Bu cesaret bende olsa

Elalemin eskilerini giymek ayıp bişey değil küçük düşürücü bişey de değil
Ben elalemin eskilerini giyerek büyüdüm şuan kariyerli bir iş sahibiyim çocuklarım var
Kalbi güzel üstü eski olsun hiç önemli değil yanımda çalışan stajyerler var elalemin eskileriyle gelen onları gelecekte iyi bir yerlerde olacaklarını bilmek bana çok hoş geliyor. Çalıştığım yer iyi bir yer orada staj yapmak herkesin harcı değil iyi giyimli olmak staja bir artı olmuyor
Anneliğimi sorgulamak size düşmez

Ne biliyim napalım.Benim yazdığım şeylerin bu söylediklerinizle bi ilgisi yok ki zaten.Konuyu niye buraya getirdiiniz çözemedim.
Siz kanlı bıçaklı olan kardeşlerden bahsettiğiniz için yazdım
Neticede iyi bir iş iyi bir maddiyat iyi bir çocuk yetiştirmek için yeterli değil maneviyat çocukta herşey
Herkesin kendi tercihi çocuk meselesi ama annelik öyle değişik bir duygu ki dilerim herkes tatsın
Sizde anne olunca farklı düşünmeye başlayacaksınız (anne olmadan önce bende sizin gibi düşünyordum)

Konuyla alakasini cozemedim, ama ister yansin , ister yanmasin. Benim icin sorun yok.
Çocuk yapınca sorun oluyorsa evlenmesin mesela asgari ücret alan biri evlenemesin
Evlenince eşine mükemmel bir hayat veremeyecek tıpkı çocuk sahibi olunca onlara veremeyeceği gibi
Kadın erkek reşit evlenebilir ise ozaman çocukta doğurabilir karışamayız

maddiyat önemli,eşler arsı iletişim önemli,annenin psikolojisi önemli...
kv kp görümce eş dost kolu komşu çocuğun yetiştiği ortam,
annenin genel ruh hali,babanın ruh hali herşey çok önemli
ben video , tv izleyince bile suçluluktan kıvranıyorum...
dışarısı çok soğuk olunca evde arabasına bindirip gezdiriyorum oda oda...
bana çok abartıyorsun diyorlar
  • bir şey söyleyeyim mi? asla abartmıyorum anne olmak böyle brşey sınırları zorlamak yemeyip yedirmek giymeyip giydirmek..
  • kadınların hayatlarını kocalarına ve çocuklarına adamalarına kesinlikle karşıyım ama çocuk buluğa erene kadar geçerli bu... ileride torunlarım olunca gelinim oğlum/kızım damadım çalışın ben bakarım DEMEYECEĞİM...şimdiden planlarını yapıyorum.. ama henüz çok küçük ve muhtaç bir canlıya fedakarlık sonsuz olmalı..
  • Allahım evlatlarımıza hayırlı anne baba onlarıda bize hayırlı evlat yapsın..Rabbim güç versin bize

ooo konu çok başka yerlere gelmiş..
iyi çocuk yetiştirmek çok parayla olacak şey değil.
düzenli aile sevgi dolu bir anne /baba kardeşler arası güveni sevgiyi ve ADALETİ sağlayarak anne baba ile kardeşler arası hoş muhabbet ile olur...
özel okula gitmek yada ayda şu kadar şunu yer demekle olmaz...
misal benim babam iyi maaş alıyordu ama kumar oynuyordu paramız yoktu,
annem kızkardeşimi doğurmuş babam eve bağlansın diye babam bağlanmadı,
annemim psikolojisi berbattı kızkardeşimi ben büyüttüm bir nevi herşeyi ile ben ilgilendim (helal etmiyorum 13 yaşındaydım)
abim erkek diye babam sınırsız telorans gösterdi abim zıvanadan öyle bir çıktı ki
evimiz vardı maddi durumumuz çok iyiydi babam kumar oynadığı için ne istediklerimiz alınırdı kardeşler arası acaip bir hiyerarşi vardı..
abime bilgisayar alınmıştı o dönem mahallede tek pc abimde vardı ve biz o bilgisayarı oynayamazdık abimden izin almamız gerekirdi oda vermezse yok..
kızkardeşim o dönemde internet cafeye giderdi düşünün hemde 12-13 yaşında abimde evde (işşiz) tüm gün kantır oynayıp sigara içerdi ben ev işlerine koştururdum...
sonuç olarak annem ve babamın 3 çocuğu olsada hiç çocuğu yok.
ben iki senede zar zor giderim kızkardeşim problem çıkarır abimi hiç anlatmayayım...

