Bu derdi taşıyamıyorum artık....

Hayır şunu anlamıyorum,

kızın bu evliliği aile ve çevre baskısıyla kabul ettiğini, ailesinin de kızımız evde kalmasın edasıyla bu evliliği istediğini NERDEN BİLİYORSUNUZ?

Her mesajınızda ısrarla bu vurguları yapıyorsunuz, Vicdanınızı bu şekilde mi rahatlatıyorsunuz?

Bu hikayede çocuklarınızı göremiyorum ben, iki kişilik bir dünyadan bahsetmeyin siz bir annesiniz.

Şu an bile ağırlığını koyamayan bekar bi erkekten söz ediyoruz
Anne ben bunu seviyorum, diğeriyle ne sözlenmesi diyemiyo

Ailesi çoculu dul kadın diye sizi istemiyo
Tutun ki herşey dediğiniz gibi oldu ve bi şekilde sevgiliniz sözü attı sizle evlendi
O aile ve bahsettiğiniz tüm akrabalar size rahatlık verecek mi sanıyorsunuz
Çocuklarınızı düşünmenizi tavsiye ederim
Bugün güle oynaya istenilen gelinler bile yaırn neler çekiyo ailelerden
Siz fazla dizi izlemişsiniz bence
İki gönül bir olunca samanlık seyran filan olmuyo

Ailede suclu,
sende suclusun,
sevgilinde suclu,
tek masum o kiz oldugundan onu savunmak bize dusuyor

olmaz zaten arkadaşım ilk gördüğüne balıklama atlanmaz ki erkeğin yaşı büyük oldumu oluyorda kadının yaşı büyük oldumu olmaz zaten kadınlar daha çabuk çöküyorlar kaldı ki sen annesin eşinden yediğin darbeden sonra sığınacak liman aramışsın ilk gördüğünede balıklama atlamışsın olmaz sevgi değil de liman bence bu senin için
aklını başına al bak yaşadığın ilişkinin artısını eksisini düşün münazara yap bak dediğimE gelicen zaten
yazık çocukların varmış aklına başına al bence önceliğin çocukların olsun biz annelerimizden öyle gördük kendilerinden bile önce tuttular bizi
sevdiğim dediğin adama gelince oda seni avucunda tutmak için rol yapıyor belli yoksa annesi dayısı nasıl zorla evlendirecekler el değmemiş temiz aile kızını(onların zihniyeti ve deyimiyle sözüm meclisten dışarı) alıcak eş yapacak kendine ama bir taraftan senin eşinden ayrılmış olmanı kullanacak senden de olmayacak kestane kebap yani
seni gerçekten çok seviyorsa ne pahasına olursa olsun yanında olur ailesine resti çeker gerekirse siler yanında olur bundan şüphe etme sakın

Son düzenleme:
hepinizin yorumunu okuyor ve düşünüyorum ve çıkan sonuca göre bu adam beni kandırıyor aptal yerine koyup o kızla evlenmeyi istiyor o zaman yapacak birsey yok . Bu durumda bende daha fazla arabozucu olmadan aradan çekileyim.olumlu veya olumsuz tüm yorumlarınız için sağolun arkadaşlar

hepinizin yorumunu okuyor ve düşünüyorum ve çıkan sonuca göre bu adam beni kandırıyor aptal yerine koyup o kızla evlenmeyi istiyor o zaman yapacak birsey yok . Bu durumda bende daha fazla arabozucu olmadan aradan çekileyim.olumlu veya olumsuz tüm yorumlarınız için sağolun arkadaşlar,hakkınızı helal edin

Ve evlendiler 1 cocuklari daha oldu,
Kaynanada torun hatrina hadi gidip geliyor,
eski esinden olan cocugun dislansa mesela,
istenmeyen gelinsin sonucta,
nasil rahat edeceksin...
cocugunun psikolojisi senin askindan onemlimi,
niceleri var cocugu icin evlenmeyen..
evlenme demiyorum ama dengin biriyle evlen,
zorlada yapsaniz bu isi dusundugun gibi arkadasinda dedigi gibi samanlik seyran olmayacak belli...

bu devirde kalmadı öyle ailem zorla evlendiriyor masalları. kızlar bile ailelerine posta koyarken erkekler nasıl yapamaz?

çok açık ki,sevgiliniz genç bir hanım bulmuş onunla geleceğine yön vermek istiyor,sizi de elinin altında tutma çabasında.

inanmak ya da inanmamak sizin elinizde tabi.

Aynen ben de bunu sordum ama cevap gelmedi konu sahibinden

Açıkçası biraz öyle
Yani rest çekmen lazım
Benim kadar seviyorsan bunu göstermelisin
Sözlendikten sonra yüzüğü de atsan nafile
Çocuk oyuncağı işler değil vs. gibisinden

Tamam sen bi sözlen olmazsa at gel nedir ?
Hep elinin altında bi seçenek gibi düşünmesi bile çok incitici bence
Bugün bile kimseye eyvallah diyemeyen biriyle evliliği düşünmekte yürek ister
Bugün eyvallah çekemeyen yarın ohooo yani
Siz de 18 inizde cahil biri değilsiniz, bunları sadece duygularla değil birazda mantığınızla tartın ve çocuklarınız dışında kims eiçin ölüp bitmeyin lütfen

Aklın yolu bir..

konunuzu baştan sona okudum ve hala bu kadar kolay kandırıldığınız için şaşkınlıkla okumaya devam ediyorum, bence burda suçlu varsa o da sevgiliniz , ayrıca dikkatimi çekti eleştiriye hiç açık değilsiniz burda kimse sizi pohpohlayıp atsın nişanı o kızı ziyan etsin sizin kollarınıza koşsun demez, siz bence sadece kendinizi düşünüyorsunuz, çapkın zıpır dediğiniz adam acaba size oyun oynuyor olamaz mı biz sadece size yeni bir bakış açısı kazandırmaya çalışıyoruz

Siz uğursuz bir evlilikten nasibini çoktan almış birisiniz, üstelik annesiniz. Sadece aşk için evlenilmeyeceğini herkesten daha iyi tecrübe etmiş olmanız gerekir. Aşktan önce mantığın, uyumun, ve davul misali denkliğin olması gerektiğini de.

