce de aynı işte olduğunu varsayarsak neden evlendiniz ozaman? Neticede evlilik bir aşamada çocuk yapmaktır. Huylar aynı değildir ama yontmak fikriniz ne kadar gerçekleşecek? Koca bir adamın huyunu değiştiremezsiniz.bunu beklerken de yıpranırsınız. Kimse 4-4luk değil adamı işini bilerek evlendiniz. Karakter az buçuk bellidir. Mesele adamı istediğiniz şekilde yontup4-4luk hale getirmek mi? Yoksa bu adamın iyi yönleri ağır basıyor ve baba olmayı hakediyor deyip bebek sahibi olmak mı?. Her şeyin mükemmel olmasını beklerseniz çok zamanınız boşa gider. Ben hiç plan yapmadım. 1.5 sene sonra eşim bebek istedi. Ben daha 1 sene gezseydim dedim. 2.ay hamile kaldım. Ben anne olacak yeterlilikte miydim tartışılır. 1 saat bebek baksam 2 saat yerimden kalkamayan bir tiptim. Ama bebeğim doğdu ve her şey yerine oturdu. Yaptığım hiçbir şey zor gelmedi,gece 50 kere kalkmak alışınca zor gelmedi. yaptığım her şeyin amacı o oldu. İyi ki de oldu.

"bir ailenin 2000 lira geliri vardır varını yoğunu çocuğuna sevgiyle harcar çocuğuna ahlaki değerleri aşılar, bir diğerinin 10000 lira geliri vardır çocuğuna en kalitelisini alır en iyiokula gönderir ama ahlaki değerleri öğretmez bencil insanları aşağılayan birevlat yetistirir, bu durumda her seyparayla olmuyormuş değil mi"

Neden ya öyle ya böyle...hem imkan hem sevgi sağlanamaz mı

bende kresi çok istiyorum ama gönderemedim malesef

Ankarada kreş bakıyorum şimdiden, 800 1000 tl arası değişiyor al sana kaya neresi dayarsan daya,3 yasa kadar annem bakacak ankarada, sonrası kreş insallah

Fen liseleri güzel sanatlar lisesi gibi okulları da örneğe eklememem de benum hatam olmuş. Üniversitede de ODTÜ Hacettepe Boğaziçi de eklenebilir

Böyle olunca benim çıkarımım iyi okullarda (özel değil) okuyan çocuklar başarılı oluyor..
Evet katılıyorum..
Ama öncelikle ailesinde aldığı iyi terbiye, sevgi ve değer..

Bence de bu gidişle asla çocuğunuz olmaz :)
Arkadaşımın biri çocuğu oldu daha 2-3 aylık ilerde hangi özel okula gönderebilirim diye düşünceler geçiyormuş.. Şunu unutmayın bu sefer siz istersiniz bi baktınız olmuyor. Bu işleri planlamak bana saçma geliyor (durumu iyi olupta düşünenleri kastediyorum) Sabah çıkacağın garantisi yokken şu hayatta ertele babam ertele , nereye kadar ?
Bazı sanatçılara baksanıza keşke evladım olsaydı diyor.. Çok üzücü gerçekten. Büyük hesaplar yapmayın derim.

Konu sahibi cok ayrintili dusunuyor merak ediyorum 5 bin tl gelir ile nasil bir ev almayi dusunuyorsunuz. Hayir istanbuldaysaniz 2+1 icin minimum 250 bin tl ye ihtiyaciniz var kredi 120 ay da odesen aylik 3 kusur kredi odeyeceksin. Yani 10 yil cocuk yapmayacaksin. Ki zaten bu kadar ayrintili dusunuyorsan 2+1 de iki cocuk yapamazsin 3+1 ev lazim. Yani evi olmayan cocuk yapmasin mi? Kaldi ki bende istemeyerek cocuk sahibi olanlardanim. He sukur esimle aramda sikinti yok ama kendimi hazir hissetmiyorum. Doguma 4 ay kaldi ama hala arada napicam diye agliyorum. Ama biliyorum ki bebek dogduktan sonra kendimi ona adayacagim. Yattigim yerden kalkasim gelmiyor, ev yasami bana gore degil ama sokaktaki kopek bile yavrusuna bakabiliyorken kadinlarin bakamayacak olmasini dusunmek hakaret olur( psikolojik sorunlari olanlar haric.) ki bu hic belli olmaz gayet saglikli cok isteyen evi duzeni hzuurlu olan bir anne bile dogumdan sonra depresyona girebiliyor. Ama kadinda cesaret olmasa onu asip cocuguna bakamaz. Bu kadar evham yapmaya gerek yok bence. Istanbul nufusunun buyuk cogunlugu kirada yasiyor. Cocuklarin psikolojiside bundan bozulmuyor. Allah herkesin gonlune gore versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…