Bu devirde üçkağıtçı olan mı samimi içten olan mı arkadaşlıkta kazanıyor?!!

Bu devirde dost bulmak zor ama en dikkat etiğim nokta herkesin evine giriyorsa yalancı dostur birde tam temas etmeden kimin ne olduğu belli değil?şans birazda

tam dediğin gibi herkesin evine girmeye çalışıyor ya da herkesle konuşuyor.çenesi çok kuvvetli ;baskın bir tip konuşmalarla olmadı yalancılıkla olmadı aşağılayıcı kelimelerle altedebiliyor kin beslediği bir insana..normalde o kadar yağcıdır ki anlatamam ha hakkını yiyemem yardım etmek ister herkese güler yüzlüdür koşar heryere ama yardım ettiği insanı da sömürmek ister alttan alttan!ben bunları farkettiğim için arayı soğutmuştum.bana hiç dile getirmediğim halde senin gibi üniversite okumadık kızım diye kağıt kalem fırlatan kopleksli bir insan olduğu için elimi eteğimi ondan çekmeye başladım hazmediği için iftirayla ezmeye çalıştı beni..

ya anlıyorum ama bu da benim düşüncem sonuçta konu açmışsınız üstüne üstlük sordunuz ben de söylüyorum. kendimden biçerek söylüyorum, illa aynı konumda olmamız gerekmiyor anlamamı için birbirimizi. benim eşim beni o evde oturtmaya devam etse, sebebi her ne olursa olsun, içim içimi yer. şartlar ve bakış açıları farklı olabilir ama bunun normal olduğunu kimse iddia etmemeli.

konunuza değil de başlığınıza cevap vermek istiyorum.
bu devirde etliye sütlüye karışmayan resmi insanlar kaanıyor. arkadaşım merhaba dediğim insan çoktur ama ne evime çağırırım ne de evlerine giderim. sokakta bir merhabadır. bu yüzden heralde hiç canım yanmadı. insanların bir çoğu kıskanç ve fesattır. hele ki o dediğini mahallelerde sokakda topluca oturan bayanlar tam bir laf ebesidir. kim nereye gitti,kiminle gitti,kaçta gitti,kaçta geldi,yüzü asık mıydı,kocasıyla kavga mı etmiş ..... say say bitmez... oturup kitap gazete okuyup gündemi tartışmazlar,yada birbirlerini de evlere davet etmezler,çok düzenli bir hayatları yoktur. noların hayatı mahalleye az katılanın hayatını çekiştirmektir.
taşınmaya çalışın. kurslara gidin. mahalle havasından uzaklaşın.

işte ben de bu yüzden dışarda onların arasına oturmak istemiyorum..kınamıyorum..ama bu bana ters geliyor..olabilir onlar da bunu normal görüyor ne diyelim ...kursa gelince kızımı bırakacak kimsem olmadığı için gidemiyorum..

bak canım niyetim seni kırmak değil;değer verip yorum yaptıın için yeniden teşekkür ederim fakat "bi tarafı yarım mı" kelimesi hoş gelmedi sadece onu vurguladım..yoksa tabiki düşünceler farklı olabilir kimse aynı değil dimi?ben eşimin bana bu konuda destekçi olduğunu vurguladım o kadar..

elele sana diyecegim coook seyler var canim....birincisi bu evinize vrecginiz kirayi baska evede verebilirsiniz inan tasinman senin icin cok iyi olacaktir ordakilerl samimilik kurmamak kaydiyla....haa bu hemen olamiyorsa resmilige devam kizinida yuvaya veriyorsun ise gir kursa gir ama cevreyi degismen sana cok iyi gelecektir....evet tmiz bir insan olman cok guzel birsey ama bu sana tecrube olsun samimi olma kimseyle evet karsina iyi insan cikmamis maalesef ailenle kardsin varsa onlarla konus samimi ol digerleri fasa fiso....iftira cok kötu birsey Allah cikarir ama merak etme iyiki esin yaninda....dikkatli oletraf insani senin gibi saf degil canim...

ah ah canım o işe girme meselesini 3 senedir deniyorum yok bulamıyorum iş yok sanki!..kızımı inşallah verirsem uygun gelirse o kreş bana ben de kurslara atacağım kendimi...taşınma işi muallakta...temiz insan olabildiysem ne mutlu biz kimiz temiz olabilmek kim..ama şunu biliyorum ki:herkesi kendi gibi düşünmenin art niyet beslemenin zararı çok oldu belki ağladım ama vicdanım rahat...işte en önemli mesele de bu değil mi?

bence başına gelen olayları fazla abartmışsın.el bu.der yani.bırak ne derlerse desinler kapını kapat evinde huzurunu ne boz nede bu tip insanlar için üzül

o sözden kastım şu, "eşinizin işinde kalmasını vs o bayanlar mı sağlıyor, ekmeğini onlar mı veriyor SANKİ!" anlamındaydı. hani bazı cümleler vardır sorunun yanıtı "elbette hayır"dır. bu da onlardan biri. boshayallersmile

kesinlikle katılıyorum vereliniortak

elelecim sen merak etme hele ki iftira kimsenin yanına kalmaz çıkar yerimseniben sen duanı et boşveryerimseniben