Hiç acı falan çekmeyin, zaten bir şekilde ailesini ikna edip evlenseydiniz, annesi kanserden öldüğünde kanserden öldü demeyecekler "acıdan öldü" diyeceklerdi. Bu evlilikte huzur yok bu belli. Bile bile lades demeyin.

Kesinlikle
Bazı şeyleri anlamak için müneccim olmaya gerek yok
En başından yeterince sinyal vermişler

çocuk konu sahıbının pek umrunda görunmuyor ne yazıkkı oysakı en çok onun mutluluğunu düşünmeli

Hayır adam da kendini bulunmaz hint kumaşı sansa haklı yani
Ne demek ben bi sözleneyim sonra olmadı atar gelirim
Oldu canım zaten otobüs bekler gibi ben hep burda seni beklerim

Aksam gelip 2 birsey uydurunca umarim bu kararinda durursun,
elbette üzüleceksiniz ama kararinin arkasinda durmalisin...

Birde bu kadar asik olan senin 2 yorumla aradan cekileceginide pek dusunmuyorum ya neyse...

Canım,sorumluluk sahibi bir insanın sana da sorumluluğu olması lazım.Yani sıradaki kız gelmesin diye,eldeki kızı kullanıp zaman mı kazanacak.Ya bi de ailenin yerine koy kendini.Annesin.Tamam sevmeye sevilmeye hakkın var da.E biraz olanaklı birşey olsun.Anne hasta kanser.Ona da yazık.O da şu an üzülüyordur.Hastalığı depreşse,kadına birşey olsa,bu çocuk seni ve kendini suçlamayacak mı?vicdan azabı çekmeyecek mi?Hastalığını kullanıyor diyorsun da,kadın hasta zaten kullanmaya gerek yok.Bir kanser hastasının tedavi sürecini biliyor musun?Ölmeden oğlum düzgün bir evlilik yapsın,gözümü rahat kapatayım diye bakıyordur.Oğlunun sevdiği kadın kendinden 5 yaş büyük.Hadi yaş önemli değil.Çocukları var.E kendi oğlunu da az çok biliyordur.Başka çocukların sorumluluğunu almak,yarın öbür gün kendi çocuğunuz olsa,arada üveylik olacak.Ya bir de bir çocuğun sorumluluğu büyük bir iştir.Hem de kendisinin olmayan çocukların.Bak çocukların var.Bu adamın ailesi seni istemiyor.Knedilerine göre kaygıları var.Annesi hasta.Bu adam aileye söz geçirmeyi bırak,evlendirilmeye bile karşı gelemiyor.Senden ayrılır.Gerçekten ayrılırsınız.Ailesine de ben ayrıldım bitti derAma sevmediğim bir kızla evlenmem der geçer.Bu onu da diyemiyor.Elin kızının ne günahı var.Dediğin gibi vasıfsız,anne baba sözünden çıkamayan bir kızdır.Bunla evlenceksin demişlerdir.Kocası bilir,evlenir.Karşı gelemiyorsa napsın.

Bu yorumlar da kafi gelmediyse, olur da yine tereddütlerin olursa
Bir derdim var bölümünü sıkça takip et

' En başında da şöyle şöyle olmuştu ama düzelirler sandım evlendim '
' En başında bana ayrılacam dedi ama XX yıl geçti hala ayrılamadı ve ben artık ne yapacağımı bilmiyorum ' vs. diye açılan çokça konu göreceksin maalesef

Yaşadıktan sonra değil de bazı şeyleri yaşamadan tecrübe etmeni dilerim
Evlatların adına ben bile endişe duyuyorum sadece duygusal bakma olaylara lütfen

Yaşanmış nacizane bir örnek:

Bir tanıdığım vardı(30 yaşına yakın bir erkek), o hafta düğünü olacaktı hiç de heyecanlı değildi. Sanki başkasının düğününe gidiyor gibiyim diyordu. Çevresinden gördüğü "artık evlenme yaşın geldi de geçiyor" baskısıyla kabul etmiş evlenmeyi, öyle söylüyordu.

Evlendi, evlendiği kadın da eski komşumuzun kızıydı. Kızı dövdü hırpaladı, yüzüne bakmadı. Kaynana desen kıskançlığa büründü, oğlu yoldan geliyordu, kadın oğlunu geline yanaştırmıyor kendi yanında yatırıyordu. Üstelik bu evliliği çocuğun ailesi istemişti !

Sonra bu iş yürümedi, kız evi terketti. Boşandılar.

Meğer oğlanın başka bir şehirde yavuklusu varmış, çocuk bile yapmışlar kimsenin haberi yokmuş. Ailesi onunla evlenmesini kabul etmeyeceği için başka biriyle evlenmemeye direnebildiği kadar direnmiş. Sonunda çevreden gelen artık evlen baskısına dayanamamış. Kabak da bizimkinin başına patladı.

Bütün bunlara rağmen o kıza hiç mi el sürmedi? Kardeş kardeş uyudular mı? Tabiki hayır. Kızın hem hayatını çaldılar, hem bekaretini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…