- 4 Aralık 2014
- 2.782
- 1.406
- 158
- Konu Sahibi kahvekokusu32
-
neden altından yapmak istermiş peki? valla bu haldeyken bile biz iyiler yeterince alınıyoruz..Kaynanam derki hep;
cenabı mevlam iyi kullarının alınmayacağını bilse,kötülerin bastıgı toprağı bile altından yapardım demiş..
(lafı tam hatırlayamasamda böyle bişeydi:))
yaratılış da olmayınca olacak bişi değil o :/Adaleti sen uygula o zaman ben öyle yapıyorum
Ve uzmanlar diyor ki " size ne yapmis olurlarsa olsunlar kotuleri affedin. ruhunuz rahatlar daha mutlu olursunuz. affetmek en buyuk erdemdir. kotulu yapan zaten rahat bulamaz." bu da bilimsel aciklama.
Affedin, gormezden gelin. Tarafimdan denendi. Kotuler cildiriyor daha beter kuduruyorlar. Ama takmadigim icin bana zarar veremiyorlar. :)
Sorgulamak bana düşmez..siz sorunuz..neden altından yapmak istermiş peki? valla bu haldeyken bile biz iyiler yeterince alınıyoruz..
ben bu konuda uzmanlara katılmıyorum...aksine af edersem kendime saygımı yitiririm ruhum boğar beni
çünkü af etmiyecegim kişiler var...
Dogrudur. Herkesin kendi karakteri kisiligi var canim. Affetmesen dahi umursamamak o kisileri cildirtiyor. Senin nasil boyle guclu durduguna, yikilmadigina ve nasil unuttuguna bakip cildiriyorlar.
İlahi adaletin yeri bu dünya değil zaten. Eğer herkes yaptığının karşılığını bu dünya da görseydi, imtihan sırrı ortadan kalkardı. Zalim zalimliğiyle, mazlum mazlumluğuyla göçüp gidiyor bu alemden, hesapları başka daimi bir memlekette görülecek.evet, hiç iyi birinin kazandığını görmedim ben... nerede kötü, içten hesaplı fesat insanlar varsa hep onların yüzü gülüyor bu dünyada... bu zamana kadar hep dürüst yaşadım, iyi kötü elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım herkese, ama hiç bi işim yolunda gitmiyor, etrafımda o kadar merhametli insanlar var bir tanesinin yüzü gülmüyor... ama nerede yalan dolan kumpas peşinde olan insanlar var hayret ediyorum gayet mutlular,yaptıkları tüm kötülüklere rağmen, öylesine değil gerçekten mutlular... ahireti bilmem ama burada yapılan haksızlıklar hep insanların yanına kalıyor... dünya kötülerin dünyası...
inşallah öyle olur canım .Düşmez kalkmaz bir Allah, Nihat Hatipoğlu hoca ramazanda anlatıyordu o zaman denk gelmiştim.. Kötü bi adam vardır çok şanslıdır iyi para kazanır deriz ya bu adam hem kötü hemde çok iyi kazanıyor nasıl olur bu? Allah kötü kulunu sınarmış daha çok verirmiş daha ne kadar şaşırabilir diye sonra birden dibe vurdururmuş... Bu dünyada çektiğimiz acıların öbür dünyada mutlaka bir mükafatı olacaktır ne yaşarsak yaşayalım isyan etmemeliyiz Rabbimize er ya da geç Allah herkese layığını verir :))
harfi harfine katılıyorum şu yazdıklarınıza. dilerim diğer dünyada, yaşattıkları mutsuzlukların hesabını verebilirler...Bayram harçlığı için kapısına gelmiş küçücük masum çocukların, akli dengesi bozuk insanların, ağzı var dili yok, bir lokma ekmeğe muhtaç sokak hayvanlarının... ve daha nice düşkün varlığın, her gün hunharca katledildiği, tecavüze uğradığı, işkence gördüğü şu dünya da çok fazla adalet aramıyorum açıkçası.
Tek umudum ilahi adaletin ölümden sonra tecelli etmesi, çünkü öyle insanlar var ki bu dünya da ne kadar acı çekseler, yaptıklarına karşılık olarak yeterli değil.
inancım yerinde çok şükür, sadece yapılan her kötülüğün cezasının bulunmadığı bi dünyada yaşıyoruz, bunu söyledim. inancım olmasa ne İLAH'tan ne de ADALET 'ten bahsederim...Allah'a olan inancınızı, ümidinizi yitirdiğiniz için olmasın.
aynı fikirdeyim işleri hep yolunda gidiyor, kaybettiklerini hiç görmedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?