Maddi kaygıların asla sonu olmaz. Mutlulukları alacağınız maaşlara bağlarsanız, dünyaları kazansanızda mutlu olamazsınız bana göre çünkü yetmez ve yetemeyeceğinden korkarız.
Bu mantıkla her fakir mutsuz ve umutsuz olmalı, her fakir çocuksuz kalmalı.
Çocuk yetiştirmek gerçekten meşakkatli ama iyi insan parayla olunmuyor.
Bir çocuğa ahlaki değerler lüks kolejlerde, son model giysilerle yada prima bezlerle de verilmiyor.
Kısacası çocuk yapmada çekinceniz maddiyat değil maneviyat olmalı bana göre.

konunun amacı tam olarak nediir çözemedım...
durumu pek iyi olmayanlar, aldatılanlar, şiddet görenler çocuk yapmasın dıyorsun sanırım?
bize ne ki arkadaş! her insan farklı şartlarda yaşayıp yetişti. insanlar yaşadıkları ortama alısıp ona göre şekil alırlar.
herkesin kendı yaşamı, o onu secıyor
ben bunu
sen ise başka bir şeyi...
taşlayalım mı napalım yani şiddet görüp, aldatılıp,maddi durumunu kötü olup çocuk yapanları.

sizin çocuk yapmaya isteğiniz olmadııgı için bahane buluyorsunuz bence.

allah daha çok versin

yaa olur mu öyle şey, çok kardeş güzeldir. benim ebeveynim 7 kardeş, her hafta sülalecek parti veririz. kötü günümde hepsi yanımdaydı. :)))
hem çocuk dediğin rızkıyla gelir. ülkede açlıktan ölmüş çocuk mu var. hamurdu ekmekti çocuklar bir şekilde büyüyor. et yiyip koleje giden de büyüyor, ekmek yeyip birkaç sene okula gidebilen de büyüyor ve ikisi de öldüğünde aynı mezara giriyor.
ayrıca çocuk yapanlar sana mı soracak? belki korunmaktan bir haber, belki kocası çocuk vermezsen babanın evine bırakırım seni diyor, belki kadın evden çıkıp da sağlık ocağına gidemiyor, belki korunursam dayak yiyeceğim diye korkuyor, belki yaşlandığında kendisine bakacak daha çok çocuğu olsun istiyor. bilemeyiz.

dünyada o kadar farklı beyin yapısı var ki, herkesin önceliği farklı,

kimi kadın gibi kadın olayım, hamarat, cilveli ve balık etliysem, ha bir de doğurgansam mükemmelim çocuğun yaşam standardı da neymiş, gerisi önemli değil der,
kimi insan olarak ben neyim, hayatta olma amacım ne diye sorgulaya sorgulaya önce insan, çiçekler böcekler... gerisi önemli değil der,
kimisi eğitim de eğitim. her şey eğitimden geçer, genci yaşlıyı eğitirsek dünyadaki sorunların önüne geçebiliriz, her şey hallolur der,
kimisi, paracıdır, dolabım marka mı, instagramdan yeterince gösteriş yapabiliyor muyum, çocuğumun cebine çok para koyup onun arkadaşlarından üstün olmasını sağlıyor muyum,, gerisi önemli değil der,
kimisi kendini bırakır ve çocuğuna adar, gece gündüz ödevlerini yapıp, ders çalıştırıp kendi yapamadıklarını, okuyamamasının acısını çocuğuna fazla baskı kurarak çıkarır, çocuğum büyük adam olsun gerisi önemli değil der,
kimisi ben mükemmel anneyim, çocuğuma hiç iş yaptırmadım der ama her gün kocasıyla kavga eder sonra yine ben sana hiç ev işi yaptırmadım anneliğime laf söyleyemezsin der,
ay bir de şu versiyonu atlayamam; yine doğurganım diye böbürlenip, çocuğuyla iki kelam etmeyen, evde de sokakta da saldım çayıra büyütüp, yine ben mikemmelim diyenler...

hangi bir tipin eksikliklerini törpüleyelim?

ben hangisi olacağım acaba.

