Bu çocuğun derdi ne yahu?

Durumu degistrmeye calismayin ... cok zorlaniyorsunuz belli ... tamam cok uykusuz kaliniyor ama durumu sadece kabullenin o kendi ritimini bulucaktir elbet ... her aksam pijamalari giyidir bi kitap oku koklasin yatakta bunu her aksam yap :) uyku valti geldigini anlasin ha uyumuyorsada uyumuyor ... kabullenirsen kendine iyilik yapmis olursun... sen ne kadar stres yaparsan cocuk hiseder

Allah kolaylık versin. Eğer huyu buysa ve uykuyu sevmiyorsa gerçekten yapılacak bir şey yok. Uyku eğitimi verdim sözde ama huy değiştikçe o da bozuldu. Emzirerek uyuttum, sallayarak uyuttum, yanında uzanıp uyuttum, poposunu pışpışlayıp uyuttum ama olmadı.Beslenme miktarı, duşu, odanın ışığı, masalı ninnisi, masajı vs vs her şeyin azını, çoğunu, ortasını denedim ama kızım uykuyu hiç sevemedi. 9 aya kadar gündüzleri zar zor 2 defa yarımşar saat uyutubildim. 9 aydan sonra tek uykuya düşürdü. 2 yaşında da tamamen bıraktı gündüz uykusunu. Gece kaç milyon kere uyandığını sayamıyordum artık. 18 aydan sonra gece uykusu ortalama bir düzene girdi. Şu an 3,5 yaşında ama o bile dönem dönem bozuluyor. Kızım uyumayı gerçekten sevmiyor. İkinci sever inşallah :dua:

Jameya Jameya acaba orta kulak iltihabı filan olabilir mi?
Ben bebekken 6 ay hiç susmamışım ve kulağımda iltihap varmış.
Aklıma o geldi bir doktora mi götürseniz minigi acaba?

Benim kızım normalde 8:30 en geç uyuyan bir bebek doğduğundan beri. Gaz dönemi hariç.
Atak döneminde bile en fazla 1 saat 1 bucuk saat gecikiyordu ama bu ay çok aşırı direniyor aşırı uykusuz kalıyor ve mızmızlanıyor. Eskiden saat başı uyanırdı şimd uyuduktan yarım saat sonra uyanıp saatlerce uyutamıyorum. Bak daha yeni uyudu sabah 7 de uyanıyor daha gün aymadan. Ya inşallah düzelir ve geçici bir dönemdir. Hergün bu arada 15 dk geç uyutmaya çalışın,bugün atıyorum 8:30 da yarın 8:45 öbürsügün 9 gibi gibi istediğiniz saatlere çekebilirsiniz. Uyku konusunu çok araştırıp okudum açıkçası ama benim kızımın dişlerinden bir türlü düzene giremedi. Tam düzene giriyor atağı başlıyor o bitiyor yine diş başlıyor. O yüzden aslında bu kadar zorlanıyoruz.
Uykusuna dayanamıyor bızımkı ve ıpını koparmıs bır boga ya donmus oluyor bızımkı. Saati degısmeye calıstık baktık gecelerı. Uyanıp uyanıp dellenıyor eskı duzene donduk bırde su atak mevzusunu b6 kadar buyutme program onlıne dımı ucretlı olan. Atagı o kadar uzun gostersede cocugu etkıleyen sımsek ısaretlı olan donem sadece. Ben o programı sıldım ama baktım ıcımı fenalık basıyor etkılenıyorum s. Carım senın atagına dedım kaldırdım

Durumu degistrmeye calismayin ... cok zorlaniyorsunuz belli ... tamam cok uykusuz kaliniyor ama durumu sadece kabullenin o kendi ritimini bulucaktir elbet ... her aksam pijamalari giyidir bi kitap oku koklasin yatakta bunu her aksam yap :) uyku valti geldigini anlasin ha uyumuyorsada uyumuyor ... kabullenirsen kendine iyilik yapmis olursun... sen ne kadar stres yaparsan cocuk hiseder
Yani kabullendim gündüz uyumamasını fakat saati geldiği zaman da direnmesini kabullenemiyorum.saattir uykusuz bu çocuk saat 00:00 de uyudu sabah 7 de uyandı. Nasıl mümkün bu kadar direnmesi anlam veremiyorum gerçekten.

