Bu durum karşısındaki duruşunuz ne olurdu ? Kayınvalideyle görüşmeme konusunda ....

anladım eşinizin sizi yarıyolda bırakma ihtimali yüksek gibi gözüküyor.yani ardaki dengeyi kuramamış,sanki sana gelince mavi boncuk onlara gelince mavi boncuk.
kaç yaşına gelmişler,onlar düşünmüyorsa toplumu bırakın siz hiç düşünmeyin.
bir şey söyleyeyim,size karşı kinlenmiş gibi bunlar yani ne yaparsan yap yaranamazsın.söylemek istediğim görüşme derken siz zarararlı çıkacaksınız.siz de hem maddi anlamda sömürmüşler.
kaynının da bu şeylere burnunu sokması hatta bir de laf söylemesi olacak iş değil.bu da neden kaynaklanıyor biliyoormusunuz,sizin iyi niyetli davranışlarınızdan.artık,bunlar bir şey söyleyemez,bir şey yapamaz diye güç buluyor.siz bir de sorunlardan dolayı fazla yüz göz olmuşsunuz.çek kendini canım,biraz.biraz uzun ve ağır yazmış olabilrim kusura bakma,ancak bu konularda taviz veremiyorum artık ve çok netim bu nedenle yorumlarıma yansımış olabilir.
ben en çok yeni evliliğinizde eşinizle ayrı yerlerde kalmanıza üzüldüm.inşallah bir şeyler olur da hayırlı bir şekilde tez zamanda kavuşursunuz.

adam gibi davranmıyorlarsa da çok fazla da onları önemliler gibi davranmaya gerek yok.ederleri neyse o boşver.demek ki,ahını aldıklarını biliyorlar daha da bunun üstüne akıllanmazlarsa çabalama boşver.

Eşin ne güzel seni kollamış, daha fazla yıpranmamak adına bu şekilde olmasını istiyor.
Gayette mantıklı, biliyor demek ki ailesini ve onların ağzı ile hareket etmiyor, daha ne istiyorsun :)

anladım eşinizin sizi yarıyolda bırakma ihtimali yüksek gibi gözüküyor.yani ardaki dengeyi kuramamış,sanki sana gelince mavi boncuk onlara gelince mavi boncuk.
kaç yaşına gelmişler,onlar düşünmüyorsa toplumu bırakın siz hiç düşünmeyin.
bir şey söyleyeyim,size karşı kinlenmiş gibi bunlar yani ne yaparsan yap yaranamazsın.söylemek istediğim görüşme derken siz zarararlı çıkacaksınız.siz de hem maddi anlamda sömürmüşler.
kaynının da bu şeylere burnunu sokması hatta bir de laf söylemesi olacak iş değil.bu da neden kaynaklanıyor biliyoormusunuz,sizin iyi niyetli davranışlarınızdan.artık,bunlar bir şey söyleyemez,bir şey yapamaz diye güç buluyor.siz bir de sorunlardan dolayı fazla yüz göz olmuşsunuz.çek kendini canım,biraz.biraz uzun ve ağır yazmış olabilrim kusura bakma,ancak bu konularda taviz veremiyorum artık ve çok netim bu nedenle yorumlarıma yansımış olabilir.
ben en çok yeni evliliğinizde eşinizle ayrı yerlerde kalmanıza üzüldüm.inşallah bir şeyler olur da hayırlı bir şekilde tez zamanda kavuşursunuz.

Tatlım sağol.Haklısın dediklerinde iyi niyetimizin kurbanı olduk.
Eşime güveniyorumda güvenemiyorumda.Ailesi vazgeçilmezi.
Tabiki vazgeçmesin ama hatalarınıda savunur hep.Bu yüzden denge problemimiz var.

İnş eşimle çabucak kavuşursak hallolacak birçok şey.
Hayır oğlunun zor gününde bile bunu yapan kadını bir evlat neden savunur?
Savunmuyorda ama ben hatalıymışım !!

Zaten ben tepki vermediğim için babam babasıyla konuşmuş.
Sağolsun oda karısından korkar.Hemen karısına yetiştirmiş.
Oda eşimi fitlemiş.Kabak bana patladı.
Ben konuşursam çok ağır konuşurum o yüzden konuşamıyorum.
Benim yerime eşim ve babam hakkımı savunuyor buna rağmen böyle saldırıyorlar.

