hanimlar merhaba ben bu forumu yeni gordum dururumumuz iyi cok sukur evliyim yeni dogum yaptim boluda yasiyorum sorunum benkaynanamla ayni evde yasiyorum esimin isleri iyi degil daha yeni toparlaniyoruz 5 yillik evliyim yeni bebegim oldu tup bebeklen oldu kaynanamin cahilliklerine sabrediyorum zaten evlendigimden beri yapmadigini birakmadi ama ben bile bile evlendim simdilik ses etmiyorum cocuk ozleminden dolayi zaten kafam hep doluydu
simdi bir aylik bebegim var bir aydir inanirmisiniz devamli yikar uyut uyutt uyutt tamam derim susmaz devamli karisir birlik oldugumdan zaten ses edemiyorum o zaman oturmasaydin diceksiniz ama ben raziyim. \sadece bu kadini nasil umursamayabilirim sinirimi icime atiyorum birlik yasayip binu yapabilen var mi yardimci olur musunuz kaynanamin direftflerine karsi emirlerine karsi gelmemisimdir ama sinir oluyorum artik icime ata ata hasta oldum cok mutsuzum esimi ve bebegimi cok seviyorum o kadar misafirleri gelir yemeklerini yaparim guleryuzluyumdur
ama gecen komsular geldiler her biri bir laf soyluyor bebegin cok sisman kaynanam da diyor ben bakiyorum hadi sumeyye kizim gotur yatir hadi altini al hadi sunu yap bunu yap/\ nasil kafama takmayabilirim ev hanimiyim bebegim kucuk evden ayri bir yere cikma imkanimiz yok esim yenoi is kurdu kednsine daha toparlayamadi nolur bana bir sey deyin mutlulugumu kaybeettim artik...
kaynananın konuşması dışında bir zararı yok gibi.konuşması da daha bebeğin yeni doğmuş,bakımını bilmediğini düşündüğünden olabilir.bebeklerin sık yıkanması iyidir.zeytinyağı da bebeğin cildini besler,bir zararı yoktur ve pişiği önler.bunları yapmasında ne sakınca görüyorsun ki.pekmezi de muhtemelen memeye alışsın diye yapmıştır,bak şimdi yapmıyor demişsin.ayrıca bunları annen yapsa sinir olurmuydun
ben bebeginin gobegine bozuk para bile baglayan kaynanalar gordum okudum
konu sahibi yapilanlara tamam dedigini fakat kaynanasinin inatla onu sinir etmek icin davrandigini soyluyor
ya kac tane konu okuduk sutun yok cocuk ac yapamazsin bakamiyorsun diye tepesine binen kaynanalar var
ANLAMAK ISTEMIYORMUSUNUZ ACABA BIRLIK OTURAN KAYNANA GELINLER ARASINDA REKABET YASANIYOR KAYNANA HER DEDIGINI YAPTIRMAYA CALISIYOR KENDI ANNESI DEGIL KI ESININ ANNESI GELINI KABUL ETSE BIR KAYNANA ASLA KIZI GIBI GOREMEZ MUAMELE EDEMEZ EN IYISININ ICINDE BILE GELIN GELINDIR BUNU ANLAYIN ARTIK YAHU
kadina devamli emir veren zaten kadin lohusa aci cekiyor yeni dogum yapmis bir de tepesinde dir dir dir
biraz anlamaya calisin lutfen empati kurun
ben konu sahibine yorum yaptım,sen neden atıldın ve neden büyük harf kullanıyorsun,büyük harf bağırmak demektir ve ceza sebebidir
ben istediğim yere atılırım. cevapla linkini senin yorumunun altına koymuşlarsa bu hakka sahibim demektir. ceza sebebi ise o zaman şikayet et ben de ceza alayım. bence senin sorunların var. sakin görünmeye çalışan ama içinde başka bir şeyler barındıran birisin.
[/COLOR]
ah canım benimmm kişilik analizi yapmayı da bilirmiş
allaha şükür ki senin yaşından fazla süren evliliğim,beni seven sayan el üstünde tutan ve beni kimseye ezdirmeyen bir kocam,sağlıklı efendi düzgün 2 oğlum var.ve yalana dolana,oyuna ihtiyaç duymadan beni seven 2 ailem var neden sakin olmayayım.mutlu olmak için herşeye sahibim
Allah daha da iyi etsin canım. Sanal bir ortamda yenilecek cezalar bana hiç dokunmuyor. Fakat siz kendinizi o kadar kaptırmışsınız ki aman sakın büyük harfle yazma yoksa ceza alırsın gibi bir düşünceyle sınırlandırmışsınız kendinizi... mutluluğunuz o kadar büyük ki her şeyi kapsamış...