maddi kaygılar yüzünden çocuk yapmamak ve buna engel olmak bana mantıklı gelmiyor ben evliliğim 6. ayında hamile kaldım oldum olası bebek isteyen anne olmak isteyen bi çocuktum evcilik oyunlarında hep ben anne olur kardeşlerimse çocuklarım olurdu 9 yasında ortanca kardeşimi yıkar saçını tarar onula uyur dum kızkardeşimi ben büyüttüm 17 yasında diger kardeimi büyüttüm çocuk seven çocugun önemli oldugunu düşünen biriyim tabiki insan korkuyor nasıl bakacagım diye ben bile korktum geçenlerde hamile miyim diye ama pişman oldum böyle düşündüğüm için ... çünkü çok istediğim halde ilk bebgimi kaybettim çok sarsıldım odası giysileri herşeyi hazırdı nasip olmadı 2 sene ara verdim toparlandım ama içimdeki evlat çocuk hasreti dinmedi yine hamile kaldım evet çok zor sabır gerektiren insanı yoran bazen zorda bırakan meşagatli birşey annelik ama anne olmak bu zaten evet için gidiyor bişey istediğinde ama hersey oyuncak para kıyafet marka degil biz birbirimizin küçülenleriyle büyüdük ama mutluyduk bende oglumun küçülenlerini kuzenlerine kuzenlerinin küçülenlerini ogluma giydiriyorum önemli olan çocuga ne verdiğin den çok ne kadar sevgi verdiğin ki ben oğlumu severken bagıra bagıra iyi ki doğur muşum hiç pişman değilim diye seviyorumm

onların ki cesaret değil gamsızlık
çocuğu düşünmeme
çocuğa bakıp bakamayacağına değil de kendim istedim keyfim istedi diye doğurma
konu sahibine niye kızılmış anlamadım
söyledikleri gayet doğru şeyler
asgari ücretliyi küçümsemek için değil hadi yaptı bir çocuk iki çocuk üçüncüyü de yapmak için varını yoğunu ortaya koyup tüp bebek merkezini aşındıran asgari ücretliler var onlar ne oluyor mesela
maaş belli bakamayacak
değil Adidas eşofmanı oyuncağını kuru ekmeği pirinci almak için bile paraya ihtiyaç var
tabii sadece ekmekle pirinçle de olmaz meyvesi sebzesi eti balığı ayrı tabii çocuğu sağlıklı yetiştirmek istiyorsak

adamın üç çocuk var bir işten çıkarılıyor kenar da köşe de hiç para yok bunalıma düşüp önce çocuklarını sonra kendini öldürenler
yada çocukları ortada bırakıp kendi intihar edenler
ama sorsak kim karışabilir ki değil mi ster 10 çocuk yapar elalemin derdi bizi mi gerdi
burada çocuklar soğuktan donarak öldü daha deniliyor niye küçümsüyorsun onların çocuğu olmasın mı doğup öleceğine olmasın yazık günah o çocuklara da

doğsun Allah verir rızkını doğan büyür laflarına da ayrı hastayım
o konu da tam nerede izlediğimi hatırlamıyorum bir din alimi söylemişti sen çocuğun rızkını Allah verir diyorsun belki senin çocuğunun rızkın da kuru ekmek bile yok ne yapacaksın diye
ayrıca doğanın rızkı veriliyorsa niye Afrika da çocuklar susuzl kalmıştır uktan açlıktan ölüyor
şunu anlarım zamanın da durumları daha iyidir sonradan dara düşmüşlerdir veya işi vardır işten çıkarılmıştır sakat kalmıştır ona diyebileceğim bir şey yok
ama kalkıpta ilk evlendiğinden beri doğru düzgün çalışmayan gün sonunu getiremeyen tam bir miskin olan kocasına kalkıp dördüncü çocuğu yapan kadını anlayamam

ve konu sahibinin dediği sadece maddi şeylerde değil
kadın kayınvalidesinden türlü zulüm görüyor kocası tam bir ana kuzusu kayınvalidesine cevap veriyor diye dayak yiyor kalkıp kocamın ailesi çocuk istiyor diye doğuruyor
aldatılıyor ve bunu biliyor adam aldatmayı bıraksın eve bağlansın diye çocuk yapıyor yada beni boşayamasın diye
şiddet görüyor her gün kemerle dayak yiyor o evden kaçıp gideceğine çocuk yapıyor bu defa çocuk da dayak yiyor
say say bitmiyor

