bu dert beni hasta etti bebegim ve kaynanam!

Gunesveay

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2013
14
0
286
Bolu
hanimlar merhaba ben bu forumu yeni gordum dururumumuz iyi cok sukur evliyim yeni dogum yaptim boluda yasiyorum sorunum benkaynanamla ayni evde yasiyorum esimin isleri iyi degil daha yeni toparlaniyoruz 5 yillik evliyim yeni bebegim oldu tup bebeklen oldu kaynanamin cahilliklerine sabrediyorum zaten evlendigimden beri yapmadigini birakmadi ama ben bile bile evlendim simdilik ses etmiyorum cocuk ozleminden dolayi zaten kafam hep doluydu

simdi bir aylik bebegim var bir aydir inanirmisiniz devamli yikar uyut uyutt uyutt tamam derim susmaz devamli karisir birlik oldugumdan zaten ses edemiyorum o zaman oturmasaydin diceksiniz ama ben raziyim. \sadece bu kadini nasil umursamayabilirim sinirimi icime atiyorum birlik yasayip binu yapabilen var mi yardimci olur musunuz kaynanamin direftflerine karsi emirlerine karsi gelmemisimdir ama sinir oluyorum artik icime ata ata hasta oldum cok mutsuzum esimi ve bebegimi cok seviyorum o kadar misafirleri gelir yemeklerini yaparim guleryuzluyumdur
ama gecen komsular geldiler her biri bir laf soyluyor bebegin cok sisman kaynanam da diyor ben bakiyorum hadi sumeyye kizim gotur yatir hadi altini al hadi sunu yap bunu yap/\ nasil kafama takmayabilirim ev hanimiyim bebegim kucuk evden ayri bir yere cikma imkanimiz yok esim yenoi is kurdu kednsine daha toparlayamadi nolur bana bir sey deyin mutlulugumu kaybeettim artik...

beraber oturdugunuz sürece bu durumlar devam edicek..

güzelikle söyleseniz annecim kırlıyorum yapmayın böyle deseniz..

bu durumda suyuna gıtmekten baska yapabileceginiz bişey yok malesef..

Madem şimdilik orda kalmaktan başka şansınız yok kendinizi fitlemeyin kafaya takmamaya çalışın..Ne bileyim babanesidir heves ediyor diye düşünüp canınızı sıkmayın. Boşverin varsın o kendi iyi baktığını düşünsün takmamaya çalışın

aslinda bir yontemim var denemek istiyorum ama cekiniyorum kaynanamdan sessiz gorunur ama bagirir cagirir istedigini yaptirir basbakan resmen yaa

belki deneyip sonuc alanvardir mesela cocuga bazen bekmez caliyor agzina sonra neyse ilk basta gogsume de suruyordu ama simdi yapmiyo unuttu herhalde banyo ettirir sonra zeytinyagi surer bazen bazen de baska yontemleri var sinir oluyorum bana bir sey deyince tamam anne diyorum ama eninde sonunda yapiyorum

acaba tamam anne desem kendi bildigimi yapsam istedigi kiyafetleri giydirmesem de mesela pazardan 2 liraya alt esortman aldi cocuga hic guzel degil giydirmek istemiyorum onu giydir deyince tamam anne deyip kendi istedigimi giydirsem acaba nolur kavga ciksin da istemiyorum boyle esimle aram bozulsun da istemem

Mantıklı gelenleri yap gelmeyenleri yapma ne canım her dediğine de tamam denmez ki.

İpin ucunu coktan kacırmıssın güzelim..Aynı evdesiniz diye hersey onun istedigi gibi olmak zorunda degil.Biraz agırlıgını koy.Babanne sonucta hevesleniyor ama bu kadar söz hakkı olmamalı.Ne demek gögsüme pekmez sürüyor cocuga veriyor hic iyi degil..Umarım en kısa zamanda kendi düzeninizi kurabilirsiniz..

pardon yanlis anladiysam affola
bekmezden kastiniz pekmez degil mi
yani 1 aylik bebege pekmez mi veriyor
birde gögsüne sürüyor demissiniz
bunlardaki amac nedir?

canm benim oyle yapman ise yarayabilir belki...

bence bi dene.. tamam de ama kendi istedigini giydir ve konuyu degistir... bazen onun dedikleri mantikli olabilir ama ben hatirliyorum kaynanam eltim ben sofradayiz birkac kadin daha var cocuk miziklanmisti uyut hadi yatsin bu cocuk uyut uyutt deyip durmustu eltim de patlamisti

yani cok sinir bozucu bir durum... ama sen de inada bindir... o ne kadar uyut derse sen de tamam anne de gulumseyiver... ama saat 3 te yaticaksa o zaman yatir...