Buda son kozları.Artık dahası olamaz.
Dediğin gibi nefret kin bürrümüş gözlerini.Ben onları çok severdim oysaki.
Ama eşime gelde anlat asıl kindar benmişim, onlarsa hala beni el üstünde tutuyolarmış !!!
El üstü buysa yer altı nasıl kimbilir ??

Bunu demedeki maksadı şu:Kayınvalide iyi tiyatrocudur
Oğlunun yanında gelinine övgüler, yokluğunda havlamalar vardır.
Allah verecek cezasına ama kimbilir nezaman.

adam gibi davranmıyorlarsa da çok fazla da onları önemliler gibi davranmaya gerek yok.ederleri neyse o boşver.demek ki,ahını aldıklarını biliyorlar daha da bunun üstüne akıllanmazlarsa çabalama boşver.
öyle canım.Benimde işime gelir uzak kalmak.
Aptal kadın birgün beni anneme şikayet edecekmiş.
Ayapına çay dökülmüş nasıl derin yanık olmuş.Gelemedim allah bile istemedi diye kendi söyledi ...
Önemsiz hissttrimek en doğrusu.
Eşin ne güzel seni kollamış, daha fazla yıpranmamak adına bu şekilde olmasını istiyor.
Gayette mantıklı, biliyor demek ki ailesini ve onların ağzı ile hareket etmiyor, daha ne istiyorsun :)

Ya biliyor bilmesinede sonrasıda bana dönüyor.Hıncını yine benden alıyor.
Onlarda hatalıydılar ama seninki daha fazlaydı oluyor.
Eminim ailesinin ne mal olduğunu biliyor ama bana demek istemiyor.
Birkaç kere onların yerine mahçup olduğunu zaten söyledi ama
davranışlarıyla bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtiyor.
Sonucunda annesi olacak cadı ikimizinde canını yakıyor...

erkekler,öyledir.eşlerine ailesinin hatalarını açık açık söylemezler.halbuki bilirler,neyin ne olduğunu .ailemin olumsuzluklarını söylersem eşim daha da yüreklenir diye düşünüyor galiba.
halbuki,biraz seni rahatlatmaya teselli etmeye çalışsa eşin.seni anlıyorum,evet şu konuda haksızlar ben de desteklemiyorum bu davranışların diye .o bile sana şu aşamada yeter de artar bile.seni anlayan dinleyen birinin varlığını görmek duymak çok hoşuna gider.oysa ki,iyi günde kötü günde her zaman birlikte olacaktık hani.öyle değilmiş,işte

Canım çok sağol.İnanki şuanda bu benim için çok büyük bir moral oldu.
bu cümle eşimide etkileyecek bir cümle ve de mantıklı.
Duruşun bu şekilde olması gerek sanırım.İnş herşey dahada kötü olmaz.
Tekrardan çok teşekkür ederim....

rica ederim canım..bir nebze faydam olduysa ne mutlu..
senin için hayırlısı ne ise o olsun...

kimseyi aşağılamak yada kınamak istemiyorum lakin bazı insanlar ( cahil olanlar ) iyilikten de anlamazlar kötülüktende...iyilik yaptığınız zaman yada ederinden fazla davrandığınız zaman sizi buna mecbur görmeye başlarlar zamanla..bir gün kötü olun tüm iyiliklerinizi bir anda siliverirler....

en makulü ölçülü ve mesafeli davranmak..böyle giderse herşey çok güzel olur senin için..hem kimseyle aranı bozmamış olursun hem mesafeni hemde huzurunu korumuş olursun...işte o tür insanların anladığı tek şey mesafe...yani ne iyilik yapıcaksın nede kötülük...nötr bir durum yani..

