Bu çocuğun derdi ne yahu?

Evet tam 44 haftalık şuan demek o dönemde bu şekilde oluyor :) ayy inşallah geçer biran önce. Atağın bitmesine 16 gün var ama yemin ederim daralmaktan da daraldım ben ondan daha büyük atak geçiricem
ben artik banyoya gidip saclarimi yoluyodum :)))) 44.hafta ile 52.hafta cok zor

İzmirdeyim malesef :))
Bugün sabah 7 de uyandı nırmalde 10 da uyuyup 12 gibi uyanması gerekirken 10 da uyudu 10:25 de uyandı. Çorbasını yedi gayet de fazla bile yedi yani yemekle ilgisi yokmuş.
Sonra yine 3 de uyudu normalde uyku saatleri bunlar. Ama malesef yine 20 dk sonra uyandı uykusunu alamadığı için de akşama kadar mızmız ve ağlamaklıydı.
Sonra saatlerce ağlamaktan şişti. Şimdi hala uyutamadım ki normalde en geç 9 da uyuması gerekiyor
3 gec degıl mı durabılıyor mu gayet normal
6 da uyanıyor benim kı 9 da uyuyor 1.5 saat 2 de uyuyor 1 saat 8de uyuyor aksam. Uyuyamadıgı ıcınde uykuya dalması zorlanıyor, hormon salgılıyor asırı hareketlı ve yeme ıhtıyacı duyuyor. Muzık fılan acıyormuydun hatırlıyamadım suanda ama alerjı vardı sızdr alerjı ılacı verdı bızım anne grubundan bır kızcagızda cocuk uyumaya basladı. Adı zadıten

Bırde bugun sızın bebek hıc uyumamıs 40 dk altı uykular uyku sayılmıyor, dongude uyanıyor muhtemelen derın uykuya gecemıyor. Dr gorus uyuyamadıgınu bunun onun ıcın ıyı olmadıgını vs vs anlat bahsettıgım ılacıda soyle bakalum ne onerecek.

Ya ben gerçekten deliricem benim çocuğum nasıl bir çocuk artık nesi var diye düşünmekten beynim uyuştu. Gündüz uyumuyorsun hadi bütün gün,mızmızlanmaktan ağlamaktan şiştiği yetmiyor gibi gece uykusuna zar zor geçiriyorum yarım saat sonra uyanıyor. Tam olarak 1 saattie kucakta gezdiriyorum yerine koydum yine uyandı :KK57: ya delirmemek elde değil Allah aşkına 5 dk bana vakit bırakmıyor. Tuvalete bile gidiyö ağlamaya başlıyor. Napıcam ben böyle ya sinir krizi geçiricem artık.
Benim kizimda oyle. Oyle geldi oyle gidiyorm 2.5 yasinda hala uykusu problem. 1yasina kadar abartmiyorum gece 12 defa uyanip emiyordu bazi geceler 5kere uyaniyorduda korkup basinda bekliyordum valla uyanmadi bi terslik var diye :)). Simdi ise en az 3 -4 kere agliyor . Beni kontrol ediyor yanindamiyim gittimmi diye. Gece niye agliyorsun kizim diyorum aglama tamam mi diyorum mesela . O zaman sen odana gidersin diyo :)) gobek bagimizi hala kesilmemis gibi . Artik ruya goruyor va hatirliyorya dun gece ruyasinda ben wc ye girmisim saat 5te uyandi bana diyiki nedn töölete dirdin hemde agliyor gulermisin aglarmisin birdahada uyumadi o saate kalktik yani . Benim umudum kalmadi insallah sizin bebeginiz buyudukce duzelir

İdrar yolu enf olabilir mi acaba yada karnı agrıyordur

Zaten bitmiyor atakları bu bebeklerin. Program var bende 1 ay arayla atak geçiriyorlar bu ne ya :KK43:
52 den sonra rahatliyor baya
benim kizim genel olarak çılgın tabi o ayri konu anasinin kizi arkami donup bir sogan dograyamiyorum onundeki herseyi bana firlatiyor ciglik ata ata

Ben nerde yanlış yapıyorum anlamıyorum bütün gün iş güç bıraktım onunla oyun oynuyorum gezdiriyorum yani eksik bişey de yapmıyorum. İlgi desen bi ton ilgi gösteriyorum. Artık napıcam uyusun diye uyku ilacı mı vereyim anlamadım ya.
Bu kadar bozulmaz bir uyku.
Siz yanlış yapmıyorsunuz bebeğinizin huyu bu.
Benim oğlanda hiç uyumazdı 1 yaşından sonra gece uykuları duzene girdi. Tek çare sabretmek.
Evet cok zor insanda takat kalmıyor sinir kalmıyor ama geçiyor ...
Bebeğe uyku için bisey verilmez diye biliyorum ama banyo mu yaptirsaniz gece uykusundan 1 saat önce.