Ay allah yardımcın olsun. Ya benim kızım çok mızmız değil normalde diş dönemi hariç genelde sakin ama ven tabi bu sakin hallerini çok az gördüm diş ve ataklar yüzünden.ne zaman atak geçirse arkasından diş çıkarttı.
O yüzden bende bu kadar tahammülsüz oldum. En fazla rahat olduğu gün sayısı 15 gün filan sonra hop baştan.
bizimkide miz miz degil aslinda ilgi hastasi 24 saat etrafinda olayim baska seyle ilgilenmeyeyim derdinde sanirim evi supururken gelir elektrik supurgesini kapatip bana eliyle seni seni yapip parmak oynatiyo bakti hic tinlamiyorum supurgenin ustune oturup benle oda oda dolasir yani halasida boyle huyu ona cekmis sanirim dunya benim etrafimda donsun modunda resmen

Uykusuna dayanamıyor bızımkı ve ıpını koparmıs bır boga ya donmus oluyor bızımkı. Saati degısmeye calıstık baktık gecelerı. Uyanıp uyanıp dellenıyor eskı duzene donduk bırde su atak mevzusunu b6 kadar buyutme program onlıne dımı ucretlı olan. Atagı o kadar uzun gostersede cocugu etkıleyen sımsek ısaretlı olan donem sadece. Ben o programı sıldım ama baktım ıcımı fenalık basıyor etkılenıyorum s. Carım senın atagına dedım kaldırdım
Harika haftalar evet. Bilmiyorum pek anlayamadım şimşek döneminde gerçekten daha zor geçiyor fakat dişler tam atak başladığı zaman başladığı için anlayamıyorum. Bende bu kadar etkilemesine şaşırdım şuan tam şimşek döneminde.

Jameya Jameya high need baby diye bi kavram var,bi arastir derim, bebegin bu ozelliklere sahip gibi.
Buyudukce duzelir mi?Hafifler.
Ten tene uyumani tavsiye ederim.
Uyutup yatagina birakma.
Ya yatagina koy donene done kendi uyusun, ya da gir yanina yat,odayi zifiri karanlik yap, don arkani yat.
Ve kesinlikle uyku arkadasi edindir.
Önceden öyle uyuyordu ama şimdi büyüdükçe ayağa kalkıyor. Yani yatakta bile peşinde dolanmam gerek çünkü çok hareketli. Atar kendini diye gözüm üstünde. Yatar pozisyonda durmuyor zaten sürekli ayağa kalma çabasında

Jameya Jameya acaba orta kulak iltihabı filan olabilir mi?
Ben bebekken 6 ay hiç susmamışım ve kulağımda iltihap varmış.
Aklıma o geldi bir doktora mi götürseniz minigi acaba?
Onu bilere yaşadım durmadan ağlıyordu. Bu arada daha hafta başı doktordaydık hem idrar testi yaptırdım hemde kulaklarına baktı. Hiçbir sorunu yok kir bile yok kulaklarında dedi.

Bazı bebekler uykuya düşkün olmayabiliyor. Gazı biter dişi başlar, dişi biter atağı başlar, atağı biter hastalığı başlar. Bazı bebekler anneyi çok zorlarken bazıları zorlamaz . Kabullenir ve duruma uyum sağlar iseniz daha rahat edersiniz