ben inanıyorumki çok daha iyi olcaksın...:teselli:

erkekler,öyledir.eşlerine ailesinin hatalarını açık açık söylemezler.halbuki bilirler,neyin ne olduğunu .ailemin olumsuzluklarını söylersem eşim daha da yüreklenir diye düşünüyor galiba.
halbuki,biraz seni rahatlatmaya teselli etmeye çalışsa eşin.seni anlıyorum,evet şu konuda haksızlar ben de desteklemiyorum bu davranışların diye .o bile sana şu aşamada yeter de artar bile.seni anlayan dinleyen birinin varlığını görmek duymak çok hoşuna gider.oysa ki,iyi günde kötü günde her zaman birlikte olacaktık hani.öyle değilmiş,işte

Evet gerçekten istediğim bu.Defalarcada kendine söyledim.Çok yalnızım sana, senin desteğine ihtiyacım var.Mahrum etme dedim defalarca.Unutana dek desteğini verdi.Bildiğim şey mutsuzluğum.
Sevgi mutluluk için yeterli değil işte !!!
Tek tutunacak dalım oysaki sevgimdi.Sevdiğim adamdı.
Hani ama !!!
O içinden hakta verse dışından haksızsın demeyi seçti.
Neden ama bile bile acı çektirmek neden ?

Biliyorum akşama telefonda özürler dileyecek.Bu sondu diyecek.
Bir dahası olmaz diyecek.
Ama yalan.Hep bidahası var.Hiç tükenmedi ve o kadın varolduğu sürecede olacak emini.
Ben şehir değiştirsemde çenemi kapasamda o kadın canını istedikçe huzurumu kaçıracak.

Psikoljideki terimler işte.Mutsuz olan mutsuz etmeye çalışır.
Dilerim kendi kızıda mutlu olamasın.Hepsinden ayrı ayrı çektim.
Helal etmiyorum varsa eğer hakkım ...

rica ederim canım..bir nebze faydam olduysa ne mutlu..
senin için hayırlısı ne ise o olsun...

kimseyi aşağılamak yada kınamak istemiyorum lakin bazı insanlar ( cahil olanlar ) iyilikten de anlamazlar kötülüktende...iyilik yaptığınız zaman yada ederinden fazla davrandığınız zaman sizi buna mecbur görmeye başlarlar zamanla..bir gün kötü olun tüm iyiliklerinizi bir anda siliverirler....

en makulü ölçülü ve mesafeli davranmak..böyle giderse herşey çok güzel olur senin için..hem kimseyle aranı bozmamış olursun hem mesafeni hemde huzurunu korumuş olursun...işte o tür insanların anladığı tek şey mesafe...yani ne iyilik yapıcaksın nede kötülük...nötr bir durum yani..

ben inanıyorumki çok daha iyi olcaksın...:teselli:

Evet mecburum sandılar, oysaki ben kendime yakıştırdığımı yapmıştım anlamadılar.
Dediğin gibi şuandada nötrüm.Ne iyiyim ne kötü.Ama anlayamadılar.

Canım çok sağol, yardımcı oldun gerçektende.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Samimiyete ihtiyacım vardı.Her daim suçlanmak çok kötü maalesef :(

İnşallah birgün hakketiğimi alırım.:gitme:

Bitanem,

Sizin olaylarınızı ta en baştan bu yana bildiğim için kesin birşeyler söylemekten çekiniyorum.

"Çünkü annesini tanıdıysam bundan sonra amacı bizi boşatmak olacak"

Evet senin kayınvaliden de tam bu modda; ama eşine de bunu anlatmaya çalış birtanem. Bunu açık açık belirt. Biliyorum defalarca denedin; ama bir daha dene.

Bitanem,

Sizin olaylarınızı ta en baştan bu yana bildiğim için kesin birşeyler söylemekten çekiniyorum.

"Çünkü annesini tanıdıysam bundan sonra amacı bizi boşatmak olacak"

Evet senin kayınvaliden de tam bu modda; ama eşine de bunu anlatmaya çalış birtanem. Bunu açık açık belirt. Biliyorum defalarca denedin; ama bir daha dene.

Canım en başlarından beri biliyosun sorunları.ışte buna istinadende bunu yapabilecek bi insan oluğunuda tahmin ediyosun.
Eşimle çok şeyleri aştık, annesinin çok niyetinide öğrendi artık.Ama hala anlatamıyorum.Hala üzülen benim.Annesinin amacıda bizi mutsuz etmek ve bunuda eşim aracılığıyla çok güzel başarıyor.

