Bu durumda ne yapılabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Malesef doktorun tutumu hiç öyle değilmiş.Ameliyatta konuşulan herşeyi duymuş yüzüne seninle uğraşamam birsürü hasta var bile demiş.

Buna doktorun hakki yok. Kadının rızası olmadan böyle baskı kurması da etik dışı

Endikasyonu varsa cahil cühela bi şekilde inat eden birine dil dökmekle vakit mi kaybetmeliydi sizce. Sonra çocuk hipoksik doğumca gelir burda ağlar “doktor yüzünden çocugum engelli oldu ne yapabilirim” diye. Az bi mantıklı konusun ya etik dışıymış çok biliyosunuz. Tıp etiği önce hastaya zarar vermemeyi öğretir.

Normal dogumda anne yaninda bir doktora ihtiyac yok ama. O kismi yanlis anlamis olabilirsiniz. Sezeryanda doktor hastanin basinda durmak zorundadir,keser cikarir diker bilmem ne bir suru is. Normal dogum cok daha basit,kendi kendinize ikinirsiniz. Doktor dusuncenizin aksine arkadasinizla ugrasmak istemeseydi ameliyata almazdi birakirdi kendi kendine dogursun diye. Madem wcde bile cikacak gibiymis cocuk,neden hastaneye gitmis arkadasiniz? Gercekten tuhafsiniz.

Malesef doktorun tutumu hiç öyle değilmiş.Ameliyatta konuşulan herşeyi duymuş yüzüne seninle uğraşamam birsürü hasta var bile demiş.

Siz öyle sanıyosunuz inanın ki. Anlattıgı şeye inanmaya devam edin. Seni ikna etmekle uğraşamam demiştir. Sezaryene alınması gerekliyse de evet şımarıklığıyla uğraşmak istemez. Size de macera çıkmış.

Vallahi geçen gün doktorlu bir arkadaş ortamındaydık. İnanın cerrahlar bile uzmanlığını bırakmış işyeri hekimliği yapıyor, sırf devamlı doktor yanlış yaptı doktor hata yaptı diye burunlarından getiren hastalar yüzünden. Tabii ki doktorlar da insan, her doktor kusursuzdur diyemez kimse ama her müdahalede doktor yapamadı doktor bilemedi moduna girince artık işlerini yapamaz hale geliyorlar. Kendi kafamızdan bir teşhis ve tedavi protokolü belirleyip doktor farklı bir şey yapınca aa doktor yapamadı.

Ameliyat hanede hastayla dalga geçmek bence daha cahil cuhela bir davranış.

Şikayet edebilir tabi ki böyle bir hakkı var. Kimse böyle aşağılayarak konuşamaz, kaç çocuk doğuracağına karar veremez!
Hasta doktora fikrini sormuş mu ki tüp bağlat diye baskı yapıp aşağılıyor, ne münasebet!
Zorla sezeryan yaptığını da ispatlar umarım, 9 yıl geçmiş diğer doğum arasından, ssvd gayet mümkünmüş.

Kendisi yalan söyleyen duymadığı şeyleri uyduracak biri değil şımarıkta değil gayet olgun aklı başında biri.

Burda böyle konuşuyorsunuz ama bir de hayatin gerçekleri var.Dogurmak kolay da acaba nasıl büyüyor eğitiliyor o çocuklar bunları düşünüyor musunuz?Günümüzde iki kişi çalışıp ikinci çocuğu yapsam mi diye düşünen aileler var.5 çocuk 8 gebelik çok fazla zaten bayanın durumu iyi olsaydı devlet hastanesinde dogum yapmazdı umuyorum.Dr onun iyiliği için istemiş ve yapmıştır.Kimseye de zorla bisey yaptırılmaz demek ki imzasını atmış ve operasyon yapılmış..

-miş , -mış , -muş ile konuşuyorsunuz ,
Doktoru başkasından duyduğunuz bilgilerle suçluyorsunuz , farkında mısınız ?
%100 emin misiniz yaşananlardan ?
Narkozun etkisi ile hayali cümleler duymuş da olabilir ?
Yıllarca emek vermiş insanları 2-3 -kesin bile olmayan - ifade ile ne güzel harcıyorsunuz ?

Karar verecek insan siz misiniz? Ahah sanmıyorum. Neyse sıkılıyosunuz galiba hayatınızda size macera çıkmış. Biraz uğraşın hevesinizi alırsınız
Diğer yorumlarda yazdım başka bir doktor normal doğuma uygun görmüş zaten acil diye gidince o doktora rastlamış ve olan olmuş kimsenin macera aradığı yok

Alından öpücük

Bütün söyledikleri narkoz etkisiyle değil tüp bağlansın diye zorlaması sezaryenden önce zaten

Burda konu sezeryan değil. Belirttiğim gibi anne ve cocuk için riskli bir durum yoksa hicbir doktor "seninle mi ugrasicagim bir sürü hasta var" diye sezeryan yapamaz, yapmamali. Ha Türkiyede normal ise böyle bir prosedür bilemiyorum. Burda sizi hem mahkemeye verirler hem tazminat da ödersin. Ve hiçbir doktor yine hastanın rızası yoksa kadının tüplerini baglatmak için baskı kuramaz. Evet bu etik değil. Size normal geliyorsa orası ayri. Beni bağlamaz.

Doktorun yerinde olsam ne halin varsa gor der yollardim, iyi ki doktor degilim.
Davalara, iftiralara, kapkara cehalete ragmen canla basla calisiyorlar hayat kurtarmak için.
Akil var mantik var, devlette bir doktor niye zorla sezaryen yapsin? Biraksaydi anne de bebek de olseydi daha mı iyi olacakti?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…