Bu devirde üçkağıtçı olan mı samimi içten olan mı arkadaşlıkta kazanıyor?!!

elele

canlarım benim....
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
1.619
6
156
Diğer
kızlar selam..bilen az çok bilir şükretmesini beceremediğimden mi yoksa hani kilimci kilimi sevdiğinden tozunu almak için kilimi döver derler ya bundan mı...sıkıntılar ara ara bırakmıyor ...mahallem kadınların hergün dışarda oturduğu çocukların dışarda gezdiği bi yer...aslında hiç sevmem kadınların sokakta oturmasını hem böyle yetişmedim hem de ters gelir düşünce tarzıma...ama kavgalı olduğum kimse yokturr burda 2 kişi dışında.. eşimin iş ark.hanımları var birisi balkonu açsam balkonu penceresi hemen karşımda birisi de diğer balkonu açsam binası karşımda!görmemem mümkün değil yani bişey çırpmaya çıksam birinden biri mutlaka karşımda!bunlarla 2 senedir samimi oldum yakınıma taşındıkları için.ben içim neyse öyle olan bir insanım.annem ve eşim :"herkesi kendin gibi görüyorsun safsın"der..ne bileyim kimseye bişey beslemem.başıma ne geliyosrsa bundan gelir zaten.!
5 ay önce bu iki kişiden birisnin ( zaten 2 senedir fesatlığı zararı arada oluyordu bana samimiyeti ksmiştim diğeryle samimiydim..) iftirası oldu bana.canım çok yandı aylarca evde ağladım 4 yaşındaki kızım bile etkilendi haliyle iftirayı da o diğer samimi olduğum kişinin evinde gözü önünde attı..o kişi de ne yapıyorsun diye karşı çıkmadı çünkü onlar çok samimiydi 5/6 senedir herşeyleri birmiş dostmuş..bu iftiranın yarası hala zaman zaman kanar...gece gündüz ağladım şükür eskisi kadar değilim..ikisiyle de konuşmuyorum birisi iftira attğı için;diğeri de iftira atılırken sessiz kaldı en az onun kadar suçlu olduğuğu için..sessiz kalan yaklaşmaya çalıştı mesajlarla "canım niye konuşmuyorsun "diye..suçunu söyledim çirkefleşti arkadaşını savundu ben de ona iftira atmışım;artık neler anlattıysa...Allah a havale ettim dedim..ev sahibimden duydum çıkıp iftira atan utanmadan karşı binadan birine anlatmış ne dediyse...o da ev sahibime ""elele" yapmaz öyle şey göz ucuyla bakmaz kimseye o kızı tanıdıysam 2 senedir"demiş.ev sahibime şimdi "elele" benimle neden konuşmuyor diye saf ayaklarına yatıyorlar..ben onlara selam bile vermiyormuuşum kızıyorlarmış...eşim de sakın ha;afedersiniz köpek gibi peşinde koşsunlar deli olsunlar sakın sesini bile çıkarma dedi..zaten öyle !namusuma iftira atanla işim olmaz!ALLAH çıkarır diyorum dua ediyorum çıkarsın diye Rabbi me.

Yalnız;ben artık onları görmek istemiyorum her balkon pencere açısımda birisi mutlaka karşımda..taşınalım diyorum eşime "görmemezlikten gel takma kafana" diyor.üstelik eşimin 3 . bir iş arkadaşı var o kadına aylardır gitmedim ya ona da bişiler anlatıp o iftiraya inandırdılarsa diye cesaretim yok gidemiyorum.eşim de git istersen herşeyi anlat kimin ne olduğu belli diyor.yapamıyorum tam gideyim diyorum tekrar aynı şeyleri yaşayacağım diye elim ayağım buz kesiyor yapamıyorum gidemiyorum.
Bu aralar rahatlamak için kızımı parka götürdüğümde 3 kişiyle tanıştım 3ü de samsunun aynı köyündenmiş..iyi insanlara benziyor aralarına girmek bu yaşadıklarımın izini silmeye çalşmak istiyorum; kızım da çok bunaldı, kızları var yaşıt olan..ama korkuyorum girsem mi aralarına girmesem mi diye..bu üçünden birisi oturmasını kalkmasını bilen konuşmalarından zaten anlaşılıyor dindar olan birisi kızımla yaşıt kızı var.ikincisi biraz hoppa çok bilen ama bazen saçmalayanbirisi..üçüncüsü de kendini bilen birisi ilki gibi..üçüncüsü gel oturalım kaynaşalım diyor..evine davet etti ..ne yapsam bilemedim...geçmişe bakıp;insanlarla birden fazla mı samimiyet kuruyorum...fazla mı içten oluyorum yanlış nerede ille ki üç kağıtçı olunca mı bu işler yürüyor!şimdi karşımdaki kişiler gerçekten iyidir aylarca dua ettim "Allah ım bana hayırlı dostlar ver kızıma da hayırlı arkadaşlar ver "diye belki de duamın karşılığıdır bu insanlar diyorum...fikirlerinizle yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekür edrim sizlere..(yazım uzun oldu özür dilerim)

Bence sorun sizin saf ve temiz düşünceli olmanız değilde böyle zalim ve fesat komşularınızın olmuş olması.
Gerçekten bu insanlarla yaşadıklarınız çok büyük bir talihsizlik.