Geçici mı diyorsunuz gerçekten :KK43:
Bebeğimin gelişimi zaten önde şuan anne ve gel siyor. Ayağa kalkıyor emekliyor 8 aylıkken gel demeye başladı. Belki de ondan böyle zorlanıyor bilemiyorum ama gerçekten çıldırmalık bir dönem. 5 kez yatağına koydum arkamı dönüyorum ağlayıp uyanıyor.
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki son bir buçuk yılda en çok kullandığım cümle "Ben uykusuzum."
Geçici ama sabır sınayıcı bir geçicilik diyeyim; çünkü bu atak bitince daha serti geliyor. Fakat atakların sonunda o kadar güzel şeyler öğreniyorlar ki ataklara şükrederken buluyor insan kendini.
Maşallah uykusevmez cadıya, gelişimi ilerdeyse aktiviteler de yetmiyor olabilir. Soğuk diye çıkarmamazlık yapmayın mesela. Gün içinde yorulduklarında daha rahat uyuyorlar.

Bebek boyle dıye kabullenmeyın buarada bebek uyuyamıyor her turlu uykuya ıhtıyacı var yemıyor diyede ac bırakmadıgımıza gore . Hattta bende bugun bır arkadasım ıle konusmustum bu konuyu, kendısı unlu ve basarılı bır uyku kocundan egıtım almıs ılk cocugunda. Bana bır link atmıstı. https://www.google.com.tr/amp/s/m.h...iyoritmi-ve-melatonin-hormonunun-hikayesi-amp

Bızım sorunumuzda soyle, sabah erken uyanıyor ve aksam cok erken uyumak ıstıyor uyutursam gece 2 3 saat uyanık kalıyor ben sureklı uyutmaya calısıyorum, sabah ıse gıtmem lazım kafamın bos olması lazım kendime gelemıyorum ıste oglene kadar. Sorun aksamları cok uykusu geldıgı ıcın asırı bır hareketlı, oylr kı cekmecelerı acıp tezgaha cıkıyor. Bunu ılk cocugumda da yasamıstım, e peki gec uyutursam ne oluyor 1 saat ugrasiyor um :) ortalayamadık yanı saatlerı bızımde kusurumuz var da gececek ınsalah

kolık ve reflu bır bebegım vardı ve bu 1 sene surdu
1 sene boyunca uyku nedır bılmezdım
tek tesellım omur boyu bu yasta kalmayacak elbet buyuyecek ve gececek olurdu :KK70:
eskılerı dusun kızım derdım kendıme sımdı camasır makınası var kullan at bezler var bırde elde camasır bez yıkamıyorsun 60 larda dogurmadın abartma derdım kendı kendıme konusurdum yoksa uykusuzluk ve yorgunluktan ınsan sabrının en sonunu en dibini goruyor
suan 3 yasında ve suan dıyorum kı bebekken daha kolaymıs buyudukce zorlasıyor ısler :) ama gecıcı o uyku duzenı falan hepsı yerıne oturucak

52 den sonra rahatliyor baya
benim kizim genel olarak çılgın tabi o ayri konu anasinin kizi arkami donup bir sogan dograyamiyorum onundeki herseyi bana firlatiyor ciglik ata ata
Ay allah yardımcın olsun. Ya benim kızım çok mızmız değil normalde diş dönemi hariç genelde sakin ama ven tabi bu sakin hallerini çok az gördüm diş ve ataklar yüzünden.ne zaman atak geçirse arkasından diş çıkarttı.
O yüzden bende bu kadar tahammülsüz oldum. En fazla rahat olduğu gün sayısı 15 gün filan sonra hop baştan.

