Bu derdi taşıyamıyorum artık....

evet biliyorum tek ihtiyacımız zaman,onun şu andaki duygularından samimiyetinden eminim,ama sonrası için korkuyorum,ailesi aynı baskı ve tehditlerle onu nikah masasına kadar götürürse,ve o kız benimkini etkisine alırsa.Çünkü bu kız vasıfsız sıradan bi ev kızı hayattaki tek amacı evlenip yuva kurmak yani benimki veya başkası onun için farketmiyor

Etiketlenmekten şikayet eden birinin bu kadar etiketçi davranması....

Biz ona sağlam duramayan,anasının kuzusu adam deriz... Siz, hiçbir şeyden haberi olmayan bu konudaki en masum insanı, kızı yaftaladınız bile... biricik sevgilinize göz koymuş vasıfsız

Niyeyse hiç şaşırmadım...

O kiz nikah masasina götürürse karisi olacak farkindamisin ?
Ve siz uzak durmalisiniz artik önünüze bakmaniz gerekir,
sizinki sizin degildir artik...

Sizin hayattaki amaciniz nedir acaba ?

ınsanları böyle değerlendıreceksek sizde onlara göre genç koca arayan bır dul olursunuz

bakış açınızı değiştirin kımse kımseyı zorla evlendıremez heleki evlenmek istemeyen taraf erkekse

bence siz ilişkinizi tekrar gözden geçirin sizi evlenmeye layık bulmadığındanda bunları söyluyor olabılır

bu ilişki için tek başına mucadele edıyorda olabılırsınız

Ablacım cok uzuldum durumuna rabbım kımseyı sevdıgınden ayırmasın ;( benım dayımın esıde dayımla 2 evlılıgını yaptı. Ananem yataklara dustu ıstemem de ıstemem dıye ama ne yaptıysa vazgecıremedı dayımı. Annem dayıma destek oldu cok sevıyosan gıdelım ısteyelım dedıler. Ananem yas tuta tuta gıttı ıstedı. Sonra ne mı oldu 2 gelını oldu bırısı kızoglan kızdı yuzune bakmadı ananemın. Dıger yengem ıse evını temızlerdı her hafta yemek yapıp gotururdu. Vee en son ananem öldü ve ölüsünü yengem yıkadı. Son abdestını yengem aldırdı. Yanı en son goren yengem oldu

ya kusura bakmayin da bana biraz annesinin hastaligini falan bahane ediyor gibi geldi

ve bence niyeti diger kizla evlenip sizinle de iliskisine devam etmek.

Siz cok duygusal dusunuyorsunuz...

sana katılıyorum arkadaşım
hangi devirde yaşıyoruz ailesi zorla evlendirecekmişte bilmem ne geçin bunları
adam diğer kızla evlenecek senle ilişkisini devam ettirecek kaç hayat birden mahvolacak o kızın günahı yok onun hayatı senin hayatın çocuğunun hayatı bırak evlenecekse evlensin kendi hayatı ile ilgili en önemli kararında annesine sözü geçmiyorsa ondan zaten bir cacık olmaz

Son düzenleme:
evet haklısınız sizi taşa tutmak ne mümkün zaten yukardaki yorumlarımın hepsini okursanız bende size paralel şeyler söyledim.olayı bi noktada çok doğru kavramışsınız evet ailesi önceki zıprlığını bildiği için zaten onu takmıyor söz hakkıvermeyip oldu bittiye getiriyor bu nedenlede bana olan duygularını geçici heves görüyorlar.Ama şunu ben dulum çocukluyum diye kalbime kilitmi vurayım ben istemezmiydim aynı şartlarda biri karsıma çıksın ama gözüm tek bunu gördü kalbim tek bunu sevdi.ben istemedim bu kaderi ama elimde değil

Ben de aynı fikirdeyim.Bekarken bile kılı 40 yarıyorduk evlenirken.Olmaz değil tabi olur,evlenilir.Ama çocukları olan bir annenin daha ayakları yere sağlam basması gerekiyor.5 yaş küçük bekar bir erkeğin başka bir kadını ve çocuklarının sorumluluğunu alması riskli iş.Bugün gözü kapalaı alabilir ama ileride sorunlar çıkar.Bir de erkeğin annesinin kabul etmemesinden ziyade erkeğin sağlam duruş gösterememe sorunu var.Anne kanser olabilir.Anneyi ikna çabasına girişiceğine,başka bir kızla evlenmeye zorlanmalar.Kim kimi zorla evlendirir.Hem de bir erkeği.Bu kadar basiretsiz bir erkeğin,konu sahibi hayatına ne katacağını umuyor.Bir de nişanlanacağı kız için vasıfsız şu bu...yani :) komik.Zorla evlendirilen,sevgisine sahip çıkamayan bir erkek ne kadar vasfa sahip

