Bu durumda ne yapılabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yok ya haklısınız valla ne diyim. Bu insanlar iyiliklerinin düşünülmesini hak etmiyor. İyilik yaptın diye bi de tazminat ödersin.

Diğer yorumlarda yazdım başka bir doktor normal doğuma uygun görmüş zaten acil diye gidince o doktora rastlamış ve olan olmuş kimsenin macera aradığı yok
Diğer yorumda da yazdım ama anlamazdan geliyorsunuz.
Annem doğumuma normal doğum diye gitmiş, çünkü 9 ay boyunca hatta son kontrolünde bile normal doğum denmiş.
Sabah hazırlanmışlar hastaneye gitmişler. Son muayenede komplikasyon olduğu saptanmış, apar topar sezaryene almışlar.

Başka doktorun normal doğuma uygun görmesi son anda değişiklik olmayacağı anlamına gelmiyor. Bu konuda nihai bir karar doğuma kadar olamaz, son anda bir şey olur ve başka karar verilir.

Bunun nesi bu kadar anlaşılmaz valla anlamıyorum.

E o zaman yine şikayet edilirdi işte

Ameliyat onayına imzayı attıysa hasta dr hatalı değil. imzalamasaymış. tüpleri bağlamak içinde imza alıyorlar. devlet hastaneleri bu konuda çok hassas çünkü. zorla kimse kimseyi ameliyata almaz ancak bilinci kapalı, hayati tehlikesi varsa, yakınlarına ulaşılamıyorsa onaysız ameliyata alabilirler.

Oncelikle gecmis olsun. Doktorun bir hastanin hayatina kisisel duygu ve kanaatleri ile mudahale etmesi pek mumkun degil. Neden yapsin? Ablanizin sagligi ile ilgili degerlendirme yapip bu karari almis olabilir. Yani en olmasi gereken bu.

Ama hayatin normal akisina uymayan durumlar da olmuyor degil. Madem bu kadar emin ablaniz sikayet edin. Arastirilir . Ablaniza refakat eden yakinlari ne diyor? Kotu muameleye ve yanli müdahaleye baska sahit var mi?

Bir de sunlari sormak istiyorum.
5 sag cocugun hepsi kiz mi? 6. Cocugu doğurmak istiyor muydu?

E o zaman yine şikayet edilirdi işte

Kagidi imzalatip gondereceksin boylelerini, ne dil dokuyorlar ki, onunla ugrasacagi yerde kac tane hasta bakardi.
En temizi, hastaya, sezaryeni kabul etmiyorum, tum sorumlulugu aliyorum diye yazdirip imzalatip şutlamak, sonra eski usul ebeyle mi dogurur neyle dogurursa dogursun.

Birde doktoru dinleyip ona göre hareket etmek gerekir, haksız iseniz doktor dava açıp tazminatta ister, iftira yüzünden

Anne ve çocuk için riskli durum olup olmadığını konu sahibi de, biz de hatta ablası da bilemez. Dolayısıyla şu an yapılan doktoru karalamak sadece.

Türkiye'de de prosedür aynı, malpraktis davası açar, bilirkişiler inceler, doktor hatalıysa tazminat öder. Ama doktorun yanlış bir işlem yaptığına, hele ki doğum gibi anlık değişebilen ve kritik bir konuda hasta yakını karar veremez. Vermemeli. Bunun sonraki adımı hastanede doktoru dövmek çünkü, biliyoruz.

Geçenlerde haber çıktı mesela. Hamile kadının kocası doktoru darp edip burnunu kırdı, doktor kırık burunla kanlı yüzüyle ameliyata girip doğumu yaptırdı. Bu kocaya sorsanız ona göre de doktor zorla doğum yaptırıyordu belki?

Konu sahibi ve yakınlarını şiddet olaylarının dışında tutuyorum ama bu düşüncelerin devamı maalesef hastane koridorunda, muayene odasında doktora şiddet göstermekle geliyor.

O kadar eminlerse gereksiz yere zorla sezaryen yapıldığına, bunu bir forumda meslek dışı insanların tartışmasına sunmak yerine ilgili yerlere şikayet ederler, gereken inceleme yapılır.

(Doktorun sezaryen esnasında söylediği iddia edilen sözler bu yorumumu kapsamında değil. Bu sözler söylendiyse ayrıca bunun için de bir şikayet yapılabilir.)

-mışlar üzerine konuya yorum yapmak ne kadar doğru olur bilemedim açıkçası.

Özellikle devlet hastanelerinde hastaları kolay kolay sezeryana almıyorlar aslında, başka bir doktor öncesinde normal olabilir desede son anda sezeryan olması gerekmiş olabilir.

Tüpleri bağlanmiş mi o kısmı anlayamadım. Bu konuda baskı yapmaya hakkı yok tabi ki. Fikrini söyleyebilir ama o kadar.

Biz burada ne desek boş, bir zorlama, rahatsız olduğu bir durum varsa şikayetçi olsun ablanız. Ama sezeryan olması gerekirken illa normal doğum istemenin bir manası yok.

Son düzenleme:

Bende baştan onu diyorum zaten. Ortada yalnis birseyler varsa zaten en gec mahkemede çıkar. Burda sadece yazılanlardan yola çıkarak yorum yapabiliyoruz.

Ilk doğumumumda saatlerce sünni sancıyı çektim, acilmam olmasına rağmen seseryana alındım.
2.doğum da mecburen sezeryan oldum ve tüplerimi bağlattim. Doktor emin misin diye defalarca sordu ,eşimden ve benden imza aldı.
Tüp ligasyonu önermiş olabilir, ki 5dogumdan sonra bence çok yerinde olmuş, ama seçim hastanındır.
Gerçekten doktorların işi çok zor ,simdi bu kadina onermesin de bana mi onersin ?
Artık kısmetse 6.yi doğururken başka doktora gider .

Devlet hastanelerinde kolay kolay sezaryen yapmıyorlar diye biliyorum.
Üstelik daha zahmetli bir yöntem. Adam neden "seninle uğraşamam" deyip ameliyatla uğraşsın? Öyle olması gerekiyormuş demek ki.

Kaç çocuk doğuracağına kişi kendisi karar verir ama 8 gebelik normal mi? Kendisi düzgün karar verememiş ki doktor yol göstermeye çalışmış.
8 gebelikle o vücut ne hale gelmiştir kim bilir.

Üslubu yanlış olabilir ama kendine saygısı olmayana da kimsenin saygısı olmuyor işte.

Çünkü doktor normal doğmana şu durum engel olamaz vs. dememiş seninle uğraşamam sezaryen olacak diye kestirip atmış

O an ona müdahale edecek tek doktor o olduğu için imzalamış zaten.

Uğraşmak istemediği için sezaryen yaptı?
Sezaryeni siz ne zannediyorsunuz, cımbızla parmaktan kıymık çekmek mi?
Valla bende ona şaşırdım normal doğum daha basit gibi bencede ama seninle uğraşamam sezaryen olacak deyince bende böyle düşündüm

Çünkü doktor normal doğmana şu durum engel olamaz vs. dememiş seninle uğraşamam sezaryen olacak diye kestirip atmış
Bakın üslup ayrı, işlem ayrı. Bu ikisinin ayrımını yapamıyorsunuz şu an.

Açıklama yapmadan "seninle uğraşamam" demesi doktorun üslubuyla alakalı.
Sezaryene alması tıbbi bir konu.

Açıklama yapmadan sezaryene almış olması, sezaryen kararının hatalı olduğu anlamına gelmez. Sezaryen kararının yanlış olduğuna burada kimse karar veremez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…