Bebek boyle dıye kabullenmeyın buarada bebek uyuyamıyor her turlu uykuya ıhtıyacı var yemıyor diyede ac bırakmadıgımıza gore . Hattta bende bugun bır arkadasım ıle konusmustum bu konuyu, kendısı unlu ve basarılı bır uyku kocundan egıtım almıs ılk cocugunda. Bana bır link atmıstı. https://www.google.com.tr/amp/s/m.h...iyoritmi-ve-melatonin-hormonunun-hikayesi-amp

Bızım sorunumuzda soyle, sabah erken uyanıyor ve aksam cok erken uyumak ıstıyor uyutursam gece 2 3 saat uyanık kalıyor ben sureklı uyutmaya calısıyorum, sabah ıse gıtmem lazım kafamın bos olması lazım kendime gelemıyorum ıste oglene kadar. Sorun aksamları cok uykusu geldıgı ıcın asırı bır hareketlı, oylr kı cekmecelerı acıp tezgaha cıkıyor. Bunu ılk cocugumda da yasamıstım, e peki gec uyutursam ne oluyor 1 saat ugrasiyor um :) ortalayamadık yanı saatlerı bızımde kusurumuz var da gececek ınsalah
Benim kızım normalde 8:30 en geç uyuyan bir bebek doğduğundan beri. Gaz dönemi hariç.
Atak döneminde bile en fazla 1 saat 1 bucuk saat gecikiyordu ama bu ay çok aşırı direniyor aşırı uykusuz kalıyor ve mızmızlanıyor. Eskiden saat başı uyanırdı şimd uyuduktan yarım saat sonra uyanıp saatlerce uyutamıyorum. Bak daha yeni uyudu sabah 7 de uyanıyor daha gün aymadan. Ya inşallah düzelir ve geçici bir dönemdir. Hergün bu arada 15 dk geç uyutmaya çalışın,bugün atıyorum 8:30 da yarın 8:45 öbürsügün 9 gibi gibi istediğiniz saatlere çekebilirsiniz. Uyku konusunu çok araştırıp okudum açıkçası ama benim kızımın dişlerinden bir türlü düzene giremedi. Tam düzene giriyor atağı başlıyor o bitiyor yine diş başlıyor. O yüzden aslında bu kadar zorlanıyoruz.

kolık ve reflu bır bebegım vardı ve bu 1 sene surdu
1 sene boyunca uyku nedır bılmezdım
tek tesellım omur boyu bu yasta kalmayacak elbet buyuyecek ve gececek olurdu :KK70:
eskılerı dusun kızım derdım kendıme sımdı camasır makınası var kullan at bezler var bırde elde camasır bez yıkamıyorsun 60 larda dogurmadın abartma derdım kendı kendıme konusurdum yoksa uykusuzluk ve yorgunluktan ınsan sabrının en sonunu en dibini goruyor
suan 3 yasında ve suan dıyorum kı bebekken daha kolaymıs buyudukce zorlasıyor ısler :) ama gecıcı o uyku duzenı falan hepsı yerıne oturucak
1 sene kolik mıı :deli: ben o kolikliği ilk 2 ay yaşadım uyku nedir bilmedim. Neye uğradığımı şaşırdım napıcağımı bilemedim. O ağladıkça ben ağladım :))
Bitmeyecek sanmıştım. Gerçi şimdi de bitmeyecek geçmeyecek sanıyorum yorgunluktan. Aha yine uyandı :deli:

benim kizimda bir yasina kadar boyleydi hayati bana zindsn ederdi.saat 11 de uyur en gec 40 dk sonra uyanirdi sonra uyurdu butun gece sabaha kadar yarim saat araliklarla uyanir sut isterdi.aglamazdi ama o uykudan hic birsey anlamazdim.cok sukur 3 yasinda kuzum o bile duzeldiyse kimse umudunu kaybetmesin

Eşim geldiğinde onu uyutmaya uğraşıyorum genelde. Ona bıraktığım zaman bütün olan uykusu iyice dağılıyo çünkü uyutamıyor anca konuşup uykusunu dağıtıyo. Bu sefer daha da uğraşıyorum
Emekliyor mu yürüyor mu ? Biraz yorsan bebeği, yani sürekli kucakta tutma birak yerde debelensin,yorulsun belki uykuya gecis suresi azalır

17 aylik alerjik bebek annesi olarak yaptığım okuma ve edindiğim tecrubelerin bana verdiği hakla yazıyorum :)

Uyku sağlıklı olmanın sebebi ve sonucu. Uykusuz bebeklere huyu böyledir diyenler oluyor ama ortalama 14 saat huzurla uyumayan bebek saglikli olmadığı için uyumuyordur.