nazar değmesin. fakat tavsiyemdir: yaşım kadar olan evlilik süreniz ve mutlu hayatınız sizi kibirlendirmesin. zira insanlar talihsiz evlilikler yapmış yahut talihsiz akrabalık ilişkileri yaşamış olabilirler.
bu onları mutsuz edebilir.
ama akılsız etmez.
biliyorsunuz zaten bu üslupla hiçbir şeyi bilmemeniz imkansız: Akıl yaşta değil baştadır.
ayy sok oldum valla hısımla kaşığı alınca siz napıyosunuz peki bir şey demiyor musunz yaa deli olacam
kaynananın konuşması dışında bir zararı yok gibi.konuşması da daha bebeğin yeni doğmuş,bakımını bilmediğini düşündüğünden olabilir.bebeklerin sık yıkanması iyidir.zeytinyağı da bebeğin cildini besler,bir zararı yoktur ve pişiği önler.bunları yapmasında ne sakınca görüyorsun ki.pekmezi de muhtemelen memeye alışsın diye yapmıştır,bak şimdi yapmıyor demişsin.ayrıca bunları annen yapsa sinir olurmuydun
iyi dileklerin için teşekkür ederim.evet akıl yaşta değil baştadır ama seninki sadece oyuna ve plana odaklı.biraz kendin olsan,biraz samimi olsan,biraz plansız hareket etsen eminim daha mutlu olacaksın.
biraz anlayış,biraz da bazı şeyleri duyup görmemek gerekir.küçük olayları da gözümüzde büyütüp dağ yapmamak gerekir.konu sahibi şu anda bunu yapıyor.ne olmuş 2 liralık don aldıysa kadın.yeri gelir 1 liralık don da giydirilir.demekki kadın beğendi aldı,evin içinde o 2 liralık donu giyse ne olur bebek.yeri geldiğinde güzelce konuşacaklarına,içlerine atıp patlıyorlarcanım ben annem yapıncada tepki veriyorum. yaşlılar bu işi hala eski bilinçsiz yöntemlerle yapıyo. kv nin yaptığının bazılarını annemde yapıyo. mesela bi gece tutturdu bu çocuk kundak olmadan uyumaz kundakladı çocuğu. ama bizimki özgür genç resmen kundaktan çıkmaya çalışıyo. annem bitürlü susmuyo. eşim gelmiş kundağın rengide yeşil çocuk zeytinyağlı yaprak sarmasına benziyo diyo :))))))) çocuk kundaktan kendin kurtardı. kadın yine sarmaya çalışıyo en son kızdım bende.
sarılık olur tülbent örter kaynana sarı renkte.
ama annemin şöyle bi durumu var ane kız olduğumuzdan anne bu benim çocuğum ben mesulüm senin verdiğin yiyeceklerden dolayı bi alerji olsa napıcaksın dediğim zaman karışmıyo. karıştığı bişeyde olsa cevabını veriyorum ama annem sonuçta alınmıyo. ama kaynanaya de bakalım anneye dediğinin yarısını allaaah. ee bişey diyemeyincede sinirden kudurur insan diyincede kötü oluyosun.
gerçi yazın bana değil ama belirteyim dedim. hee konu sahibine sorunda mantıklı kimisi kv ve annenin yaptıkları aynı bile olsa anneye tölerans gösteriyo işte ozaman hata yapmış olur.
bu evlilik armut piş ağzıma düş olmadı.ne emekler verdik bu hale gelmesi için.sadece ben eşimin ailesini kendi ailem kabul ettiğim için yapılanları takmadım.yeri geldikçe konuştum,yeri geldikçe sustum.kaynanamın söylediklerini annem söylese ne tepki verirdim diye düşünerek hareket ettim.onlara yaptığım iş ve hizmetleri asla hizmetçilik olarak görmedim,yaptığım işlerden asla gocunmadım.eltim kaynanamla yaşadığı halde bayramlarda gidip çok temizlik yaptım.eltim var neden bana iş yaptırıyorlar diye de düşünmedim.hayatı kendime zehir etmedim.birlikte güzel vakit geçirmek için çaba harcadıme napalım o samimiyeti gösterince insanlar tepene çıkıyorsa eziyorsa arkandan kuyunu kazıyorsa artık nabza göre şerbet veriyorsun. ben de böyle olmasını istemezdim ama maalesef böyle.. zevk almıyorum yani.. Allah kimseye vermesin. Onlar dışında hiçkimseye karşı böyle değilim. Onlara çok içten ve samimi davrandım zamanında ama devamlı ben zarar gördüm.
