Bu devirde dost bulmak zor ama en dikkat etiğim nokta herkesin evine giriyorsa yalancı dostur birde tam temas etmeden kimin ne olduğu belli değil?şans birazda
yorum yaptığınız için teşekkürler fakat"yarım yerimi var "ferken biraz daha dikkatli olun lütfen..bilakis eşim Allah var gerçekten çok destekçi oldu bana gecelerle ağlarken gizli gizli uyanıp destek oldu sakinleştirdi beni..onlara zerre kadar inanmadığını rahat olmamı söyledi..ben de başta neden gidip kavgamı etmez diye kızardım .babam :"mantıklı ol kızım kadın kavgası yüzünden kan mı çıksın o kadının belliydi zaten yalancı olduğu şimdi gidip senin kocan onun kocasına çatsa sonra bir kavga çıksa nolacak Allah vermesin erkeğin siniri bişeye benzemez ya onun eli ya senin kocanın eli kanda çıkacak "dedi mantıklı düşününce hak verdim.olayın olduğu gün eşim mesaideydi gece yarısı geldi.eve girerken ev sahibim beni ağlarken görüncesordu anlattım o da aman eşine anlatırsan önceden kapını kitle bi anlık sinirle oraya gider kötü şeyler olabilir demişti.hakkaten iyi ki de kapımı kitlemişim eşime anlatınca sinirle evden çıkıp oraya gitmek istedi zor sakinleştirdim.
taşınma işine gelince işte taşınmayı onların yüzlerini görmemek için istiyorum ama bugün yorumu yapan bi iki arkadaş bana şunu düşündürdü;"nereye kadar kaçış?hani arkadaşlar da demiş ya hayat boyu var böyle çirkef insanlar heryerde kaçabilir misin elele" diye kendime sordum..önce beyinde bitirsem daha iyi mi olur?diye sordum kendime de nasıl bitircem bilemiyorum..şuan maddiyat biraz iyi değil diye taşınmayı istemiyor eşim o da haklı ...
konunuza değil de başlığınıza cevap vermek istiyorum.
bu devirde etliye sütlüye karışmayan resmi insanlar kaanıyor. arkadaşım merhaba dediğim insan çoktur ama ne evime çağırırım ne de evlerine giderim. sokakta bir merhabadır. bu yüzden heralde hiç canım yanmadı. insanların bir çoğu kıskanç ve fesattır. hele ki o dediğini mahallelerde sokakda topluca oturan bayanlar tam bir laf ebesidir. kim nereye gitti,kiminle gitti,kaçta gitti,kaçta geldi,yüzü asık mıydı,kocasıyla kavga mı etmiş ..... say say bitmez... oturup kitap gazete okuyup gündemi tartışmazlar,yada birbirlerini de evlere davet etmezler,çok düzenli bir hayatları yoktur. noların hayatı mahalleye az katılanın hayatını çekiştirmektir.
taşınmaya çalışın. kurslara gidin. mahalle havasından uzaklaşın.
ya anlıyorum ama bu da benim düşüncem sonuçta konu açmışsınız üstüne üstlük sordunuz ben de söylüyorum. kendimden biçerek söylüyorum, illa aynı konumda olmamız gerekmiyor anlamamı için birbirimizi. benim eşim beni o evde oturtmaya devam etse, sebebi her ne olursa olsun, içim içimi yer. şartlar ve bakış açıları farklı olabilir ama bunun normal olduğunu kimse iddia etmemeli.
elele sana diyecegim coook seyler var canim....birincisi bu evinize vrecginiz kirayi baska evede verebilirsiniz inan tasinman senin icin cok iyi olacaktir ordakilerl samimilik kurmamak kaydiyla....haa bu hemen olamiyorsa resmilige devam kizinida yuvaya veriyorsun ise gir kursa gir ama cevreyi degismen sana cok iyi gelecektir....evet tmiz bir insan olman cok guzel birsey ama bu sana tecrube olsun samimi olma kimseyle evet karsina iyi insan cikmamis maalesef ailenle kardsin varsa onlarla konus samimi ol digerleri fasa fiso....iftira cok kötu birsey Allah cikarir ama merak etme iyiki esin yaninda....dikkatli oletraf insani senin gibi saf degil canim...
