Valla Canım sen bunu sorun yaptıysan burda seni taşa tutarlar. Ya kadın iş yaptırmamış yedirmiş içirmiş bide akıl edip tenezzül edip tabak ayırmış sen daha kızı çok bana az derdindesin. Valla senin hamilelik 1 ayda böyleyse 9 ay bitmez. Hamileliği bu kadar acınacak duruma sokulmasından hiç hazmetmiyorum ben valla. Biraz pozitif olun hayata
Valla sizin yerinizde olsam gitmezdim. Ama sizide tebrik ettim yani sabrliymissiniz demekkiHamileyim de hamileyim duygusalim da duygusalim. Valla simdi hamileler de olağanüstü hal ilan etmedikleri kaldi yani. Ben hamileydim eşimin ailesi ve sulalesinden kimse telefon bile etmedi . kizim dogdu yine arayan eden yok. Bebek oldu 2 aylik. Ben aldim gittim bebegi. Enayinin tekiyim yani ben. Sen buldun da bunuyorsun.
Haklisiniz kv de zaten ogluyla kizlar arasindada yapar ayrimcilik:) bana yapmasi normal. Ama zoruma giden dolmalari ben yapdim ama gorumce yediCanım dert etmemeye calis emin ol bazi anneler evlatlari arasinda dahi ayitim yapiyorlar kaldi ki kızını gelininden ayirmasin
Hakkaten okutlrken icim aciyarak okudum ama sunu soyleyeyim
Biz cocukken mesela ben disarda oyunda olsam falan annem guzel bisey pismisse annem benim payimi saklamazdi sorunca bana birakmadiniz mi diye sende yemek saatinde evde olsaydin derdi ama genelde diger kardeslerime oyle degildi bu sadece en basitinden kucuk bi ornek
Yani bunu bi anne yapiyorsa kaynanin yaptigi cokta tuhaf gelmesin sukret Allaha ki seni disunen gorumcelerin varmis
Haklisiniz kv de zaten ogluyla kizlar arasindada yapar ayrimcilik:) bana yapmasi normal. Ama zoruma giden dolmalari ben yapdim ama gorumce yedidahada yapmam :)))
Anlattığınız gibiyse evet benimde kafama takılırdı. Ama şunu düşünürdüm. Benim sevdiğim yemekleri yaptı ve hiç iş yaptırmadı ve henüz bir aylık hamilesiniz. Ağır iş haricinde herşeyi yapabilirsiniz.Merhaba arkadaslar suanda 1 aylik hamileyim. Ailemden uzak bir memlekette yasiyorum ve esimin akrabalarindan baskasini tanimiyorum. Hamilelik doneminde alinganlik oluyormus bende zaten vardi simdi bide hamile olunca dahada alingan oldum sanirim. Bugun kv ye gittik evli gorumcemle onunda 1 kizi var. Hamileyim diye kvde bir is yaptrnadi saolsun. Normaldede yaptrmaz pek zaten. Gidince oglen biseyler yapdi meyve filan verdi. Aksam icinde benim en sevdigim yemegi yapdi. Gorumcemin esi gelmek istemedi aksam o yuzden onu eve goturmemiz gerekdi (evlerimiz yakin gorumcemle). Kvdede o zaman yemeklerinizi size vereyim dedi. Birlikde yapdigimiz sarmalarin hepsini kizina doldurdu buyuk tabaga yarin is yaparda yemek yapamaz ben biliyorum dedi bol bol koydu. Bana gelince inanin icine 4 dolma anca sigacak kadr bi tabak cikardi ve kucuk gorumcem anne evranosa buyugunu ver o seviyor dedi. Kv dede yok yok sen yarin yersin dedi. Bende yok ben yemem dedim.Sonra buyk gorumcem bekar oda cok iyidir. Geldi zorla biraz daha koydurdu. Cok zoruma gitti hamilelikden mi bilmiyorum ama sonucda birlikde yapdik ve beni yok sayiyor resmen. Kizlar gercekden insanin annesi gibi yok. Anneden baskasi dusunmuyor sizi. Bu arada kvdem teyzem oluyor. Teyze olsa bile dusunmuyorUzaga evlenenler iyi dusunsun. Esim cok iyi cok mutluyum. Ama ama ama iste. Beni dusunen annemle sogan ekmek yerim daha mutlu olurum
