- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Evet çocuk olmasın diye yapılan bir işlemKordon bağlatmak??
Tabi rızası yoktu acil gittiği ve nöbette bulunan doktor o olduğu için yapmış seninle uğraşamam birsürü hasta var demiş...Sezeryana kadının rızası yokmuydu? Sağlık açıdan gerekli olmadiysa mahkemeye verebilir. Ama bunu o zaman kanitlamak lazim. Genelde hastanin dosyasi başka bir doktor tarafından incelenip rapor hazirlanir diye biliyorum. Ama Türkiyede farklı olabilir tabi
Yanlış yazdım tüp bağlanması olay kordonun bebeğin boynuna dolanması değil pardonZorla sezeryan yaptigini nereden biliyorsunuz? Hicbir doktor bir bebegin boynuna kordon baglansin da hayati riske girsin diye ugrasamaz,tibben de mumkun degil. Biraz anatomi bilgisi olsaydi arkadasinizin aklina bu gelmezdi. 8 gebelik yasayan hangi kadin gelse ona soylerler bu laflari da. Hangi devirde yasiyoruz yahu?
Tabi rızası yoktu acil gittiği ve nöbette bulunan doktor o olduğu için yapmış seninle uğraşamam birsürü hasta var demiş...
Yanlış yazdım ben ya tüp bağlanması olacaktı düzelttim çocuk olmasın diye doktor zorlamışDedigim gibi cocuk ve anne icin risk olmadan sezeryan yaptiysa mahkemeye verebilir. Boynuna dolanmış kordon yeterli kadar gerekce değil. Benim oğlum da öyle doğdu. Yani bir cok bebekte rastlanan bir durum. Ama mesela kordon komple bebegi sarmış sa o zaman durum farkli. Bunu sadece uzman değerlendirebilir. Ama zaten gördüğü muameleden dolayi da gereken yerlere şikayet etsin. Istese 15 cocuk doğursun onu yorumlamak o doktora kalmamis
Hangi doktor olsa baglatin tuplerinizi bu nedir der ama. 8 gebelik diyorsunuz,kadinin belki tum vitamin rezervleri tukenmistir,onca cocuktan sonra kimde derman kalir ki? İsrarla normal dogum istemesi ayri bir sey zaten,doktordan daha mi iyi biliyor arkadasiniz? Sezeryana rizan var mi diye sormaz doktorlar,gerekiyorsa yaparlar.Yanlış yazdım tüp bağlanması olay kordonun bebeğin boynuna dolanması değil pardon
Yanlış yazdım ben ya tüp bağlanması olacaktı düzelttim çocuk olmasın diye doktor zorlamış
Demek ayrı zorlamak ayrı ameliyat hanede onun hakkında konuşup dalga geçmek ayrı... Başka bir doktor normal doğum yaptıracaktı zaten acil olarak gittiğinden ona rastladı oda böyle yapmış.Hangi doktor olsa baglatin tuplerinizi bu nedir der ama. 8 gebelik diyorsunuz,kadinin belki tum vitamin rezervleri tukenmistir,onca cocuktan sonra kimde derman kalir ki? İsrarla normal dogum istemesi ayri bir sey zaten,doktordan daha mi iyi biliyor arkadasiniz? Sezeryana rizan var mi diye sormaz doktorlar,gerekiyorsa yaparlar.
En çok önerilen doktordu oysaki şok oldum böyle bir davranışaBuna doktorun hakki yok. Kadının rızası olmadan böyle baskı kurması da etik dışı
Orasi hic belli olmaz ki. Saatlerce sanciyi cekip de saglik durumu tehlikeye girdigi icin sezeryana alinan pek cok anne var,gayet normal. O an ne yasandi ne oldu annede biz bilemeyiz,doktor en iyisini bilir ve yapar. Arkadasiniz doktordan kotu muamele gorduyse sikayetci olsun yine ama 8 gebelik de cok normal bir durum degil 2020 yilindaDemek ayrı zorlamak ayrı ameliyat hanede onun hakkında konuşup dalga geçmek ayrı... Başka bir doktor normal doğum yaptıracaktı zaten acil olarak gittiğinden ona rastladı oda böyle yapmış.
En çok önerilen doktordu oysaki şok oldum böyle bir davranışa
Ameliyat sırasında konuşulan herşeyi duymuş doğum kanalına girmiş çocuk bu konuşulmuş kendisi bile diyor tuvalete gitmeye korkuyordum çıkar diye.Mecburiyetten değil doktorun isteğiyle olmuş yani seninle uğraşamam bile demiş.Orasi hic belli olmaz ki. Saatlerce sanciyi cekip de saglik durumu tehlikeye girdigi icin sezeryana alinan pek cok anne var,gayet normal. O an ne yasandi ne oldu annede biz bilemeyiz,doktor en iyisini bilir ve yapar. Arkadasiniz doktordan kotu muamele gorduyse sikayetci olsun yine ama 8 gebelik de cok normal bir durum degil 2020 yilinda
Benim için de normal doğum diye gitmişler, durumumdan ötürü apar topar sezaryene almışlar. 9 ay normal doğum denir, 2 saatte şartlar değişir sezaryene alınır.Demek ayrı zorlamak ayrı ameliyat hanede onun hakkında konuşup dalga geçmek ayrı... Başka bir doktor normal doğum yaptıracaktı zaten acil olarak gittiğinden ona rastladı oda böyle yapmış.
Bilmiyorum yani o haldeki birine bunu söylemek baskı yapmak ameliyatta öyle konuşmak...Söyle birsey var. Bir doktir sağlık açıdan bunu doğum yapana önerebilir, gelecekteki riskleri anlatabilir. Bunlar hepsi normal, ama tutup da kadına aşağlayici konuşamaz, baskı kuramaz. Doktor diye kendini kimse bir b* zannetmesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?