Bu durum karşısındaki duruşunuz ne olurdu ? Kayınvalideyle görüşmeme konusunda ....

Canım bence de senin için en hayırlısı eşinin bulunduğu yere gitmek, umarım kpssde iyi puan alırsın ve hemen atanırsın. Kolay gelsin canım. Uzaktayken en azından hayatınıza müdahale edemezler, onları görmezsin daha mutlu olursun eşinle.

canım benim günaydın
umarım birazdaha iyisindir..şimdi kpss yi kazanamazsan neolacak pekii ?? hep ordamı kalacaksın..

neden eşinin yanına gitmiyorsun..oraya taşı evini..kpss olursa başlarsın işe..olmazsa özel bir yerde çalışırsın..ama eşin yanında olur hep..bukadarda streste kalmazsın..keşke eşinin tayini çıktığınla eşyaları toplayıp gitseydin..

Bitanem,

Sana hep söylüyorum en başından beri. İşi de bırakıp git eşinin yanına ve orada hazırlan KPSS'ye diye. İnan bu sizin için daha güzel olacak birtanem.

Güzel haberlerini bekliyorum arkadaşım olumunekankayizsmile

candas'cim, cok üzüldüm durumuna,insallah hersey yoluna girer bir an önce..esinle bir an önce kavusmaniz dilegi ile..
Ablacım çok sağol, inş tez vakitte kavuşuruz :(
ben de cok cektim kaynana ve kayinbiraderden, evliligimizin ilk 3 ayi esmin abisinde kaldik esimin yürtdisina gelebilmesi icin bazi aksilikler olmustu o yüzden mecburen ebisinde kalmak zorunda kalmistik., ben o zamanlalr cok saftim uzun uzun allatmiyimde baktilar bizi ayiramadilar en sonunda beni anneme götürüp 3 ay ayri yasicaklar dediler, benim esim en kücük kardes ve cok yumusaktir ve nereye ceksen oraya döner esime bir laf bile ettirmediler, hatta zamanla esimde onlar gibi düsünmey ebasladi telde ben böyle bir evliligi sürdüremem diye bagirmisti. esimi arayamiyim diye telefonumu kapattirdilar. baktim bunlar bizi ayiriyorlar ben de yirttim gözleri önünde evlilik cüzdanini, (ben o zaman viyanada okulum bitmemisti) madem ayriliyoruz gider hayatima devam ederim diye viyanaya geri döndüm, bunu yapabilecegimi bilmiyorlardi culsuz, kocasina muhtac bir kiz oldugumu ve aileminde bissürü cocuk dogurup kizlardan kurtulmak icin baslik parasiyla kizini veren biri zannetiler.. ben viyanaya gelince esim de mecburen pesimden geldi basta abilerinin dediklerini uygulamaya calisti ben bosanacaktim ama uzak kaldikca esimin düzelecegi umuduyla bekledim, simdi esim o günlerde hata yaptigini kabul ediyor ama hala ailesine toz kondurmuyor. ben de tabiki de hala ailesiyle konusmuyorum
Huzur onlardan uzakta gerçekten, işte bir örnek daha.
Canım dediğin gibi onların ailesi nede olsa laf dedirtmek istemezler.
Ben laf etmemeye razıyım hzur bulacaksam.
Ama ben ağzımı kapadığım halde onlar uğraşmaya devam ediyorlar benle :(
Dilerim bizde huzuzrumuzu buluruz tezden :((
Canım adına çok üzüldüm .Doğrumu anladım bilmiyorum ama galiba işyerinini yakın bir zamanda özelleşeceğini ve kpss ye girip atanmayı beklediğini yazmışsın..Benim nacizane fikrim madem ev kendinizin verin kiraya evi git eşinin yanında kal tutun bir ev gerekirse eşyanız olmasın bir yatak bir tabak yeter..huzurunuz olsun...Kpss yede eşinin bulunduğu yerde girersin...Bilmem ne dersin...hem onlardan uzak olursun..allah yardımcın olsun...
Ben razıyım onunla olan hereşeye ama eşim riske atamıyor.
Sorumlusu ben olmak iştemiyorum.Yarın öbür gün işsiz kalırsan ailenden de laf duyarsam bunu kaldırmaya gücüm yok.Çünkü tek destek onlar bana, onlarıda karşıma almak istemiyorum diyor.
Bunca yıl emek ettin girdin hakkım yok bunu yok etmeye diyor :(