Öte yandan yeni tanıştığınız insanlarla mümkün mertebe içli dışlı olmamaya çalışın.Hatta bana kalırsa mutlaka taşının derim.Diğer türlü bu çirkefliği beyninizden atmanız dahada zor olabilir.Her ne kadar masum olsanızda....

Bence sorun sizin saf ve temiz düşünceli olmanız değilde böyle zalim ve fesat komşularınızın olmuş olması.
Gerçekten bu insanlarla yaşadıklarınız çok büyük bir talihsizlik.

Öte yandan yeni tanıştığınız insanlarla mümkün mertebe içli dışlı olmamaya çalışın.Hatta bana kalırsa mutlaka taşının derim.Diğer türlü bu çirkefliği beyninizden atmanız dahada zor olabilir.Her ne kadar masum olsanızda....

canım eşime diyorum taşınalım diye maddiyat olunca haklı bana: o kadar eşyayı topla kolile sonra tekrar çıkar zor diyor..
yeni tanıştığım 3 kişiden biriyle mecburen sık sık görüşeceğiz sanırım burda kreş açılmış uygun fiyatlı kızlarımızı yollamak istiyoruz..dün bana yakınlarda kiralık boş bi ev var dedi şimdiki oturduğu evin 2 sokak ötesinde..bakmak istiyorum o eve 2 sokak ötede olsa başımı çıkardığımda canımı yakanları görmem diye..
Haklısın canım, kendime de bunu defalarca dedim "samimiyet kurma "diye;ama zorlamayla yapmacık hareketler nereye kadar ?artık bu benim yapım olmuş, içimden geldiği gibi davranmayı silemiyorum silmek istediğim halde..

Bence Taşının eğer bukadar zamandır hala bunu içinizde taşıyorsanız kesinlikle taşının.....
Sizin huzurunuz,çocuğunuzun huzuru önemli niye kendinize işkence ediyorsunuzki?
Ayrıca başkalarına ihtiyaç duymayın....ne gerek var komşularınızla hep mesafeli olun..
Millet birbirini doğruyor kime güveneceğinizi bilmiyorsunuz.
Çocuğunuzu kreşe yazdırınca onunda arkadaşları olacak....
Eskisi gibi değil komşuluklar, kimin ne olduğunu anlıyamıyorsunuz....

Taşının,Takılmayın,ve aranıza mesafe koyun......

valla bence taşınmanıza gerek yok onları kafanızdan çıkartın düşünmeyin olmul bitmiş sizin kim olduğunuzu bilen biliyo gerisi hiç önemli değil Allah iftira atanlara derslerini mutlaka verir siz yeni arkadaşlaıklar kurmaya devam edin görüşün korkmayın sadece çok gizli şeylerinizi anlatmayın olsun bitsin

[COLOR="Purpl[I][/I]e"][/COLOR]

kısmi olarak alıntılama yapmayı bilmiyorum birisi öğretese?:))
Barzey demiş ki taşın eziyet etme kendine evet bu yüzden taşınmayı istiyorum çünkü onları her görüşümde eskisi kadar olmasa da kızgınlık karışımı bir duyguyla yaram sızlıyor zaman zaman..önemli bir konuya değindin millet birbirini kesiyor demişsin ya...aslında bu kadar düşünemiyorum her zaman dedim ya herkesi iyi sanıyorum..
Melek de taşınma ne gerek var başkalarıyla iletişim kur demiş..şunu düşündürdü bu iki yazı bana;nereye gidersem gideyim içimi değiştirebilecek miyim?işte aslında önemli olan bu!kızlar gerçekten sağolun...olmayacak böyle hayatımda değişiklikler yapmam lazım...inanın bu sözü defalarca tekrarladım 5 aydır hayatımda beni mutlu eden şeyler lazım değişiklikler...tam da yapıyordum iyiydim...ne zaman 1 ay evvel bana yanaşma girişiminde bulunup ben kabul etmeyince işi çirkefliğe vurdular o gün ağlama nöbetleri geçirdim..1 ay toparlanamadım..işte taşınmayı bundan istiyorum ama ilkkez şunu sordum kendime başka yere taşınsam atlatabilecek miyim tamamenn...

