Bu çocuğun derdi ne yahu?

7 aylık doğduğundan beri aynı, süt alerjisi ve reflüsü var benimkinin. 2 dişini 3 aylık çıkardı şu ara 6. Dişi zorluyor. Geçen sabah yatağına koyabildiğimde sabah 6 idi ve ben 7 de ise gidiyorum. Is yerinde kahve ve çay içmekten midem bulanıyor artık. Gecede uyumaz gündüzde annem bile ben ömrümde böyle bebek görmedim diyor. Hırsından her yerimi ısırıyor emzirirken bi anda koparıp kan revan içinde bırakıyor. Ciddi anlamda insanlıktan çıktım varsa öneri bir dalda ben alırım
Son zamanlarda beni de çok ısırıyor kızım. Dişleri de çıktı ama göğsümü iki kez yardı resmen. Karnımdan da ısırdı :( ay valla düşündükçe kabus geliyor. Geçsin şu günler biran önce hepimiz rahat edelim. Allah size de kolaylık versin hem çalışıyorsunuz hem uyumuyor :(

Tavana çingene beşiği kurdum pencereden kapıya savrulsada uyumuyor benimki sallamakta işe yaramıyor bazılarında
Evet bilirim. Ayagimda sallaya sallaya oturarak uyudugum zamanlar ben de yasadim. Allah kolaylik versin. Uyumadigi zaman uyumuyor. Uyusa da on dkda bir uyaniyor. Kimi cocuk boyle. Bize de boylesi denk geldi :ruh:

Sizinle birebir aynı şeyleri düşünüyorum.
Saatlerce uyutmaya çalıştığım bebeğim yorganın hışırtısına,çay kaşığının tıkırtısına uyanan bir bebekti.Daha dünyaya gözünü açtığı ilk gün hastane odasında kapı sesine irkilirdi.
Biri 8 aylıkken ayaklandı,diğeri 9. Minnacık bebeler sağa sola savrulmasın diye popo yer görmedi.
Kadın 5 aylık bebeğini pusete koymuş,mutfak masasına bırakmış,çay demliyor,arada "cicciii" diyor. Yaw benim benim kızım 1 aylıkken o pusetten sürtüne sürtüne indiriyordu kendini.
5 aylıkken oraya buraya tırmanıyorlardı.
2 yaşına kadar arabada zırıl zırıl ağlıyorlardı.
Oysa benim bildiğim çocuklar arabada uyur. Bir yere gitmek tam kabustu.
Gittiğin yerde zaten hiç durmadan koşturuyorsun.
Bazen arkadaşlarım çocuklarını anlatır. Arabada gece bir yerden dönerken uyur,eve çıkarıp yatağına koyarlarmış. Way arkadaş o çocuk nasıl uyanmaz,uyanınca nasıl rahat rahat tekrar uykuya dalar?
20 kişinin olduğu ortamda mışıl mışıl uyuyan bebekler de var. Akşam başka yerde 2 saat uyuyup,gece eve gidince tekrar uyuyan çocuklar da ayrı olay.
Benim çocuklarımın gündüz uykusu yok. 22:00'dan önce uyutursam gece kalkıp oturuyorlar.
Bebek arabasını da 2 yaşından sonra kullanabildik diyebilirim. Onda da max yarım saat duruyorlardı.
Neyse uyku sorununu kabullendim artık. Ama eski günleri hiç hatırlamak bile istemiyorum.
Büyüyen dert göremiyorum şimdilik. Bundan sonrasının da gün geçtikçe kolaylaştığını düşünüyorum.
Bazı insanlar tüm çocukları kendi çocukları gibi sanıyor.
Benimkinden 6 ay büyük arkadaşın çocuğu, gaz sancısı nedir bilmemişler, şimdiden bu kadar yoruluyorsan birkaç ay sonra ne yapacaksın, şimdi bakmaya ne var diyordu bana.
Büyüyünce zor olurmuş, küçükken x yere(7-8 saat) tatile gitmişler, biz de gitmeliymişiz hiçbir şey olmazmış.
Hem birazcık ağlasınmış, öyle hemen bakmamalıymışım.
Yol boyu ağlamaktan katılan bir çocuk görmedikleri için varlığına inandıramıyorsun.

Ben de akşam yatıp sabah kalksam veya gecede max 2 kez kalksam, oğlumu karşıma oturtup oyun oynatsam, sonra biraz da kendi oynasa ben de ahkam keserdim belki.
Çocuk normalde oyuncaklarıyla oynasa, her an eteğimde veya kucağımda bağırır halde olmasa dolap karıştırmasına kızardım, ama ben hevesle bekledim karıştırsın da biraz dinleneyim diye.

