- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Malesef doktorun tutumu hiç öyle değilmiş.Ameliyatta konuşulan herşeyi duymuş yüzüne seninle uğraşamam birsürü hasta var bile demiş.doktorun garezi mi var çok sevdiginiz ablanıza? Doktorlar her zaman hastanın maksimum iyiliğini düsünür. 8 gebelik ve 5 doğum normal bi sayı değil. Vücut deforme olur zarar görür. Tüp bağlamaya “zorlaması” iyiliği içindir. Doktorlar sizin istediginiz şeyleri uygulama mercii değiller. Bu işin eğitimini alıyorlar o pozisyona gelmek için en az 10 sene. Ayrıca o kadar sezaryen geçirmis bi insanın normal doğum yapması sakıncalı görülmüş olabilir. Saldırmaya yer arıyosunuz ama doktorun burda tek suçu kendi iyiliğini düsünmeyen insanın zorla iyiliğini düsünmek gibi geldi
Buna doktorun hakki yok. Kadının rızası olmadan böyle baskı kurması da etik dışı
Normal dogumda anne yaninda bir doktora ihtiyac yok ama. O kismi yanlis anlamis olabilirsiniz. Sezeryanda doktor hastanin basinda durmak zorundadir,keser cikarir diker bilmem ne bir suru is. Normal dogum cok daha basit,kendi kendinize ikinirsiniz. Doktor dusuncenizin aksine arkadasinizla ugrasmak istemeseydi ameliyata almazdi birakirdi kendi kendine dogursun diye. Madem wcde bile cikacak gibiymis cocuk,neden hastaneye gitmis arkadasiniz? Gercekten tuhafsiniz.Ameliyat sırasında konuşulan herşeyi duymuş doğum kanalına girmiş çocuk bu konuşulmuş kendisi bile diyor tuvalete gitmeye korkuyordum çıkar diye.Mecburiyetten değil doktorun isteğiyle olmuş yani seninle uğraşamam bile demiş.
Malesef doktorun tutumu hiç öyle değilmiş.Ameliyatta konuşulan herşeyi duymuş yüzüne seninle uğraşamam birsürü hasta var bile demiş.
Vallahi geçen gün doktorlu bir arkadaş ortamındaydık. İnanın cerrahlar bile uzmanlığını bırakmış işyeri hekimliği yapıyor, sırf devamlı doktor yanlış yaptı doktor hata yaptı diye burunlarından getiren hastalar yüzünden. Tabii ki doktorlar da insan, her doktor kusursuzdur diyemez kimse ama her müdahalede doktor yapamadı doktor bilemedi moduna girince artık işlerini yapamaz hale geliyorlar. Kendi kafamızdan bir teşhis ve tedavi protokolü belirleyip doktor farklı bir şey yapınca aa doktor yapamadı.doktorun garezi mi var çok sevdiginiz ablanıza? Doktorlar her zaman hastanın maksimum iyiliğini düsünür. 8 gebelik ve 5 doğum normal bi sayı değil. Vücut deforme olur zarar görür. Tüp bağlamaya “zorlaması” iyiliği içindir. Doktorlar sizin istediginiz şeyleri uygulama mercii değiller. Bu işin eğitimini alıyorlar o pozisyona gelmek için en az 10 sene. Ayrıca o kadar sezaryen geçirmis bi insanın normal doğum yapması sakıncalı görülmüş olabilir. Saldırmaya yer arıyosunuz ama doktorun burda tek suçu kendi iyiliğini düsünmeyen insanın zorla iyiliğini düsünmek gibi geldi
Ameliyat hanede hastayla dalga geçmek bence daha cahil cuhela bir davranış.Endikasyonu varsa cahil cühela bi şekilde inat eden birine dil dökmekle vakit mi kaybetmeliydi sizce. Sonra çocuk hipoksik doğumca gelir burda ağlar “doktor yüzünden çocugum engelli oldu ne yapabilirim” diye. Az bi mantıklı konusun ya etik dışıymış çok biliyosunuz. Tıp etiği önce hastaya zarar vermemeyi öğretir.
Ameliyat hanede hastayla dalga geçmek bence daha cahil cuhela bir davranış.