Canım bence de senin için en hayırlısı eşinin bulunduğu yere gitmek, umarım kpssde iyi puan alırsın ve hemen atanırsın. Kolay gelsin canım. Uzaktayken en azından hayatınıza müdahale edemezler, onları görmezsin daha mutlu olursun eşinle.
Canım benim çok sağol.Gerçektende en hayırlısı şuan için bu görünüyor.İnş iyi bir puan alabilirim.Eğer o da olmazsa buda, birkez daha yıkılırım :(
Onların olmadığı şhir huzurum olacak eminim.
canım benim günaydın
umarım birazdaha iyisindir..şimdi kpss yi kazanamazsan neolacak pekii ?? hep ordamı kalacaksın..

neden eşinin yanına gitmiyorsun..oraya taşı evini..kpss olursa başlarsın işe..olmazsa özel bir yerde çalışırsın..ama eşin yanında olur hep..bukadarda streste kalmazsın..keşke eşinin tayini çıktığınla eşyaları toplayıp gitseydin..

Off canım keşke dediğin gibi eşimin tayini çıktığında gitseydim keşke, çok pişmanım bunun için.En azından şuan çektiklerimi çekmeyecektim :(

Olmazsa burada kalacağım, yanına eşim öyle diyor.
gidiş gelişleri artırarak evliliğimöizi yürütecekmişiz.
Ama burasıda özelleşirse eğer pişanlığın en büyüğünü yaşayacağım :(
Dilerim bunu yaşamayalım.İnş ben gidebilirim.
Kendime 2 ay süre verdim, bu süre içinde tayini alıp gidebilirim.
Özelde çalışmayada razıyım.
Aslında ben kendime inanıyorumda, bu yıl olmasa seneye yada daha sonraki seneye
mutlaka yerleşebilirim bir yere Allahın izniyle.
Ama işte eşim riske edemiyor :(

Dualarınıza ihtiyacım var inanın.
Allah hiçbirimizi zor durumda bırakmasın inş.
İnş en güzel çıkış yolunu gösteriri rabbim.
İstifaya bile razıyım ama dilerim en güzel karara doğru yönlendirir rabbim.
İnş oldu kpss ye yerleştim artık eşimin yanında olacağım topiğinide açmak nasip olur :((

Bitanem,

Sana hep söylüyorum en başından beri. İşi de bırakıp git eşinin yanına ve orada hazırlan KPSS'ye diye. İnan bu sizin için daha güzel olacak birtanem.

Güzel haberlerini bekliyorum arkadaşım olumunekankayizsmile

Canım haklısın bizim için çıkış yolu bu aslında ama kimseden destek göremiyorum bu konuda da :(
Gittiğim vakit olurda kızfınlığıma gelirde eşime senin yüzünden oldu demektende korkuyorum.
Buna inandığım vakit terkederim buna.Haliyle onunda bunu taşıyacak gücü yok.
İnş şu 2 ay içinde hayırlı bir karar veririmde giderim artık eşime.

Aslında eminimki orda bizim için huzur var.Mutluluk var.Bu şehir haram bize :((

Kelebek ; canım biraz daha iyiyim şükür.Topraladım biraz daha.
Aklımda sadece hedefim var :(

Dün annem yolda kayınpederimi görmüş.Birşey siparişi vermişlerdi bi tanıdıktan.
Onu almaya geliyomuş.Annemi gelince parasını vereyim bari demiş.
Eve gelin demiş hayır demiş.
Ve hiçbirşey olmamış gibi gülmüş durmuş.
Bunun üstüne benim saf annem o adamın suçune?
Saflığına gelmiştir, günahtır demez mi !!!
Deli olacam ya, adamlar herşeyi yapıyor ve hala güahtır diyor.
Bana günah değildi sanki :(

sanırım hiç görüşülmeme durumunda, kayınvalidenin iyice zıvanadan çıkıp, dellenip, sizi ayırmak için elinden geleni ardına koymayacağını ve zaman içinde de eşinin bir şekilde annesinden etkileneceğini ve sonuç olarak da bu işin sonunun boşanmayla biteceğini düşünüyor ve sonunuzun bu şekilde bitmesinden korkuyorsun.

olabilir bilemem ..
anneci erkeklerin bir zaman sonra annesinden etkilendiği de doğrudur..

eşini kaybetmekten çok korkuyorsan eğer, bir süre onun dediği gibi görüşmeyin, şu an eşini zorlama, sen de şu an fazla alttan alma kayınvalidene, biraz dik dur, bu kadar korkma herşeyden, sonra duruma göre ,ara ara nadiren görüşebilirsiniz ..
(ama sadece adına görüşüyoruz..densin diye..)

