Bu durum karşısındaki duruşunuz ne olurdu ? Kayınvalideyle görüşmeme konusunda ....

Dün eşim aradı.Sakinle sinirli arasıydı.
Benim yüzümden olmuş yaşananlar.Öyle dedi.
Ama neden bilmiyorum.
Dedim madem öyle seç artık dedim.Ya ben ya onlar.
Görüşmemek anlamında değil yalnız.
Neyse eve gidince konuştuk, daha doğrusu harp ettik.
Meğerse bu işleri bulandıran başta babasıymış.
O ailede sadece babası desteğimdi.Kızımdan daha çok sana güvenirim derdi.
Babam, kayınpederimin yanına uğramış geçen hafta.
Kaynımın yaptıklarından bahsetmiş.Ayıptır düşmanı mı demiş?
Kayınpederimde haklısın benim oğlum (kaynım yani) senin kızına düşmanlık etmiş demiş.
Oturmuş ağlamış, sizden başka kimsem yok.
Karımdan çocuklarımdan çok size güvenirim demiş.
Çünkü babam kayınpederimin herşeyine koşardı.
Bu konuşmada benim kardeşimle, eşimin amcasıda varmış.
Eşimin amcasıyla kayınvalidem görüşmüyor.
Bizide görüştürmediler hiç.Eşi kötüymiş sebepleri buydu.
Neyse babamla kayınpederim kouşmuşlar.
Adam oğluma da karımada laf geçiremiyorum napayım demiş.
Neyse haberin olsun bu evladı kurtaralım, daha kötüleini yapmasın.
Şikayet için gelmedim buraya demiş babamda.
Amcasıda kayınpederde babama teşekkür etmişler.

Kayınvalidem oğluyla tatilden döner dönmez, eşimi aramışlar.
1-2 saat sonra yani.
Eşime şikayetler edilmiş.Eşim demedi bunu.
Eşim babamın bazı hareketlerinin yanlış olduğunu söyledi.Ama ben bu olayları bilmediğim için,
Şaşırdım babamla ne ilgisi varki dedim.
Sonra babama sordum sen birşeymi yaptın diye.
anlattı demek buydu dertleri dedim.
Ve babamın konuştuklarından çok başka şeyler anlatmış kayınpederim.
Kardeşi için fuhuş yapıyor dedi, nasıl böyle der demiş.
Eşiminde doğal olarak zoruna gitmiş.

Konuştuk, düzelttik.Dedi, ben artık yapacağımı bilirim.
Benim hayatımı bu kadar mahvetmeye hakları yoktu.
Eşim çok temiz kalplidir, iyilik delisidir.
Bunu bildiklerinden hep eşime yüklenirler, o birşey demez diye.
Yani lafını geçiremez değil.Çok güzel geçirir ama o hadde gelmemek için uğraşır.
Haftasonu geldiğinde konuşacakmış.
Babasının bunu yaptığına şok oldu, annesini biliyordu az çok ama
babsından hiç beklemiyordu.

Şimdi tek dileğimiz kpss ye girip yanına atanmak.
Ben seni yanımda istiyorum ailemde uzak olsun diyor.
Ki zaten uzun zamandır bööyle diyordu.Buda son damla oldu.

Allah kimseyi fesada, kötüye, cahile düşürmesin ne diyeyim.
Yaptığın herşey boş, iyiliklede yola gelmiyormuş onlar çünkü.

sorma kelebek benimde aklım almadı.
Bu kadar korkunç olduklarını bilmiyordum.
Bi namusuma iftira kaldı heralde !!

