İyi olmakla saf olmak arasında fark var. Saf olup her hıyarım var diyene tuzlukla koşarsan elbet cok vuran olur. Iyi ol ama gözün açık olsun. İyı olmak salak olmak, kötü olmak akillı olmak değildir. İnsan hem iyi niyetli hem de kendine gelecek zararı fark edip kaçınacak ve gardını alacak kadar akıllı olabilir. Bu pembe dizilerde iyi karakterlere gelen vurur giden vurur hah işte onlar iyilikten değil mallıktan.
Bu yazdiklarina bakılırsa sen baya akıllısın. Peki sen bu üslup ve tarzla hep kazanıyor musun? İşte benim yakındigim çevremde görmek istemediğim insan tipi tam bu!İyi olmakla saf olmak arasında fark var. Saf olup her hıyarım var diyene tuzlukla koşarsan elbet cok vuran olur. Iyi ol ama gözün açık olsun. İyı olmak salak olmak, kötü olmak akillı olmak değildir. İnsan hem iyi niyetli hem de kendine gelecek zararı fark edip kaçınacak ve gardını alacak kadar akıllı olabilir. Bu pembe dizilerde iyi karakterlere gelen vurur giden vurur hah işte onlar iyilikten değil mallıktan.
Küçükken iyi olursan iyi insanlarla takılır iyilik düşünürsen eninde sonunda kazanan olursun mutlu olursun sanırdım. Dünya öyle bir yer değilmiş. İyiler kazanmıyor masallardaki gibi.. etrafınızda var mı böyle örnekler? Evet gördüm kötü olan eninde sonunda kaybetti cezasını buldu diyebileceğiniz ya da sizin çevrenizde de iyiler hep mutsuz hep kaybeden mi? Bu dünya böyle bir yer mi? İyilikten vazgeçemiyorsak mutsuzluğa yenilmeye mahkum muyuz? Gerçekten merak ediyorum
Evet çok gördüm ya bana kötülük yapan cezasını buldu yada buna müsade edenler buldu. İlahi adalet asla şaşmaz. Biz insan olarak iyi olmak zorundayız. İyilik yapmak iyi düşünmek vs birileri kötülük yapsa bile kötülükle karşılık vermemek gibi.Küçükken iyi olursan iyi insanlarla takılır iyilik düşünürsen eninde sonunda kazanan olursun mutlu olursun sanırdım. Dünya öyle bir yer değilmiş. İyiler kazanmıyor masallardaki gibi.. etrafınızda var mı böyle örnekler? Evet gördüm kötü olan eninde sonunda kaybetti cezasını buldu diyebileceğiniz ya da sizin çevrenizde de iyiler hep mutsuz hep kaybeden mi? Bu dünya böyle bir yer mi? İyilikten vazgeçemiyorsak mutsuzluğa yenilmeye mahkum muyuz? Gerçekten merak ediyorum
Ben de dualarla huzur bulmaya çalışıyorum. Allaha sığınıyorum. Allah hepimize sabır versin kötü insanları bizden uzak tutsun inşallahAy ne güzel yazmışsin arkadaşım
Ben şahsen çevremde hala görmedim kotu olupta ilahi adalet dediğim cezasını bulan
Hatta özellikle gozlemlediklerim bile var
Bende bazen kızıyor ama kötülük yapamıyorum kötülük gördüğüm kişiye fıtratimda yok en büyük cezam iletişimi kesmek
Yinede Rabbime sığınıyorum bari sabır ver diye napıyım elimden başka gelen yok
aynen senin gibi düsünürdüm annem safsın derdi zamnla ögreniyorsun .insanlar cok kötü ve iyi olabiliyor .nannıyorsan kafan rahat rn azından orda büyük bir ceza varKüçükken iyi olursan iyi insanlarla takılır iyilik düşünürsen eninde sonunda kazanan olursun mutlu olursun sanırdım. Dünya öyle bir yer değilmiş. İyiler kazanmıyor masallardaki gibi.. etrafınızda var mı böyle örnekler? Evet gördüm kötü olan eninde sonunda kaybetti cezasını buldu diyebileceğiniz ya da sizin çevrenizde de iyiler hep mutsuz hep kaybeden mi? Bu dünya böyle bir yer mi? İyilikten vazgeçemiyorsak mutsuzluğa yenilmeye mahkum muyuz? Gerçekten merak ediyorum
Yakın zamana kadar ben de çok takılmazdim kötülere kötülüklerine. Ben yine doğru bildiğimden şaşmam bir şekilde mutlu olurdum. Ta kii biri hayatima girip önce cenneti yaşatıp sonra hayatımı cehenneme çevirip gidene kadar.. ve o bunu yaptığı halde hayatına devam etti güzel bir şekilde. Bana ağır gelen bu..Evet çok gördüm ya bana kötülük yapan cezasını buldu yada buna müsade edenler buldu. İlahi adalet asla şaşmaz. Biz insan olarak iyi olmak zorundayız. İyilik yapmak iyi düşünmek vs birileri kötülük yapsa bile kötülükle karşılık vermemek gibi.
Mutluluk bence çok farklı bir durum insan her gün mutlu olsa adı mutluluk olmazdı sanırım. Birde sanırım Allah a tam tevekkül edemeyişimizden kaynaklı bir çok şey. ( kendi nefsim dahil ) her şey Allah dan bunu bilerek yaşasak ama hakikaten bilerek yaşayabilsek ne dert olur ne tasa. Ne yaşadınız bilmiyorum ama bildiğim tek şey olanda hayır vardır ve daha iyisi olacaktır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?