- 4 Ağustos 2017
- 482
- 74
- 13
- 34
Tam tersi iyilerin cok düşman o oluyor bence kötüler in değil , bu iyi bundan zarar gelmez diyorlarÖyle birşey yok iyi olan her zaman kazanır kötü olup düşman kazanmaya gerek yok iyi olun en azından iç huzurunuz olur bu dünya olmasa bile ahireti kazanırsınız
Hani bir söz var ya arsız güçlü olunca haklı suçlu olurmuşbenim bldigim tek bir dunya var ordada insan olmassan, aksama kadar kotuluk yaparsan senden buyuk pasa yok.
Bu dünya imtihan dünyası.
Başkalarının kötülüğü evet sinir bozucu.
Mesela bana bir kötülük etmesi de gerekmiyor.
Başkasına yapılan bir şey bile kendime yapılmışcasına delirtir beni.
Yine de şöyle bir bakıyorum.
Bu kadar mükemmel bir kişiliğe sahip olmak iyi bir şey değil.
Hiç gerek yok.
Madalya takan da yok kendini yediğinle kalırsın.
Çünkü iki yüzlü, dansöz, işine geldiği yerde adaleeetttt diye kıçını yırtıp, işine gelmediği yerde
haksızlığa ortak olan tipler evet huzurlu mu huzurlu arkadaşım.
Ama nereye kadar?
Elbet bir sonu var ama bu dünyada ama öteki dünyada.
İnançlı insanlarız çok şükür.
Sen iyi bir insan olarak kal, temiz niyetini koru gerisine ne diyordu Çılgın Bediş dizisindeki kapıcı?
Garışşşşşmaaa :)
Kendimizi koruyacak haksızlık ettirmeyecak kadar nasıl iyi oluruz, oyun felan çeviremem zaten ama kazıklanacak kadar saf ve iyiyim ; (((Bazı kötülerin cezasını bulduguna da çok şahit oldum ki sayısı azımsanmayacak kadar çoktu ama bi taraftan da bazı kötülerin ettiklerine rağmen mutlu mesut yaşadığına da şahit oldum...Yalnız mutlu sandıklarımız acaba dısardan gorundugu gibi mi emin olmayız birebir her anını bilmiyoruz sonucta...Genelleme yapmak zor ama benim edindiğim tecrube ve ders şudur: ne kazıklanacak kadar saf ve aşırı iyi ol ne de oyunlar entrikalar çevir...Kendini koruyacak, haksızlık ettirmeyecek kadar uyanık ol ama başkasına da zarar verme...Bu şekilde olursan kazık da yemeyeceğin için kötülere ne olmuş ne olmamış umrun olmaz, onlar da üzülsün diye de dert edinmezsin çünkü zaten kimse seni üzemez
İşte ben tam bunu yapıyorum ve hep kaybeden üzülen oluyorumŞimdi kötü nedir iyi nedir onu tanımlamak lazım. Başkasının cikari, mutluluğu, isteği için kendi isteklerinden vazgeçiyorsan hep kaybetmeye mahkumsun zaten. Bu zaten iyilik değil.
Şimdi kötü nedir iyi nedir onu tanımlamak lazım. Başkasının cikari, mutluluğu, isteği için kendi isteklerinden vazgeçiyorsan hep kaybetmeye mahkumsun zaten. Bu zaten iyilik değil.
Kendimizi koruyacak haksızlık ettirmeyecak kadar nasıl iyi oluruz, oyun felan çeviremem zaten ama kazıklanacak kadar saf ve iyiyim ; (((
Evet cok doğru bu söz kime iyilik etmişsem kötülük gördüm
Doğru o enayilik değil mi? :)
Bizi annem hep şu cümleyle büyüttü.
Seni mutlu edecek bir şey başka birine zarar verecekse eğer isteme o mutluluğu.
Bu yüzden ben bir şeyi isterken istiyorum bitmiştir diye yaşayamıyorum mesela.
İstiyorum ama hakkım var mı?
İstiyorum ama sevdiklerim ya da yakınımdakiler bu isteğimden nasıl etkilenir?
Gibi sorularla yaşıyorum.
Allah var içim öyle rahat ki kimsenin hakkı kalmamıştır bende o derece hesaplarla yaşıyorum çünkü.
Ama böyle yaşamak çok yorucu cidden.
Bazen anneme kızıyorum.
Keşke o da pek çok kişinin yaptığı gibi salt çıkarlarımızı hesaplayarak yaşamayı öğretseydi bize diye..
Şu son cümlen bile insanın kendi çıkarını düşünecek olmasını küçümsüyor. O keşke gerçek bir keşke değil gibi geldi.
Tabi yıllarca çocukluktan bu yana annenin onayladığı bir düşünceyi davranışı değiştirmek çok zor. Ama sana üzücü bir şey söyleyeyim sen kendi karnını doyurmak varlığını sürdürmek için yüzlerce hayvanın canına mal oldun. Olmaya da devam ediyorsun. Doğa böyle birşey güçlü güçsüzü yer. Ve insanlar da bu doğanın parçası. Buna aykırı davranmak iyilik değil zaten. Dünyanın en saçma işi.
+1İyi olmakla saf olmak arasında fark var. Saf olup her hıyarım var diyene tuzlukla koşarsan elbet cok vuran olur. Iyi ol ama gözün açık olsun. İyı olmak salak olmak, kötü olmak akillı olmak değildir. İnsan hem iyi niyetli hem de kendine gelecek zararı fark edip kaçınacak ve gardını alacak kadar akıllı olabilir. Bu pembe dizilerde iyi karakterlere gelen vurur giden vurur hah işte onlar iyilikten değil mallıktan.
Bunu yasayanlarimiz var, benim gibi. Ilk yillarimi yaptiklarinin cezasini cekecek umidiyle bekleyerek gecirdim. O ise gayet mutlu idi, bense diplerdeydim. Sonra uzerimdeki yuku atmam icin onu affetmem gerekiyormus, benim affetmem demem onun ceza almayacagi anlami tasimiyormus. Affetsen de kamu davasi oluyormus. Ben de affettim tum yuregimle, hemen olmasa da sonradan uzerimdeki yuku attim. Bunu sonradan hissediyorsun. Sonra zaman gectikce anladim ki o kisinin bana bunlari yasatmasinin bir anlami vardi, hicbir sey nedensiz degildi. Cok buyuk tecrube kazandim, dersler cikardim, dahasi o hayatimdan ciktiktan sonra hayatim baska bir yonde degisti. Eski esimden bahsediyorum. Cok uzdu, cok yaralar acti yuregimde ama o hayatimdan gitmeseydi ben hala oldugum yerde sayacaktim. Simdi umurumda bile degil. Onun da zulmedeni var mi merak etmiyorum. Tek bildigim bir donem hayatima girmesi gerekiyordu, bir oglumuz var, ve de sonra cikmasi gerekiyordu. Zamanla anliyorsun hicbir seyin nedensiz olmadigini.Yakın zamana kadar ben de çok takılmazdim kötülere kötülüklerine. Ben yine doğru bildiğimden şaşmam bir şekilde mutlu olurdum. Ta kii biri hayatima girip önce cenneti yaşatıp sonra hayatımı cehenneme çevirip gidene kadar.. ve o bunu yaptığı halde hayatına devam etti güzel bir şekilde. Bana ağır gelen bu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?