Bu çocuğun derdi ne yahu?

Valla brn atıyorum eşime 2 saat gezip geliyorum, kayınvalideye şu sütü içir diyorum markete gidiyorum. Gece de çok gazı olursa eşim alıp masaj yapıyor yoksa iyice kafayı yerim herhalde. Onlar bile yetmiyor insan gibi yaşamak için. bir de daha 46 günlüğüz ilerisi nasıl olacak kim bilir :KK70:
Nasıl oldun canım Alışabildin mi bebeğe. Ben de şimdi sana bakınıyordum ne alemde diye.

Nasıl oldun canım Alışabildin mi bebeğe. Ben de şimdi sana bakınıyordum ne alemde diye.
Valla alışmaya çalışıyorum işte, ilk zamana göre daha iyiyim tabi, sevmeye de başladım ama hala yeni hayatıma hayatıma adapte olamadım. Herhalfe yazın falan ancak diyorum, çocukla bir şeyler yapmaya başlayınca sanırım daha rahatlarım.

Valla alışmaya çalışıyorum işte, ilk zamana göre daha iyiyim tabi, sevmeye de başladım ama hala yeni hayatıma hayatıma adapte olamadım. Herhalfe yazın falan ancak diyorum, çocukla bir şeyler yapmaya başlayınca sanırım daha rahatlarım.
Ben de çalışıyordum iyi bir işim güzel bir Kariyerim vardı Daha sonra bir çocuğum daha oldu senin yaşadıklarının aynısını birebir yaşadım çocuğu kabullenmek istemedim. ama sonradan çok sevdim.
Şimdi iki yaşında bu yaz bizde bol bol gezicez inşallah.
Biraz önce işe başlayacak olmaz senin için çok büyük avantaj. Bebek için de öyle, umarım herşey çok daha güzel olur senin için...

Evet 8-9-10 yaşlarına geldiği zaman elbette bakımı kolaylaşıyor. Fiziksel olarak yormayacak ama beyin yorgunluğu olacak bu seferde. Aslında kafa yorgunluğu bence en zoru. Netice itibariyle yine benim dediğime geliyorsunuz çocukların her dönemi zor. Ama Biz bebeklik döneminden bahsediyoruz şuan. Bebeklik aşamalarından . Emekleyip , yürümeye başladığı dönemlerden.biz de uyumadan oturmadan çocuk büyüttük malesef böyle büyüyor çocuklar. Sadece kendi bebeği değil hepsi aynı demek istiyorum.Uzaktan bebeği görmeden ancak bu yorumu yapabiliriz.
Ben de bebeklik döneminden bahsediyorum.
Bir yürüse rahatlayacağım derdim hep, yürüsün de gör derlerdi.
Halbuki emeklemesi/yürümesi ve etrafı karıştırmaya başlaması ne büyük kolaylık anneye.
Bence bunu bebesini karşısına oturtup oyun oynatan veya az da olsa kendi kendine oyalanan bebeği olanlar anlamıyor.

Bebeklik dönemi gittikçe kolaylaşan bir süreç.
2buçuk yaşında oğlum, aksini söylediğim bir dönem olmadı.

Son düzenleme:
Tek degilsin tuvaletin önune oturturdum .Banyoya da birlikte girer ikimiz bir yikanir çikardik .
Esim sen birtek cocuga bak ne bulursak yeriz derdi .O kadar perperişandim .Bakici buldum 10 dk bakabildi .Heryere arabayla giderdik ama arabada uyumaz aglamaktan zivanadan cikardı .
Ne rezil durumlarda yemek yiyebildim .Zombiydim zombi .
IQ su yuksek çıktı .:KK70:Sende böyle teselli bul.Zeki cocuklarin uyku ihtiyacı olmuyormuş .
Simdi 12 yaşinda mikemmel bir cocuk maaaşallah diyeyim de .:KK66:
O günleri geri getirebilsem dönerim yine .Ama iste o vakitlerde bunu anlayamiyorsun .

8 aylık mı şuan? Bitmiyor gerçekten. Benimki o kadar hareketli ki 5 dk birlikte uzanmak istesem yatakta peşinde koşuyorum resmen :deli: geçecek de geçene kadar sıyırıcaz kafayı heralde
Benimki emeklemiyo veya yürümüyo da enerjisini atamadığı için belki de böyle yapıyo sürekli oyun istiyo bir uğraşı olsun istiyo kucağımda olmak istiyo anlıcan hepsi böyle yeni nesilin 8 aylık şuan yavrukuşum :KK49:

Gündüz yeterli uykuyu yapmayan çocuk gece sık uyanır. Gündüz uyuması için çabalamak lazım,gerekli ortamı oluşturmak lazım. Yoksa düzelmez.