Okuyunca üzüldüm açıkçası durumunuz çok zor Allah yardımcınız olsun..Ben mi eksik okudum bilmiyorum ama sanırım kendi aileniz hakkında birşey yazmamışsınız.Buna dayanarak naçizane bir tavsiyede bulunayım: Anladığım kadarıyla eşinizin tarafıyla tek başınıza savaşıyorsunuz, tabi eşiniz de var ama onun da taraf olması zor birşey, bir taraf eşi, bir taraf ailesi.. Benim tavsiyem kendi ailenize anlatmadıysanız bu durumu anlatın ve onların desteğinden faydalanın.Yani demek istiyorum ki siz bu insanlara tek başınıza savaşırsanız sizi sahipsiz görüp daha çok ezmeye çalışacaklar.Ama kendi aile bireyleriniz "Hop bakalım, durun orada, bu kız sahipsiz değil, daha biz ölmedik, biz hayattayken bu kızı böyle ezemezsiniz haddinizi bilin" manasına gelecek şekilde sizi savunurlarsa bu onları pıstıracaktır bence..Çünkü bu tür anlaşmazlıklarda aile desteği çok önemli..

r.Eşimle konuşmuşlar ve eşim neden aramadınız demiş benden için.Tepkisinden korktuk demişler.Bu bahane olamaz demiş eşim.Bir daha görüşmeyin demiş.
.Görüşmeyeceksin dedi.Benim işime gelir ama bu iyiye götürmez bizi dedim.Çünkü annesini tanıdıysam bundan sonra amacı bizi boşatmak olacak.Ama hayır görüşmeyeceksiniz diyor

MERHABA...EŞİN EN DOGRU TEPKIYI VERMIS.AILEYE SONRADAN KATILAN BIRI (BU GELIN OLUR DAMAT OLUR) MALESEFKI AILE ILISKILERINE COK MUDAHIL OLAMIYOR.AMA SIZIN ESINIZ ZATEN IKINIZIN ILISKISI ZARAR GORMESIN DIYE KORUMA AMACLI IKI TARAFADA TEPKISINI GOSTERMIS.VARSIN ESININ DEDIGI GIBI DAVRAN BIR SORUN OLURSA SENIN DEDIGINI YAPTIM DERSIN ESINE BAKTIN OLAYLAR SARPA SARIYO OZAMANDA ONA GORE BIR STRATEJI GELISTIRIRIZ MERAK ETME SEN :enbuyukkk:

Okuyunca üzüldüm açıkçası durumunuz çok zor Allah yardımcınız olsun..Ben mi eksik okudum bilmiyorum ama sanırım kendi aileniz hakkında birşey yazmamışsınız.Buna dayanarak naçizane bir tavsiyede bulunayım: Anladığım kadarıyla eşinizin tarafıyla tek başınıza savaşıyorsunuz, tabi eşiniz de var ama onun da taraf olması zor birşey, bir taraf eşi, bir taraf ailesi.. Benim tavsiyem kendi ailenize anlatmadıysanız bu durumu anlatın ve onların desteğinden faydalanın.Yani demek istiyorum ki siz bu insanlara tek başınıza savaşırsanız sizi sahipsiz görüp daha çok ezmeye çalışacaklar.Ama kendi aile bireyleriniz "Hop bakalım, durun orada, bu kız sahipsiz değil, daha biz ölmedik, biz hayattayken bu kızı böyle ezemezsiniz haddinizi bilin" manasına gelecek şekilde sizi savunurlarsa bu onları pıstıracaktır bence..Çünkü bu tür anlaşmazlıklarda aile desteği çok önemli..
Canım öncelikle teşekkür ederim.Ailemin bunlardan haberi bvar çünkü şuan onlarla beraber kalıyorum.
Ama genelde ses etmediler.En büyük sorunlarda bile çocuklar seviyorlar elbet aileside toparlar diye kötü olmadılar.
Ama onlar her daim kötülüğe devam etti.Babamdan çok çekinirler babam konuşuyordu onlarla.Olanlaı bilmiyormuş gibi ama doğru ve yanlışların altına çizerek.
İşte hep olaylar kapatıldığı için onlar dahada yüz buldu.Herşeyi yaptılar.Destekleri kısmen varken böyle oldu.
Ama bu saatten sonra susmazlar, kapıma gelse eve almam artık diyor babam.