İftira attılar demişsiniz..
İçeriği neydi, kendinizi ispatlayamadınız mı bunları pek anlayamadım...
O yüzden taşınıp taşınmama konusunda bişiy diyemem..
Ancak insanlarla samimiyet dozunuzu ayarlamanızı tavsiye ederim..

İftira attılar demişsiniz..
İçeriği neydi, kendinizi ispatlayamadınız mı bunları pek anlayamadım...
O yüzden taşınıp taşınmama konusunda bişiy diyemem..
Ancak insanlarla samimiyet dozunuzu ayarlamanızı tavsiye ederim..

iftira ağır birşey ne olursa olsun hele de namusunuza geliyorsa bu iftira işte en korkuncu bu sanırım..bu fesat kişi diğerinin evinde bunu yaptı bana..evine konuşmaya gitmiştim bu fesat kişinin zira internetten kalaf atıyor kavga ediyor yada vss. derdin nedir benimle uğraşma diye kibarca konuşmaya gittim evde de kocası hasta yatıyormuş ille gel içeri dedi ben de o gün artık öyle doluydum ki ona karşı ilkkez birinin eşi evdeyken girdim içeri eşim başka odada uyuyor diye güvenerek girdim..konuşmalarımız tartışmaya dönüştü haliyle..kavga çıkardı yalan dolanla..en sonunda madem görüşmeyeceksek ne benim ne eşim hakkında ileri geri konuşma dedim.konuyu çarpıttı kocanda gözüm yok senin benimki bana yeter diye şok oldum bu tavrı karşısında ağlamaya başladım ..evden çıkarken çıkış kapısının tam yanındaki odada eşi uyuyormuş kocasına sesleniyor çirkefçe;kocacım bak ne diyor kocasında gözüm varmış deyince elim ayağım buz kesti ..dedim olduğum yerden seslenerek abi Allah aşkına uyan da hanımının terbiyesizliğine bak dedim bu kadar sonra o evden çıktım gittim diğer arkadaşın evine peşimden oraya geldi 10 dk sonra onun yanında kavgaya devam etti;en sonun dada "adamın odasına girdi başını bekledi" sözüyle beddua ederek ağlayarak ayrıldım o evden...iftira atıldı ve evin sahibi arkadaş da sen ne yapıyorsun bile demedi arkadaşına...
olayın kısa özeti bu lale..
aylarca atlatamadım gece gündüz ağladım eşimin aklına ufacık bir şüphe düştü korkusu bile beni mahvetti zira şeytan bu insanın aklına herşeyi düşürebilir.şükür eşim böyle en ufak bir şüpheye düşmediğini hissettirdi bana toparlanmama yardımcı oldu..şuan eskisi gibi değilim şükür ağlamalarımın yerini derince bir iç geçirmeye bıraktı durum.ama hala benle uğraşmaları yine beni ağlatmaya yetebiliyor işte sinirlerimi bozan bu..

cnm bence taşın..mekan değişince ortam değişiyor kendini daha iyi hissediyorsun..

bende kötü şeyler yaşamıştım eski iş ortamımda allahtan bu sene başka okula geçtim şuan onların adını duymaya tahammül edemiyorum anmıyorum bile adlarını o çirkeflerin..

iç huzurum var mutluyum..eşin senin kadar hassas düşünemez ikna edip taşının..

Bence de taşının, başka yer mi yok koskoca memlekette.
Size komşuların kötü olanları denk gelmiş.
Herkese karşı ön yargıyla yaklaşmayın ama mesafenizi de koyun.

Bu devirde dost bulmak zor ama en dikkat etiğim nokta herkesin evine giriyorsa yalancı dostur birde tam temas etmeden kimin ne olduğu belli değil?şans birazda

bence taşınmaya hiç gerek yok
görmemezlikten gel
çağırdıklarında da işim var deyip geçiştir zaten anlarlar birdaha konuşmazlar zaten
onlar yüzüden huzurunuz bozulmasın

bu devirde 3 kağıtçı olanın daha çok arkadaşı oluyor malesef
ama en güzeli fazla kişilerle de muhatap olmamak lazım içini dışını biliyorlar öteki türlü
seni çekemiyosa zayıf yönünü kullanıyor veya en ufak bir husumette yüzüne vuruyor gidiyor başkalarına anlatıyor