siz yaşamadığınız için böyle söylüyorsunuz. dediğiniz gibi her açıdan dört dörtlük bir yuvanız varmış. Allah yaşatmasın.
merhaba arkadaslar boyle bir saatte yaziyorum daha yeni uyudu bizim velet... cok yorgunum gucsuz hissediyorum Allahim bitecek mi bu maraton...
gogsum agriyor dun biraz buz koydum faydasini gordum..
bu arada uyguluyorum kaynanama karsi... her zamanki gibi devam ediyor... tam uyutucam hadi uyut tam emdiricem hadi emdir...
bu sefer hic cevap vermiyorum. artik bagirasim haykirasim geliyor zaten ev ustumeustume geliyor valla tuvalete girdim dun sinirimden yarim saat agladim kaynanam duymadi sonra ciktim biraz uzandim... en cok gucume giden de sutun yaramiyor demesi...
her aglayisinda senin sutun yaramiyor cocuk doymuyor diyor...
gercekten icim aciyor...ama sabrediyorum....evi supur yemek yap bir de boyle...zaten bebek basli basina stres...
destek olsa guzel konussa ne olur sanki...eline ne geciyor kinimi nefretimi kazandi o kadar...
biraz anlayış,biraz da bazı şeyleri duyup görmemek gerekir.küçük olayları da gözümüzde büyütüp dağ yapmamak gerekir.konu sahibi şu anda bunu yapıyor.ne olmuş 2 liralık don aldıysa kadın.yeri gelir 1 liralık don da giydirilir.demekki kadın beğendi aldı,evin içinde o 2 liralık donu giyse ne olur bebek.yeri geldiğinde güzelce konuşacaklarına,içlerine atıp patlıyorlar
bu evlilik armut piş ağzıma düş olmadı.ne emekler verdik bu hale gelmesi için.sadece ben eşimin ailesini kendi ailem kabul ettiğim için yapılanları takmadım.yeri geldikçe konuştum,yeri geldikçe sustum.kaynanamın söylediklerini annem söylese ne tepki verirdim diye düşünerek hareket ettim.onlara yaptığım iş ve hizmetleri asla hizmetçilik olarak görmedim,yaptığım işlerden asla gocunmadım.eltim kaynanamla yaşadığı halde bayramlarda gidip çok temizlik yaptım.eltim var neden bana iş yaptırıyorlar diye de düşünmedim.hayatı kendime zehir etmedim.birlikte güzel vakit geçirmek için çaba harcadım
kimin ne hayat yaşadığını bilemezsin.onca senede iyi ve kötü onlarca günümüz oldu.mutlu günlerimizi sevdiklerimizle daha yücelttik,sıkıntılı günlerimizi de el birliğiyle aştık.birbirirmize daha iyi kenetlendik.allaha binlerce şükür ki 3. kişiler yüzünden aileme zarar vermedim.
bir de dönüp kendine özeleştiri yapabilsen iyi olacak.ben nerelerde hata yapıyorum diyebilsen,her hatayı karşıda aramasan da iyi olacak gibi geliyor bana,her söylenen de her yapılanda art niyet aramasan,yeri geldiğinde de tepkini verebilsen ne iyi olacak.tülbentini ve patiğini aşağıda gördüğün halde gidip soramadın bu hareketin doğrumuydu sence
samimi olmalısın
kaynananla yaşaman gereken zorunlu bir sürecin var.neden kendine bu zamanı zehir ediyorsun.birlikte yaşamaya mecbursan biraz idare etmeyi öğreneceksin.her şeyi duymayacaksın.emzir uyut dediğinde yapacağım anne ben bebeğimin düzenini biliyorumn diyeceksin.
merhaba arkadaslar boyle bir saatte yaziyorum daha yeni uyudu bizim velet... cok yorgunum gucsuz hissediyorum Allahim bitecek mi bu maraton...
gogsum agriyor dun biraz buz koydum faydasini gordum..
bu arada uyguluyorum kaynanama karsi... her zamanki gibi devam ediyor... tam uyutucam hadi uyut tam emdiricem hadi emdir...
bu sefer hic cevap vermiyorum. artik bagirasim haykirasim geliyor zaten ev ustumeustume geliyor valla tuvalete girdim dun sinirimden yarim saat agladim kaynanam duymadi sonra ciktim biraz uzandim... en cok gucume giden de sutun yaramiyor demesi...
her aglayisinda senin sutun yaramiyor cocuk doymuyor diyor...
gercekten icim aciyor...ama sabrediyorum....evi supur yemek yap bir de boyle...zaten bebek basli basina stres...
destek olsa guzel konussa ne olur sanki...eline ne geciyor kinimi nefretimi kazandi o kadar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?