Ne güzel tam da böyle birşey yazmayı düşünüyordum.

Madem beraber yaşamak zorundasınız bişey dediğinde tmm deyin ,yine bildiğinizi yapın.kıyafetle ilgilimi neden giydirmedin derse duruma göre bişey uydurursun nasılsa, kirliydi dersin vs.

Bebişin analı babalı büyüsün, daha lohusasın sen duygusal git gellerinin olacaktır zamanla daha relaks olursun merak etme.

Sana tek tavsiye olarak şunu söyleyebilirim ancak...

Kendinden taviz vermişsin en başından,vermeye hala devam edeceksen et...Ama asla ve asla çocuğunla ilgili konularda taviz verme...Sadece kayınvaliden için demiyorum,kendi ailene,dostuna,komşuna..Kimseye çocuğuna müdahele etme hakkı verme.Bebeğinle ilgili kararları sen ve eşin alın.O sizin çocuğunuz.

Tüp bebekle oldu diyosun,benimde bebeğim olmuyor....Kimbilir o aşamaya kadar ne acılar çektin,ne kadar çok gözyaşı döküp dua ettin,için yansada belli etmemeye çalıştın kimseye.Yaşıyorum aynı şeyleri ve anlıyorum..Çocuk konusunda çok hassasım,lütfen taviz vermeyin bu konuda,karıştırmayın kimseyi...

evet canim uzun zaman benim de olmadi cok kotu zamanlar yasadim hep sabrettim dua ettim seni cok iyi anliyorum simdi ise ne mi oldu yine sabrediyorum aslinda kaynanam iyidir torununu sever ama bana gicik ve cok kiskanc oldugu icin sinir etmeye calisiyor yani beni sinirlendirmek hosuna gidiyor sofradayiz kaldirmak maksatli sunu getir cocugun susu eksik bunu yap aslinda o anda yapilmasa da olur da iste ben de yeni yeni ogreniyorum her seyi

bundan sonra tamam anne deyip yapmicam konuyu degistiricem valla baska turlu zor...

Öncelikle bebğini hayırlısıyla , sağlıkla büyüt inşallah.
Kayınvalidenide kafana takmamaya çalış.
Madem bir müddet daha beraber yaşamaya mecbursunuz onu idare etmeyi gerektiğinde saygı
Sınırlarını aşmadan cevap vermeyi öğrenmelisin.
Edepsizlikle , bağırıp çağırarak seni sindirmesine müsade etme.
Neyi isteyip, neyi istemediğini ifade edebilmelisin.
Kıskançlıktan ve beni sinir etmek için uğraşıyor demişsin.
Ona bunu başardığını hissettirme.
Eşinin tutumu nedir bilmiyorum ama inan buda çok önemli.
Üzüldüğünü hissetti ama eşine asla annesini şikayet etme
Allah sana sabır versin ve tez zamanda kendi evine taşınmayı nasip etsin inşallah.

amin canim cok sagol yontemim nasil acaba uygulasam olur mu belki de kadinlarin kaynana sorunlarina kesin couzm olur hatta bir konu bil eactim su an

belki bu uzuntulerimiz gecer bunalimlarimza bir nebze cozum olur kusura bakmayn sacmalamis da olabilirim cunku iyice sinir hastasi etti beni bu kadin

aynı maksatlı iki ayrı konu açmışsın, bir tane yetermiş aslında.

konuya gelecek olursak, eşine bu rahatsızlıklarından hiç bahsettin mi?
tavrı ne?