Tek degilsin tuvaletin önune oturturdum .Banyoya da birlikte girer ikimiz bir yikanir çikardik .
Esim sen birtek cocuga bak ne bulursak yeriz derdi .O kadar perperişandim .Bakici buldum 10 dk bakabildi .Heryere arabayla giderdik ama arabada uyumaz aglamaktan zivanadan cikardı .
Ne rezil durumlarda yemek yiyebildim .Zombiydim zombi .
IQ su yuksek çıktı .:KK70:Sende böyle teselli bul.Zeki cocuklarin uyku ihtiyacı olmuyormuş .
Simdi 12 yaşinda mikemmel bir cocuk maaaşallah diyeyim de .:KK66:
O günleri geri getirebilsem dönerim yine .Ama iste o vakitlerde bunu anlayamiyorsun .
Aynen kapıyı kapatamıyorum yürüteciyle gelip kapıya vuruyor bağırıyor ben tuvaletteyken :bicak: yemek hala ayakta atıştırıyorum. Çok nadir tam yiyebildiğim oluyor. Benimki de arabada zor zaptediyordum ilk zamanlar şimdi biraz sakinleşti gibi. Tabi her zaman değil:) bazen beni çileden çıkarıyor arabada bile. Ama geçici tabi ben bianlık bunalımla yazıyorum da bakmayın çok seviyor çok ilgileniyor çok sakinim ona karşı :) bazen çileden çıkıyorum o an içimi boşaltayım diye ilk fırsatta buraya yazıyorum. Azıcık kafam dağılıyor. Bakıcı 10 dk bakabildi mevzusuna da güldüm ayrıca :))) yerim o şapşiği. Canavar doğurduk resmen çocuk değil :halay:

Gündüz yeterli uykuyu yapmayan çocuk gece sık uyanır. Gündüz uyuması için çabalamak lazım,gerekli ortamı oluşturmak lazım. Yoksa düzelmez.
Ayy ne çabalar ne çabalar resmen savaş veriyorum onunla :KK11: Uyutana kadar burda sinir keizi geçirmeme ramak kalıyor. Ama uyuyunca da 40 dk dan fazla sürmüyor. Evrt uyku konusunu çok okudum ve farkındayım o yüzden bu kadar uyuması için diretiyorum çünkü uyuduğunda musmutlu,uykusunu alamadığında inanılmaz huysuz ve zorlaşıyor. Geçici muhakkak şu ara atak yüzünden böyle sanrım. İnşallah geçer biran önce.

Ayy ne çabalar ne çabalar resmen savaş veriyorum onunla :KK11: Uyutana kadar burda sinir keizi geçirmeme ramak kalıyor. Ama uyuyunca da 40 dk dan fazla sürmüyor. Evrt uyku konusunu çok okudum ve farkındayım o yüzden bu kadar uyuması için diretiyorum çünkü uyuduğunda musmutlu,uykusunu alamadığında inanılmaz huysuz ve zorlaşıyor. Geçici muhakkak şu ara atak yüzünden böyle sanrım. İnşallah geçer biran önce.
3 yaş dönüm noktası :) az daha sabret,geçecek.

Üç çocuğum var ikisinin uykusu üç yaşında düzeldi yatırırdım bir saat uğraşıp ,yarım saatte bir ağlarlardı ,dizimde sallayarak hiç hareket ettirmeden sırt üstü sabahlardım bazen çok zor günlerdişimdi oğlum 8 aylık o da aynı :) gözünden ayırmıyor mümkünse hep kucakta ya da tutup yürğteceğim uyku konusu zaten benim kaderim iki yılım kaldı diyorum :)bazı bebek zor olur ,uyumaz ,ne uyku eğitimi işe yarar ne başka bir şey.Sakin bebeği olan bunu anlamaz ,ayrıca kimsenin bebeğine bakmayın bir faydası yok herkes kendi çocuğu ile imtihanda hem dayanamıyor olsanız bebeğiniz zor olmaz demek o güç var sizde,sabredin mahallenin bu geline yazık nasıl bebeği var dediği kızım kocaman oldu gidip yatıp kendi uyuyor

Mesela mesajımı yazarken bebeğimi uyuttum yarım saatten fazla sallayarak, yatırdım uyandı ağlıyor yapacak bir şey yok sallamadan da denedim bi fark olmuyor:))

Aynen kapıyı kapatamıyorum yürüteciyle gelip kapıya vuruyor bağırıyor ben tuvaletteyken :bicak: yemek hala ayakta atıştırıyorum. Çok nadir tam yiyebildiğim oluyor. Benimki de arabada zor zaptediyordum ilk zamanlar şimdi biraz sakinleşti gibi. Tabi her zaman değil:) bazen beni çileden çıkarıyor arabada bile. Ama geçici tabi ben bianlık bunalımla yazıyorum da bakmayın çok seviyor çok ilgileniyor çok sakinim ona karşı :) bazen çileden çıkıyorum o an içimi boşaltayım diye ilk fırsatta buraya yazıyorum. Azıcık kafam dağılıyor. Bakıcı 10 dk bakabildi mevzusuna da güldüm ayrıca :))) yerim o şapşiği. Canavar doğurduk resmen çocuk değil :halay:
Bende o kadar cok hikaye var ki ölürsun gülmekten .
Balkon yıkarken beni balkona kapatti gitti .
Lavobonun icine oturup disini fircalardı.Boyunun iki katı lavobonun icinde bulurduk .Su açık şapur şupur heryeri.
10 yil once babasinin cep telefonunu söküp yıkamıs al teeeetemiss oldu dedi verdi .
Karinca yuvalarina parmağini sokup beklerdi .
Kediler illallah dedi .Kafa kuyruk nerden buldu kucaklardi .
Daha dur sen ne maceralarınız olacak .

