• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu durumu nasıl çözeceğim ?

Bu arada sunuda sordum
Arkadaş odayı aramış sözleşme yapılmadığından evrakı alamadığını söylemiş oda da kimseyi zorlayamayiz demiş yardımcı olmamış dedim

Zaten kimseye zorla sözleşme yapın diyemeyiz ama x şahısın resmi işlerini yürüten bir muhasebecisi varsa onlar kendi arasında sözleşme yapmış olmak zorunda odaya bildirilmeden yapılan her sözleşmenin yaptırımı var o sözleşmeleri biz hazırlıyoruz dedi.

Tutupta sozlesmeniz yok yapın diyemeyiz yapılmamışsa uygulamamizdaki sisteme göre hareket ederiz damga vergisinden kaçmak usulsüz iş yapmak suçtur bunun cezasını öderler dedi.

Şahıs muhasebeciyle mükellef sozlesmesiz çalışıyorlar vergi vermemek için derseniz bu SGK yı ilgilendirir ve cezası var dedi .

Muhasebeciler odası başkanının direk sözlerini yazıyorum

İlk iş su anki patronundan burda x aydır çalışıyor yazılı resmi bir yazı istesin yazıyı hemen alsın noterden tastikletsin bu stajına düşer resmi staj sayılır

Sonra muhasebeciler odasının kursuna gitsin bu stajdan 6 ay daha düşürür

Muhasebeciler odasının İngilizce kursu var oda 3 ay düşürür

Yüksek lisans 1 yıl düşürür .

Tüm resmi işini hallettikten sonra ordan istifa Edip koşullara uygun yerde çalışsın. Mali müşavir olacak kişinin daha dikkatli olması gerekiyor .

Dedi.

Durumunu kurtarabilirmissin. Asıl sorun sizin ihmalinizmis burda bunu konuşurken ortamda bulunan konuşmaya katılanların sözlerini söyleyeyim. Aylarca niye beklemiş ? Staj için ise giriyor bu onun işi olacak niye zamanında davranmamis ? Gibi sorular oldu

Sizden yana çekingen bu işlerde daha yeni dediğimde ohooo dediler .

Sizin adınıza sevindim hemen bugün halledebilirsiniz ama genel olarak düşünürsek mali müşavir olmak için gerçekten hazirmisiniz istediğiniz iş gerçekten bu mu ? Çünkü mükelleflerimiz öyle denetimlerden geçecek öyle işlerle ugrasacaksiniz ki tesbihde hata olmaz tabiri caizse çakal olmak gerekir .
tabi ki bu mesleğe kendimi hazır hissediyorum. ben onun için ünv.gittim sonrasında aylarca staja hazırlandım sonra da yüksek lisansa basladım. stajı hangı haller ne kadar düşürüyor bunları çok ıyı bılıyorum.
ben zaten odaya verdim burada çalıştığıma daır her turlu evraklarımı muhasebecının buraya kestığı serbest meslke makbuzlarını beyannemelerini vs ama bu şirketler muhasebecinin arasında e birlik sözleşmesi yok. e birlik sözleşesi olmadığı için benim burada çalışmam hiçbirşey ifade etmıyor. çünkü resmı olarak patronla muhsebecının arasında bir bağlantı yok. o sözleşmeı yapması için de damga vergısı ödemesı gerekıyor. onu ödememek içinde yapmıyor. diğer evrakları zaten aylar önce verdim ben odaya. ama sözleşme olmadan baslatmıyorlar. yanı benım bu zamana kadar bekleyıp ıhmal etme durumum söz konusu değil.

Bu arada sunuda sordum
Arkadaş odayı aramış sözleşme yapılmadığından evrakı alamadığını söylemiş oda da kimseyi zorlayamayiz demiş yardımcı olmamış dedim

Zaten kimseye zorla sözleşme yapın diyemeyiz ama x şahısın resmi işlerini yürüten bir muhasebecisi varsa onlar kendi arasında sözleşme yapmış olmak zorunda odaya bildirilmeden yapılan her sözleşmenin yaptırımı var o sözleşmeleri biz hazırlıyoruz dedi.

Tutupta sozlesmeniz yok yapın diyemeyiz yapılmamışsa uygulamamizdaki sisteme göre hareket ederiz damga vergisinden kaçmak usulsüz iş yapmak suçtur bunun cezasını öderler dedi.

Şahıs muhasebeciyle mükellef sozlesmesiz çalışıyorlar vergi vermemek için derseniz bu SGK yı ilgilendirir ve cezası var dedi .
onu odaya şikayet ettim zaten kınama cezası alacak ama sözleşme yapmyor işte yapmayınca da benım iş baslayamıyor .

Bu arada şunu da söyleyeyim içiniz çok rahat olsun bu akıl danistigim kişiler baştan savma cevap vermezler muh.baskaninin elinde büyüdüm sayılır gelini ve oğluyla 20 yıllık arkadaşlığım var aile dostumuzdur gerçekten yardımcı olmak için yönlendiriyor bulunduğunuz şehirde olsam daha fazla destek olabilirdim elimden sadece bu gelebiliyor .
çok sağol canım. istanbuldayım ben. smmm yi de patronu da şikayet edeceğim zaten şikayet edecek daha çok şeyler var.

Bu arada sunuda sordum

odada o işyerinden ayrıl başka bir yere geç iş bulmakta zor ama burada bu iş zor zaten 2017 sözleşmesi yapmamış bu sefer 2018 i de yapmaz diyor.

Back
X