ah ah canım o işe girme meselesini 3 senedir deniyorum yok bulamıyorum iş yok sanki!..kızımı inşallah verirsem uygun gelirse o kreş bana ben de kurslara atacağım kendimi...taşınma işi muallakta...temiz insan olabildiysem ne mutlu biz kimiz temiz olabilmek kim..ama şunu biliyorum ki:herkesi kendi gibi düşünmenin art niyet beslemenin zararı çok oldu belki ağladım ama vicdanım rahat...işte en önemli mesele de bu değil mi?
bak canım niyetim seni kırmak değil;değer verip yorum yaptıın için yeniden teşekkür ederim fakat "bi tarafı yarım mı" kelimesi hoş gelmedi sadece onu vurguladım..yoksa tabiki düşünceler farklı olabilir kimse aynı değil dimi?ben eşimin bana bu konuda destekçi olduğunu vurguladım o kadar..
konunuza değil de başlığınıza cevap vermek istiyorum.
bu devirde etliye sütlüye karışmayan resmi insanlar kaanıyor. arkadaşım merhaba dediğim insan çoktur ama ne evime çağırırım ne de evlerine giderim. sokakta bir merhabadır. bu yüzden heralde hiç canım yanmadı. insanların bir çoğu kıskanç ve fesattır. hele ki o dediğini mahallelerde sokakda topluca oturan bayanlar tam bir laf ebesidir. kim nereye gitti,kiminle gitti,kaçta gitti,kaçta geldi,yüzü asık mıydı,kocasıyla kavga mı etmiş ..... say say bitmez... oturup kitap gazete okuyup gündemi tartışmazlar,yada birbirlerini de evlere davet etmezler,çok düzenli bir hayatları yoktur. noların hayatı mahalleye az katılanın hayatını çekiştirmektir.
taşınmaya çalışın. kurslara gidin. mahalle havasından uzaklaşın.
kızlar selam..bilen az çok bilir şükretmesini beceremediğimden mi yoksa hani kilimci kilimi sevdiğinden tozunu almak için kilimi döver derler ya bundan mı...sıkıntılar ara ara bırakmıyor ...mahallem kadınların hergün dışarda oturduğu çocukların dışarda gezdiği bi yer...aslında hiç sevmem kadınların sokakta oturmasını hem böyle yetişmedim hem de ters gelir düşünce tarzıma...ama kavgalı olduğum kimse yokturr burda 2 kişi dışında.. eşimin iş ark.hanımları var birisi balkonu açsam balkonu penceresi hemen karşımda birisi de diğer balkonu açsam binası karşımda!görmemem mümkün değil yani bişey çırpmaya çıksam birinden biri mutlaka karşımda!bunlarla 2 senedir samimi oldum yakınıma taşındıkları için.ben içim neyse öyle olan bir insanım.annem ve eşim :"herkesi kendin gibi görüyorsun safsın"der..ne bileyim kimseye bişey beslemem.başıma ne geliyosrsa bundan gelir zaten.!
5 ay önce bu iki kişiden birisnin ( zaten 2 senedir fesatlığı zararı arada oluyordu bana samimiyeti ksmiştim diğeryle samimiydim..) iftirası oldu bana.canım çok yandı aylarca evde ağladım 4 yaşındaki kızım bile etkilendi haliyle iftirayı da o diğer samimi olduğum kişinin evinde gözü önünde attı..o kişi de ne yapıyorsun diye karşı çıkmadı çünkü onlar çok samimiydi 5/6 senedir herşeyleri birmiş dostmuş..bu iftiranın yarası hala zaman zaman kanar...gece gündüz ağladım şükür eskisi kadar değilim..ikisiyle de konuşmuyorum birisi iftira attğı için;diğeri de iftira atılırken sessiz kaldı en az onun kadar suçlu olduğuğu için..sessiz kalan yaklaşmaya çalıştı mesajlarla "canım niye konuşmuyorsun "diye..suçunu söyledim çirkefleşti arkadaşını savundu ben de ona iftira atmışım;artık neler anlattıysa...Allah a havale ettim dedim..ev sahibimden duydum çıkıp iftira atan utanmadan karşı binadan birine anlatmış ne dediyse...o da ev sahibime ""elele" yapmaz öyle şey göz ucuyla bakmaz kimseye o kızı tanıdıysam 2 senedir"demiş.ev sahibime şimdi "elele" benimle neden konuşmuyor diye saf ayaklarına yatıyorlar..ben onlara selam bile vermiyormuuşum kızıyorlarmış...eşim de sakın ha;afedersiniz köpek gibi peşinde koşsunlar deli olsunlar sakın sesini bile çıkarma dedi..zaten öyle !namusuma iftira atanla işim olmaz!ALLAH çıkarır diyorum dua ediyorum çıkarsın diye Rabbi me.