Kelebek ; canım biraz daha iyiyim şükür.Topraladım biraz daha.
Aklımda sadece hedefim var :(

Dün annem yolda kayınpederimi görmüş.Birşey siparişi vermişlerdi bi tanıdıktan.
Onu almaya geliyomuş.Annemi gelince parasını vereyim bari demiş.
Eve gelin demiş hayır demiş.
Ve hiçbirşey olmamış gibi gülmüş durmuş.
Bunun üstüne benim saf annem o adamın suçune?
Saflığına gelmiştir, günahtır demez mi !!!
Deli olacam ya, adamlar herşeyi yapıyor ve hala güahtır diyor.
Bana günah değildi sanki :(

Ya aklıma ne geldi. Babanın kayınpederinle yaptığı konuşmada geçen lafları yalan yanlış aktaran belki de kayınvaliden değil kayınpederindir. Yani yalan atan kayınvalidendir. O yüzden adam hiçbirşeyden habersiz gülüp durmuştur.

sanırım hiç görüşülmeme durumunda, kayınvalidenin iyice zıvanadan çıkıp, dellenip, sizi ayırmak için elinden geleni ardına koymayacağını ve zaman içinde de eşinin bir şekilde annesinden etkileneceğini ve sonuç olarak da bu işin sonunun boşanmayla biteceğini düşünüyor ve sonunuzun bu şekilde bitmesinden korkuyorsun.

olabilir bilemem ..
anneci erkeklerin bir zaman sonra annesinden etkilendiği de doğrudur..

eşini kaybetmekten çok korkuyorsan eğer, bir süre onun dediği gibi görüşmeyin, şu an eşini zorlama, sen de şu an fazla alttan alma kayınvalidene, biraz dik dur, bu kadar korkma herşeyden, sonra duruma göre ,ara ara nadiren görüşebilirsiniz ..
(ama sadece adına görüşüyoruz..densin diye..)
Yaptığınız tahliller doğru.Sadece asıl korkma sebebim şu : Eşim ailesine düşkündür ama anneci değil çok.Annesi o kadar profesyöneldir ki yalanına kendi bile inanır.Birgün bana öyle bir iftira attı ki yanımda şahit annem olmasına rağmen ben bile yalana inanacaktım.Asıl korkum bu yalancılığı.
Bu kez eşim dahada iyi anladı yapılan oyunu.Dediğini gibi şuan gitmeyi düşünmüyorum.Zaten ben eğer bu hafta onların yanına gidersen kaza bela olur.Birbiriize gireriz.Ve kayınbiraderim o kadar basittir ki bunu kaba kuvvete bile dökebilir.Bunuda eşim kaldıramaz.Düşmanlaşırlar.Gitmemek en doğrusu ikimiz adına.Daha sonra görüşülebilir çok nadir olarak.Sırf görüşüüyor densin diye.
Bu kez susmam.Alttan almam.Bu son damlaydı.İnsanlıktan anlamadılar.Artık onlar için fedakarlıkta bulunmam.Kendileri istedi bunu...
Teşekkür ederim canım...

Ya aklıma ne geldi. Babanın kayınpederinle yaptığı konuşmada geçen lafları yalan yanlış aktaran belki de kayınvaliden değil kayınpederindir. Yani yalan atan kayınvalidendir. O yüzden adam hiçbirşeyden habersiz gülüp durmuştur.

Olabilir belkide.Ama eşim babasıyla görüştüğünü söyledi.Babası anlatmış tek tek.
Bunu düşünmemiştim dediğinz şekilde de olabilir belki ama yinede yaptığını kapatmaz bu.
Erkek erkeğe konuşulmuş hemen karısına yetiştirmesi gerekmezdi.
Dediğiniz şekilde düşünürsek olabilir çünkü eşim, kayınvğpederimi sevdiğini bilirdi.
Onun yaptığı hataları çok önemsemez kapatırdım saflıpıyla yapmıştr diye.
Belkide annesine kinleneceğimi bildiği içinde babasıyla konuşmuş gibide anlatmış olabilir.ama sanmam.
yinede bu ihtimal kayınvalidemden beklenir bir davranış.K.peder anlatmasa bile o yapmış olabilir.
Çünkü insanları o melek yüzüyle kışkırtmayı çok iyi bilir.

hayatım gidip gelmeleri artırarak evlilik mi sürer ? sürsede nereye kadar ? ya birbirinizden soğursanız?

uzakta olunca kayınvaliden arıyodur kayınpederin arıyodur yalan yanlış haber götürüyolardır belki bilemezsinki ?neticede eşinde herşeyi sana bir bir aktaracak değil..bu koşullarda evliliğinizin olumsuz etkilenmeyeceğinin garantisi yokki? seni üzmek istemiyorum tabii..ama her ihtimali düşünüp değerlendirmek lazım..