MERHABA...EŞİN EN DOGRU TEPKIYI VERMIS.AILEYE SONRADAN KATILAN BIRI (BU GELIN OLUR DAMAT OLUR) MALESEFKI AILE ILISKILERINE COK MUDAHIL OLAMIYOR.AMA SIZIN ESINIZ ZATEN IKINIZIN ILISKISI ZARAR GORMESIN DIYE KORUMA AMACLI IKI TARAFADA TEPKISINI GOSTERMIS.VARSIN ESININ DEDIGI GIBI DAVRAN BIR SORUN OLURSA SENIN DEDIGINI YAPTIM DERSIN ESINE BAKTIN OLAYLAR SARPA SARIYO OZAMANDA ONA GORE BIR STRATEJI GELISTIRIRIZ MERAK ETME SEN :enbuyukkk:

Canım çok sağol.Şuan istesekte görüşemeyecek durumdaymışız onu anladım dün gece.
Şuanda gitmeyeceğim ama eşim isterse ilerde, durumlar birz düzelirse varolurum hayatlarında.
Yok biz böyle memnunuz derlersede ne ala ...

Birde annem hiç ağzını açmadı onlara.
Aman yavrum kötü olmayın dedi hep.
Eşime bazen çok yüzeysel anlattı.
Ama buna rağmen annesi beni elinden geldiğince anneme şikayet etti.
Ama çok akıllıdır ki kendisi bunu güleryüzüyle yaptı.Sevdiğimden diyorum dedi.
Annemde hep bu ikiyüzlülüğe aldandı...

eşim geldiğinde zaten çok sınırlı grüşecektim kendileriyle ama şimdi akışına bırakıyorum.
Bu karaktersizler, bir kaç gün sonra kuzu kuzu kendi ayaklarıyla gelecekler zaten.alışkınlar bunu yapmaya.
O zaman o kadınada oğlunada onu diyeceğim zaten.
Biliyorum amacın bizi ayırmak yada huzursuz etmek.ama sanmaki oyununa geleceğim.
Zaferi asla sana bırakmam.mutsuz edemezsin diyeceğim.kahrolacak o zaman...

[sıze="2"]candas sakın oyle bır tepkı verme ıste bak sana dıyoruz takmıyomus gıbı davran.valla bak sen kadına zaferı sana bırakmıcam dersen hem esın bunu duyunca bı havalara gırıcektır senın ıcın vazgecılmez oldugunu anlayacak ve nasılsa benı bırakmaz dıye aılenın gazına daha cok gelıcektır,hemde sen kendını haklıyken haksız duruma dusurmus olacaksın..sakın fevrı davranma arkadasım sakınnn...işler sarpa sarar bak![/sıze]

[sıze="2"]candas sakın oyle bır tepkı verme ıste bak sana dıyoruz takmıyomus gıbı davran.valla bak sen kadına zaferı sana bırakmıcam dersen hem esın bunu duyunca bı havalara gırıcektır senın ıcın vazgecılmez oldugunu anlayacak ve nasılsa benı bırakmaz dıye aılenın gazına daha cok gelıcektır,hemde sen kendını haklıyken haksız duruma dusurmus olacaksın..sakın fevrı davranma arkadasım sakınnn...işler sarpa sarar bak![/sıze]

Canım o benim aklıma gelmemişti.Haklısın aslında.Eşim bunu duyunca eminim çok mutlu olur ama dediğin gibi gaza gelme ihtimalide artabilir.Teşekküler tekrar.Daha mantıklı düşünerek konuşmak gerek, fevri olursam dahada zorlaştırım :(Teşekkürler canım..

şok geçirdim resmen canım ya:(
haksız oldukları halde üste mi çıkmaya çalışıyorlar hala
hayret ya
demekki olayları farklı şekilde üstüne koyarak anlatıyormuşlar eşine
eşinle aranızın düzelmesine sevindim ama canım
inşallah bu olaylar bi daha yaşanmaz
tek derdiniz ayrılık olur,canım sen kafanı topla
kpss ye çalışmaya başla artık,vakit kaybetme
eşinin yanında bi yeri kazanman ikiniz
içinde daha hayırlı olacak

şok geçirdim resmen canım ya:(
haksız oldukları halde üste mi çıkmaya çalışıyorlar hala
hayret ya
demekki olayları farklı şekilde üstüne koyarak anlatıyormuşlar eşine
eşinle aranızın düzelmesine sevindim ama canım
inşallah bu olaylar bi daha yaşanmaz
tek derdiniz ayrılık olur,canım sen kafanı topla
kpss ye çalışmaya başla artık,vakit kaybetme
eşinin yanında bi yeri kazanman ikiniz
içinde daha hayırlı olacak