Merhaba arkadaslar suanda 1 aylik hamileyim. Ailemden uzak bir memlekette yasiyorum ve esimin akrabalarindan baskasini tanimiyorum. Hamilelik doneminde alinganlik oluyormus bende zaten vardi simdi bide hamile olunca dahada alingan oldum sanirim. Bugun kv ye gittik evli gorumcemle onunda 1 kizi var. Hamileyim diye kvde bir is yaptrnadi saolsun. Normaldede yaptrmaz pek zaten. Gidince oglen biseyler yapdi meyve filan verdi. Aksam icinde benim en sevdigim yemegi yapdi. Gorumcemin esi gelmek istemedi aksam o yuzden onu eve goturmemiz gerekdi (evlerimiz yakin gorumcemle). Kvdede o zaman yemeklerinizi size vereyim dedi. Birlikde yapdigimiz sarmalarin hepsini kizina doldurdu buyuk tabaga yarin is yaparda yemek yapamaz ben biliyorum dedi bol bol koydu. Bana gelince inanin icine 4 dolma anca sigacak kadr bi tabak cikardi ve kucuk gorumcem anne evranosa buyugunu ver o seviyor dedi. Kv dede yok yok sen yarin yersin dedi. Bende yok ben yemem dedim.Sonra buyk gorumcem bekar oda cok iyidir. Geldi zorla biraz daha koydurdu. Cok zoruma gitti hamilelikden mi bilmiyorum ama sonucda birlikde yapdik ve beni yok sayiyor resmen. Kizlar gercekden insanin annesi gibi yok. Anneden baskasi dusunmuyor sizi. Bu arada kvdem teyzem oluyor. Teyze olsa bile dusunmuyorUzaga evlenenler iyi dusunsun. Esim cok iyi cok mutluyum. Ama ama ama iste. Beni dusunen annemle sogan ekmek yerim daha mutlu olurum
Ahahha aynen sormayinBence oyle yapma bi dahakine yaparken biraz yap sonra deki ben anca bu kadar yerim yiyebilecegin kadar yap kalk
Şaka kız saka sen boyle yaparsan kesin kaynanayla kanli bicakli olursunuz
Sadece kendi dolmasini yapan gelin doye dillere destan
Canim kimseye guvenmiyorum beklentimde yok gercekden . Sinir oldugum nokda her yonden kizlarini kayorir. Ama bir isi oldugunda gelinden bekler. Ki bende en basta yapiyodum. Ama kullanildigimi anladigim an geri cekildim. Mesela halilarini yikicak kizlarina kiyamiyor bana diyorki ikimiz yikayalm bende bsey demedim suratimi astim. Oda anladi sanirim yikatmaya verdi :)))) bir keresindede bana gorumcemin camlarini silmeme yardim etmemi istedi ki bekar kizi var ona soleyebilirdi. Bende ben korkarim onun evi yuksek silemem dedi herkes sustu kaldi :)))Insanlardan daha az beklentiniz olursa daha az uzulursunuz, ayri su kadinlarin petshop da satin alinan ev hayvani gibi baba evinden alinip soyu sopu evi arkadasi memleketi ve ailesi yokmus gibi kocasinin evine memleketine ailesine yerlestirilmesinden nefret nefret nefret ediyorum.
Simdiden kadin neden kendi kizini senden daha cok kayiriyor diye uzuluyorsun, uzulme bence sadece beklentini azalt sonucta sen uc gun once ailesine giren birisi diger ikisini kendi dogurup buyutmus..
Kimseye guvenme kendi isini kimseye birakma kimseden birsey bekleme boylece kimse seni uzemez.