Sagliksiz olduğunu dusundurecek bir belirti göremiyorsaniz sebep alerji olabilir. Yine alerji denince ciltte reaksiyon ariyor bir çok insan ama alerji deriden başka bir çok organda tepkiye sebep olabiliyor. Benim bebegimde mide ve bağırsaklar etkileniyor sadece mesela.

Alerji testlerine yanıt veren alerjiler coğunlukla ciltte tepki verenler. Alerjiden şüphe ederseniz hiç testlerle bebeği yormadan besin alerjisi diyetini araştırıp 3 hafta diyet denemenizi oneririm. Alerjisi varsa 3 hafta sonunda huysuzlugu en azindan hafiflemeli.

Bir de aşı detoksunu arastirin, doğal beslenme ve doğal tuzlarla yapılıyor. Suni sancı, anestezi, annenin hamilelik öncesi ve doğuma kadar kullandigi ilaç, sigara, bebeğe yapılan asilar, ilaclar hatta deterjan, parfum, katkılı yiyecekler, mamalar bebegin vücudunda bir toksin yükü olusturuyor. Bebekte bu oranda alerji görülebiliyor. Süreci tersine calistirip toksin yükünü azaltirsaniz alerji de iyilesiyor. Benim bebeğim detoksla yüzde seksen oranında duzeldi şükürler olsun.

Ya ben gerçekten deliricem benim çocuğum nasıl bir çocuk artık nesi var diye düşünmekten beynim uyuştu. Gündüz uyumuyorsun hadi bütün gün,mızmızlanmaktan ağlamaktan şiştiği yetmiyor gibi gece uykusuna zar zor geçiriyorum yarım saat sonra uyanıyor. Tam olarak 1 saattie kucakta gezdiriyorum yerine koydum yine uyandı :KK57: ya delirmemek elde değil Allah aşkına 5 dk bana vakit bırakmıyor. Tuvalete bile gidiyö ağlamaya başlıyor. Napıcam ben böyle ya sinir krizi geçiricem artık.
Benım oglum da sızın cocugunuz gibiydi. 8.5 aylıkken belki daha erken basladı. Gunduz uyudugu 10 dakika olurdu ve sabaha kadar uyumadı. Ailemin yanına gittim sırf bu yuzden sehır dısındayım yalnızım yardım amaclı. Kendi evime dondum yine aynı harap olmuştum artık. O sırada bir surup duydum cok tasnif ettıgım birsey degıl sıpraktın surubun adı hem ıstah acıyor hem uyku getiriyor. Doktora sormadan vermek ıstemedıgım için doktora anlattım durumumu sonra bu surubu soyledım. Doktorum ilk basta istemedi ama sonra yazdı. Cıldırmak uzereydım ne cektım bende sızın gıbi. Yanı doktor gereken ne tahliller varsa yapıyor birsey yok. Surubu gunde 1 sefer veriyorum yatmadan 2 saat once 1 cay kasıgından az fayda ediyor. Sizde doktora goturdun isterseniz belki farklı sey onerebılır sızede. İlaçtan yana degılım kesinlikle burda yanlış anlaşılmayayım ama gercekten insanın butun enerjisini cekiyor bu yuzden anlayabiliyorum sızı. Bazen surubu vermiyorum yine aynı saatte uyuyor uyku duzenı sagladık en azından. Sizde deneyebilirsiniz bence.

Jameya Jameya high need baby diye bi kavram var,bi arastir derim, bebegin bu ozelliklere sahip gibi.
Buyudukce duzelir mi?Hafifler.
Ten tene uyumani tavsiye ederim.
Uyutup yatagina birakma.
Ya yatagina koy donene done kendi uyusun, ya da gir yanina yat,odayi zifiri karanlik yap, don arkani yat.
Ve kesinlikle uyku arkadasi edindir.

Back
X