Aynen bende şok geçirdim.
Bu kadar basitleşebileceklerini hiç düşünmemiştim
Ki bizim desteğimizi gören bir baba, hayatımızı darma duman etti !!
Şükür onla düzelttik.
Biliyosun dirim bizim eşimle sorunlarımız yok nerdeyse.
Tek kavga sebebimiz huzursuzluğumuz ailesi oldu hep.
Çalışma vakit, kazanıp gitmem şart oldu.
Bu şehirde bana huzur yok..

Yazık kendide diyor aynısını.
Memleketimde ora ama artık nefret ediyorum.
İnş sen gelirsin buraya sil baştan iki kişilik yaşarız diye.
Bi anne baba evladına bu kötülüğü nasıl yapabilir ya ?

Ama eğer ki gidersem o zaman vah ederler.
Çünkü bana kayınvalidem yalvarıyodu.
Aman kuzum sekın gitme, 4 yıl bekle oğlum gelsin.
Siz giderseniz ne yaparız biz diyodu.
Çünkü eşim her dertlerine koşardı.
Öyle birini kim kaybetmek ister ki.
İnş bunu onlara yaşatabilirim !!

candas ben kaçırdım galiba bazı yerleri...eşin uzaktamı senden ??

ayrıca hiç birşeye üzülme..olabildiğince sakin davran...hayat eşinle senin hayatın..ve ne mutluki sana seni anlayan bir eşin var...ya oda onlar gibi olsaydı..daha çekilmez olurdu..

filmin başına değil sonuna bak sen....artık onları ailem yada eşimin ailesi gözüyle görme..onlar komşu misafir el senin için...ve davranışlarınlada bunu onayla zaten...

bütün kötü günler geride kalacak ben inanıyorum..pozitif olmaya çalış..gül eğlen be arkadaşım..zorda olsa bunu yapmaya çalış..ozaman bazı şeylerin üstesinden daha kolay gelirsin..

candas ben kaçırdım galiba bazı yerleri...eşin uzaktamı senden ??

ayrıca hiç birşeye üzülme..olabildiğince sakin davran...hayat eşinle senin hayatın..ve ne mutluki sana seni anlayan bir eşin var...ya oda onlar gibi olsaydı..daha çekilmez olurdu..

filmin başına değil sonuna bak sen....artık onları ailem yada eşimin ailesi gözüyle görme..onlar komşu misafir el senin için...ve davranışlarınlada bunu onayla zaten...

bütün kötü günler geride kalacak ben inanıyorum..pozitif olmaya çalış..gül eğlen be arkadaşım..zorda olsa bunu yapmaya çalış..ozaman bazı şeylerin üstesinden daha kolay gelirsin..

Canım, benim eşim evlendikten 45 gün sonra 7 saatlik bir mesafede memur olarak atandı.20 aydır ayrı, 22 aylıkta evliyiz.Öncesinde de uzun dönem askerlik yaptı.Biz evli ve nişanlı olarak sadece 6,5 ay beraber kalabildik.Ki 3 yılımız bitmek üzere ciddiyete attığımız adımda.

Dediğin gibi ailem gibi değil de el gibi görüp el gibi hissettirmek.
Aslında bunu onlar yapıyormuş bana ve fark etmemiştim.
Babanem geçen dayanamadı dedi.Seni öyle el gibi görünce içim parçalanıyor.
Bize bile can muamelesi yapıp sana el muamelesi yapıyor ama dayan kızım dedi.

Şimdi sıra bende.
Dediğin gibi devamında güzellik olsunda çekilen çile mutluluğumdur deyip gurur duyarım.
Ama mutlu olmaya az kaldı.

