- 7 Mart 2014
- 513
- 230
- 133
- Konu Sahibi kahvekokusu32
-
ne kadar güzel yazmışsın, hiç bu açıdan düşünmemiştim. ama insan yine de bu kadar kötülüğün bi bedelinin olması gerektiğini, ve bunu görmek istediğini düşünüyor..Onlar dunyada kazaniyor, dunya ne ki ? Yalan dunya.
O tur insanlar vicdan sahibi olsalar boyle yapmazlar zaten. Vicdani veren kim? Yuce Allahtir.
Yuce Allah onlara vicdan vermemis,men etmis onlari bu en guzel duygudan..
Allahin rizasindan uzakta olanlar bu dunyada kazansa ne olur?
oyle insanlar var ki, dunyada hic hastalik gormezler. Neden? Yuce Allah benim ismimi agzina almasinlar diye, onlara ne hastalik verir, ne dert...
Onlar zaten en buyuk cezayi almislar zaten..
evet, hiç iyi birinin kazandığını görmedim ben... nerede kötü, içten hesaplı fesat insanlar varsa hep onların yüzü gülüyor bu dünyada... bu zamana kadar hep dürüst yaşadım, iyi kötü elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım herkese, ama hiç bi işim yolunda gitmiyor, etrafımda o kadar merhametli insanlar var bir tanesinin yüzü gülmüyor... ama nerede yalan dolan kumpas peşinde olan insanlar var hayret ediyorum gayet mutlular,yaptıkları tüm kötülüklere rağmen, öylesine değil gerçekten mutlular... ahireti bilmem ama burada yapılan haksızlıklar hep insanların yanına kalıyor... dünya kötülerin dünyası...
ben sevdiklerine bişey olsun istemiyorum yaptıklarını bulsun derkenben inanıyorum ilahi adalete.. ama çoğu şey kendilerinden değil en sevdiklerinden çıkıyor..
eşimin ailesi tarafından maddi durumumuz iyi değil diye hiç sevilmedim, keza oğlumda öyle.. peşpeşe öyle hastalıklar atlattık ki oğlumla; bir gün bu hastalıkların arasında bi tanıdığımızında rahatsızlandığını söyledi kayınvalidem ve bana dedi ki; Allah yaptıklarınıın cezasını veriyor, hiç aklına geliyormu acaba yaptığımı çekiyorum dye dedi, aklı sıra bana laf soktu ... bende ona dedim anne sende bende ne hastalıklarla uğraşıyoruz o zaman bizde mi çekiyoruz??? ne zaman hastalansam sırf o söylediği aklıma geliyor...Ragıp güzel bi kitabında buna benzer bi konuya değinmişti.O da kafirler ve kötüler için geçerliydi.Allah müminlerin günahlarının kefaretini dünyada ödetirmiş ki ahirete kalmasın azap çekmesinler diye.O yüzden dertsiz insan imanını sorgulasın denir.Hastalık mesela aslında en büyük nimet..onunla birlikte ne günahlarımızdan arınıyoruz kim bilir.Eline bi diken batınca duyduğun bi acıyla bile günahların siliniyo.Bi eşyanı kaybediyosun ararken cebelleştiğin sıra yaşadığın sıkıntı sayesinde bile arınıyosun..Yani terazi zannettiğimizden çok daha hassas ve Allah ın adaleti sonsuz..
Kafirlere ve kötülere de dünyada ne kadar büyük iyilik yaparsa yapsın ahirette bunun karşılığını alamasınlar diye hep karşılığını dünyada verirmiş (ondan bolluk sevinç bereket içindeler)ve yine aynı şekilde işledikleri en küçük günahın cezasını bile dünyada sıkıntı çektirmeyerek ahirete bırakırmış..Bu durumu bende çok sorgulardım ta ki bu yazıya denk gelene kadar.
benım bulundugum şirkette patronu malını goturen goturene..herkes yazlıgına kadar almış...hanı kul hakkı yendıgınde başına bın musıbet gelıyodu? adamlar 10 yılda aılelerınden bırılerıne bıle ev alıp devretmış arabalar yurt dısı tatıllerı neler neler.ama patron calışanlara yol parası vermeye acız..
ve bu yıyıcılerın colugu cocugu oldu,kımseye bsy oldugu yok..yaa hanı ılahı adalet dıyosun...??
Bu tamamen kişisel bir görüş aslında. Şu açıdan diyorum, katlar yatlar çok mu gerekli? Ayrıca siz o ailelerin içlerinde neler yaşadığını bilmiyorsunuz. Belki de o çaldı çırptı ama zengin dediğiniz insanların aile hayatı güzel gitmiyordur ya da kendi içlerinde huzursuzdurlar. Maddiyat bu kadar mı önemli? Maddiyat her şeyin güllük gülistanlık olduğuna bir kanıt olamaz bence.
İlahi adalete inancım yok. Biri bana kasıtlı bir şey yaptığında ben de karşılık veririm. İçim soğumaz yoksa. Bir de fil hafızam olunca, unutamıyorsun istesen de. Bana ilişmeyene ben de pek ilişmem. İnsanlar neden iyilerin sınandığını düşünüyor, bunu da anlamıyorum. Kimse %100 iyi ya da %100 kötü değildir. Herkese her şeyin neden verilmediğini bilmiyorum ama bu kişilere verilmesinin sebebi sadece imtihan olamayacak kadar kompeks. Bazı şeyleri ilahi adalete bırakmak bana avuntu olarak geliyor.Ya da iç rahatlatma.
ben sevdiklerine bişey olsun istemiyorum yaptıklarını bulsun derken
eşimin ailesi tarafından maddi durumumuz iyi değil diye hiç sevilmedim, keza oğlumda öyle.. peşpeşe öyle hastalıklar atlattık ki oğlumla; bir gün bu hastalıkların arasında bi tanıdığımızında rahatsızlandığını söyledi kayınvalidem ve bana dedi ki; Allah yaptıklarınıın cezasını veriyor, hiç aklına geliyormu acaba yaptığımı çekiyorum dye dedi, aklı sıra bana laf soktu ... bende ona dedim anne sende bende ne hastalıklarla uğraşıyoruz o zaman bizde mi çekiyoruz??? ne zaman hastalansam sırf o söylediği aklıma geliyor...
hayır tabıkı o değil.ama emınım kı hıc te bı sıkıntıları yok.gayet mesut hayat suruyorlar..içlerindeyim ne yazıkki şahıt oluyorum herseylerıne..yanı demek ıstedıgım ıyı bırı sen ben gidip allah korusun şirketten cebımıze bsy ındırsek başımıza bınbır turlu bela gelır ama onlar 10 yıldır zevki sefa içinde...umarım dogru anlatabıldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?