canım bir kere kesinlikle üç kağıtçı dedikoducu ve ikyüzlülük kazanıyor yada kazanırmış gibi görünüyor bu devirde maaleseff :1ninca: benim sana tavsiyem taşınma nereye gidersen git kötü niyetli art niyetli fesat insanlar olucak aklımdan çıkaramıyorum demişsin ya çıkar unut inan sen unutamıyorum dedikçe öyle insanların kötülüğü o zaman seni etkiliyor görme o kişiyi bak görmezden gel demiyorum görme öyle biri yok o kadar sen ne kadar kaçarsan kaç kötü kötüdür iftira atar olmamış şeyleri olmuuş gibi anlatır anlatırr herkese iyi görünür ama kötüdür kendi yalancıdır sana yalancı der benim bu gibi insanların şerrinden allaha sığındığım bir duam var onu okur ve üstümde taşırım en iyisini Allah bilir attığı iftirada er yada geç ayağına dolanır merak etme yerimseniben

bu devirde 3 kağıtçı olanın daha çok arkadaşı oluyor malesef
ama en güzeli fazla kişilerle de muhatap olmamak lazım içini dışını biliyorlar öteki türlü
seni çekemiyosa zayıf yönünü kullanıyor veya en ufak bir husumette yüzüne vuruyor gidiyor başkalarına anlatıyor

evet maalesef sana katılıyorum canımkaydirigubbakcemile5

namus konusunda iftiraya uğramış olmanıza rağmen boşver takma burda oturmaya devam edelim demesi normal değil bana göre.her şeyden önce sizin ruh sağlığınızı düşünmeliydi. ayrıca eşinizin iş arkadaşları bu iftirayı atanlardı sanırım. nasıl oluyor da bütün bunları kabullenebiliyor? bir alıp veremedikleri mi var bu hatunların sizden? ve eşiniz onlara karşı neden ezik davranıyor? yarım yeri mi var pardon ama? :kızgın:

namus konusunda iftiraya uğramış olmanıza rağmen boşver takma burda oturmaya devam edelim demesi normal değil bana göre.her şeyden önce sizin ruh sağlığınızı düşünmeliydi. ayrıca eşinizin iş arkadaşları bu iftirayı atanlardı sanırım. nasıl oluyor da bütün bunları kabullenebiliyor? bir alıp veremedikleri mi var bu hatunların sizden? ve eşiniz onlara karşı neden ezik davranıyor? yarım yeri mi var pardon ama? :kızgın:

yorum yaptığınız için teşekkürler fakat"yarım yerimi var "ferken biraz daha dikkatli olun lütfen..bilakis eşim Allah var gerçekten çok destekçi oldu bana gecelerle ağlarken gizli gizli uyanıp destek oldu sakinleştirdi beni..onlara zerre kadar inanmadığını rahat olmamı söyledi..ben de başta neden gidip kavgamı etmez diye kızardım .babam :"mantıklı ol kızım kadın kavgası yüzünden kan mı çıksın o kadının belliydi zaten yalancı olduğu şimdi gidip senin kocan onun kocasına çatsa sonra bir kavga çıksa nolacak Allah vermesin erkeğin siniri bişeye benzemez ya onun eli ya senin kocanın eli kanda çıkacak "dedi mantıklı düşününce hak verdim.olayın olduğu gün eşim mesaideydi gece yarısı geldi.eve girerken ev sahibim beni ağlarken görüncesordu anlattım o da aman eşine anlatırsan önceden kapını kitle bi anlık sinirle oraya gider kötü şeyler olabilir demişti.hakkaten iyi ki de kapımı kitlemişim eşime anlatınca sinirle evden çıkıp oraya gitmek istedi zor sakinleştirdim.
taşınma işine gelince işte taşınmayı onların yüzlerini görmemek için istiyorum ama bugün yorumu yapan bi iki arkadaş bana şunu düşündürdü;"nereye kadar kaçış?hani arkadaşlar da demiş ya hayat boyu var böyle çirkef insanlar heryerde kaçabilir misin elele" diye kendime sordum..önce beyinde bitirsem daha iyi mi olur?diye sordum kendime de nasıl bitircem bilemiyorum..şuan maddiyat biraz iyi değil diye taşınmayı istemiyor eşim o da haklı ...

bence taşınmaya hiç gerek yok
görmemezlikten gel
çağırdıklarında da işim var deyip geçiştir zaten anlarlar birdaha konuşmazlar zaten
onlar yüzüden huzurunuz bozulmasın

yok canım artık çağırma olayı falan kalmadı..konuşmuyorum kesinlikle atıyorum bayanlar aşağıda oturuyorsa o da tabi her zaman ki gibi onların içinde oturur mutlaka!herkese selam verip halini hatrını soruyorsam onu es geçiyor adam yurduna koymuyorum!baktım ki buna ya içerliyor ya bozuluyor da yanaşma hareketleri bu yüzden..ev sahibime sormuş"benimle neden konuşmuyor" diye..yok böyle bişey ya bu kadar iftiracı bu kadar yüzsüz olamaz bir insan.ama yattım kalktım dua ettim :Allah tan bulsunlar ve de vicdan azabıyla yansınlar kavrulsunlar diye..

Back
X