bu dert beni hasta etti bebegim ve kaynanam!

kaynananın konuşması dışında bir zararı yok gibi.konuşması da daha bebeğin yeni doğmuş,bakımını bilmediğini düşündüğünden olabilir.bebeklerin sık yıkanması iyidir.zeytinyağı da bebeğin cildini besler,bir zararı yoktur ve pişiği önler.bunları yapmasında ne sakınca görüyorsun ki.pekmezi de muhtemelen memeye alışsın diye yapmıştır,bak şimdi yapmıyor demişsin.ayrıca bunları annen yapsa sinir olurmuydun

içim şişti ya
bende de var öyle çok bilmiş kaynana
onların yaptıklarıda dedikleride eskide kalmış o zamanın dogrularıymış
zaman degişti cahilce davranmaya devam ediyorlar
müsade etme göz yumma o çocugun annesi sensin kaynanan degil
bir çocuga tecrübesizde olsa en iyi annesi bakar
herkes yerini bilsin anlat ona derdini

ben bebeginin gobegine bozuk para bile baglayan kaynanalar gordum okudum

konu sahibi yapilanlara tamam dedigini fakat kaynanasinin inatla onu sinir etmek icin davrandigini soyluyor

ya kac tane konu okuduk sutun yok cocuk ac yapamazsin bakamiyorsun diye tepesine binen kaynanalar var

ANLAMAK ISTEMIYORMUSUNUZ ACABA BIRLIK OTURAN KAYNANA GELINLER ARASINDA REKABET YASANIYOR KAYNANA HER DEDIGINI YAPTIRMAYA CALISIYOR KENDI ANNESI DEGIL KI ESININ ANNESI GELINI KABUL ETSE BIR KAYNANA ASLA KIZI GIBI GOREMEZ MUAMELE EDEMEZ EN IYISININ ICINDE BILE GELIN GELINDIR BUNU ANLAYIN ARTIK YAHU

kadina devamli emir veren zaten kadin lohusa aci cekiyor yeni dogum yapmis bir de tepesinde dir dir dir

biraz anlamaya calisin lutfen empati kurun

ben konu sahibine yorum yaptım,sen neden atıldın ve neden büyük harf kullanıyorsun,büyük harf bağırmak demektir ve ceza sebebidir

biliyor musunuz? ben boyle konulari dogum yapmadan once okudugumda, amaann bunda sinir olacak ne varki diye dusunurdum...bebegim oldu ve kendi annem bazen fazlaca ne yapmam gerektigini soyleyince sinirlenebiliyorum. dusunun kendi oz annem bu...beni buyuten kadin...sinirlendigimi anladigi icin annem birsey yaparken artik bana soruyor. kisaca isimize fazla karisilmasi hosumuza gitmiyor sanirim..kaynana anne farketmez...birseyleride biraksalarda taze anneler kendileri kesfetseler...

ben konu sahibine yorum yaptım,sen neden atıldın ve neden büyük harf kullanıyorsun,büyük harf bağırmak demektir ve ceza sebebidir

ben istediğim yere atılırım. cevapla linkini senin yorumunun altına koymuşlarsa bu hakka sahibim demektir. ceza sebebi ise o zaman şikayet et ben de ceza alayım. bence senin sorunların var. sakin görünmeye çalışan ama içinde başka bir şeyler barındıran birisin.

ah canım benimmm kişilik analizi yapmayı da bilirmiş

allaha şükür ki senin yaşından fazla süren evliliğim,beni seven sayan el üstünde tutan ve beni kimseye ezdirmeyen bir kocam,sağlıklı efendi düzgün 2 oğlum var.ve yalana dolana,oyuna ihtiyaç duymadan beni seven 2 ailem var neden sakin olmayayım.mutlu olmak için herşeye sahibim

