Bu dert beni mahvediyor:(

ldray

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2015
540
197
103
37
Arkadaşlar yıllardır saçım çok seyrek ve ince telli yaklaşık on senedir böyle defalarca doktora gittim çinko Demir eksikliği vs dışında bir şey bulamadılar. İşin kötü yanı iki senedir mikro kaynak kullanıyorum saçlarım daha da azaldı hatta bölgesel açılmalarım var çok korkuyorum kel kalmaktan fakat kaynağı çıkarsam dahi bu saatten sonra iki tel saç bana kalan. Ömrümün yarısı saçımı çok göstermeye çalışmakla geçti. Kaynak yaptırdım derdim bitti mi hayır önlerimi de kapatmak için beyaz kapatıcı sprey sıkıyorum. Özgüvenim tamamiyle yok oldu. Aslında güzel bir insanım fakat bu saç konusu bende büyük eksiklik yaratıyor sizce ne yapmalıyım?

Çinko, demir eksikliğinizi giderdiniz mi peki?

Bir arkadaşımın stresten saçı çok döküldü önleri falan açıldı. Saçıyla aynı renk peruk almış onu kullanıyor. Çok yakışıyor kötü durmuyor hiç. Kaynakları çıkarıp peruk denersiniz belki.

kaynak kullanmaya devam edersen evet kel kalcaksın.

yapacağın ilk iş , her ne olursa olsun kaynakları söküp atmak olmalı.

Önce doktora danışıp neler yapabileceğin konusunda fikir sahibi oluyosun.

Sonra gidip iyi bir peruk alıosun peruk oldugu anlaşılsın istemiosan saç bandı takarak kullan.

Saçlarını 1 sene kadar rahat bırakıyorsun hüç. İr işlem yapmadan sadece doktorun dediği ve mantıklı gelen bikaç bitkisel sey.

Öyle herşeyide kafana sürme.

Kokusu rahatsız edici ama saç köklerine sarımsak suyu birebir.

Ama dedim ya hepsinden önce kaynağı kesinlikle çıkarmalısın.
Ben senelerce kullandım , çıkarttığımda saçlarım 3 senede kendine zor geldi.

Dogru durust kalici çözümler yerine kısa vadeli ve zararli seyleri niye tercih edersiniz anlamam. Takma saç, takma kirpik, takma tirnak ya da protez nebileyim acayip itici şeyler.
Bir doktora gidin kalici saglikli bir cozum bulun, saç ekimi oluyorsa deneyin.
O kaynak midir nedir saglam saci olanin bile saclarini yoluyor.

lise bitene kadar çok güzel saçlarım vardı aslında etken işlemler yaptırdım ama genetik şanssızlık olayına bende inanıyorum çevremde benim gibi olan kimse yok çünkü. Zaten şuan saçlarım tel tel yani kel gibi bişey sayılırım. Peruğu bende düşünmüştüm fakat özgüvenim çok kötü durumda birinden olumsuz yorum alırsam dayanamam buna. Bir ara takma kahkül kullanıyordum bir arkadaşım dalga geçince bıraktım. İnsanlar çok acımasız. İnan beni görseniz tek kusurum bu Buda beni öldürüyor hani çok çirkin birisi olsaydım saça bu kadar takılmazdım.

Saçı dökülen arkadaşım S.....ed in hair lost şampuanıyla durdurdu dökülmeyi

biotin eksikliğinden kaynaklanabiliyor. Kuzenim yıllardır mücadele ediyor. Saçınıza çok müdahale etmeyin.

Havuc yoğurt badem fındık muz derdinizi çözer gibime geliyor. Birde sarımsak sarımsağı demleme yöntemi ile içiceksiniz..
Benim de çok dökülüyor ama geri çıkıyor kırpık kırpık saçlardan sıkıldım .Senin dediğin yiyecekleri tüketiyorum bol bol.

Bence hatayı kaynak kullanmakla yapiyorsunuz. Saçlara zarar veriyor ve yıpratiyor açıkçası, vitamin eksikliklerinizin hepsini tamamladıktan sonra iyi bir dermatolog kontrolünde ilerleyin bence. Saçlar gerçekten insanın tüm enerjisini aliyor özgüveni doğrudan etkiliyor size sonuna kadar hak veriyorum ama bir süre kuaförden uzak isi, boya kaynak vb. islemler görmeden kendinize zaman ayırıp tedaviye baslasaniz olumlu sonuç alırsınız diye dusunuyorum

Haftada bir gün saçına badem yağı sur, yazma tak , sabaha kadar açma, sabah uyanınca yıka. Istikrarlı yaptığın zaman saçı gürleştiriyor

Mikro kaynak kullanmakla hata yapmışsiniz.
6 senedir estetik kaynak kullanıyorum ve hiç aralıksız. Azalma v.s. hiç olmadı.
Estetik kaynak ( tres kaynagin biraz daha yogunu) öneririm kesinlikle mikro yaptırmayın. Ilk kaynağa mikro ile başladım çıkarılırken moralim alt üst oldu ve çok iyi bir kuaförde yaptirmıştım. Sacları alıp götürüyor. Estetik kaynakta asla böyle bir şey yok. Dediğim gibi 6 senedir kullanıyorum.
Sac ekimi konusunda bilgim yok ama kaynak konusunda kesinlkle mikro önermem size.
Kaynakları çıkarın diyen arkadaşlar olmuş.
O bir takınti saçlar inceyse ve Çok alıştıysan asla kaynaksız gezemiyor insan sizi anlıyorum.

Ve üstelik saçlarım açık sari gri gibi çok acik soğuk tonlarda. Her ay sacimi boyatiyorum.
Sizin saçınız hangi renk bilmiyorum ama açık tonlardaysa kendi renginize yakın yaptırıp belki aralara ışıltı v.s yaptırıp dinlendirebilirsiniz sacinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…