Bu arada bende devlet kurumunda işçiyim.Tayinim aldıramıyorum gideceğim yer 20 gün sonra özellşecek

Son düzenleme:
BİDE SOYLEMEYI UNUTTUM CANDASCIM BURDA BAZI ARKADASLAR SERT KELIMELERLE KENDILERINI IFADE ETMISLER AMA ONLARADA KIZMA TUZU KURU OLANIN ANLAYABILICEGI BIRSEY DEGIL BU YASADIGIN BENDE EVLENMEDEN ONCEKI EBRU OLSAM VAY DERDIM KOCAN ANA LAFIYLA SENI BIRAKICAKSA VAR ONUN ERKEKLIGINE AMAN DERDIM KAYNANANA SOYLE KOTU DAVRAN BOYLE LAF SOK VS VS AMAAA EVLENINCE VE EMPATI KURABILINCE EVLILIKTE YAPICAGIN HERSEYIN BIGUN SANA BIN KAT FAZLASIYLA GERI DONECEGINI IDRAK EDEBILIYOSUN...BILMIYORUM EN AZINDAN BEN SENI ANLIYORUM GUZEL KARDESIM.TABIKIDE KOCAN SANA KARDESIME ARABIN ANAHTARINI VERIMMI EVIMIZI HATUN GOTURME YERI OLARAK KULLANABILIRMI DESE IZIN VERMEZDIN...vereliniortak

BİDE SOYLEMEYI UNUTTUM CANDASCIM BURDA BAZI ARKADASLAR SERT KELIMELERLE KENDILERINI IFADE ETMISLER AMA ONLARADA KIZMA TUZU KURU OLANIN ANLAYABILICEGI BIRSEY DEGIL BU YASADIGIN BENDE EVLENMEDEN ONCEKI EBRU OLSAM VAY DERDIM KOCAN ANA LAFIYLA SENI BIRAKICAKSA VAR ONUN ERKEKLIGINE AMAN DERDIM KAYNANANA SOYLE KOTU DAVRAN BOYLE LAF SOK VS VS AMAAA EVLENINCE VE EMPATI KURABILINCE EVLILIKTE YAPICAGIN HERSEYIN BIGUN SANA BIN KAT FAZLASIYLA GERI DONECEGINI IDRAK EDEBILIYOSUN...BILMIYORUM EN AZINDAN BEN SENI ANLIYORUM GUZEL KARDESIM.TABIKIDE KOCAN SANA KARDESIME ARABIN ANAHTARINI VERIMMI EVIMIZI HATUN GOTURME YERI OLARAK KULLANABILIRMI DESE IZIN VERMEZDIN...vereliniortak

Canım benim çok sağol.Bende biraz fevri davrandım.Normalde çok tepki vermem ama bu ara cidden çok zor durumdayım.Yoksa öyle kolay gaza gelmem.
Dediğin gibi durumları empati yapmak önemli.Başına gelmeyen bilmez.Burdanda net anlatamıyorsun derdini.İnsanlarda o tepkiyi verince kızmak hata .

Eşiminde bu ev konusunda haberi yoktu varya, resmen hırsız gibi girmiş eve.Şok olmuştu adam.Dediğin gibi bunu bilerek yapsa salak gibi aa tab kocacım verelimde diyemem :)

Aynen bende şok geçirdim.
Bu kadar basitleşebileceklerini hiç düşünmemiştim
Ki bizim desteğimizi gören bir baba, hayatımızı darma duman etti !!
Şükür onla düzelttik.
Biliyosun dirim bizim eşimle sorunlarımız yok nerdeyse.
Tek kavga sebebimiz huzursuzluğumuz ailesi oldu hep.
Çalışma vakit, kazanıp gitmem şart oldu.
Bu şehirde bana huzur yok..

Yazık kendide diyor aynısını.
Memleketimde ora ama artık nefret ediyorum.
İnş sen gelirsin buraya sil baştan iki kişilik yaşarız diye.
Bi anne baba evladına bu kötülüğü nasıl yapabilir ya ?