Ben yorum yapan çoğu kişiyi çözemedim. Konuyu okurken gözüme çarpan asıl mesele şiddet gören veya çeşitli sebeplerle evliliğin yürümeyeceği bariz belli olan ailelerin çocuk yapabilme cesareti. Maddiyat konusunda da asgari ücretlinin çocuk sahibi olmasından ziyade 3-5 çocuk yapma cesareti göstermesi. Bizi ilgilendirir ilgilendirmez o ayrı ama yok ben çocuğumu görgülü yetiştiririm fazlasında gözü olmaz falan hikaye şimdiki çocuklar çok acımasız, hemen bir karşısındakini ezme çabası. Sen istediğin kadar aza tamah eden çocuk yetiştir gene de o çocuk arkadaşlarına içerlenir senin ruhun duymaz belki ama olan bu. Kimse kimseyle aynı fikirde olmak zorunda değil. Ne konu sahibi sizin gördüğünüz iyi örnekler sebebiyle fikrini değiştirir ne de kafasına göre doğuran kadın konu sahibi böyle dedi diye doğrusundan şaşar.

Ben kazara çocuk doguranlar kısmına takıldım. O kaza denilen olay benim niye başıma gelmiyor anlamiyorum.Hemde kişisel düşüncem böyle şeylerin kazası olmaz.bu koskocaman bir yalan.

Size gelecek olursam çocuk yapmaktan korkmayın. Ona maddiyattan çok verecek kocaman hemde koskocaman karşılıksız sevginiz varsa hemen çalışmalara başlayın. Zira hik denilince olmuyor bazı kişilerde çocuk.

Son olarak yazdıklarınızın hepsi olmasada kısmen katıldıklarım var. Ama cocuk yapan kadinlarin dogurganligina laf etmeniz ustelik elestirmeniz bence hic hos degil?

dayak yiyen ler doğursun demiyorum bu bencede yanlış ama dayım avukat aylık geliri nerden baksan 30000 tl kazanıyor 2 çocugu var 14 ve 4 yasındalar çocukların giydiği ayakkabıyla ben market ihtiyacımı krşılaşırım ama çocuklar acayip mutsuz bencil ve şımarıklar paylaşımcılık falan amenna yengem dersen her yıl ev eşyalarını degiştirir ama mutsuz geçenlerde yengem bi eşarp almış 200 tl ye aynısından bende almıştım pişti olduk aynı ama ben 20 tl ye aldım bundan bi kaç yıl öncede aynı etegi almıştık önemli olan paradan çok ne kadar sevgi verebildiğin bence çocuk isteyen kendine güvenen herkes doğurabilir

standartlar bu kadar yukarı çekildiği için mutsuz zaten insanlar

5000 tl diyorsunuz acaba bir yuvaya bi yaşlıya bi ögrenciye yardım etmeyi yada maddi imkansızlıklar iç.inde çocuk okutan bi aileyi tespit edip yardım etmeyi düşündünüz mü hiç haddim olmayarak soruyorum bişey daha herkes yakınındakine birazcık maddi ve manevi yardım etse el uzatsa standartları ve marka takıntısını ortadan kaldırsa hersey daha güzel olacak amaa neyse

Konu bambaşka yerlere gidiyor. Parası olmayan çocuk yapmasın diye birşey elbetteki yok ama bakamayacagini bile bile çok cocuk yapınca onun vebalini nasıl ödeyecekler bende bilmiyorum. Herkez bakabileceği kadar yapsa kendini bilse bizde bu konuları tartışmazdik. Bir arkadaş demiş asgari ücretle çalışıp 2 çocuk yapıp 3. Icin ugrasiyor üstüne birde işten çıkarılıyor. Sonra ya kendini yada evdeki herkesi öldürüyor. Iste bunlar yaşanması için insanın kendini bilmesi ve ayağını yorganina göre uzatması gerekmez mi.

haklısınız o konu da ama konu sahibinin herseyi paraya özel okullara ve markalara baglamasına ne diyorsunuz ?

haklısınız o konu da ama konu sahibinin herseyi paraya özel okullara ve markalara baglamasına ne diyorsunuz ?
Ona kesinlikle katılmıyorum. Her zaman az olsun öz olsunu savunan biriyim. Ayrıca özel okul marka konularını okumadım son sayfalara baktımda yazdım. Herşey para değil kesinlikle özel okula gitmeyince marka giymeyi ce insan olmuyormuyiz. Ben sadece parası az olup çok cocuk yapana karşıyım. Sonra Bakmıyorum vs diyip evlatlik verenler camı avlusuna bırakanlar satanlar. Olmasını istemediğim şeyler. Çocuklar acı çekmesin çocuklar uzulmesin. Çok param olsa da çok dogurmazdimç muhtaç o kadar yavru varken.

Çocukları çok seven insanlar düşünmeden yapabiliyor kimse anormal değil. Önce çocuk sevin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…