aşk deyince akan sular durmuyor neyazıkki hayatımızı doğru düzgün devam ettırmemiz için aşk yeırıne mantıkla hareket edersek daha mutlu oluruz mesela siz sizden kaç yaş küçük adamın sizin çocuğunuza nasıl bı baba olur hiç düşünüyormusunuz

sizin eş seçmedeki en öenmli kriteriniz bu olması lazım

vasıfsız sıradan bi kız sözümden yanlış anlam çıkardınız,ve bir anda bana ağır ithamlarda bulundunuz.Bakın arkadaşlar ben sizlere açıklayıcı olmak adına yazıyorum cümlelerimi hatalı ifade kullanmış olabilirim bu kadar öfke ve hakareti haketmiyorum.Neyse benim anlatmaya çalıştığım şu ,o kız da ailesine sözgeciremeyen ve belklide tutucu çevrenin etkisiyle evde kaldı damgasını yemeden evlenmeyi düşünen bi kızcağız çalışan bi insan değil aileside aynı cahillikte olsa gerekki oğlanın uzatıp kaçmasına rağmen hala gelin kızımıza yüzük takın diyorlar .kız ne yapsın büyükler münasip gördü deyip susuyor.ama bu iki aile yüzünden üçümüzde yanacağız anlıyormusunuz BEN GENÇ ADAM AVCISI YAFTACI BİR DUL DEĞİLİM SADECE ÇOK SEVEN Bİ KADINIM bana saygınız yoksa fikirlerinizi paylaşmayın bedduanızı edip noktayı koyun canınız sağolsun yine de vakit ayırdınız bana

sizde yalnış anlamışsınız bu kelimeleri kendı fikrim olarak yazmadım sadece sevgilinizn ailesının sizi nasıl gördüğünü yazdım yanı ne hakaret nede beddua etmedım kendı adıma
aşka saygım var ama bütün önceliği aşk olan insanların doğru düşündüklerine inanmıyorum

doğru söylüyorsunuz dul olmak ayıp değil anne ve babaların hiç evlenmemiş çocuğunun çocuklu ve kendinden büyük bir bayanla evlenmek istemesini kabullenememesi çok doğal böyle durumlarda kimse karşısındakine şans vermez tanımaya çalışmaz ki tanısada sonuç büyük ihtimalle değişmez yine istenmeyen gelin olunur madem annesini kırmak istemiyor en azından başka birinin başını yakmasın

Son düzenleme:
Peki burda o kızın günahı ne?

Sizin çektiğiniz acıların vebalini neden başka biri ödesin?

O yüzük takılıp atıldığında, hele ki başka biri için terkedildiğini öğrendiğinde o kızın acılarını kim silecek? Onun acılarını kim yüklenecek?

O nasıl kaldıracak bunları?

Bana tek derdiniz aşkınız gibi geldi, arada kalanların canı çıksın misali.

Siz 17-18 yaşında değilsiniz. Eğer sadece sizinle düşünseydi sizinle evlenirdi emin olabilirsiniz.

Peki o kız ev kızı, vasıfsız diye kalbine kilit mi vuracak evlenmeyecek mi??
Sİzi dul diye etiketlemeleri ne kadar çirkinse, sizin de "ev kızı, vasıfsız" etiketiniz o kadar çirkin..

Peki bu kızın nişanlanacağı erkeğin birisiyle flört ettiğini, ondan başka kimseyle evlenmeyecek kadar çok sevdiğini bildiğinden emin misiniz ki kızın ya da ailesinin ardından atıp tutuyorsunuz??
Emin olun insanlar bu kadar gurursuz değiller ne kadar cahil olsalar da..

Zaten ağzınız yanmış bir evliliği noktalamışsınız.

Ben 1 yıllık evli olmama rağmen aşkla peynir gemisinin yürümeyeceğini pekala öğrendim.

Hem çocuğunuz var, hem sizden küçük hem de hiç evlenmemiş bir insanla sırf aşık olduğunuz için evlenmek niyetindesiniz.

Ben bu kararı sağlıklı bulmuyorum, tabiki mutlu olmak hakkınız, ama bu kriterleri göz önüne alırsak mutlu bir evlilik süreceğinizi zannetmiyorum.

Siz bence bu gönül sızısından önce doğru bir karar mı vermişsiniz onu düşünün onu sorun sorgulayın.

Leyla ve mecnun gibi bahsediyorsunuz da
Ben ikinizi de o kadar masum bulmadım

Sevgiliniz 15 yaşında ergen değil dimi ? Zorla nikah kıydıracak değiller herhalde
Ne demek yüzük takıyorum ama atarım gelirim sana

Siz de dört gözle bunu bekliyorsunuz
Karşı tarafı hiç düşündüğünüz yok
Kusura bakmayın ama ah alırsanız mutlu olamazsınız

Şimdi adam gibi çıkıp ben sözlenmek istemiyorum demeli, şu an diyemiyorsa sonra da yüzük filan atamaz
Hatta evlenir bi güzel de sana masumu oynar
Silah zoruyla ne yüzük takılır ne imza attırılır
Bunları siz de biliyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…