kpss' ya şartlama kendini bukadar..belki yerleşemiceksin..belkiseneyede..belki ondan sonraki senede..
eşin orda nekadar kalacak bilmiyorum ama eğer uzun süre kalacaksa git yuvanı kur..eşinin yanında dur derim..kpss olursa olur olmazsa olmaz..elbet bir yerden iş çıkar neticede..

ama hergün aynı evi aynı yatağı aynı sofrayı paylaşmakla nekadar gidip gelmeleri artırsanız bile aynı şey değilki canım..

yine en doğrusunu sen bilirsin tabi...tatlım hakkında hayırlısı neyse o olsun...

kelebek : Canımfikirlerinde çok haklısın aynılarını bende düşünüyorum.Evlilik yaşanmaz bu şekilde zaten.Ki bizimkinede evlilik denmez bile :(
Bende onla olmaya razıyım sanırım bu aşamadayım.Dediğin gibi kpss olacağı kesin değil olmayadabilir olmazsa eğer şuanki gitme ihtimalimde o zaman olmayacak çünkü satılmış olacak orası :( Kararımı vermek zorundayım.Aslında oraya gitmmeminde artıları olacak.
Eğer işten atılırsam 12-13 milyar gibi bir para alacağım.Buda tesellisi olabilir.Bilmiyorum ya :( Çok karışığım :(

Çekindiğim konuda şu esasında; tamam eşim bugüne dek beni yalnız bırakmadı, desteğini verdi hep.Ama ya oraya gittiğimde işler çığırından çıkarsa ya daha beterlerri olursa.Ya işimle bereber onuda kaybedersem o zaman herşeyden pişman olurum.ınsanoğlu ne yapacağını bilinmez ki :(

Aslında bunları düşünmekte çok doğru değil.Hayat belkilerle yürümez ama düşünmedende olmuyor.
Allahım tez vakitte çıkış yolu gösteriri inş.;Yada inş 20 gün sonraki ihalede satış iyi bir şirkete yapılırda bende seve seve giderim...

Olabilir belkide.Ama eşim babasıyla görüştüğünü söyledi.Babası anlatmış tek tek.
Bunu düşünmemiştim dediğinz şekilde de olabilir belki ama yinede yaptığını kapatmaz bu.
Erkek erkeğe konuşulmuş hemen karısına yetiştirmesi gerekmezdi.
Dediğiniz şekilde düşünürsek olabilir çünkü eşim, kayınvğpederimi sevdiğini bilirdi.
Onun yaptığı hataları çok önemsemez kapatırdım saflıpıyla yapmıştr diye.
Belkide annesine kinleneceğimi bildiği içinde babasıyla konuşmuş gibide anlatmış olabilir.ama sanmam.
yinede bu ihtimal kayınvalidemden beklenir bir davranış.K.peder anlatmasa bile o yapmış olabilir.
Çünkü insanları o melek yüzüyle kışkırtmayı çok iyi bilir.

Umarım bir an önce KPSS'yi kazanırsınız. Kazanamasanız da başka türlü eşinizin yanına taşınmanın yolarına bakın. Bu şekilde çok yıpratacaklar sizi. Ailenizden de destek alıyorsunuz zaten. Serinkanlı olun. Eşinize olayları parlamadan sakin sakin anlatın. Allah'tan çok dengesiz bir adama benzemiyor eşiniz.

evet çok karışık gerçekten...ama sıkma canını..Allahın da sizin için düşündüğü bişeyler vardır..
bazı şeylerde nasip be canım..hani nasipten öte yol yok denilir ya, bu çok doğru....işallah sınavı kazanırsında işler istediğin gibi olur..

Umarım bir an önce KPSS'yi kazanırsınız. Kazanamasanız da başka türlü eşinizin yanına taşınmanın yolarına bakın. Bu şekilde çok yıpratacaklar sizi. Ailenizden de destek alıyorsunuz zaten. Serinkanlı olun. Eşinize olayları parlamadan sakin sakin anlatın. Allah'tan çok dengesiz bir adama benzemiyor eşiniz.
Çok teşekkür ederim inş, kpss yi kazanabilirim.Kazanamasam bile bi şekilde gitmem için bir fırsat olur inş.Burda kalmak zararlı kesinlikle :( Çok şükür ki eşim dengesiz değil.Buna şükredeyorum gerçekten :(
evet çok karışık gerçekten...ama sıkma canını..Allahın da sizin için düşündüğü bişeyler vardır..
bazı şeylerde nasip be canım..hani nasipten öte yol yok denilir ya, bu çok doğru....işallah sınavı kazanırsında işler istediğin gibi olur..

Maalesef canım.Bende ona inanıyorum eminim birşeyler var rabbimin düşündüğü.İnş sabrımız tükenmeden bir yol buluruz.

Allah razı olsun hepinizden.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar :(

Back
X