Son düzenleme:
Bebek henüz 1aylıkmış.
Birşey kaybetmiş sayılmazsın.Daha yolun başındasın.
İpin ucunu verme yoksa bir kaçtı mı pir kaçar...:18:
Fazlaca karışmasına engel olmak senin elinde.
Onu dinle ama sadece dinle.Gene bildiğini oku.
İçinden nasıl geliyorsa öyle yap.:13:
Banyoyu sana ne zaman uygun olursa o zaman yaptır.
Nezaman emzirmen gerekiyorsa ozaman emzir.
Bir kulağından girsin diğerinden çıksın...
Her lafını yapacak olursan dediğin gibi hastalar olursun yıpranırsın :26:
O bebeğin annesi sensin kaynanan değil
Annelik içgüdülerin neyi gerektiriyorsa öyle hareket et

Buarada rabbim bebeğine sağlıklı huzurlu mutlu günler dilerim..
Uzun ömürleri olsun inşallah.
Taze annemizi de tebrik ediyorum ...

bu geçiçi bir durumda olabilir
bende doğum yaptıgım da 1 gün annem 1 gün kayınvalidem donusumlu olarak yanımda kaldılar
eve geldiğimiz andan itibaren her ikiside herseye karıstılar oğlumla ilgili,
yok şöyle tut,yok boyle gıydır vs vs
amaclarının kotu oldugunu dusunmuyorum netıcede yenı anne oldugum için tecrubelerını aktarmaya calıstılar
yine de sinir oldum kendi anneme bile
belki kv den de art nıyetle yapmıyordur.Zaten lohusalık hassas ve alıngan bı donem.
Takmamaya çalış,He de geç kendi bildiğini yap yinede.

zor bir durum seninki,
aynı evde yaşadığınız sürece her zaman bu muameleyi göreceksin,
söylediklerine tamam deyip geçiştireceksin,
kıyafet konusu çok önemli değil ama bebeğin sağlığıyla ilgili konularda gözünü dört açmalısın,
aman ha 1 aylıkken pekmez veren 4 aylık olunca karnıyarık yedirir

Allah daha da iyi etsin canım. Sanal bir ortamda yenilecek cezalar bana hiç dokunmuyor. Fakat siz kendinizi o kadar kaptırmışsınız ki aman sakın büyük harfle yazma yoksa ceza alırsın gibi bir düşünceyle sınırlandırmışsınız kendinizi... mutluluğunuz o kadar büyük ki her şeyi kapsamış...

nazar değmesin. fakat tavsiyemdir: yaşım kadar olan evlilik süreniz ve mutlu hayatınız sizi kibirlendirmesin. zira insanlar talihsiz evlilikler yapmış yahut talihsiz akrabalık ilişkileri yaşamış olabilirler.
bu onları mutsuz edebilir.
ama akılsız etmez.

biliyorsunuz zaten bu üslupla hiçbir şeyi bilmemeniz imkansız: Akıl yaşta değil baştadır.

iyi dileklerin için teşekkür ederim.evet akıl yaşta değil baştadır ama seninki sadece oyuna ve plana odaklı.biraz kendin olsan,biraz samimi olsan,biraz plansız hareket etsen eminim daha mutlu olacaksın.

ayy sok oldum valla hısımla kaşığı alınca siz napıyosunuz peki bir şey demiyor musunz yaa deli olacam

canım öncleri surat falan yapardım zaten yaptığını nekadar gıcık bişey olduğunu bildiğinden suatımı izlerdi bende üst üste gelen ataklarından sonra biyerde patlardım ve eşim dahil herkes gözünde haksız olmuş olurdum. bi gün ne yaptıysa sustum bu kaşık olayıda geldi başıma bi türlü müsade etmedi çocuk yemek yesin ben yedirmeye çalışıyorum avmdeyiz hani yesinde aç kalıp huysuzlanmasın diye çocuğu oyuna falan teşfik ediyo gel oğlum oynayalım diye hoplayıp zıplıyo kadın. ay sen doymazsın böyle mamalarla falan diyo çocukta bunun çenesinden yemiyo yemeği. görümcem eşim ben o gelmeden önce oyunlarla falan gayet yediriyoduk. sonra eşim bu duruma baya sinirlendi. bende anladınmı annen beni nasıl çileden çıkarıyodu ve ben küçücük bi lafına kocaman tepkiyi neden veriyodum. çünkü böyle şeyleri genelde sen yokken yapıyodu kan beynime sıçramış oluyodu küçük bişeylede pimini çekiyodu dedim. eşimde seni çok taktir ettim. nasıl dayandın anlamadım ben bile dayanamadım yaptıklarına noluyo bu kadına dedi. bende bişey olmuyo hep böyleydi ama ben tepki vermeyince kontrolü kaybedip senin yanında serdi tm hünerlerini dedim. gerçi erkekler bu konularda balık hafızalı oluyo etkisi bi kaç ay sürdü :))