Yazdıkça yazasım geliyor, hayatımdaki bazı insanlar küfür gibi geliyor bana.

Benimkinden 6 ay büyük arkadaşın çocuğu, gaz sancısı nedir bilmemişler, şimdiden bu kadar yoruluyorsan birkaç ay sonra ne yapacaksın, şimdi bakmaya ne var diyordu bana.
Büyüyünce zor olurmuş, küçükken x yere(7-8 saat) tatile gitmişler, biz de gitmeliymişiz hiçbir şey olmazmış.
Yol boyu ağlamaktan katılan bir çocuk görmedikleri için varlığına inandıramıyorsun.

Ben de akşam yatıp sabah kalksam veya gecede max 2 kez kalksam, oğlumu karşıma oturtup oyun oynatsam, sonra biraz da kendi oynasa ben de ahkam keserdim belki.
Çocuk normalde oyuncaklarıyla oynasa, her an eteğimde veya kucağımda bağırır halde olmasa dolap karıştırmasına kızardım, ama ben hevesle bekledim karıştırsın da biraz dinleneyim diye.

Bende çok yaşadım o katıla katıla ağlamaları :( arabada bebek uyumaz mı sen niye ağlıyosun diye ağladığım çok oldu açıkçası. Arabaya binerken ödüm kopuyordu ağlicak diye :)) şimdilerde biraz alıştı çok şükür.
Herkes kendi bebeği gibi sanıyor gerçekten.

Allah kolaylık versin bizde de 8-9.aylar coook fenaydi,sanirim o dönemde ayrilik kaygisi da gelisiyor geceleri kac kez uyandigimi sayamiyordum bile,memeye yapisik bir sekilde uyurdu ceksem uyanip aglardi ama inanın geçiyor :) Ben o dönem careyi gece emzirmeyi birakarak buldum,cunku zaten uyuyup dinlenemedigim icin sütüm de olmuyordu..Inanilmaz bir sekilde gun icindeki beslenmesi duzeldi gece uyanmalar azaldi..
Ayrica bazen akisina birakmak gerekiyor(zor olsa da) 4-5 aylikken uyku egitimi vermeye calistigim kizim aslaaaa sakin bir sekilde yatip uyumuyordu, ama son 1-2 aydir kendisi yanima uzanip eee eee demeye ve yatarak uyumaya basladi..Ne zaman ne yapmak istediklerine kendileri karar veriyor,bize de duruma ayak uydurmak kaliyor :)

Aynen bebek gibi uyudum diyorlar mesela şöyle bir gerinip ağızlarının ortasına çarpasım geliyor. Uyutayım diye tavan besigiyle salladım ağlamaktan terledi. Kucağımda emiyor şimdi bırakmaya niyetide yok yarım saat önce 180 cc mama içti açta değil, hani bebek gibi uyku kısmındaki bebek nerde o bebekte benimki ne

Allah kolaylık versin bizde de 8-9.aylar coook fenaydi,sanirim o dönemde ayrilik kaygisi da gelisiyor geceleri kac kez uyandigimi sayamiyordum bile,memeye yapisik bir sekilde uyurdu ceksem uyanip aglardi ama inanın geçiyor :) Ben o dönem careyi gece emzirmeyi birakarak buldum,cunku zaten uyuyup dinlenemedigim icin sütüm de olmuyordu..Inanilmaz bir sekilde gun icindeki beslenmesi duzeldi gece uyanmalar azaldi..
Ayrica bazen akisina birakmak gerekiyor(zor olsa da) 4-5 aylikken uyku egitimi vermeye calistigim kizim aslaaaa sakin bir sekilde yatip uyumuyordu, ama son 1-2 aydir kendisi yanima uzanip eee eee demeye ve yatarak uyumaya basladi..Ne zaman ne yapmak istediklerine kendileri karar veriyor,bize de duruma ayak uydurmak kaliyor :)
Evet anneyi kaybetme korkusu yaşıyorlar bu aylarda. Sanırım o yüzden hiç benden ayrılmak istemiyor sürekli peşimde :))
İnşallah bizim de öyle olur :)

Benimki 13 hala uyaniyor :KK43:(
bende sordum ama cevap vermemişsiniz tekrar soruyorum
bir rahatsızlığı falan mı var yavrunuzun uyutun beni diye kalkıyor korkuyor vs mi
benim de 13 yaş içinde kızım var da o da bir dönem korktu tam ergenliğe geçiş dönemlerinde
geçici kısa süre yalnız

Back
X