Yalnız;ben artık onları görmek istemiyorum her balkon pencere açısımda birisi mutlaka karşımda..taşınalım diyorum eşime "görmemezlikten gel takma kafana" diyor.üstelik eşimin 3 . bir iş arkadaşı var o kadına aylardır gitmedim ya ona da bişiler anlatıp o iftiraya inandırdılarsa diye cesaretim yok gidemiyorum.eşim de git istersen herşeyi anlat kimin ne olduğu belli diyor.yapamıyorum tam gideyim diyorum tekrar aynı şeyleri yaşayacağım diye elim ayağım buz kesiyor yapamıyorum gidemiyorum.
Bu aralar rahatlamak için kızımı parka götürdüğümde 3 kişiyle tanıştım 3ü de samsunun aynı köyündenmiş..iyi insanlara benziyor aralarına girmek bu yaşadıklarımın izini silmeye çalşmak istiyorum; kızım da çok bunaldı, kızları var yaşıt olan..ama korkuyorum girsem mi aralarına girmesem mi diye..bu üçünden birisi oturmasını kalkmasını bilen konuşmalarından zaten anlaşılıyor dindar olan birisi kızımla yaşıt kızı var.ikincisi biraz hoppa çok bilen ama bazen saçmalayanbirisi..üçüncüsü de kendini bilen birisi ilki gibi..üçüncüsü gel oturalım kaynaşalım diyor..evine davet etti ..ne yapsam bilemedim...geçmişe bakıp;insanlarla birden fazla mı samimiyet kuruyorum...fazla mı içten oluyorum yanlış nerede ille ki üç kağıtçı olunca mı bu işler yürüyor!şimdi karşımdaki kişiler gerçekten iyidir aylarca dua ettim "Allah ım bana hayırlı dostlar ver kızıma da hayırlı arkadaşlar ver "diye belki de duamın karşılığıdır bu insanlar diyorum...fikirlerinizle yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekür edrim sizlere..(yazım uzun oldu özür dilerim)
kesinlikle katılıyorum vereliniortak
elelecim sen merak etme hele ki iftira kimsenin yanına kalmaz çıkar yerimseniben sen duanı et boşveryerimseniben
arkadaslıkta uskagıtcı olan dalavere yahpan dostluktaysa durust olan
Üşünmedim tüm konularınızı okudum.
Çok acı çekmişsiniz ben bunu anladım.
Ancak size tek tesellim SABREDİN olur.
Bence yeni arkadaşlıklar sizide rahatlatıcaktır.
eğer huzursuzsanız onlarada size atılan iftirayı anlatın. Böylece o diğer 2 kişi aranıza girmeye çalışamaz.
insan herkesi kendi gibi sanıyo ya yeni kişilerle görüşmekten çekinmeniz çok normal insanın gözü korkuyo
yeni kimselere de artık korkuyorum zira onlardan ne zarar göreceğim belli değil en iyisi uzaktan merhaba merhaba varsın bundan sonra "soğuk " desinler varsın burada çekemeyenler gibi "okumuş ondan kendini beğenmiş" desinler ki hiç alakası bile yoktur beni bilen iyi bilir..çekemeyen insanların küçüklükleri ve kudurmalarına kulak asmazsam biliyorum ki daha çok kuduruyorlar..
son zamanlarda bu iftira olayını hazırlayan 2 kişi yi ev sahibime "onlarla neden görüşmediğimi "sormuşlar yok böyle bişey! artık onları adamdan saymıyorum yoldan geçerken bir topluluk içinde onlar da varsa,onları adamdan saymayıp sadece diğerlerine merhaba diyorum..bu durum onları daha da kudurtuyor sanırım ki başkalarından duyuyorum "neden onlara da selam vermiyor mumuşum....." eeee bir laf var hani:
"zulüm sıkıntı geldi geçti vebali yapanın boynunda kaldı!" bunlar şimdi onu yaşıyor!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?