Ama eğer ki gidersem o zaman vah ederler.
Çünkü bana kayınvalidem yalvarıyodu.
Aman kuzum sekın gitme, 4 yıl bekle oğlum gelsin.
Siz giderseniz ne yaparız biz diyodu.
Çünkü eşim her dertlerine koşardı.
Öyle birini kim kaybetmek ister ki.
İnş bunu onlara yaşatabilirim !!
canım eşin buraya bile gelmiş olsa
aynı mahallede size huzur yok
uzakta olacaksınız,senin oraya gitmen daha mantıklı
en azından uzak olursunuz,kafanız ağrımaz
anne baba çocuğunun mutluluğunu ister,huzursuz etmez
bazı konularda alttan bile alır,büyüktür sonuçta
ama ailesi resmen seni rakip görüyor
evlendikten sonra erkekler pek bi kıymetli oluyor anacığım :1:
çok şükür hallettiniz aranızda

canım eşin buraya bile gelmiş olsa
aynı mahallede size huzur yok
uzakta olacaksınız,senin oraya gitmen daha mantıklı
en azından uzak olursunuz,kafanız ağrımaz
anne baba çocuğunun mutluluğunu ister,huzursuz etmez
bazı konularda alttan bile alır,büyüktür sonuçta
ama ailesi resmen seni rakip görüyor
evlendikten sonra erkekler pek bi kıymetli oluyor anacığım :1:
çok şükür hallettiniz aranızda

Evet buraya bile gelse mümkün oldukça uzaklarında olmalıyız.
Eşimle annem dün konuşmuş.Oğlum sadece sana derdimizi anlatabiliyoruz.
Ailende senden başka kimse yokki oturup konuşalım.Ne söylesek farklılaştırıyorlar diye.
Biliyosun bize sadece bir ev verdiler, herşeyimizi kendimiz yapmıştık.
eşimde diyorki hayır vermedi işte, o evi bile istemiyorum demiş anneme.
Verdiler burnumuzdan getirdiler sağolsunlar.
Gitmeliyim gitmek zorundayım.
Sil baştan yaşamaya razıyım yeterki sonunda huzurumuz birlikteliğimiz olsunda :(
Dilerim hakkımızdaki hayırlar tez vakitte gerçekleşir.
Şükürki hallettik şükürki oda onlar gibi değil eşimde :(

ben de cok cektim kaynana ve kayinbiraderden, evliligimizin ilk 3 ayi esmin abisinde kaldik esimin yürtdisina gelebilmesi icin bazi aksilikler olmustu o yüzden mecburen ebisinde kalmak zorunda kalmistik., ben o zamanlalr cok saftim uzun uzun allatmiyimde baktilar bizi ayiramadilar en sonunda beni anneme götürüp 3 ay ayri yasicaklar dediler, benim esim en kücük kardes ve cok yumusaktir ve nereye ceksen oraya döner esime bir laf bile ettirmediler, hatta zamanla esimde onlar gibi düsünmey ebasladi telde ben böyle bir evliligi sürdüremem diye bagirmisti. esimi arayamiyim diye telefonumu kapattirdilar. baktim bunlar bizi ayiriyorlar ben de yirttim gözleri önünde evlilik cüzdanini, (ben o zaman viyanada okulum bitmemisti) madem ayriliyoruz gider hayatima devam ederim diye viyanaya geri döndüm, bunu yapabilecegimi bilmiyorlardi culsuz, kocasina muhtac bir kiz oldugumu ve aileminde bissürü cocuk dogurup kizlardan kurtulmak icin baslik parasiyla kizini veren biri zannetiler.. ben viyanaya gelince esim de mecburen pesimden geldi basta abilerinin dediklerini uygulamaya calisti ben bosanacaktim ama uzak kaldikca esimin düzelecegi umuduyla bekledim, simdi esim o günlerde hata yaptigini kabul ediyor ama hala ailesine toz kondurmuyor. ben de tabiki de hala ailesiyle konusmuyorum

Canım adına çok üzüldüm .Doğrumu anladım bilmiyorum ama galiba işyerinini yakın bir zamanda özelleşeceğini ve kpss ye girip atanmayı beklediğini yazmışsın..Benim nacizane fikrim madem ev kendinizin verin kiraya evi git eşinin yanında kal tutun bir ev gerekirse eşyanız olmasın bir yatak bir tabak yeter..huzurunuz olsun...Kpss yede eşinin bulunduğu yerde girersin...Bilmem ne dersin...hem onlardan uzak olursun..allah yardımcın olsun...

Back
X