Bendede var senin gibi sazanlikAhahha aynen sormayinyok canm oyle yapmam ama ben yaparim diyede atlamam. Bunda atladim hemen sevdigim icin. Ben yaparim dedim. Ders oldu bana :) ya normalde ilk gelin oldgumda herseyo ben yapardim bi araya gelince. Kasiniyormusum resmen he. Simdi aklm basima geldi ama oyle degilim:)
He ya ama ben ayarini buldum sanirim. Sazan gibi atlayinca e bu zaten hazir diye herseyi sana ykiyolar az agirdan alacan kendoni. Bana nerdeyse kizinin evini temziletecekdi dusun. Kizi rahatsiz biraz. Ama olabilit ablasi var bekar evde oda yapabilir. Bana neden soluyoki. Tabi ben red edince artik bu gibi talepler le gelmediler. Sen kendinin kiymetini bilmezsen onlarda seni ezerde ezer. En iyi kv de icin bile gecerli bu.Bendede var senin gibi sazanlik
Ama yapsan olmaz yapmasan olmaz
Aynen canim taviz tavizi doguruyor insanlarin bi kac kez suyuna git hemen iyi niyetini suistimal ediyorlarHe ya ama ben ayarini buldum sanirim. Sazan gibi atlayinca e bu zaten hazir diye herseyi sana ykiyolar az agirdan alacan kendoni. Bana nerdeyse kizinin evini temziletecekdi dusun. Kizi rahatsiz biraz. Ama olabilit ablasi var bekar evde oda yapabilir. Bana neden soluyoki. Tabi ben red edince artik bu gibi talepler le gelmediler. Sen kendinin kiymetini bilmezsen onlarda seni ezerde ezer. En iyi kv de icin bile gecerli bu.
Elinden geliyosa bidaha evinde yaparsin ben beyaz lahana saramam hep canim cekerdi esimin yengesi bi tencere sarmisti getirmisti hem yemistim hemde migdem bulaniyodu yine de ne guzel gelmisti ben elden sarma isterken kendi annem 10 dk uzagimda oturuyo annemden isteyemedim ancak arardi nasilsin diye okadar herkes arar arayinca derman olmuyo durumun zor anliyorum benim annem varken yoktu bulantim coktu 5 kez istifra ediyodum baygin dusuyodum 2 saat uzaga okula gidiyodum gunde 4 saat ve otobus metrobusle gidiyodum o halle yemegimi hep yaptim yettigibce ev isimi yaptim aglar aglar evimde otururdum senin annen en azinda annem diye aglayacagin kadar iyi sukret o gelir sen gidersin allah dermansiz dert vermesinHaklisiniz kv de zaten ogluyla kizlar arasindada yapar ayrimcilik:) bana yapmasi normal. Ama zoruma giden dolmalari ben yapdim ama gorumce yedidahada yapmam :)))
Canim kimseye guvenmiyorum beklentimde yok gercekden . Sinir oldugum nokda her yonden kizlarini kayorir. Ama bir isi oldugunda gelinden bekler. Ki bende en basta yapiyodum. Ama kullanildigimi anladigim an geri cekildim. Mesela halilarini yikicak kizlarina kiyamiyor bana diyorki ikimiz yikayalm bende bsey demedim suratimi astim. Oda anladi sanirim yikatmaya verdi :)))) bir keresindede bana gorumcemin camlarini silmeme yardim etmemi istedi ki bekar kizi var ona soleyebilirdi. Bende ben korkarim onun evi yuksek silemem dedi herkes sustu kaldi :)))
Uzuldum adiniza gercekden o daha zormusElinden geliyosa bidaha evinde yaparsin ben beyaz lahana saramam hep canim cekerdi esimin yengesi bi tencere sarmisti getirmisti hem yemistim hemde migdem bulaniyodu yine de ne guzel gelmisti ben elden sarma isterken kendi annem 10 dk uzagimda oturuyo annemden isteyemedim ancak arardi nasilsin diye okadar herkes arar arayinca derman olmuyo durumun zor anliyorum benim annem varken yoktu bulantim coktu 5 kez istifra ediyodum baygin dusuyodum 2 saat uzaga okula gidiyodum gunde 4 saat ve otobus metrobusle gidiyodum o halle yemegimi hep yaptim yettigibce ev isimi yaptim aglar aglar evimde otururdum senin annen en azinda annem diye aglayacagin kadar iyi sukret o gelir sen gidersin allah dermansiz dert vermesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?