Kendisi yalan söyleyen duymadığı şeyleri uyduracak biri değil şımarıkta değil gayet olgun aklı başında biri.Siz öyle sanıyosunuz inanın ki. Anlattıgı şeye inanmaya devam edin. Seni ikna etmekle uğraşamam demiştir. Sezaryene alınması gerekliyse de evet şımarıklığıyla uğraşmak istemez. Size de macera çıkmış.
gayet olgun aklı başında biri.
-miş , -mış , -muş ile konuşuyorsunuz ,Çok sevdiğim bir ablam doğum yaptı.Bugün hastanede görmeye gittim.Ama devlet hastanesinde önerilen bir doktorun çok çirkin davranışlarına maruz kaldığını öğrendim.Kendisi beşinci kızını doğurdu üçde düşük yaşamış toplamda sekiz gebelik öyküsü var yani.Doktor açılması olmasına rağmen normal doğuma almamış 41nci haftasına kadar bu sebepten bekleyip üç gün sancı çekmiş.İlk iki kızı normal üçüncü ters olduğu için sezaryen olmuş dördüncüde öyle ama aradan dokuz sene geçmiş.Acil olarak giden bir gebeği zorla sezaryene alıp tüplerin bağlanması bağlanması için baskı yapılabilir mi?Neden bu kadar çocuk yapıyorsun?Neden tüplerini bağlatmıyorsun bağlatan o kadar kişi var dini boyutunu bir sen mi biliyorsun vb.Ameliyat hanede belden uyuşturup sezaryen yapmış birde ameliyat hanede onun hakkında konuşmuş yok bilerek tok geldi normal doğum yapsın diye öğlen yatış yapmadı inatlaştı.Böyle bir muamele olabilir mi?Hayatı bir riski yok doktor sırf çocuğu olmasın diye zorlamış.Özel düşünmeyen ben ilerde gebelik düşündüğümde devlet hastanesine gitmeyi düşünmüyorum artık kimin kaç tane çocuğu olduğundan kimene...Bu doktor şikayet edilebilir mi ne yapabiliriz zorla sezaryen yapan birine ne yapılabilir?
Diğer yorumlarda yazdım başka bir doktor normal doğuma uygun görmüş zaten acil diye gidince o doktora rastlamış ve olan olmuş kimsenin macera aradığı yokKarar verecek insan siz misiniz? Ahah sanmıyorum. Neyse sıkılıyosunuz galiba hayatınızda size macera çıkmış. Biraz uğraşın hevesinizi alırsınız
Zaten söylemeyin siz dahil kimseye söz düşmüyor bu konuda5 çocuk. Daha da bi şey söylemiyorum.
-miş , -mış , -muş ile konuşuyorsunuz ,
Doktoru başkasından duyduğunuz bilgilerle suçluyorsunuz , farkında mısınız ?
%100 emin misiniz yaşananlardan ?
Narkozun etkisi ile hayali cümleler duymuş da olabilir ?
Yıllarca emek vermiş insanları 2-3 -kesin bile olmayan - ifade ile ne güzel harcıyorsunuz ?
Bütün söyledikleri narkoz etkisiyle değil tüp bağlansın diye zorlaması sezaryenden önce zaten-miş , -mış , -muş ile konuşuyorsunuz ,
Doktoru başkasından duyduğunuz bilgilerle suçluyorsunuz , farkında mısınız ?
%100 emin misiniz yaşananlardan ?
Narkozun etkisi ile hayali cümleler duymuş da olabilir ?
Yıllarca emek vermiş insanları 2-3 -kesin bile olmayan - ifade ile ne güzel harcıyorsunuz ?
Endikasyonu varsa cahil cühela bi şekilde inat eden birine dil dökmekle vakit mi kaybetmeliydi sizce. Sonra çocuk hipoksik doğumca gelir burda ağlar “doktor yüzünden çocugum engelli oldu ne yapabilirim” diye. Az bi mantıklı konusun ya etik dışıymış çok biliyosunuz. Tıp etiği önce hastaya zarar vermemeyi öğretir.
Gayet güzel okurken yazacaklarımı sıralarken. Bu yazdığınızda denk geldim. Hanımefendi neden konu açıyorsunuz o zaman.Zaten söylemeyin siz dahil kimseye söz düşmüyor bu konuda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?