Üşünmedim tüm konularınızı okudum.
Çok acı çekmişsiniz ben bunu anladım.
Ancak size tek tesellim SABREDİN olur.
Bence yeni arkadaşlıklar sizide rahatlatıcaktır.
eğer huzursuzsanız onlarada size atılan iftirayı anlatın. Böylece o diğer 2 kişi aranıza girmeye çalışamaz.

kesinlikle katılıyorum vereliniortak

elelecim sen merak etme hele ki iftira kimsenin yanına kalmaz çıkar yerimseniben sen duanı et boşveryerimseniben

inşallah canım Allah hakkımı çıkarsın. saolasın..a.s.

arkadaslıkta uskagıtcı olan dalavere yahpan dostluktaysa durust olan

canım , aslında var ya üç kağıtçı olanlar iyi yaptıklarını sanıyorlar ama yaptığının çirkeflik olduğunu ;kötü olduğunu kendilerine bile itiraf etmeye cesaretleri yok bence..."kazandıklarını"sanıyorlar ama yanılıyorlar..Haksız yere bile bile ağlatanın ağlatanı da Allah olur!

çok teşekkür edrim canım incelik yaparak beni mutlu ettin gerçekten..
karar verdim yeni tanıştığım o insanlara biraz rsemiyet iyi hele birisine..çünkü bana iftira atan insanın bir alt modeli davranışları konuşmaları bana o iftira atan üç kağıtçıya çok benziyor;(bunu görünce çok ürperdim)devamlı kendini ve çocuğunu övmesi sinir bozucu..en iyisi gerektiği kadar kısıtlı arkadaşlık..kızlarımızı aynı kreşe verdiğimiz için mecburi gerektiği kadar dışarıda..
evet geçmiş acıyla dolu ..şükür beteri olmadı.en kötü en büyük derdim inşallah bu açtığım konum olsun..

kızımı 2 gün önce kreşe verdim..kızım da haliyle;
içe kapanık bişey sölendi mi üstüne azıcık gidildi mi hırçınlıkla bağırıp çağıran bi çocuk haline geldi...bunda benim payımın çok olduğunu bildiğimden vicdan azabı çekiyorum..doktoruma gidip antidepresanlara yeniden başlamayı istiyorum bi de ısrarla devam edebilsem şu ilaçlara ah..

her şeyi olduğu gibi kabul edin ,barışık olun vede antidepresan kullamayın bende biliyorum ki beni üzen insanlar bencil,çıkarcı,kişiliksiz,sinsi bu insanların ardından üzülemem gerçekleri olduğu gibi kabul ederim hayatın bana sunduğu nimetleri çok şükür der günün keyfini çıkarırım hayata küsemem

insan herkesi kendi gibi sanıyo ya yeni kişilerle görüşmekten çekinmeniz çok normal insanın gözü korkuyo

yeni kimselere de artık korkuyorum zira onlardan ne zarar göreceğim belli değil en iyisi uzaktan merhaba merhaba varsın bundan sonra "soğuk " desinler varsın burada çekemeyenler gibi "okumuş ondan kendini beğenmiş" desinler ki hiç alakası bile yoktur beni bilen iyi bilir..çekemeyen insanların küçüklükleri ve kudurmalarına kulak asmazsam biliyorum ki daha çok kuduruyorlar..
son zamanlarda bu iftira olayını hazırlayan 2 kişi yi ev sahibime "onlarla neden görüşmediğimi "sormuşlar yok böyle bişey! artık onları adamdan saymıyorum yoldan geçerken bir topluluk içinde onlar da varsa,onları adamdan saymayıp sadece diğerlerine merhaba diyorum..bu durum onları daha da kudurtuyor sanırım ki başkalarından duyuyorum "neden onlara da selam vermiyor mumuşum....." eeee bir laf var hani:
"zulüm sıkıntı geldi geçti vebali yapanın boynunda kaldı!" bunlar şimdi onu yaşıyor!

konu sahibi arkadaşıma hak veriyorum gerçek arkadaşlık kalmadı gibi sanki şöyle ki ben arkadaşımı başka arkadaşlarlla paylaşmak istemiyorum arkadaş olduğum kişi beni satması başka bir arkadaşının yanına gitmesi ben varken yanımda açıkca beni o insandan soğutuyor herkes ile arkadaş olan zaten benimle arkadaş olamaz bu zamanda da insanlar hiç kimse ile doğru düzgün arkadaşlık yürütmüyor sadece merakını gideriyor sonra hop bakıyorsun sana ilgi göstermiyor içini dışını öğrendikten sonra böyle olacaksa hiç arkadaş olmasın daha iyi
[/ONT]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…