Asıl canınızı sıkan bu kadar kısa süreli ve paylaşımın çok az olduğu bir tanışıklığın sonlanması değil de adamın tutarsız ve umursamaz davranışları diye anladım. Bu durumda içinizi rahatlatabilecek bakış açısı bence şu olabilir, adamın tavırlarının sizin şahsınızla doğrudan alakalı olmaması. Yani olayı kişisel algılamayın demek istiyorum. Bazı insanlar tutarsızdır, bazısı gamsız/umursamazdır, bazısı bir şeyi ister ancak o şey için çabalayacak/emek verecek irade veya motivasyonları yoktur. Hiçbirisi de sizinle alakalı değil. Bunları sizi istediğini söylediği için yazıyorum. Yoksa sizin beğenmiş ancak çabalayacak kadar çok etkilenmemiş ve geçiştirmek için ertelemiş de olabilir, sizinle ilgili kafasında oturmayan bir şeyler olabilir. Ancak bu durum da yine sizle alakalı olmaz çünkü gerçeği söyleyecek uygun açıklamaları yapacak karakteri olmadığı anlamına gelir. Veya sizi istiyor ancak cidden yoğun bir dönemden geçiyor olabilir. Ancak siz gerekli adımları atmışsınız o ise atamamış, demek ki durumu doğru yönetememiş, demek ki gerekli problem çözme becerilerine sahip değil. Gibi gibi. Farkındaysanız tüm senaryolar size değil adamın kendisine bağlanıyor

ve şunu kendinize söyleyin, sizinle alakalı olmayan durumları siz değiştiremezsiniz:)
Eskiden insanların benim hakkımdaki düşüncelerine çok takılırdım, insanların fikirlerinin ben önemsediğim sürece önemli olduğunu bildiğim halde önemsememek elimde olmazdı. Çünkü duygularımız veya düşüncelerimiz her zaman doğrudan elimizde değildir (değişebilirler tabi ancak hemen o an değil, bunu kastediyorum) "umursama" denince birden umursamamaya başlayamıyoruz. Ancak eylemlerimiz bizim elimizdedir, onları biz tercih ederiz. Ben mesela insanların fikirlerini umursamayı birden bırakamadım ancak kendime dair gereksiz açıklamalar yapmayı bıraktım. İnsalar benim hakkımda hep iyi şeyler düşünsün diye kendimden ödün vermeyi/istemediğim şeyler yapmayı bıraktım. Çünkü bunların hepsi nihayetinde birer davranış ve içimden o an yapmak gelse de yapmamayı tercih edebilirim. Zaten bir süre sonra duygum ve düşüncelerim de bu davranışlarıma adapte oldu. Siz de benzer şekilde, belki yaptığı düşüncesizlikleri hemencecik umursamayı bırakamazsınız ancak bu adama dair hiçbir şey yapmayıp, yolunuza bakmayı ve kendinize odaklanmayı davranışsal olarak tercih edebilirsiniz. Bu mesele aklınıza geldiğinde, onu erteleyip/ bir kenara bırakıp kendinize dair güzel bir şeyler yapmayı tercih edebilirsiniz. Bir süre sonra duygunuz ve fikriniz de değişir ve gerçekten tamamen umursamamaya başlarsınız:)