Allah kolaylık versin. Eğer huyu buysa ve uykuyu sevmiyorsa gerçekten yapılacak bir şey yok. Uyku eğitimi verdim sözde ama huy değiştikçe o da bozuldu. Emzirerek uyuttum, sallayarak uyuttum, yanında uzanıp uyuttum, poposunu pışpışlayıp uyuttum ama olmadı.Beslenme miktarı, duşu, odanın ışığı, masalı ninnisi, masajı vs vs her şeyin azını, çoğunu, ortasını denedim ama kızım uykuyu hiç sevemedi. 9 aya kadar gündüzleri zar zor 2 defa yarımşar saat uyutubildim. 9 aydan sonra tek uykuya düşürdü. 2 yaşında da tamamen bıraktı gündüz uykusunu. Gece kaç milyon kere uyandığını sayamıyordum artık. 18 aydan sonra gece uykusu ortalama bir düzene girdi. Şu an 3,5 yaşında ama o bile dönem dönem bozuluyor. Kızım uyumayı gerçekten sevmiyor. İkinci sever inşallah :dua:
Ay ben sırf şu çocuğumun uykusu yüzünden ikinciyi düşünmek bile istemiyorum :110: yok ona kardeş filan :deli: inşallah sever .aslında uykuyu sevmeyen bebek yoktur da uyumamasıçin sebepler vardır. Ama onlar nedir çözeyorum bir türlü. Daha az uyumayı sever o ayrı birşey ama uykuyu sevmemeleri imkansız.

İstesem de deneyemem :) ev sahibim çivi bile çaktırmıyor tavana hamak assam kim bilir ne olur.
Zaten matkapla küçük bir delik delmeniz yeterli olur. İşiniz bitince alçıyla kapatırsınız ev sahibi de suyunu çıkarmış iyice ;)

Yasamayan anlamaz.oyle zordu ki benim de oglum bu sekilde hatta daha beter 3 sene surdu.genelde bebekken biter benimki uzadikca uzadi gitmesigim dr kalmadi.birgun boyle bir forumda yazdim biri gunde kac kez kaka yapiyor dedi ben de 5-6 kez deyince bence cocugunda alerji var mutlaka baktir dedi.gittim dr a bu supheyi soyleyerek ve bagirsak tepkili alerjisi oldugunu ogrendim ta 3 yasinda.diyet yaptik duzeldi ama o zamana kadar ben benden gectim.o kadar dr cozememisti

Yapmadığım şey kalmadı ya. Uyku eğitimi verdim 3 ay sonra dişi atağı bilmem ne hastalığı mahfoldu düzeni. Şimdi atak geçiriyor eyvallah 8 de uyudu ağlaya ağlaya yarım saat sonra kalktı 1 bucuk saat uğraştım bi ayakta salladım bi emzirdim bi gezdirdim bi koşturdum. Ya delirtecek yemin ederim artık uykusuyla uğraşmaktan bıktım.
Ne bi duşa girebiliyorum uyanacak diye ne doğru dürüst yemek yiyebiliyorum. İyice kafayı yicem artık.
Hoşgeldiniz dünyama:halay:
Bazı bebekler böyle, ben kabullendim.
İki tane çocuğum olduğu için ilkinde bayağı pratik yapmıştım.
Zaten hala derdim büyük 2 buçuk yaşında olanla.
Hala mızmız, yemez, içmez, uyumaz, kucakta gezer, günün 3 saatini rahat ağlayarak geçirir.
Ama benim çocuğum bu, sinirlensem de sövsem de aç da gezsem benim çocuğum.
Yapacak bir şey olsaydı emin olun ben bulurdum, yok...
Küçük kardeşi de 1 buçuk yaşında, o mızmız değil Allahtan.
Ağlama dışında diğer sorunlar aynen onda da var.
Genetik kodumun bu yönde olduğunu düşünüyorum artık.

Yani kabullendim gündüz uyumamasını fakat saati geldiği zaman da direnmesini kabullenemiyorum.saattir uykusuz bu çocuk saat 00:00 de uyudu sabah 7 de uyandı. Nasıl mümkün bu kadar direnmesi anlam veremiyorum gerçekten.
Evet ilginc ama ola bilir :) kabullen sadece canim buda düzelicek buda düzelicek ya sabir de kendine :)

Allah yardımcınız olsun demeye geldim nisan da 2 yaşına girecek kizim gece sürekli kalkıyor ağlıyor sürekli beni istiyor sürekli uyanıyor her gece aynı geçmiyor emmeye çok düşkün inşallah emmeye bıraktığı zaman gece bu kadar sık kalkmaz

Dayan diyorum sabret diyorum kendime sürekli çok zor gece sürekli odalarına gidip geliyorum

Back
X