- 12 Haziran 2009
- 3.935
- 4.319
- 158
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Elalemin eskilerini giymek ayıp bişey değil küçük düşürücü bişey de değilDoyumsuzluk ayri bisey.Ben kardesim yokta diye hicte aglamiyorum.Ailem elinden geleni aldi ve yapmaya calisti yoksada yoktu.Yokluguda biliyorum parayla cocuk simartmak cok ayri bisey sefil dolastirmak ayri bisey. Teyzemin durumu coook cook iyi ana okuluna giden cocugun elinde kafamdan buyuk tablet var oynasin diye oda tek cocuk ben bundan bahsetmiyorum cocugun eline herseyi verirsen doyumsuz olur kimse mukemmeli beklemiyor.
Ama benim ailem beni elalemin eskilerine muhtac olarak buyutmedi.Bilmiyorum cocugun var mi ama annem sizin kadar umursamaz bir anne olmadi.Amman ciplak degil ya ne giyerse giysin demedi.Aradaki fark iste
Siz kanlı bıçaklı olan kardeşlerden bahsettiğiniz için yazdımNe biliyim napalım.Benim yazdığım şeylerin bu söylediklerinizle bi ilgisi yok ki zaten.Konuyu niye buraya getirdiiniz çözemedim.
Çocuk yapınca sorun oluyorsa evlenmesin mesela asgari ücret alan biri evlenemesinKonuyla alakasini cozemedim, ama ister yansin , ister yanmasin. Benim icin sorun yok.
Selam..
Son zamanlarda burda okuduğum konularda ve etrafımdaki insanlarda bir şeye çok takılıyorum.Konular genelde eşlerin ilgisizliği,kötü davranışları ve geriden gelen kördüğüm olmuş eş ve eşin ailesiyle ilgili sorunlar üzerinde yoğunlaşıyor.
Ve sorunlar anlatıldıktan sonra ardından gelen şey asıl şok: küçük bir bebeğimiz var,yeni bebeğimiz oldu vs gibi.
Aslında açılan bazı konularda kadınların durumu öylesine kötü oluyor ki bırakın çocuk büyütmeyi kadının hayatının geri kalanını yaşamaya bile hali kalmamış;öyle bezmiş canından.
Haddim olmayarak bazılarına soruyorum neden çocuk yaptınız madem bu kadar kötüydü diye ve genelde aynı cevaplar: kazara oldu, o zaman bu kadar değildi vs vs.
Kendim 3 yıllık evliyim, eşimle çok büyük olmasa da ufak çaplı sorunlarım var, evimiz kira değil aylık 5 bin gelirimiz var ikimiz de çalışıyoruz ve açıkçası kendimi çocuğa daha hiç ama hiç hazır hissetmiyorum.Eşim biraz bencildir biraz huysuzdur biraz sorumsuzdur işi garanti değil falan diye çocuk yapmaktan ölesiye korkuyorum şahsen.
Elbette her şey hiçbir evlilikte mükemmel olmaz ama yani bazı insanlar öyle gamsız ki aralarında onca maddi manevi probleme rağmen devamlı fütursuzca doğuruyolar.Ayda 1200 lira geliri olup kirada olup 3.çocuğu yapan, eşinden dayak yiyen,aldatılan, hiç yerine konan,manyak kaynanası olan ve daha hala üstüne çocuk yapabilen insanların cesaretlerini görünce dehşete düşüyorum.Hadi kendinize acımadınız da çocuğa da mı acımıyosunuz dememek için kendimi tutuyorum bazen.
Diyeceğim o ki sanırım ya ben anormalim ya da diğer insanlar.Bu sorunların dörtte biri bende yokken ben her gün kafa yoruyorum bu çocuk mevzusuna ve hep vazgeçiyorum.
