- Konu Sahibi niluferkoc
-
evet biliyorum tek ihtiyacımız zaman,onun şu andaki duygularından samimiyetinden eminim,ama sonrası için korkuyorum,ailesi aynı baskı ve tehditlerle onu nikah masasına kadar götürürse,ve o kız benimkini etkisine alırsa.Çünkü bu kız vasıfsız sıradan bi ev kızı hayattaki tek amacı evlenip yuva kurmak yani benimki veya başkası onun için farketmiyor
evet biliyorum tek ihtiyacımız zaman,onun şu andaki duygularından samimiyetinden eminim,ama sonrası için korkuyorum,ailesi aynı baskı ve tehditlerle onu nikah masasına kadar götürürse,ve o kız benimkini etkisine alırsa.Çünkü bu kız vasıfsız sıradan bi ev kızı hayattaki tek amacı evlenip yuva kurmak yani benimki veya başkası onun için farketmiyor
ya kusura bakmayin da bana biraz annesinin hastaligini falan bahane ediyor gibi geldi
ve bence niyeti diger kizla evlenip sizinle de iliskisine devam etmek.
Siz cok duygusal dusunuyorsunuz...
Şimdi siz beni taşlayacaksınız belki ama dürüst olmak lazım. Ben anne olsam benim oğlum da hem kendisinden yaşça büyük, hem de birden çok çocuğu olan biriyle ilişkide olsa ve evlenmek istese ben de tepki gösterirdim. Çünkü daha önce bir evlilik yaşamamış ve çocuk sahibi olmamış olan oğlumun bu sorumlulukları hayatın gerektirdiği gibi sindire sindire öğrenmeden, daha ne olduğunu bilmeden böyle bir taşın altına elini koymasını istemezdim. Aynı şekilde bir kızım olsaydı da daha önce evlilik yapmış ve birden çok çocuğu olan biriyle evlenmesine bu şekilde tepkili yaklaşırdım. Bu noktada bu tepkili tutumumu sakinleştirebilecek tek kişi de oğlum olurdu. Eğer evlat, annesini bir şekilde sorumluluk sahibi olduğuna ve sizin ve çocuklarınızın sorumluluğunuzu almaya hazır olduğuna inandıramazsa -ki zor- anne tabii ki izin vermez böyle bir evliliğe. Yazınızda "bu çapkın zıpır bana bağlandı" diye yazmışsınız, siz sevgilinizin çapkın zıpır olduğunuzun farkındaysanız annesi çok daha önceden beridir farkındadır ve muhtemelen sizin ilişkinize de bu yüzden sizin baktığınız gibi devlerin aşkı gözüyle bakamaz. Yine bu noktada annenin bakış açısını değiştirmesi gereken sevgilinizmiş. Ama değiştirmezse de siz de bir anne olarak, karşınızdaki annenin tereddüt ve karşı çıkışlarına biraz daha empati kurarak bakabilmelisiniz diye düşünüyorum.
evet haklısınız sizi taşa tutmak ne mümkün zaten yukardaki yorumlarımın hepsini okursanız bende size paralel şeyler söyledim.olayı bi noktada çok doğru kavramışsınız evet ailesi önceki zıprlığını bildiği için zaten onu takmıyor söz hakkıvermeyip oldu bittiye getiriyor bu nedenlede bana olan duygularını geçici heves görüyorlar.Ama şunu ben dulum çocukluyum diye kalbime kilitmi vurayım ben istemezmiydim aynı şartlarda biri karsıma çıksın ama gözüm tek bunu gördü kalbim tek bunu sevdi.ben istemedim bu kaderi ama elimde değil
sizde yalnış anlamışsınız bu kelimeleri kendı fikrim olarak yazmadım sadece sevgilinizn ailesının sizi nasıl gördüğünü yazdım yanı ne hakaret nede beddua etmedım kendı adımavasıfsız sıradan bi kız sözümden yanlış anlam çıkardınız,ve bir anda bana ağır ithamlarda bulundunuz.Bakın arkadaşlar ben sizlere açıklayıcı olmak adına yazıyorum cümlelerimi hatalı ifade kullanmış olabilirim bu kadar öfke ve hakareti haketmiyorum.Neyse benim anlatmaya çalıştığım şu ,o kız da ailesine sözgeciremeyen ve belklide tutucu çevrenin etkisiyle evde kaldı damgasını yemeden evlenmeyi düşünen bi kızcağız çalışan bi insan değil aileside aynı cahillikte olsa gerekki oğlanın uzatıp kaçmasına rağmen hala gelin kızımıza yüzük takın diyorlar .kız ne yapsın büyükler münasip gördü deyip susuyor.ama bu iki aile yüzünden üçümüzde yanacağız anlıyormusunuz BEN GENÇ ADAM AVCISI YAFTACI BİR DUL DEĞİLİM SADECE ÇOK SEVEN Bİ KADINIM bana saygınız yoksa fikirlerinizi paylaşmayın bedduanızı edip noktayı koyun canınız sağolsun yine de vakit ayırdınız bana