canım ben annem yapıncada tepki veriyorum. yaşlılar bu işi hala eski bilinçsiz yöntemlerle yapıyo. kv nin yaptığının bazılarını annemde yapıyo. mesela bi gece tutturdu bu çocuk kundak olmadan uyumaz kundakladı çocuğu. ama bizimki özgür genç resmen kundaktan çıkmaya çalışıyo. annem bitürlü susmuyo. eşim gelmiş kundağın rengide yeşil çocuk zeytinyağlı yaprak sarmasına benziyo diyo :))))))) çocuk kundaktan kendin kurtardı. kadın yine sarmaya çalışıyo en son kızdım bende.

sarılık olur tülbent örter kaynana sarı renkte.

ama annemin şöyle bi durumu var ane kız olduğumuzdan anne bu benim çocuğum ben mesulüm senin verdiğin yiyeceklerden dolayı bi alerji olsa napıcaksın dediğim zaman karışmıyo. karıştığı bişeyde olsa cevabını veriyorum ama annem sonuçta alınmıyo. ama kaynanaya de bakalım anneye dediğinin yarısını allaaah. ee bişey diyemeyincede sinirden kudurur insan diyincede kötü oluyosun.

gerçi yazın bana değil ama belirteyim dedim. hee konu sahibine sorunda mantıklı kimisi kv ve annenin yaptıkları aynı bile olsa anneye tölerans gösteriyo işte ozaman hata yapmış olur.

iyi dileklerin için teşekkür ederim.evet akıl yaşta değil baştadır ama seninki sadece oyuna ve plana odaklı.biraz kendin olsan,biraz samimi olsan,biraz plansız hareket etsen eminim daha mutlu olacaksın.

e napalım o samimiyeti gösterince insanlar tepene çıkıyorsa eziyorsa arkandan kuyunu kazıyorsa artık nabza göre şerbet veriyorsun. ben de böyle olmasını istemezdim ama maalesef böyle.. zevk almıyorum yani.. Allah kimseye vermesin. Onlar dışında hiçkimseye karşı böyle değilim. Onlara çok içten ve samimi davrandım zamanında ama devamlı ben zarar gördüm.

siz yaşamadığınız için böyle söylüyorsunuz. dediğiniz gibi her açıdan dört dörtlük bir yuvanız varmış. Allah yaşatmasın.

merhaba arkadaslar boyle bir saatte yaziyorum daha yeni uyudu bizim velet... cok yorgunum gucsuz hissediyorum Allahim bitecek mi bu maraton...

gogsum agriyor dun biraz buz koydum faydasini gordum..

bu arada uyguluyorum kaynanama karsi... her zamanki gibi devam ediyor... tam uyutucam hadi uyut tam emdiricem hadi emdir...

bu sefer hic cevap vermiyorum. artik bagirasim haykirasim geliyor zaten ev ustumeustume geliyor valla tuvalete girdim dun sinirimden yarim saat agladim kaynanam duymadi sonra ciktim biraz uzandim... en cok gucume giden de sutun yaramiyor demesi...

her aglayisinda senin sutun yaramiyor cocuk doymuyor diyor...

gercekten icim aciyor...ama sabrediyorum....evi supur yemek yap bir de boyle...zaten bebek basli basina stres...

destek olsa guzel konussa ne olur sanki...eline ne geciyor kinimi nefretimi kazandi o kadar...