Gerçekten de anormal olduğumu düşünmeye başladım.Bu gidişle asla çocuğum olmayacak sanırım.Ben mi çok abartıyorum?Bi tavsiye verin bana :)
Konu bambaşka yerlere gidiyor. Parası olmayan çocuk yapmasın diye birşey elbetteki yok ama bakamayacagini bile bile çok cocuk yapınca onun vebalini nasıl ödeyecekler bende bilmiyorum. Herkez bakabileceği kadar yapsa kendini bilse bizde bu konuları tartışmazdik. Bir arkadaş demiş asgari ücretle çalışıp 2 çocuk yapıp 3. Icin ugrasiyor üstüne birde işten çıkarılıyor. Sonra ya kendini yada evdeki herkesi öldürüyor. Iste bunlar yaşanması için insanın kendini bilmesi ve ayağını yorganina göre uzatması gerekmez mi.
Ona kesinlikle katılmıyorum. Her zaman az olsun öz olsunu savunan biriyim. Ayrıca özel okul marka konularını okumadım son sayfalara baktımda yazdım. Herşey para değil kesinlikle özel okula gitmeyince marka giymeyi ce insan olmuyormuyiz. Ben sadece parası az olup çok cocuk yapana karşıyım. Sonra Bakmıyorum vs diyip evlatlik verenler camı avlusuna bırakanlar satanlar. Olmasını istemediğim şeyler. Çocuklar acı çekmesin çocuklar uzulmesin. Çok param olsa da çok dogurmazdimç muhtaç o kadar yavru varken.haklısınız o konu da ama konu sahibinin herseyi paraya özel okullara ve markalara baglamasına ne diyorsunuz ?
Çocukları çok seven insanlar düşünmeden yapabiliyor kimse anormal değil. Önce çocuk sevin.Selam..
Son zamanlarda burda okuduğum konularda ve etrafımdaki insanlarda bir şeye çok takılıyorum.Konular genelde eşlerin ilgisizliği,kötü davranışları ve geriden gelen kördüğüm olmuş eş ve eşin ailesiyle ilgili sorunlar üzerinde yoğunlaşıyor.
Ve sorunlar anlatıldıktan sonra ardından gelen şey asıl şok: küçük bir bebeğimiz var,yeni bebeğimiz oldu vs gibi.
Aslında açılan bazı konularda kadınların durumu öylesine kötü oluyor ki bırakın çocuk büyütmeyi kadının hayatının geri kalanını yaşamaya bile hali kalmamış;öyle bezmiş canından.
Haddim olmayarak bazılarına soruyorum neden çocuk yaptınız madem bu kadar kötüydü diye ve genelde aynı cevaplar: kazara oldu, o zaman bu kadar değildi vs vs.
Kendim 3 yıllık evliyim, eşimle çok büyük olmasa da ufak çaplı sorunlarım var, evimiz kira değil aylık 5 bin gelirimiz var ikimiz de çalışıyoruz ve açıkçası kendimi çocuğa daha hiç ama hiç hazır hissetmiyorum.Eşim biraz bencildir biraz huysuzdur biraz sorumsuzdur işi garanti değil falan diye çocuk yapmaktan ölesiye korkuyorum şahsen.
Elbette her şey hiçbir evlilikte mükemmel olmaz ama yani bazı insanlar öyle gamsız ki aralarında onca maddi manevi probleme rağmen devamlı fütursuzca doğuruyolar.Ayda 1200 lira geliri olup kirada olup 3.çocuğu yapan, eşinden dayak yiyen,aldatılan, hiç yerine konan,manyak kaynanası olan ve daha hala üstüne çocuk yapabilen insanların cesaretlerini görünce dehşete düşüyorum.Hadi kendinize acımadınız da çocuğa da mı acımıyosunuz dememek için kendimi tutuyorum bazen.
Diyeceğim o ki sanırım ya ben anormalim ya da diğer insanlar.Bu sorunların dörtte biri bende yokken ben her gün kafa yoruyorum bu çocuk mevzusuna ve hep vazgeçiyorum.
Gerçekten de anormal olduğumu düşünmeye başladım.Bu gidişle asla çocuğum olmayacak sanırım.Ben mi çok abartıyorum?Bi tavsiye verin bana :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?