Ben de aynı fikirdeyim.Bekarken bile kılı 40 yarıyorduk evlenirken.Olmaz değil tabi olur,evlenilir.Ama çocukları olan bir annenin daha ayakları yere sağlam basması gerekiyor.5 yaş küçük bekar bir erkeğin başka bir kadını ve çocuklarının sorumluluğunu alması riskli iş.Bugün gözü kapalaı alabilir ama ileride sorunlar çıkar.Bir de erkeğin annesinin kabul etmemesinden ziyade erkeğin sağlam duruş gösterememe sorunu var.Anne kanser olabilir.Anneyi ikna çabasına girişiceğine,başka bir kızla evlenmeye zorlanmalar.Kim kimi zorla evlendirir.Hem de bir erkeği.Bu kadar basiretsiz bir erkeğin,konu sahibi hayatına ne katacağını umuyor.Bir de nişanlanacağı kız için vasıfsız şu bu...yani :) komik.Zorla evlendirilen,sevgisine sahip çıkamayan bir erkek ne kadar vasfa sahip
Siz 17-18 yaşında değilsiniz. Eğer sadece sizinle düşünseydi sizinle evlenirdi emin olabilirsiniz.arkadaşlar bende ilk başta öyle düşündüm ama inanın niyeti o kızla evlenmek değil zaten evlilik taraftarı bi karakter değil özgür ruhlu bi karakter evliliği sadece benimle düşündü .o kızın bişeyden haberi yok oturup konuştukları bile yok aileler ortaçağ zihniyeti ile hala kendi aralarında hazırlık yapıyorlar i,benimki çok dürüst bir erkek ne hissediyorsa söyler ve ardına bakmadan gider yalanını hiç yakalamadım.Evlenip mutsuz olana kadar ne gecer ki elimize o kızada yazık bizede yazık olur.Ayrıca ben bu acıya onun düğününe bile dayanamam şimdi bile ne durumdayım
Peki o kız ev kızı, vasıfsız diye kalbine kilit mi vuracak evlenmeyecek mi??evet haklısınız sizi taşa tutmak ne mümkün zaten yukardaki yorumlarımın hepsini okursanız bende size paralel şeyler söyledim.olayı bi noktada çok doğru kavramışsınız evet ailesi önceki zıprlığını bildiği için zaten onu takmıyor söz hakkıvermeyip oldu bittiye getiriyor bu nedenlede bana olan duygularını geçici heves görüyorlar.Ama şunu ben dulum çocukluyum diye kalbime kilitmi vurayım ben istemezmiydim aynı şartlarda biri karsıma çıksın ama gözüm tek bunu gördü kalbim tek bunu sevdi.ben istemedim bu kaderi ama elimde değil
vasıfsız sıradan bi kız sözümden yanlış anlam çıkardınız,ve bir anda bana ağır ithamlarda bulundunuz.Bakın arkadaşlar ben sizlere açıklayıcı olmak adına yazıyorum cümlelerimi hatalı ifade kullanmış olabilirim bu kadar öfke ve hakareti haketmiyorum.Neyse benim anlatmaya çalıştığım şu ,o kız da ailesine sözgeciremeyen ve belklide tutucu çevrenin etkisiyle evde kaldı damgasını yemeden evlenmeyi düşünen bi kızcağız çalışan bi insan değil aileside aynı cahillikte olsa gerekki oğlanın uzatıp kaçmasına rağmen hala gelin kızımıza yüzük takın diyorlar .kız ne yapsın büyükler münasip gördü deyip susuyor.ama bu iki aile yüzünden üçümüzde yanacağız anlıyormusunuz BEN GENÇ ADAM AVCISI YAFTACI BİR DUL DEĞİLİM SADECE ÇOK SEVEN Bİ KADINIM bana saygınız yoksa fikirlerinizi paylaşmayın bedduanızı edip noktayı koyun canınız sağolsun yine de vakit ayırdınız bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?