biraz anlayış,biraz da bazı şeyleri duyup görmemek gerekir.küçük olayları da gözümüzde büyütüp dağ yapmamak gerekir.konu sahibi şu anda bunu yapıyor.ne olmuş 2 liralık don aldıysa kadın.yeri gelir 1 liralık don da giydirilir.demekki kadın beğendi aldı,evin içinde o 2 liralık donu giyse ne olur bebek.yeri geldiğinde güzelce konuşacaklarına,içlerine atıp patlıyorlar
bu evlilik armut piş ağzıma düş olmadı.ne emekler verdik bu hale gelmesi için.sadece ben eşimin ailesini kendi ailem kabul ettiğim için yapılanları takmadım.yeri geldikçe konuştum,yeri geldikçe sustum.kaynanamın söylediklerini annem söylese ne tepki verirdim diye düşünerek hareket ettim.onlara yaptığım iş ve hizmetleri asla hizmetçilik olarak görmedim,yaptığım işlerden asla gocunmadım.eltim kaynanamla yaşadığı halde bayramlarda gidip çok temizlik yaptım.eltim var neden bana iş yaptırıyorlar diye de düşünmedim.hayatı kendime zehir etmedim.birlikte güzel vakit geçirmek için çaba harcadım

kimin ne hayat yaşadığını bilemezsin.onca senede iyi ve kötü onlarca günümüz oldu.mutlu günlerimizi sevdiklerimizle daha yücelttik,sıkıntılı günlerimizi de el birliğiyle aştık.birbirirmize daha iyi kenetlendik.allaha binlerce şükür ki 3. kişiler yüzünden aileme zarar vermedim.
bir de dönüp kendine özeleştiri yapabilsen iyi olacak.ben nerelerde hata yapıyorum diyebilsen,her hatayı karşıda aramasan da iyi olacak gibi geliyor bana,her söylenen de her yapılanda art niyet aramasan,yeri geldiğinde de tepkini verebilsen ne iyi olacak.tülbentini ve patiğini aşağıda gördüğün halde gidip soramadın bu hareketin doğrumuydu sence

samimi olmalısın

kaynananla yaşaman gereken zorunlu bir sürecin var.neden kendine bu zamanı zehir ediyorsun.birlikte yaşamaya mecbursan biraz idare etmeyi öğreneceksin.her şeyi duymayacaksın.emzir uyut dediğinde yapacağım anne ben bebeğimin düzenini biliyorumn diyeceksin.

canım yazımı alıntı yapıp yazmışsın ama yazdıklarımla alakalıda bişey yok yazında don mon olayına hiç girmedim zaten benim anlattığım bakımıyla alakalı durumlar. sanırım yanlışlıkla alıntı yaptın.

ay bide böyle sütün yaramıyo diye konuşmazlarmı.

bende normal doğum için 18 saat uğraştım sezeryan oldu. çcouğumdada hiç bi sorun olmadı çok şükür. ama sarılığı var uyuyo sürekli. gelmiş ikidebir ayyy hep narkozdan sezeryanda hep böyle çocuklar uyuşuyo falan diyo. ben zaten sezeryan oldum diye büyük üzüntü içindeyim. allahtan olan bişey tabi ama sezeryan olacaksın dediklerinde bağıra bağıra ağlamıştım. bunlarıda hatta yanında anlattım biliyo durumumu yani. sonragöğüs ucum çıkık değildi benim ama emmede bi problem yok bebeğim gayet emiyo hemşireler gelip göğsümü kontrol etti maşallah sütün geliyo sorun yaşamazsın dedi. keyfim yerinde eve geldim nezaman meme versem kadın gelip başıma dikiliyo. ayyy ememiyo bu çocuk memen özürlü ya ondan diyo. daha neler yani. en son eşime dedim annenle konuş ben azımı açınca öyle ufacık konuşmuyorum biliyosun görüyosun yaptıklarınıda dedim. oda gidip konuşmuş. niye böyle şeyler diyosun zaten sezeryan oldu diye kendini kötü hissediyo eksik hissediyo sen de destek olacağına böyle konuşuyosun demiş. kadın gitti bidaha öyle sık sıkta gelmedi. bebek doymuyo doymuyo dediler tosun gibi oldu. oo daha neler yani.

sendeki durum anormal değil aslında kaynana klasikleri bunlar. doğumdan sonra kaynanaların sinir eden sözleri diye bi topik vardı orda bu yazdıklarımızın hepsi var her kaynana yapıyo söylüyo. yapmayan olursa gelin zaten başının üstünde gezdiriyodur eminim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…