Kaldıki benim annem bu lafı açıkça eşime demişti.Eğer olmuyorsa zorlamayın ikinizede yazık diyerek.Annem unu açıkça dediği için art niyetli oldu.Oysaki onun annesi böyle birşye ne düşünmüş nede demiş.ımalar da onungözünde görünmüyor...

Sabrım kalmadıki anlatmaya.Tükettiler artık :((
ınşallah birşeyleri anlatabilirim...

Son düzenleme:
Ah canım ya, eşinde aslında kabahat...

Neden annesinin sözünü dinler ki? Sonuçta sizin yaşadıklarınızdan hiç mi ders çıkarmadı:sinifsinif:

Annen konusuna gelince de annen bence gayettte doğruyu söylemiş canım; ama bilirsin doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar hesabı...

Umarım halledersiniz canımcım sorunlarınızı

kesinlikle görüşmezdim ,onları yaptığı gibi eşimi dolduracağıma ona doğruları gösterirdim ....
eşimle aramıza kimsenin girmesine izin vermezdim kayın kim oluyomuş dış kapının mandalı....

Ah canım ya, eşinde aslında kabahat...

Neden annesinin sözünü dinler ki? Sonuçta sizin yaşadıklarınızdan hiç mi ders çıkarmadı:sinifsinif:

Annen konusuna gelince de annen bence gayettte doğruyu söylemiş canım; ama bilirsin doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar hesabı...

Umarım halledersiniz canımcım sorunlarınızı
Tam olarak öylede değilki.
Hani anne lafı dinliyo deseme dinlemiyor.
Sallamıyor desseme yalan olur.Etkileniyor bi şekilde.
Bi şkelide annesi hzursuz ediyor.
Çokta iyi anlıyor ama neden kendini annesine alet ediyor onu anlamıyorum.
Erkeklik iç güdüsü olsa gerek.
Birkaç kere kendi dedi, sonuna dek haksızda olsalar diyemem.
Senide onlar karalasa senin içinde laf ettirmem diyor.
Hata bu zaten.Doğruya doğru de, yanlışa yanlış.
Ama olmaz işte.
Ne diyeyim Allah hayretsin sonumuzu...
Saol arkadaşım :teselli:
kesinlikle görüşmezdim ,onları yaptığı gibi eşimi dolduracağıma ona doğruları gösterirdim ....
eşimle aramıza kimsenin girmesine izin vermezdim kayın kim oluyomuş dış kapının mandalı....

Eşim geldiğinde zaten çok sınırlı grüşecektim kendileriyle ama şimdi akışına bırakıyorum.
Bu karaktersizler, bir kaç gün sonra kuzu kuzu kendi ayaklarıyla gelecekler zaten.Alışkınlar bunu yapmaya.
O zaman o kadınada oğlunada onu diyeceğim zaten.
Biliyorum amacın bizi ayırmak yada huzursuz etmek.Ama sanmaki oyununa geleceğim.
Zaferi asla sana bırakmam.Mutsuz edemezsin diyeceğim.Kahrolacak o zaman...

canım kayınvalideni onu hiç umursamadığını göstererek deli
edebilirsin, huzursuz olduğunu görürse iyice kaba tabirle azar,
daha önce dediğim gibi eşin dengeyi kuracak
canım zaten arada uzaklık var,
keşke ailesi biraz daha anlayışlı olsalardı
dediğim gibi umursamaz olacaksın

canım kayınvalideni onu hiç umursamadığını göstererek deli
edebilirsin, huzursuz olduğunu görürse iyice kaba tabirle azar,
daha önce dediğim gibi eşin dengeyi kuracak
canım zaten arada uzaklık var,
keşke ailesi biraz daha anlayışlı olsalardı
dediğim gibi umursamaz olacaksın

Bende öyle düşünüyorum umursamadığımı hissetmesi gerek.
Ozaman çıldırı.Ki zaten çıldırıyordu.
O anlayış onlarda hiç olmadıki.
Zorlaştırdılar kolaylaştırmak yerine.
Eşiminde saçma sapan dirayeti bizi bu duruma soktu.
Herkes layığını bulur inş bigün...

Back
X