Lavobonun icine oturup disini fircalardı.Boyunun iki katı lavobonun icinde bulurduk .Su açık şapur şupur heryeri.
10 yil once babasinin cep telefonunu söküp yıkamıs al teeeetemiss oldu dedi verdi .
:KK70: Ayy yerim ya burdan bakınca çok şeker ama bide yaşayınca kim bilir nolucak. Benimki de kendini yürüteçten atıyor arkamı dönüyorum yerde buluyorum :KK70: daha küçük bakalım neler bekliyor beni :KK71:

Üç çocuğum var ikisinin uykusu üç yaşında düzeldi yatırırdım bir saat uğraşıp ,yarım saatte bir ağlarlardı ,dizimde sallayarak hiç hareket ettirmeden sırt üstü sabahlardım bazen çok zor günlerdişimdi oğlum 8 aylık o da aynı :) gözünden ayırmıyor mümkünse hep kucakta ya da tutup yürğteceğim uyku konusu zaten benim kaderim iki yılım kaldı diyorum :)bazı bebek zor olur ,uyumaz ,ne uyku eğitimi işe yarar ne başka bir şey.Sakin bebeği olan bunu anlamaz ,ayrıca kimsenin bebeğine bakmayın bir faydası yok herkes kendi çocuğu ile imtihanda hem dayanamıyor olsanız bebeğiniz zor olmaz demek o güç var sizde,sabredin mahallenin bu geline yazık nasıl bebeği var dediği kızım kocaman oldu gidip yatıp kendi uyuyor
Allah yardımcımız olsun gerçekten uyumayan bebekle çok zor. Ben desteksiz de uyumayı öğrettim ama şimdilerde o da bozuldu. Bazen gerçekten yAramıyo birşey bazı bebeklere. Zamanı gelince düzelecek inşallah :)

Allahimmmm bu kadar mi benzer kizim zaten asiri hareketliydi kök sokturdu bana derken amaaann bir oğlum var evlere şenlik tablet havada uçuyor valla kafasi kizdigi an ne varsa firlatip atar dedigin gibi kedi kopek illallah etmis durumda yakaladigi an kucagina alip bastirmak istiyor evde boyamadigi duvar kirmadigi mutfak esyam kalmadi bende cok dolmusum sanirim firsat bulmusken hemen yaziverdim:deli:

Bak bu saat oldu bir saat deliksiz uyumadım. Aynı durumdayız. Bu bitkisel şuruplar filan da doktor verdi fayda etmedi. Gözü kapalı bağırıp kendini oradan oraya atıyor yatakta. Uyur gezer gibi bir şey. Asla yatağında yatmaz meme ağzından çıkınca kıyamet kopar. Artık nöroloji yolu göründü

Bak bu saat oldu bir saat deliksiz uyumadım. Aynı durumdayız. Bu bitkisel şuruplar filan da doktor verdi fayda etmedi. Gözü kapalı bağırıp kendini oradan oraya atıyor yatakta. Uyur gezer gibi bir şey. Asla yatağında yatmaz meme ağzından çıkınca kıyamet kopar. Artık nöroloji yolu göründü
Ay kıyamam ya :( kaç yaşında? Vardır bir sorunu çok yorgun olduğundan da öyle yapıyor olabilir. Her gece mı öyle?

Allahimmmm bu kadar mi benzer kizim zaten asiri hareketliydi kök sokturdu bana derken amaaann bir oğlum var evlere şenlik tablet havada uçuyor valla kafasi kizdigi an ne varsa firlatip atar dedigin gibi kedi kopek illallah etmis durumda yakaladigi an kucagina alip bastirmak istiyor evde boyamadigi duvar kirmadigi mutfak esyam kalmadi bende cok dolmusum sanirim firsat bulmusken hemen yaziverdim:deli:
Ayy korkuyorum şuan :bicak: benimki de böyle şeyler yapacak mı ki acaba :deli:

Ay kıyamam ya :KK43: kaç yaşında? Vardır bir sorunu çok yorgun olduğundan da öyle yapıyor olabilir. Her gece mı öyle?
Bir yaşında evet her gece böyle . Korkuyorum artık gece yataktan düşecek diye. Yer yatağı filan yapcam yoksa kesin atacak kendini. Şu an ayağımın dibine attı orda uyudu ağlayarak .kıpırdasam uyanacak, uyursam düşecek. Deli yatıyor dedikleri şey tam olarak bu. Yarı uyanık sürekli

Back
X