bende birlikte yasıyorum ama kendı hayatımı yasıyorum...sende dene..gıydırmek ıstedıgını gıydır yedırmek ıstedıgını yedır.neden dıye sorarsan ben böyle ıstedım daha hosuma gıttı onuda baska zaman giydiririz de..sana emirler verıyosa sonra kalkarım basım agrıyo de sonra yaparım migdem bulanıyor de..öldürmiccek ya senı.sen tavrını koy ne kaybedeceksınkı.esınmı kızacak basın agrıyodu yapmadın.

canım bunlar hep olan şeyler. ama aynı evde olunca dayanılmaz oluyo işte. bebeğim 16 aylık hep ben baktım bu güne kadar bakkala bile giderken emanet edeceğim kimse yok şimdi bu duruma alıştımda anneme bırakıp pazara bile gitsem nasıl dönüyorum eve bende bilmiyorum.

yani herşeyiyle cahil halimle ilgilendim gayet maşallah sağlıklı kilosu iyi. hepte öyle oldu. ama kv. hep bi hastalık yakıştırır. görümce gelir su ver su ver çocuğa ayy susuz bu çocuk der. bende sağol 6 ayda bi geliyosun çocuk su içiyo sayende diyorum :)). annem altını değiştir. ağlar çocuk ben anlarım açmı uykusuzmu ağlamasından. ben derim uykusu var. kv der. yok aç. yok altı kirli. başalarlar derss vermeye. neymiş kahvaltıda çay peynir ekmem karıştırıp vercekmişim çocuğa o ne be köpeğe versen yemez yani. bide sebze çorbası yaparım ıyyy herşey var içinde nasıl yiyicek çocuk der. çelişkiye bak. 4 aylık çocuğa reçel verir. çay verir. 16 aylık çocuğa renk katıcak kadar çay demi koyarım aaaaa çay verilirmi der. ulan 4 aylıkken kedi demli çayından veriyodun ya ben yapıncamı kabahat oldu. 6 aylık çocuğa sütlaç yaptım der. yok deriz süt yask anlamaz illa vericez süt pastörize değil hiç olmaz deriz burun kıvırır.

çocuğa mama yedirmeme izin vermez oyunla iyi kötü yedirirken elimden bi hışım kaşığı alır çocuğun üstü başı batar ama yediremez yok bu çocuk yemek istemiyo bunu der.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa valla çığlık atasım geldi daha bisürü şey. ama sen düşün oğlum 16 aylık ve biz en fazla ayda 1 kez görüşüyoruz destan yazarım buraya allah beraber oturanlara sabır versin.

ayy sok oldum valla hısımla kaşığı alınca siz napıyosunuz peki bir şey demiyor musunz yaa deli olacam

daha kolayı var ki . giydir .bişi dök bebişin üstüne. sonradaa aaaaa eliyle çarptı batırdı üstünü olur

Son düzenleyen: Moderatör:

Zor bir durum, nedense bebek konusunda herseye karismayi çok seviyorlar...
Eminim Kv den bebegi çok seviyor ve tecrubeli oldugu için herseyi en iyi onun bildiginin kanaatinde..

Annesi sensin ve senin ne istediginin daha onemli oldugunu hissettir...
Uyut dediginde mesela ve uykusu yok ise "simdilik uykusu yok 1 saat sonra uyutucam" de mesela, sut ver dediginde "aciktigini dusunmuyorum, bebegin kuçuk yasta çok kilolu olmasi ilerde obeziteye sebep olabilir zaten acikirsa belli eder merak etme" de vs...

Bu arada benim kv bir ay bebegime bakti kontrole gittigimizde doktor kizdi çok kilo almis diye megersem her agladiginda kv emzik gibi biberon vermis ! bebegin için en dogrusu ne ise onu yap ama tatli dille anlat, zamanla anlar sozun sen de bittigini...

Bazi konularda kv varligi senin için avantaj bazen ev, yemek, bebek, soguklar derken anne disariya adim atamiyor depresyona giriyor nerdeyse en azindan senin o sIkIntin yok.. ya da Allah korusun esin yokken atesi çiksa bisey olsa kv nin varligi guç verir, bunu da goz ardi etme...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…